Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Amber']E, skończy się gadką, że teraz dobermany będą kupować tylko prawdziwi miłośnicy :loveu:

Btw ta czeska hodowla prezentuje się całkiem fajnie http://www.volny.cz/moravia_heart/english/MH kennel NEWS dobermann.htm i blisko jest :eviltong:

Było już o niej głośno na forum "miłośników", że jak to w Czechach zakaz, a oni kopiują łotry :diabloti:

Dlatego ja po CCta, albo DA tez bym się wybrała do Czech :diabloti: CC z uszami wyglada jak wielki cielak, i to nie jest to co mi się w tych psach podobało. I po raz kolejny powtórzę, są rasy które ZAWSZE powinny być kopiowane. (Boże, jaka ja zła jestem sesese:evil_lol:)

Posted

asty z uszami też nie są złe oczywiście z dobrymi uszami bo takie z uszami jak beagle też się zdarzają, no ale bez uszu są jeszcze piękniejsze .

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
W końcu ktoś to kopiowanie po coś wymyślił. ;) Gdybym chciała CC to musiałby wyglądać tak:

CC z uszami to porażka :mdleje: Corsiak kopiowany to jest corsiak :loveu: Mi bez kopiowania podoba się tylko bokser (chociaż kopiowany też piękny:loveu:) rottek i dog niem (ale kopiowanym nie pogardziłabym)

omry napisał(a):
Tylko DN z uszami są piękne i nadal dostojne :loveu:

Dog zawsze będzie dostojny, nieważne z jakimi uszami :loveu:

Posted

vege* napisał(a):
CC z uszami to porażka :mdleje: Corsiak kopiowany to jest corsiak :loveu: Mi bez kopiowania podoba się tylko bokser (chociaż kopiowany też piękny:loveu:) rottek i dog niem (ale kopiowanym nie pogardziłabym)

Prawda, dogi, rottki i boksie bez kopiowania są nadal piękne :)

Posted

Amber napisał(a):
Nie są :eviltong: Wszystko trzeba urżnąć :evil_lol:

Co Ty mówisz.. Iwan jak dla mnie zbyt gwałtownie się kończy :evil_lol:

Posted

asiak_kasia napisał(a):
no ja nie wiem, niby miłośnicy piesków, a się godzą na takie okaleczanie :shake:
Sumienie wam na to pozwala? :diabloti:

wszystkich zbanuje :placz: łącznie ze sobą :-(

tylko rżnąć i kaleczyć ... straszne :(

:diabloti:

Posted

omry napisał(a):
Co Ty mówisz.. Iwan jak dla mnie zbyt gwałtownie się kończy :evil_lol:

Kwestia gustu. Dla mnie rott z ogonem wygląda dużo gorzej.

Posted

Amber napisał(a):
Kwestia gustu. Dla mnie rott z ogonem wygląda dużo gorzej.

Właśnie kwestia gustu ;) Ja na wystawie widziałam raz prześliczną suczkę z ogonkiem, była przeurocza, chya była już po ocenie bo się cały czas bawiła ze swoim panem piłką :)

Posted

Dla mnie tylko spaniele wyglądają lepiej z ogonem... "Kwestia przyzwyczajenia" nie uznaje czegoś takiego, zawsze sobie można pooglądać jak te psy wyglądały wcześniej na fotach i żal dupę ściska.

Oczywiście w kwestii pudli czy yorków nie mam zdania, gdyż szczerze to nie robi mi to żadnej różnicy :eviltong:

Cały czas nie mam obróżek, a powinny dojść w zeszły czwartek :roll:

Posted

gops napisał(a):
rottki też wole z ogonem tak samo pudle i spaniele mi sie spodobały z ogonami to chyba kwestia opatrzenia i przyzwaczejenia .

O właśnie zapomniałam, że pudle i spaniele też się kopiowało :lol: te też wolę z ogonkami, ale np CAO niekopiowany wygląda jak nie CAO :lol:

Posted

Amber napisał(a):
Dla mnie tylko spaniele wyglądają lepiej z ogonem... "Kwestia przyzwyczajenia" nie uznaje czegoś takiego, zawsze sobie można pooglądać jak te psy wyglądały wcześniej na fotach i żal dupę ściska.

nie chodziło mi całkiem o to , bardziej o to że niektóre z ogonami czy bez są ładne(pudle, spaniele no i dla mnie rottki) a sa takie które wyjątkowo dlugi ogon czy uszy szpecą (cao,bauceron).

Posted

Na pewno nie są ładne dobermany sądząc po wynikach sprzedaży :eviltong:

Btw dziś widziałam coś bardzo dziwnego, jechałam samochodem i na środku ruchliwej ścieżki koło osiedla stał samiec CAO, bez niczego... Po prostu sobie stał, nie wiedziałam akurat żadnego człowieka obok. Bydle chyba ze 100 kg ważyło, kopiowane, czarno-białe, no niepospolity widok. Dobrze, że akurat jechałam, a nie szłam tamtędy :lol: