Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Amber']Ooo tak, nasz sąsiad z dołu też mnie kiedyś zaczepił pod klatką, że... chodzimy w drewniakach o 2 w nocy i on spać nie może :evil_lol: Może pominę to milczeniem.

O psa się jednak nie czepiał :eviltong:

To przykre, że można mieć sprawę z sądzie o NIC i o to właśnie się boję :p Z drugiej strony trzeba mieć tupet, żeby zalać całą klatkę + instalację elek. a potem straszyć innych skargami do adm :eviltong:[/QUOTE]
No, można mieć... chociaż nie wiem czy OBAWA psa jest wystarczającym powodem. Zwłaszcza, że Twój pies nigdy nikogo nie pogryzł - ani człowieka, ani psa, nie ma podstaw. Jak boisz się sąsiada, który powiedzmy pije, a nie robi nic poza tym, to przecież też nie przyjmą takiego zgłoszenia.
Zapytaj użytkownika agnieszka32 (chyba taki nick, ma pitbulkę Marusię) ona jest prawnikiem, to może będzie wiedziała.

Posted

Mogą zrobić , jeśli pies zakłóca porządek .... czyli drze ryj. Więc na to uważaj.
Mogą nasłać na Ciebie różne takie tam i tylko tyle mogą , przylezą , pomemlają jęzorami i wywal za drzwi ..
Będą ci wpierać że masz rasę niebezpieczną etc ...

przygotuj się ustawowo i ci naskoczą

przerabiałam to :diabloti: kiedyś o tym pisałam u siebie , jak zasrana straż miejska , dostała BU
jeden śmierdziel w mundurze , pożegnał się z pracą

jak coś wal w dym , powiem ci gdzie się najlepiej skargi składa :evil_lol:

możesz zawsze też , zgłosić na policje , że masz obawę że ta pani chce ci otruć psa i sama się jej boisz. Bo nic jej nie robisz, a ona cię zastrasza i nęka i nachodzi ... popłacz policmajstwowi w słuchawkę , powycieraj gluta , poprzepraszaj , zrób scenę i pani się odechce skarg w administracji ;)

Posted

Ja wiem, że ludzie albo dobermany kochają, albo ich nienawidzą, srają po gaciach i co tam jeszcze, ale takie cyrki? :icon_roc:

Posted

O darcie ryja nikt się nie czepiał, może dlatego, że inni sąsiedzi mieli huskiego, który wył całymi dniami, a jeszcze inni mają psa, który drze ryja jak tylko się wchodzi na klatkę. Nie, czepiają się o to, że Jari jest "groźny". Hehe akurat ta babka to ma jeszcze inne rzeczy za kołnierzem, nawet w TVNie pokazywali :eviltong: swojego czasu więc tym bardziej mnie wkurzyła, bo ja na jej miejscu to bym się w ogóle nie odzywała. Może stwierdziła, że już nikt nie pamięta :diabloti:

No nic, zobaczę, jak zgłosi i adm faktycznie przyjdzie to popracuję nad tym. Na razie będę uważać 2x bardziej na wszystko co się dzieje, czyli chyba kupię klatkę na kółkach :evil_lol:

Ale dzięki Vectra za chęć pomocy, zawsze dobrze wiedzieć, że ktoś już to przerabiał, że się samemu nie jest. :)

Posted

mojego Kano nienawidzili szczerze :) nigdy nic nikomu nie zrobił. Może był za ładny ? i bił po oczach blaskiem sierści.
Miałam wiele akcji , wiele różnych mi ta odgrażało się ... co mi tam nie zrobią ;)
Serio ludzie są debilami , myślą że jak pohuczą , to człowiek nasika w galoty ;)
Mamy prawo i warto z niego korzystać ;)

Ja potem jak pisałam , kiedy tylko słyszałam krzywe słowo do mnie , by się nie kłócić - dzwoniłam na milicje i zgłaszałam.
Byl spokój po jakimś czasie ... teraz jeżdżę do mamy z mordercami i jeszcze żadna bladź nie miała odwagi .. tylko słyszę
dzień dobry pani ewuniu jakie ćliczne pieszeczki , rasowe co ? od tych co mi tam próbowali bruździć ....

Oczywiście dalej kontynuuje dzieło , że widzę luzem latającego kundla , dzwonie od razu na 112
u mnie na komendzie , to jesteśmy prawie po imieniu

Nie ma prawa , żadna menda cię straszyć.A fobie się leczy , są już dość skuteczne metody.

Podpowiem Ci coś , masz psa rasowego ;) a to jest cenny dodatek by takie paniunie na ziemie spuszczać w świetle prawa.

Posted

Taaaa tym bardziej mnie to wkurza, bo człowiek prawie na rzęsach staje, wchodzi na drzewo jak się z kimś mija (oczywiście z pieskami bez smyczy albo drącymi jadaczkę). Na osiedlu wyłącznie kaganiec i pies przy nodze na maksymalnie skróconej, zablokowanej flexi (kto widział pasek ten wie jaka to długość), a jak kogoś mijam to dodatkowo łapię smycz za karabińczyk, żeby nie było żadnej niekontrolowanej akcji.

I może to mój błąd? Bo ludzie widząc te moje manewry myślą, że mam nieposkromioną bestię, bo powinien latać po osiedlu na 5 metrach, albo i luzem bez kagańca i wtedy było to dobrze? Jak się "kochana" Megi rzuca na nas prawie co dnia, to nie widzą jej, tylko widzą Jariego...

Aż sobie wpisałam do googla "groźny pies na klatce schodowej" ;) i powyskakiwały mi przypadki ciężkich pogryzień, bo agresywne psy latały po osiedlach luzem, albo atakowały w budynkach bez kagańców. I stało się na odwrót, bo teraz ja mam stracha przed wyjściem na klatkę, nie oni, bo kto wie co mi jeszcze ktoś powie na temat mojego "groźnego" psa na smyczy i w kagańcu, który nikogo nawet nie dotknął.

Posted

Tak. Rana się znowu otworzyła, nie jest tak "mięsna" jak wcześniej, bardziej sucha, ale i tak się sączy. Będę u was jutro po południu to sama zobaczysz...

Posted

[quote name='Amber']Tak. Rana się znowu otworzyła, nie jest tak "mięsna" jak wcześniej, bardziej sucha, ale i tak się sączy. Będę u was jutro po południu to sama zobaczysz...[/QUOTE]

Kurcze, niedobrze :shake:
Przychodź koniecznie !

Posted

Rana nie wygląda tak źle jak przedtem ale cały czas coś z niej cieknie i widać to bardzo na opatrunku. Żeby ją zostawić bez niczego to nie da rady jeszcze absolutnie.

Posted

[quote name='Amber']Rana nie wygląda tak źle jak przedtem ale cały czas coś z niej cieknie i widać to bardzo na opatrunku. Żeby ją zostawić bez niczego to nie da rady jeszcze absolutnie.[/QUOTE]

No wiadomo, że , musi sie do samego końca wygoić (mój palec leczył sie 4 tygodnie z okropnego pęknięcia, i plasterek był dzień w dzień aż do kompletnego wygładzenia skóry :p )

Posted

No! Słyszałaś? Dostałaś polecenie służbowe ;)

Zrobię zdjęcia za 2 dni, to zobaczysz czy się posłuchała :razz:

A to obiecany bonus :eviltong: Jari wyszedł bosko jak nigdy :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']Justa jaka różowa :loveu: nawet zegarek pasujący do kitla, magia :evil_lol:[/QUOTE]

Czego się nie robi dla przyjaznej pacjencikom aparycji :diabloti:
Nawet Groźny Doberman przestał być groźny !