Aleks89 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Kurna no jak mi się dobka odechciało to są za free ,a jak chciałem to było tylko stado kazirodcze do adopcji:diabloti: Quote
Amber Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Za free są tylko gończe :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 daj to na wątek o kopiowaniu , niech miłosierni działają :evil_lol: Quote
Amber Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 E, skończy się gadką, że teraz dobermany będą kupować tylko prawdziwi miłośnicy :loveu: Btw ta czeska hodowla prezentuje się całkiem fajnie http://www.volny.cz/moravia_heart/english/MH%20kennel%20NEWS%20dobermann.htm i blisko jest :eviltong: Było już o niej głośno na forum "miłośników", że jak to w Czechach zakaz, a oni kopiują łotry :diabloti: Quote
Aleks89 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 I bardzo dobrze im mniej gończych tym lepiej. Quote
asiak_kasia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Amber']E, skończy się gadką, że teraz dobermany będą kupować tylko prawdziwi miłośnicy :loveu: Btw ta czeska hodowla prezentuje się całkiem fajnie http://www.volny.cz/moravia_heart/english/MH kennel NEWS dobermann.htm i blisko jest :eviltong: Było już o niej głośno na forum "miłośników", że jak to w Czechach zakaz, a oni kopiują łotry :diabloti: Dlatego ja po CCta, albo DA tez bym się wybrała do Czech :diabloti: CC z uszami wyglada jak wielki cielak, i to nie jest to co mi się w tych psach podobało. I po raz kolejny powtórzę, są rasy które ZAWSZE powinny być kopiowane. (Boże, jaka ja zła jestem sesese:evil_lol:) Quote
FredziaFredzia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 W końcu ktoś to kopiowanie po coś wymyślił. ;) Gdybym chciała CC to musiałby wyglądać tak: a nie tak... to samo z DA! :diabloti: Quote
omry Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Tylko DN z uszami są piękne i nadal dostojne :loveu: Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 asty z uszami też nie są złe oczywiście z dobrymi uszami bo takie z uszami jak beagle też się zdarzają, no ale bez uszu są jeszcze piękniejsze . Quote
vege* Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 FredziaFredzia napisał(a):W końcu ktoś to kopiowanie po coś wymyślił. ;) Gdybym chciała CC to musiałby wyglądać tak: CC z uszami to porażka :mdleje: Corsiak kopiowany to jest corsiak :loveu: Mi bez kopiowania podoba się tylko bokser (chociaż kopiowany też piękny:loveu:) rottek i dog niem (ale kopiowanym nie pogardziłabym) omry napisał(a):Tylko DN z uszami są piękne i nadal dostojne :loveu: Dog zawsze będzie dostojny, nieważne z jakimi uszami :loveu: Quote
asiak_kasia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 no ja nie wiem, niby miłośnicy piesków, a się godzą na takie okaleczanie :shake: Sumienie wam na to pozwala? :diabloti: Quote
omry Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 vege* napisał(a):CC z uszami to porażka :mdleje: Corsiak kopiowany to jest corsiak :loveu: Mi bez kopiowania podoba się tylko bokser (chociaż kopiowany też piękny:loveu:) rottek i dog niem (ale kopiowanym nie pogardziłabym) Prawda, dogi, rottki i boksie bez kopiowania są nadal piękne :) Quote
asiak_kasia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='omry']Prawda, dogi, rottki i boksie bez kopiowania są nadal piękne :) Roty są piękne w każdej wersji :loveu: Quote
Amber Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Nie są :eviltong: Wszystko trzeba urżnąć :evil_lol: Quote
omry Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Amber napisał(a):Nie są :eviltong: Wszystko trzeba urżnąć :evil_lol: Co Ty mówisz.. Iwan jak dla mnie zbyt gwałtownie się kończy :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 asiak_kasia napisał(a):no ja nie wiem, niby miłośnicy piesków, a się godzą na takie okaleczanie :shake: Sumienie wam na to pozwala? :diabloti: wszystkich zbanuje :placz: łącznie ze sobą :-( tylko rżnąć i kaleczyć ... straszne :( :diabloti: Quote
Amber Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 omry napisał(a):Co Ty mówisz.. Iwan jak dla mnie zbyt gwałtownie się kończy :evil_lol: Kwestia gustu. Dla mnie rott z ogonem wygląda dużo gorzej. Quote
vege* Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Amber napisał(a):Kwestia gustu. Dla mnie rott z ogonem wygląda dużo gorzej. Właśnie kwestia gustu ;) Ja na wystawie widziałam raz prześliczną suczkę z ogonkiem, była przeurocza, chya była już po ocenie bo się cały czas bawiła ze swoim panem piłką :) Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 rottki też wole z ogonem tak samo pudle i spaniele mi sie spodobały z ogonami to chyba kwestia opatrzenia i przyzwaczejenia . Quote
Amber Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Dla mnie tylko spaniele wyglądają lepiej z ogonem... "Kwestia przyzwyczajenia" nie uznaje czegoś takiego, zawsze sobie można pooglądać jak te psy wyglądały wcześniej na fotach i żal dupę ściska. Oczywiście w kwestii pudli czy yorków nie mam zdania, gdyż szczerze to nie robi mi to żadnej różnicy :eviltong: Cały czas nie mam obróżek, a powinny dojść w zeszły czwartek :roll: Quote
vege* Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 gops napisał(a):rottki też wole z ogonem tak samo pudle i spaniele mi sie spodobały z ogonami to chyba kwestia opatrzenia i przyzwaczejenia . O właśnie zapomniałam, że pudle i spaniele też się kopiowało :lol: te też wolę z ogonkami, ale np CAO niekopiowany wygląda jak nie CAO :lol: Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Amber napisał(a):Dla mnie tylko spaniele wyglądają lepiej z ogonem... "Kwestia przyzwyczajenia" nie uznaje czegoś takiego, zawsze sobie można pooglądać jak te psy wyglądały wcześniej na fotach i żal dupę ściska. nie chodziło mi całkiem o to , bardziej o to że niektóre z ogonami czy bez są ładne(pudle, spaniele no i dla mnie rottki) a sa takie które wyjątkowo dlugi ogon czy uszy szpecą (cao,bauceron). Quote
Amber Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Na pewno nie są ładne dobermany sądząc po wynikach sprzedaży :eviltong: Btw dziś widziałam coś bardzo dziwnego, jechałam samochodem i na środku ruchliwej ścieżki koło osiedla stał samiec CAO, bez niczego... Po prostu sobie stał, nie wiedziałam akurat żadnego człowieka obok. Bydle chyba ze 100 kg ważyło, kopiowane, czarno-białe, no niepospolity widok. Dobrze, że akurat jechałam, a nie szłam tamtędy :lol: Quote
omry Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Dla mnie właśnie rottki bez ogona tracą urok :) Quote
Recommended Posts