Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Proszę pomóżcie szukać Misia. Pies miał zostać dziś przekazany z hoteliku P. Izie. Krótką chwilę był był u mnie. Niestety przecisnął się pomiędzy prętami ogrodzenia:-( Pies zaginął w rejonie Telegraf-Bukówka. Tricolor, cecha charakterystyczna - niebieski gips na lewej przedniej łapie. Kontakt 608551792.

[IMG]http://img574.imageshack.us/img574/6074/p1120113.jpg[/IMG]

Posted

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]pILNE BESTIALSTWO NA BENKU

JEST JUŻ PETYCJA W SPAWIE BESTIALSKO ZAMORDOWANEGO BENKA. PROSZĘ O PODPIS!!!! DZIĘKUJĘ W IMIENIU OFIARY!!!!

[/FONT][/COLOR][COLOR=#0000FF][FONT=MS Shell Dlg 2][U][url]http://www.petycje.pl/petycja/6490/k...aprobate_.html[/url][/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]

[/FONT][/COLOR][COLOR=#0000FF][FONT=MS Shell Dlg 2][U][url]http://www.dogomania.pl/threads/133903-B...st16227429[/url][/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]

cytuje post 3032

Dziś parę godzin temu koło Lublińca w miejscowości Kochcice mężczyzna w wieku ok.35 lat zamordował siekierą pięknego benia . Waga ponad 80 kg. Sprawca wraz z kolegami miał dziś wyjechać do niemiec.To chyba miał być sposób na pozbycie się psiaka.miał Kolesie oprawcy przywiązali psiaka do płotu a ten gnojek zatłukł Go na śmierć. Była policja...powiatowy. My piszemy też

mysle ze przydała bys ei pomoc jakiejs ogranizacji !!!!
[/FONT][/COLOR]

Posted

[SIZE=3]Kochani pełna mobilizacja!!
[B][COLOR=red]Kto nie głosował na Szczecinek w ankiecie Krakvet, niech glosuje!! [/COLOR][/B][/SIZE][SIZE=3][SIZE=2]
Zostało 1,5 godziny na oddanie głosu. Pomóżcie!

[/SIZE][/SIZE][URL="http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13065&start=45"][U][IMG]http://i54.tinypic.com/ipnvpv.jpg[/IMG][/U][/URL]

[SIZE=3] Wspólny kandydat dogo i miał przegrywa!!!
[SIZE=2]

[/SIZE][/SIZE]

Posted

Ciagle slysze o tym glosowaniu, i chetnie bym zaglosowala, ale nigdy nie moge znalezc, gdzie i jak sie glosuje (przepraszam Kielczan za off'a).

Posted

[quote name='Em_']Ciagle slysze o tym glosowaniu, i chetnie bym zaglosowala, ale nigdy nie moge znalezc, gdzie i jak sie glosuje (przepraszam Kielczan za off'a).[/QUOTE]

INSTRUKCJA głosowania w Krakvecie:
1. wchodzisz na stronę [URL]http://www.krakvet.pl/forum[/URL]
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu [URL]http://www.krakvet.pl/forum[/URL] wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - styczeń -2011", lub klikasz na link [url]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13065&start=1440[/url]
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz schronisko Szczecinek> > i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Bardzo prosimy o dalsze wsparcie :)

Przy okazji wątek podrzucimy trochę ;)

Posted

To niesamowite, jak można było dopuścić do zaginięcia Misia, tego zagłodzonego nieszczęścia z łapą w gipsie...Takiego psa nie spuszcza się z oka na moment, a nie zostawia się go w ogrodzie! Skrajna nieodpowiedzialność i beztroska! Kraków żył historią Misia opisaną przez Magdę Hejdę, a tymczasem w Kielcach wypuszcza się go na żywioł i gubi...Odnalazły go wolontariuszki, które przez całą noc i cały dzień go szukały, aż doszly do wsi, z której pies pochodził. A co zrobiła ewab? NIC! Dobrze, że Misio już bezpieczny i nikt nie pozwoli mu uciec, bo człowiek musi przewidywać zagrożenia, które mogą kosztować życie psa! A Miś został odnaleziony cudem!!

Posted

zgadazam sie z toba w 100%,choc sa przypadki nie do przewidzenia. nie brobie tu nikogo ale ewab ma takich miskow biedakow na peczki i i czasami sytuacja wymyka sie spod kontroli. wypadek przy pracy-najwazniejsze ze misu bezpieczny!!!bardzo sie ciesze!!!

mozemy walczyc z ludzmi,z prawem,ale jak walczyc z miloscia???ta psia wiernosc jest jedna z najpiekniejszych rzeczy na swiecie tylko czasem jest porazajaca...jak ira/tina-ktora uciekala z nie raz z lozka ciepla i od pelnej miski do domu,jak mika od jagi dostala to czego nie miala cale zycie a wybrala wiernosc i uciekla, czy jak misiek teraz...takich przypadkow jest zbyt duzo zeby wszystkie opisac ale to wlasnie czyni psiaki tymi wyjatkowymi....

Posted

[quote name='Limba']To niesamowite, jak można było dopuścić do zaginięcia Misia, tego zagłodzonego nieszczęścia z łapą w gipsie...Takiego psa nie spuszcza się z oka na moment, a nie zostawia się go w ogrodzie! Skrajna nieodpowiedzialność i beztroska! Kraków żył historią Misia opisaną przez Magdę Hejdę, a tymczasem w Kielcach wypuszcza się go na żywioł i gubi...Odnalazły go wolontariuszki, które przez całą noc i cały dzień go szukały, aż doszly do wsi, z której pies pochodził. [B]A co zrobiła ewab? NIC![/B] Dobrze, że Misio już bezpieczny i nikt nie pozwoli mu uciec, bo człowiek musi przewidywać zagrożenia, które mogą kosztować życie psa! A Miś został odnaleziony cudem!![/QUOTE]
Dziękuję za wnikliwą i obiektywną ocenę. Ja go zgubiłam i nic nie robiłam żeby go odnaleźć - obie tezy jednakowo prawdziwe.

Przeczytajcie artykuł:
[URL="http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/482523,europoslanka_roza_thun_to_niemoralne_ze_mamy_bezdomne_psy.html"]www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/482523,europoslanka_roza_thun_to_niemoralne_ze_mamy_bezdomne_psy.html[/URL]

Posted

Aż się boję napisać ale nie mam wyjścia.
BŁAGAM POMÓŻCIE!!!!!!!!!
Ząbek zwany prze zemnie Biszu był u mnie na DT ale dzis ok 6.00 zapragnął wolności i zwiał na ul Pomorskiej ma na sobie brązową obróżkę mojej suni na której jest napisany mój nr tel i jej imię Molly.Biszu nie boi się ludzi,zwierząt ani dzieci z kotami też się dogaduje .Rozsyłajcie wici po znajomych może ktoś go zauważy,jestem zrozpaczona szukałam go po całej okolicy ale zapadł się pod ziemię.POMÓZCIE:placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

[B]UWAGA![/B]

Z okolicy Kielc(najprawdopodobniej!) Pani szuka psa bernardyna nie wykastrowanego "bo dzieci lubią malutkie bernardyny i jest piękny,a w okolicy nie ma bernardyna do zapłodnienia jej suki"..."wykastrowany mi nie potrzebny"...
Przed Panią trzeba ostrzec innych od bernardynów lub bernardynopodobnych(szczeniaczki też wyglądają jak "słodkie kulki"-) będzie szukać psa nie wykastrowanego...nauczona doświadczeniem w przyszłości może kryć się z tym pomysłem...
[B]tel. 60538..92[/B]

....niestety nie mam więcej informacji...zbyt szybko wypłynął temat kastracji i oczekiwań Pani.

Posted

Limba, jeżeli będziesz robić dla psów tyle , co ewab, to z pewnością i Tobie zdarzy się, że coś wymknie się spod kontroli, tym bardziej,że niektóre sytuacje naprawdę trudno przewidzieć.
Naprawdę jest co robić , więc zamiast komentować działania innych , lepiej się samemu wziąć do roboty.

Posted

[quote name='erka']Limba, jeżeli będziesz robić dla psów tyle , co ewab, to z pewnością i Tobie zdarzy się, że coś wymknie się spod kontroli, tym bardziej,że niektóre sytuacje naprawdę trudno przewidzieć.
Naprawdę jest co robić , więc zamiast komentować działania innych , lepiej się samemu wziąć do roboty.[/QUOTE]A skąd wiesz, ile ja robię dla psów? Akurat przez całe
życie - zapewniam cię, że nie krótkie - zajmuję się pomocą zwierzętom i jakoś nic nie wymyka mi się spod kontroli, nikt mi nie zabroni komentować sytuacji, bo akurat znam ją dobrze. Czemu nie napiszecie, w jaki sposób Misio został odnaleziony? Gdyby go znalazł ktoś od was, to byłby tu już caly pochwalny elaborat, a tak cisza... proszę tu nie bredzić, że komentuję i nic nie robię, bo akurat robię bardzo dużo. Zdania na temat nieodpowiedzialności osoby zajmującej się 'przez chwilę' Misiem nie zmienię i możecie sobie pisać co chcecie!

Posted

Dziękujemy, że mogliśmy poznać Twoją opinię.

Dziewczyny udało się Wam rozpakować transport NL? Może jedzie ktoś od Was w naszą stronę..? Pierwsza część odkażania za nami, ale długa droga jeszcze przed :shake:
Ma ktoś dojście do TVN Uwaga, może w ramach odcinków o zwierzętach mogliby puszczać ogłoszenie adopcyjne jakiegoś psiaka.. jak u Was adopcje, zgłasza się ktoś konkretny? U nas ostatnio lekko ruszyło.

Posted

[quote name='Limba']To niesamowite, jak można było dopuścić do zaginięcia Misia, tego zagłodzonego nieszczęścia z łapą w gipsie...Takiego psa nie spuszcza się z oka na moment, a nie zostawia się go w ogrodzie! Skrajna nieodpowiedzialność i beztroska! Kraków żył historią Misia opisaną przez Magdę Hejdę, a tymczasem w Kielcach wypuszcza się go na żywioł i gubi...Odnalazły go wolontariuszki, które przez całą noc i cały dzień go szukały, aż doszly do wsi, z której pies pochodził. A co zrobiła ewab? NIC! Dobrze, że Misio już bezpieczny i nikt nie pozwoli mu uciec, bo człowiek musi przewidywać zagrożenia, które mogą kosztować życie psa! A Miś został odnaleziony cudem!![/QUOTE]

ojojoj...jaka szkoda, ze nikt z tozu nie jest zalogowany na dogo, bo może by opowiedział historię jak to zaginęła suka, którą miała na tymczasie prezeska tejże instytucji - chora! ze zwężonym przełykiem i biedna błąkała się całą noc i połowę dnia dopóki ją ktoś nie złapał i nie doprowadził pod drzwi... Powiadasz, ze Kraków żył historią Misia...a może powiedz, cow takim razie ten Kraków zrobił dla Misia - co? moze jakies wymierne korzyści ten Misio czerpał z tego mega zainteresowania? a moze już mu czerwone dywaniki uszykowali w jakimś domu ze złotymi klamkami a my o tym nic nie wiemy - co???

Posted

[quote name='Soema']Dziękujemy, że mogliśmy poznać Twoją opinię.

Dziewczyny udało się Wam rozpakować transport NL? Może jedzie ktoś od Was w naszą stronę..? Pierwsza część odkażania za nami, ale długa droga jeszcze przed :shake:
Ma ktoś dojście do TVN Uwaga, może w ramach odcinków o zwierzętach mogliby puszczać ogłoszenie adopcyjne jakiegoś psiaka.. jak u Was adopcje, zgłasza się ktoś konkretny? U nas ostatnio lekko ruszyło.[/QUOTE]

udało nam sie rozpakować...dzisiaj:( są pudełka z jakimiś tabletkami odkażającymi...ale jak na razie nikt nie jedzie w waszą stronę...ale pomyślę jak je podesłać

Posted

[quote name='Malwi']andzia - zadzwoń do Madalleny - ma informacje o surowicy przeciw parwo ( wyczytałam na sznupkowym że trzeba )[/QUOTE]

dzisiaj to już nie wypada dzwonić...jutro dryndnę:(

Posted

[quote name='Soema']
Ma ktoś dojście do TVN Uwaga, może w ramach odcinków o zwierzętach mogliby puszczać ogłoszenie adopcyjne jakiegoś psiaka.. jak u Was adopcje, zgłasza się ktoś konkretny? U nas ostatnio lekko ruszyło.[/QUOTE]

mogę spróbować coś podziałać.....

[quote name='Bolonczyk11']benek zostaje u moich znajomych bo jak Wioleta dowiedziala sie ze go chcemy wykastrowac to powiedziala ze go nie da juz nikomu .[/QUOTE]

jezu byle by go tylko nie zechciała rozmnażać :roll: