Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja strasznie kocham szczeniaczki i jak je widzę i mam okazję pomacać to prawie sram z radości :evil_lol: Nie ma nic słodszego od szczeniaczka w mojej opinii ;) Moja koleżanka miała 2 mioty jamników miniaturowych i kurczę, te małe jaszczurki były zabójcze... Oprócz tego, że uważam, że małe jamniki są on top jeżeli chodzi o szczeniaczkową rozkosz :lol: Szkoda, że Cortina już po sterylce bo bym ją sobie rozmnożyła, żeby mieć takie słodkie papisie... :evil_lol: To byłby hardcore, bo sama Cortina jest słodka do bólu, a co dopiero jej małe :eviltong:

Amber-tekscik damy rade stworzyc, w końcu Jari to nieudany produkt bezbożnej myssli hodowlanej. Zły hodowca, uszy obcięte, wiecznie chory, dziewczyno masz kurę znoszącą złote jaja! :evil_lol:

Tak, to wszystko wina hodowcy i genetycznie spie..... rodziców Jariego :evil_lol: Trzeba iść tym torem, porwiemy ze sobą stado ciotek, które uważają hodowle za najgorsze zło świata :lol:

ile ja się nasłuchałam o wyjmowaniu utkniętych krów z macicy mając wujka weterynarza to ty nawet nie masz pojęcia :evil_lol: ale nie chciałabym tego widzieć, nie lubię takich widoków ;-)

Jeżeli o to chodzi to polecam książki Jamesa Herriota, angielskiego weterynarza praktykującego w latach 40stych. Oprócz świetnego humoru to opis życia wiejskiego weta, pełnego takich przypadków, no bo wiadomo, że krowy stanowią chyba trzon wiejskiej praktyki. Czapki z głów jak oni sobie wtedy radzili bez wyposażenia i nowoczesnych leków, tylko krowa, sznur i własna ręka ;).

Posted

Jest to niesamowite , strasznie :) te szczeniaczki i narodziny.
np takie 320 gram , które rozbiło mi pustym łbem obiektyw :diabloti:

Z Rekinem mam najwięcej w sumie wrażeń ... bo byłam przy pakowaniu jej do środka , w postaci nasienia i jak sama swoje dzieci wypakowywała ze środka , przy pomocy skalpela.
Inseminacja norweska jest ciekawsza niż taka standard :evil_lol:

Posted

Zapomniałam też napisać, że w końcu marca, czyli teraz, cała grupa do zadań specjalnych obchodziła urodziny. Jari skończył 3 lata (boszsz), Cortina 6 lat (też boszsz) i Finka 14 lat (niezmiennie boszsz) :evil_lol:

Anyway :new-bday:

Posted

Dziękuję dziubaski za pamięć :loveu:

Tak, wszystkie są z końca marca pomiędzy 19, a 23 chyba.

Wczoraj w ogóle było wesoło jak zwykle, bo Jariemu zrobił się mały ropień na łokciu :diabloti: Pod koniec dnia pękł i zaczął się sączyć, więc uzbrojona w gazy i inne zaczęłam go wyciskać. Poszło ropsko jak z gigantycznego pryszcza :eating: :evil_lol: choć mnie to akurat nie rusza, wycisnęłam mu to porządnie, zdezynfekowałam posmarowałam grubą warstwą Tridermu, na to gaza, plaster, żeby sobie poleżało przez noc no i dziś już się pięknie cholerstwo zasuszyło :loveu: Jak tak dalej pójdzie to przyjmą mnie na weterynarię bez egzaminów :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):
Dziękuję dziubaski za pamięć :loveu:

Tak, wszystkie są z końca marca pomiędzy 19, a 23 chyba.

Wczoraj w ogóle było wesoło jak zwykle, bo Jariemu zrobił się mały ropień na łokciu :diabloti: Pod koniec dnia pękł i zaczął się sączyć, więc uzbrojona w gazy i inne zaczęłam go wyciskać. Poszło ropsko jak z gigantycznego pryszcza :eating: :evil_lol: choć mnie to akurat nie rusza, wycisnęłam mu to porządnie, zdezynfekowałam posmarowałam grubą warstwą Tridermu, na to gaza, plaster, żeby sobie poleżało przez noc no i dziś już się pięknie cholerstwo zasuszyło :loveu: Jak tak dalej pójdzie to przyjmą mnie na weterynarię bez egzaminów :evil_lol:

Ja pier... ja bym się już wykończyła psychicznie ;).

Posted

Oszz ale ja się tu dawno nie odzywałam :roll:
ale czytam regularnie i chyba z wszystkim jestem na bieżąco :lol:

Amber napisał(a):
U Jariego to by było dziwne, gdyby nie był w trakcie leczenia choć jeden dzień :diabloti:

Jari po prostu nielubi być zdrowy.. to jest masochista.. albo uważa, że jak nic mu nie jest, to znaczy, ze nie żyje :evil_lol:

A zdjęcia przy zachodzie słońca są przepiękne :loveu: napatrzeć się na nie nie mogę...

Urodziny w jednym miesiącu są bardzo wygodne :D U mnie tylko Ciap się wyłamał :mad:

Posted

Ale to trzeba karmić i wodę zmieniać, lepsza Nokia, choć chu.... strasznie ten model :eviltong: To było w czasach kiedy firma jeszcze broniła się rękami i nogami przed ekranami dotykowymi i przez to straciła pewnie trochę pieniążków ;) Potem poszli całe szczęście po rozum do głowy :lol: choć ja, wierna fanka Noki zdążyłam się przesiąść na Apple razem z miliardami innych ludzi.

Tak więc chyba jednak pies zostanie. Gdyby to była Nokia Lumia to inne gadanie :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):
Witam, witam... Ja ciebie też czytam regularnie, choć niewiele piszę, to jesteśmy kwita :D

Btw zobaczcie, zaraz zrobię interes życia, tylko powiedzcie mi czy mam brać Nokię czy akwarium? :evil_lol:

http://alegratka.pl/ogloszenie/kupie-dobermana-do-pilnowania-lub-21936767.html?h=12e1647dda43d9a8

O ja pier nie wierzę co ja paczę. :lol: Bierz nokię, sprzedasz i się coś zwróci!