Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zdjęcia jak dla mnie rewelacja !

gdybym robiła tak fajne zdjęcia to bym zbańczyła na ich wywoływaniu bo nie mogła bym się zdecydować które wybrać i w końcowej fazie brała bym wszystkie ujęcia :eviltong:

Posted

Kurczę, wydało się z tym kopaniem Jariego... A myślałam, że uda się zwalić na perspektywę :evil_lol:

[QUOTE]gdybym robiła tak fajne zdjęcia to bym zbańczyła na ich wywoływaniu bo nie mogła bym się zdecydować które wybrać i w końcowej fazie brała bym wszystkie ujęcia :eviltong:[/QUOTE]
Ja robię dokładnie tak samo :lol: Tj pokazuje to co się nadaje, a to co się zupełnie nie nadaje nie pokazuje ;) A to jest jakieś, w tym przypadku 20% bo światło naprawdę było kiepskie. Czasem jest odwrotnie, udaje się 80% fotek i wtedy dostajecie tu seryjkę 60-70 zdjęć na raz, co się czasem zdarzało. Nie potrafię zrobić dużo fotek ładnych, a potem wstawiać po jednej i jeszcze dłubać przy każdej w PS. Wstawiam wszystko jak leci na surowo z aparatu także ze względu na moją psychikę - gdybym już zaczęła dłubać się z każdym zdjęciem w PS, poprawiać kolory w RAWach np. to nigdy nie wstawiłabym żadnego zdjęcia, bo nie mogłabym się zdecydować czy jest już perfekcyjne czy jeszcze nie :eviltong: Dlatego zamykam jedno oko i walę jak leci, jak już mają być nieperfekcyjne, to niech przynajmniej będzie ich dużo ;).

Posted

[url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_9392.jpg[/url] świetne!
Mnie jak czasem natchnie to bawię się w PSie i poprawiam zdjęcia, zwykle je wyostrzam i zmniejszam, żeby mi nie zawaliły całego miejsca na picasie :eviltong:

Posted

[quote name='Amber']

Ja robię dokładnie tak samo :lol: Tj pokazuje to co się nadaje, a to co się zupełnie nie nadaje nie pokazuje ;) A to jest jakieś, w tym przypadku 20% bo światło naprawdę było kiepskie. Czasem jest odwrotnie, udaje się 80% fotek i wtedy dostajecie tu seryjkę 60-70 zdjęć na raz, co się czasem zdarzało. Nie potrafię zrobić dużo fotek ładnych, a potem wstawiać po jednej i jeszcze dłubać przy każdej w PS. Wstawiam wszystko jak leci na surowo z aparatu także ze względu na moją psychikę - gdybym już zaczęła dłubać się z każdym zdjęciem w PS, poprawiać kolory w RAWach np. to nigdy nie wstawiłabym żadnego zdjęcia, bo nie mogłabym się zdecydować czy jest już perfekcyjne czy jeszcze nie :eviltong: Dlatego zamykam jedno oko i walę jak leci, jak już mają być nieperfekcyjne, to niech przynajmniej będzie ich dużo ;).[/QUOTE]

Ja każde zdjecie pomniejszam i dodaje trochę nasycenia , rzadko kiedy uda mi sie zrobić zdjęcie z takim nasyceniem jakie by mnie interesowało :shake:

jak dla mnie Twoje są perfekcyjne ;)

Posted

[IMG]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/302894_513365655341207_456271285_n.jpg[/IMG]

[URL]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=513365655341207&set=a.490430000968106.114849.490418204302619&type=1&relevant_count=1[/URL]
Hahahaha zajunczki xD

Posted

[quote name='Naklejka'][URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_9392.jpg[/URL] świetne!
Mnie jak czasem natchnie to bawię się w PSie i poprawiam zdjęcia, zwykle je wyostrzam i zmniejszam, żeby mi nie zawaliły całego miejsca na picasie :eviltong:[/QUOTE]

[quote name='dOgLoV']Ja każde zdjecie pomniejszam i dodaje trochę nasycenia , rzadko kiedy uda mi sie zrobić zdjęcie z takim nasyceniem jakie by mnie interesowało :shake:

jak dla mnie Twoje są perfekcyjne ;)[/QUOTE]
Wyostrzyć i zmniejszyć trzeba zawsze, to oczywista oczywistość. No i kadr poprawić. Ale nic więcej. Takim przykładem wypieszczonych fotek są dla mnie dzieła BBety [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/30158-Karmel-i-dwie-Czekolady/page466[/url] które podobają mi się bardzo.

Ja jestem amatorem totalnym i mam tą strasznie złą cechę, że od pewnego czasu nie próbuję być lepsza. Może utrudniają mi to też w pewnym stopniu moje psy. Jeden który przez cały czas ma nos w dziurze i drugi, który automatycznie drze ryja na obiektyw :eviltong: Cały czas zbieram na obiektyw do macro. To kocham i jest to moją fotograficzną ostoją ;)

[quote name='Aleks89']

[URL]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=513365655341207&set=a.490430000968106.114849.490418204302619&type=1&relevant_count=1[/URL]
Hahahaha zajunczki xD[/QUOTE]
Fuj. Ale i tak lepsze to niż kłapouchy ;) Jak będę zamawiać kolejnego szczeniaka to medium crop będzie podstawą. Szoła nie zdzierżę :eviltong:

Posted

[quote name='Amber']Wyostrzyć i zmniejszyć trzeba zawsze, to oczywista oczywistość. No i kadr poprawić. Ale nic więcej. Takim przykładem wypieszczonych fotek są dla mnie dzieła BBety [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/30158-Karmel-i-dwie-Czekolady/page466[/url] które podobają mi się bardzo.

Ja jestem amatorem totalnym i mam tą strasznie złą cechę, że od pewnego czasu nie próbuję być lepsza. Może utrudniają mi to też w pewnym stopniu moje psy. Jeden który przez cały czas ma nos w dziurze i drugi, który automatycznie drze ryja na obiektyw :eviltong: Cały czas zbieram na obiektyw do macro. To kocham i jest to moją fotograficzną ostoją ;)
[/QUOTE]

BBeta robi piękne zdjęcia ;)
Żeby obrabiać zdjęcia, trzeba wiedzieć jak to robić, ja się na tym nie znam, więc zbytnio się za to nie zabieram :eviltong:

Posted

Czasochłonne i widocznie jestem nogą totalną, bo mi nigdy nic nie chce wyjść. Ogarniam tylko Picassę :lol: mam PS, ten Light Room też próbowałam i niestety moje wysiłki spełzają zawsze na niczym. Wiem, że są tutoriale, ale to też trzeba mieć trochę samozaparcia aby je obejrzeć i wypróbować w praktyce. Ja wychodzę z założenia, że mistrzem i tak nigdy nie będę, jak na amatorkę nie jest tragicznie, więc niech tak zostanie. Czasem można spotkać kiepskie fotki okraszone milionami filtrów z fikuśnymi dodatkami i oczywiście napisem "ktoś tam photography"... No, chciałabym uniknąć czegoś takiego, bo wiem, że są miliony ludzi, którzy robią lepsze zdjęcia, więc po co się wygłupiać? ;)

Posted

to [COLOR=#000000]photography[/COLOR] , to mnie bawi do łez. Zresztą wiele żartów na ten temat w sieci krąży ;)

ja tam lubię tutki oglądać , wiele się z nich nauczyłam .. np robić strony WWW :)

a co do samych zdjęć , bawię się w obróbkę , czasem bardzo nachalną , czasem zupełnie bez obróbki ... i tak moje foty podobają mi się chwilkę , bo zaraz już na nie patrzeć nie mogę :evil_lol:

niemniej lubię cykać cykadełka , uspokaja mnie to bardzo i odłącza od świata ... to samo zabawa PSem

mistrzem nie miałam nigdy zamiaru być ...

Posted

[QUOTE] niemniej lubię cykać cykadełka , uspokaja mnie to bardzo i odłącza od świata ...[/QUOTE]
No dokładnie :) Tym bardziej, że publikuje je tylko tutaj, a to psie forum, nie foto, więc wychodzę z założenia, że jak kogoś kują w oczy moje "dzieła" to zawsze może nie oglądać ;).

Za to zawsze miło pooglądać bardzo dobre zdjęcia, ale to już zostawiam innym ;)

Posted

Foty robię dla siebie głownie :) uwielbiam tak położyć się , piwko w łapkę i przeglądać archiwa i nieraz sobie pochlipam też ;)
A pokazuje bardzo znikomy procent fot , bo mi się nie chce zmniejszać :evil_lol:

Posted

Ale nudy. Chciałabym coś napisać ale nie mam o czym. Mój duzy pies morderca nikogo nie zjadł. Mały morderca też nie. Stary (nie)morderca leży i śpi całymi dniami. Dzień krótki, a jak już nawet jest światło to takie beznadziejne, że foty i tak nie wychodzą.

Tak samo jak rzuty frisbee. Za dnia, dysk leci jak kamień. Natomiast w nocy, we mgle szybuje idealnie prosto i pies je łapie za każdym razem :loveu: Szkoda, że nie możecie tego zobaczyć :eviltong:

A dziś mój mądry pies rozwalił sobie tak ryj o dysk, że niewinna zabawa zamieniła się w krwawą jatkę. Nawet miałam fotkę strzelić, ale stwierdziłam, ze jeszcze ktoś po TOZ zadzwoni, bo krew się lała strumieniem i ściekała po dysku, którego Jari oczywiście nie chciał wypuścić ;)