Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amber napisał(a):
Oj tam, II miejsce też jest zacne :eviltong: A na serio to jak już masz startować to tylko i wyłącznie w Wawie - rozumiemy się mam nadzieję? :razz: :)

no właśnie już nic a nic nie rozumiem :cool3:

a co do jedzenia, to można się odżywiać dobrze na różne sposoby ;) i dotyczy to zarówno psów, jak i ludzi. jesteśmy zalewani tak sprzecznymi informacjami, że głowa mała, a im więcej człowiek wie, tym częściej myśli, że najlepiej to chyba nie jeść nic ;)

Posted

ej, tak wracając do tego barfu, ja daję Brumie czasem same skorupki jajek, podobno to wapń w najlepiej przyswajalnej formie, a jak tak nie jest to po prostu wyleci :grins: i chyba trawi, bo nigdy nie widziałam w kupie

Posted

Unbelievable napisał(a):
ej, tak wracając do tego barfu, ja daję Brumie czasem same skorupki jajek, podobno to wapń w najlepiej przyswajalnej formie, a jak tak nie jest to po prostu wyleci :grins: i chyba trawi, bo nigdy nie widziałam w kupie

zbija w swoim srodeczku duże jajo z tego niczym strusie i Ci w końcu urodzi coś! :)

Posted

Unbelievable napisał(a):

no bo się daje na barfie całe jajka ze skorupką, zwłaszcza jak ktoś z jakiś powodów podaje małe ilości kości ;)

Posted

OK zgadzam sie ze wilk i pies to nie jeden gatunek , wiadomo -sa róznice nawet w ich psychice jak porównywać- i chęci kontaktu z ludzmi. Ja BARF i tak bede uważała za jeden z najlepszych sposobow karmienia. A to czy ktoś uważa, że BARFuje się dlatego że na podobienstwo do zywienia wilków czy dlatego, że to odpowiednie żywienie- mniejsza o nazewnictwo -na podobne wychodzi :D

a co do jedzenia, to można się odżywiać dobrze na różne sposoby ;-) i dotyczy to zarówno psów, jak i ludzi. jesteśmy zalewani tak sprzecznymi informacjami, że głowa mała, a im więcej człowiek wie,
tym częściej myśli, że najlepiej to chyba nie jeść nic ;-)

prawda :D nie ma wiadomo jedynego słusznego sposobu żywienia sie. Co kraj to obyczaj. W indiach jedza jedno, w Afryce maja inne tradycje, wszyscy zyja zdrowiej lub mniej.
Ja np gotowane potrawy tez uwielbiam, tez nauczylam sie dobre rzeczy robic, i trudno mi byłoby odstapić. Ale to co sie dowiedziałam o zywieniu surowizna- dopasowało sie do moich oczekiwań, i może tez tak myśle, że osoby zdrowe w sumie nie zawracaja sobie głowy dieta- a zwłaszcza surową. Mi to moze było potrzebne. Jeszcze parę miesiecy temu tez pośmiałabym sie z osoby ktora je w 60-70% surowe warzywa i owoce ;) :D wiec was moge zrozumiec.

Amber wiem, że żartowałam z tym surowym mięsem dla siebie :eviltong: bo takiej konkretniejsej dyskusji nie dało sie z tego wykonać :P

Posted

betty, ale jest dieta dla ludzi, która również zakłada jedzenie surowego mięsa... także śmiechy śmiechami, ale wszystko jest możliwe i z tego co mi wiadomo, jak najbardziej dieta ta jest zdrowa ;) na pewno słyszałaś, paleo

Posted

motyleqq napisał(a):
betty, ale jest dieta dla ludzi, która również zakłada jedzenie surowego mięsa... także śmiechy śmiechami, ale wszystko jest możliwe i z tego co mi wiadomo, jak najbardziej dieta ta jest zdrowa ;) na pewno słyszałaś, paleo

szczerze? nie słyszałam :D omg.. to nieźle. Poczytam :)

Vectra a z czego on ci jest? z mozgu i śledziony? :D

Posted

Amber napisał(a):
Z czego jest tatar? ;) Z surowej polędwicy wołowej. Nigdy nie jadłaś? ;)

nie zapominajmy o jajku :evil_lol:

wyłączając cynaderki , resztę bebechów też lubię .. np wątróbka z cebulką , albo flaczki.

Porównywanie psów mieszkających na "kanapie" do dziko żyjących zwierzaków , nie jest zdrowe ani sprawiedliwe. Bo te dziko żyjące , też bardzo szybko się uczą , że ludzie mają dużo smakołyków. Gdyby gardziły , nie plądrowały by chociażby śmietników.

Posted

To musisz spróbować koniecznie ;) Tylko z dobrego mięsa. Te gotowce co sprzedają w sklepach się nie nadaja do niczego... Najlepszego tatara zawsze robię na mazurach, bo tam mają duuuzo lepsze mięso niż tutaj. Choć i w Warszawie mozna zjesc dobrego, jesli się wie gdzie ;)

Posted

betty_labrador napisał(a):
nie jadłam :D z tym móżdzkiem i śledzioną zartowałam :D

nie jadłaś tatara , a do barfa przekonujesz ? Spróbuj , pyszny jest.
Jak robisz mielone kotlety czy inny farsz , też nie próbujesz na surowo ? bo ja bardzo lubię takie kanapeczki :diabloti:

No widzisz , jak pisałam - lubię tatarka , a Franca jak jem , patrzy na mnie jak na ufo :evil_lol:

Posted

Ja bardzo lubię, zawsze zjadam az juz nie nie moge ruszac ;) Stosuje tez pewna modyfikacje, czyli dodaje sobie odrobinke sosju sojowego dla smaku ;)

Posted

betty jest wegetarianką, raczej nie spróbuje tatara :lol: ja pewnie też nie... po prostu mnie odrzuca. bardzo długo mi zajęło przekonanie się żeby w ogóle rękami dotykać surowego mięsa :eviltong: mimo że ogólnie zawsze lubiłam mięso, to jego przyrządzanie... ale mi przeszło, jak musiałam sama sobie gotować, a potem jak zdecydowałam się karmić BARFem ;) nadal się sobie dziwię, że kroję wątróbkę dla psa, którą uważam za najobrzydliwszy rodzaj mięsa...

Posted

przynajmniej miło , że wegetarianka promuje właściwe jedzenie dla psów ... a nie fanatyzm wegetarianizmu dla mięsożerców :evil_lol:

wątróbka jest fajna od surowizny, po produkt gotowy do spożycia :loveu:

Posted

Vectra napisał(a):
przynajmniej miło , że wegetarianka promuje właściwe jedzenie dla psów ... a nie fanatyzm wegetarianizmu dla mięsożerców :evil_lol:

no co Ty, to pewnie znaczy, że jest hipokrytką :cool3: dyskusje o tym, że weganie mają mięsożerne zwierzęta są zawsze urocze :evil_lol:

a wątróbka jest BE w każdej formie, to jedyne czego nigdy nie jem :lol: żeby nie było- miałam kilka prób, ale nieudanych ;)

Posted

łee Motylkowa zepsułaś niespodziankę-a chciałam, żeby pogadały se jeszcze o wyborności tartatu :lol:
No niestety ja miesa juz nie tknę-nie smakuje mi i sie odwykłam :D

ale to prawda- mieso mnie nie brzydzi :D moge sie w tym ciapać i wachac i mnie nie rusza hehe. Wątróbka- jakakolwiek po prostu śliska w dotyku :D
Wczoraj ze 20kg przewalilam dla Tizzy w Radzyminie :D

tak hipokryzja na maksa :eviltong: