Amber Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Aleks89']A o moim NIEONku ,ani burdel koli nikt nie mówi ,że som pienkne:-(:diabloti:[/QUOTE] Twoje przynajmniej są zdrowe ;) Quote
Aleks89 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Bo jedzom miensko:evil_lol:z kurów karmionych antybiotykami:lol: Quote
Dobisek Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='Amber']Dobranie właściwego żarełka zajęło mi ponad rok czasu, więc wątpię czy mam ochotę je zmieniać, a wypierdzielenie obroży przeciwkleszczowej będzie powodowało to, że będzie łapał kleszcze. A wolę wyliniałość niż babeszjozę. O ile to oczywiście od obroży, w co szczerzę wątpię, bo nosił ten Sabunol już wcześniej, a sierść miał piękną. Dodam, że mój pies się nie drapie i nigdy się nie drapał. Anyway, witam w galerii. U mnie obroża antykleszczowa robiła spustoszenia sierści szyi u dobka. Każda. Czy ziołowa czy inna takiej czy innej firmy. A kleszcze i tak łapał bo lata w większości po lesie. Od kiedy stosujemy ,,ludzki'' antisol nie ma problemu. To preparat którym można wypsikać tyłek niemowlaka więc i psu nie szkodzi. Absolutnie antyalergiczny i nic złego nie robi a psiakam głównie pachwiny i delikatne miejsca narażone na ukąszenia. Trzyma kilka godzin. Jeszcze nic ani dobka ani ON-kę nie użarło. A to już kilka lat. ON-ka łysiała od cykowanych łańcuszków. Nosi teraz właściwe i właściwej firmy i po problemie. Temat żarcia to chyba szkoda gadać. Trzeba szukać i zmieniać. Mi się udało. Doradził nam Piotr co ma dobiski z Padoku. Błyszczy się psina jak trza. O wecie tak się wymknęło, przywlokły kiedyś psiny świństwo z lasu . Kasy ubyło okrutnie. Ktoś nam doradził innego weta, ten w tydzień uporał się ze świństwem. Wystarczył kefavet. ....Nasze dobisy są blisko spokrewnione. ;). A galeria fajna, psinki super. Pozdrawiamy serdecznie. Quote
Amber Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Tylko, że Jari ma zmiany na bokach, a nie na szyi. Na szyi ma ślady po kolcach, a z tych też nie mam jak zrezygnować. Co do karmy to uwierz, Jari jadł praktycznie wszystko i tylko RC Gastro powoduje to, że nie ma biegunek. Twój pies to nie przypadkiem Tira Vento MOJITO? Quote
asiak_kasia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Jari jest taki tititititi i niuniuniu :loveu: I Amber nie narzekaj, bo Cię bozia pokara psami jak u Oleczka :diabloti: Quote
Amber Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Tak, bardzo jest titi spróbuj do niego podejść z marszu :loveu: :diabloti: Nie narzekam, mam super psa, który jest super chorowity ;) Pisałam, że ostatnio go szczepiłam na wirusówki pomiędzy jednym antybiotykiem, a drugim, bo CAŁY czas coś mu jest i nie było kiedy? Okres spokoju wykorzystałam na szczepienie na wścieka, na drugie szczepienie już nie wystarczyło spokoju :p Quote
asiak_kasia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 No i to jest pies :diabloti: Moje suki podejść pozwolą, ale spróbuj rękę podać :evil_lol: Kurde, ja naprawde na moje suki nie mogę narzekać, weta ogladamy tylko na szczepieniach, albo jak sobie rozpierd*la coś. Jednak co kundel to kundel :cool3: Quote
Amber Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Z Jarim trzeba dyplomatycznie, jak już kogoś pozna, to jest bardzo tititi, tylko trzeba do tego dotrwać bez ran szarpanych :evil_lol: A jamnice moje weta oglądają też tylko przy szczepieniach, albo jak np. wpadną pod samochód ;) Inaczej jest cisza i spokój. Jari wyrabia normę :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Amber, ja tam nie wiem, że Ty takiego psa w domu trzymasz...kiedyś wam gardła podczas snu poprzegryza :evil_lol: Dbasz o gospodarkę dajesz zarobić wetom :diabloti: Quote
Amber Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Nie poprzegryza, bo mnie nie wpuszcza do pokoju :loveu: Tak więc wszyscy śpimy w przedpokoju za zamkniętymi drzwiami. RC Gatro mu sypię przez lufcik :evil_lol: A weci to już sobie zdążyli Toyoty powymieniać na Lexusy i kupili rezonans magnetyczny do kliniki :evil_lol: Quote
Aleks89 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='Amber']Z Jarim trzeba dyplomatycznie, jak już kogoś pozna, to jest bardzo tititi, tylko trzeba do tego dotrwać bez ran szarpanych :evil_lol: A jamnice moje weta oglądają też tylko przy szczepieniach, albo jak np. wpadną pod samochód ;) Inaczej jest cisza i spokój. Jari wyrabia normę :diabloti: Sama Finke tam wrzuciłaś przyznaj się:evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 To było w ramach bezstresowego szkolenia :diabloti: Quote
Amber Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Aleks89']Sama Finke tam wrzuciłaś przyznaj się:evil_lol:[/QUOTE] Już mówiłam, sama się rzuciła, bo czuje się niekochana i chciała zakończyć swój nędzny żywot. Ale nawet to jej się nie udało :evil_lol: Quote
Luzia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Przejeba**** jak się człowiek tudzież pies nawet zabić nie potrafi. Wyrazy współczucia dla Finki, musi mieć teraz straszną depresję :lol: Quote
motyleqq Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Jari jest słodki, wpycha łeb pod pachę i wali łapą :loveu: wręcz należy go głaskać :loveu: Quote
Aleks89 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='motyleqq']Jari jest słodki, wpycha łeb pod pachę i wali łapą :loveu: wręcz należy go głaskać :loveu: Luc włazi na człowieka ,wali łapką ,szczypie zębami ,a potem hardcore bareback:diabloti: Kaja dziś posuwała konar:shake:toczyła sobie toczyła nie szło go zabrać ze sobą to popukała go ,osikała i poszła:lol: Quote
Mapi Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Diegulec właśnie spał sobie słodko przy oknie i jakiś debil puścieł, skąd inąd piękne race. Teraz pies stoi 5 metrów od okna, gapi się w nie i i piszczy. Myślicie, że mu się podobało? Mi bardzo :evil_lol: Quote
Amber Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='motyleqq']Jari jest słodki, wpycha łeb pod pachę i wali łapą :loveu: wręcz należy go głaskać :loveu: Widzicie? Jest naoczny świadek, który nie został pożarty. A to dlatego, że zobaczył Jariego w odpowiednim miejscu i czasie :eviltong: Quote
Vectra Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 eeeeeeeeeeee a gdzie ci weci tu od nużycy ? bo bym coś skonsultowała chętnie ... :diabloti: Quote
Dobisek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 na nużyce dobre są nożyce i seminaria połączone z psychoterapią za sto pięćdziesiąt od ogona...Dobki bez ogona mają rabaty... (Nie ma emotek, a miał być taki czerwony z ogonem.) Quote
Aleks89 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 DZIEŃ DOBRY AMBERUSIUNIUSIUŃKO:diabloti: Quote
Mapi Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 My też witamy wszystkich normalnych inaczej:p Quote
WATACHA Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 uffffffff, udało mi się nadrobić :), ale żeście się rozpisali :) Quote
Recommended Posts