Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martka1982']myślę,że gdyby ktokolwiek wyczuł guza wcześniej, to byśmy dzisiaj o tym nie rozmawiały. ja w schronie nigdy niczego nie zauważyłam, na pewno gdyby opiekunowie cokolwiek wyczuli, to by reagowali
nie mam wglądu w jej kartę aby móc się wypowiedzieć w kwestii przeprowadzonych w schronie badań, może Karola albo Ag wiedzą co ona miała i kiedy robione[/QUOTE]

Posiadać jakąkolwiek wiedzę mogłabym tylko wtedy gdyby w ogóle prócz szczepień i odrobaczeń miała coś robione. Więc takowej nie posiadam. Powiedzmy sobie szczerze.... w schronisku nikt z Dumką nie siedział 24 godziny na dobę, przez okres 10 lat nie miała kontaktu z człowiekiem. Nic się nie działo, nikt nic nie widział niepokojącego - więc i nic nie było robione.
Myślę, że to było do przewidzenia w końcu to starszy pies.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o matko jakbym słyszała o suni moich rodziców :-( Pokasływanie i antybiotyki na nic. Też myśleliśmy, że się przeziębiła. I niestety nagły zgon po jednym wielkim nagłym kaszlu. No i ten okropny smród psa/zwłok i wydzielin z odbytu i pyska. Odnieśliśmy wrażenie, że chyba nastąpiło pęknięcie narządu i perforacja. Ale to tylko nasze przypuszczenia.

Dumeczko trzymaj się cieplutko. Suniu bądz dzielna. Ciotka tak liczy na ciebie.

Posted

cholera co za sprawiedliwość, taka bidulka:( tyle lat w schronie i jak już do domku ma blisko to się wszystko plącze....:( tak samo jak u RUdego, czekał tyle a jak juz był domek na horyzoncie to odszedł tydzien temu:( Trzymamy tu kciuki, żeby się udało:( jak tak ta Dumka musi cierpieć...:(

Posted (edited)

poza wieściami z rana nic więcej nie wiem

edit: dzwoniłam do ds, państwo myślą o Dumce, i proszą o info gdy będzie znana diagnoza, będą na nią czekać......

Edited by martka1982
Posted

Znaczy właściwi ludzie, żeby tylko Dumka wydobrzała. Wiadomo jakie są wyniki dzisiejszych badań ? Może Biafra by coś powiedziała czy na jej oko jest lepiej czy gorzej ? Czekamy.

Posted

[quote name='annavera']Właśnie zadzwonił do mnie Pan z domku, który szykował się na Dumkę i przekazał mi tą wiadomość - siedzę i paczę.
Co za niesprawiedliwość losu :placz:[/QUOTE]
Niesprawiedliwe :((((((
Dumko
[*]

Posted

Nie mogę w to uwierzyć. Nie pisałem na wątku, ale tak strasznie cieszyłem się z wiadomości, że szykuje się dla niej tak wspaniały domek. Że Dumusia w końcu po tylu latach, kiedy była niechciana i zapomniana w końcu znajdzie swoją przystań i miłość. Dalej nie mogę w to uwierzyć. To jest tak strasznie cholernie niesprawiedliwe! Najbardziej boli to, że może dało się tego uniknąć, że nie zdążyliśmy, zawaliliśmy i zawiedliśmy małą Dumkę...

Jedyne pocieszenie jakie przychodzi na myśl, to to, że mimo wszystko Dumeczka była w domu, gdzie było ciepło, nikt nie gryzł, nie bił, tylko był człowiek, który pogłaskał, dał jeść i kochał. Nawet tego nie każdy psiak może zaznać w swoim krótkim życiu. I za to mimo wszystko dziękujemy. Za to, że Dumka miała swój dom - ona nie wiedziała, że to tylko chwilowy dom. Ona tam czuła się kochana, była u siebie.

Serce boli. Umysł rozrywa wiele myśli. Dlaczego? Dlaczego teraz, dlaczego Ona? Pytania i wątpliwości, ogromny smutek. Choć jest nam ciężko, pamiętajmy, że to jeszcze nie jest pożegnanie. Ona teraz biega po zielonych łąkach, młoda, zdrowa, szczęśliwa. Jest teraz we wspaniałym towarzystwie, Tych, które odeszły. Już nie cierpi. I czeka, żeby pewnego dnia podbiec do Bram Psiej Szczęśliwości i przywitać nas razem z resztą Psiaków, polizać po twarzy i powiedzieć "nie martw się, jestem zdrowa i wesoła, ale czekaliśmy na Ciebie i teraz już będzie wszystko dobrze". To nie jest pożegnanie. Więc do zobaczenia Kochana (*)

Wiem, że to zbyt wcześnie na takie decyzje. Ale może pokazać Państwu, którzy chcieli adoptować Dumeczkę, jej koleżankę, Maczkę? Może Dumka by właśnie tego chciała? Nie spóźnijmy się tym razem...