feliksik Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 fajnie że Dumeczka już szuka domku, a co w Maczką? Quote
annavera Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 są jakieś na temat suniek wieści od Biafry ? Quote
martka1982 Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 feliksik napisał(a):fajnie że Dumeczka już szuka domku, a co w Maczką? Maczka oczywiście też szuka domu co u dziewczyn? są jakieś postępy? niedługo minie pół roku w dt Quote
Cleo2008 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='annavera']Poprzednie wydarzenie Dumki na FB jest już nieaktywne i nie da się reaktywować :( W związku z powyższym przepadła cała rzesza zainteresowanych losem Dumki. Proponuję zastąpić podany na dogomanii link - nowym linkiem wydarzenia http://www.facebook.com/events/275592452496791/?context=create A ja zaczynam go rozpowszechniać na FB i przypominać Dumkę. Może tylko macie pomysł na jakiś inny tytuł ? Obecny brzmi "Od szczeniaka przez 11 lat w schronisku - Dumka gotowa do adopcji" Ten tytul troche bym zmienila "od szczeniaka w schronisku, czeka 11 lat na adopcje..." czy jest paypal? Quote
si_bcw Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 martka ma paypal a ja odnotowuję wpłaty od suślik (15zł) i Roland_de (20zł), dzięki! Quote
martka1982 Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 jeśli potrzebny paypal to służę wpłaty wpisałam w pierwszy:) Quote
barbarela Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 dzisiaj zrobiłam przelew za styczeń i luty. pozdrowienia dla dziewczynek Quote
Javena Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Z chęcia bym podniosła deklarację ,ale póki co musze dać tylko tyle . Moze którys z deklarowiczów domek znajdzie? Pozdrowienia dla obu panienek. Quote
martka1982 Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 dzięki dziewczyny! do schroniska zadzwonił pan z gdyni zainteresowany Dumką. Pan chce ją adoptować ale póki co będzie trzeba z nim rozmawiać,żeby wszystkiego mógł się o niej dowiedzieć. Pierwsza rozmowa już była, tzn pan wie,że Dumka to ciężki przypadek, teraz będzie się z nim kontaktować pracownica, która zna Dumkę "od zawsze". Jestem daleka od euforii ale fajnie,że w końcu ktoś zadzwonił, bo sunia ma ogłoszenia a dotychczas nikt o nią nawet nie pytał Quote
feliksik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 no jak dla mnie super wiadomośc, bo w takim razie jakaś nadzieją jest, że ktoś wpogóle się nią zainteresuje Quote
barbarela Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 to super wiadomość, trzymam kciuki oby się udało Quote
annavera Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 o super - to blisko mnie :) Może spotkam ją na spacerku jak się uda :) Czyżby jednak morze było jej pisane ... Quote
caryca26 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Zapraszam na bazarek na transport do nowego życia dla naszych psiaków : http://www.dogomania.pl/threads/220546-Mamy-wszystko-jak-nie-wst%C4%85pisz-b%C4%99dziesz-%C5%BCa%C5%82owa%C4%87!Na-transport-do-lepszego-%C5%BCycia.24.01 oraz na bazarek podopiecznego Hani z Sanoka , która dzielnie robi bazarki dla konińskich psiaków : http://www.dogomania.pl/threads/2204...9#post18316719 Quote
si_bcw Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 dołączam się do zaproszenia oraz odnotowuję wpłaty: asencja 20zł winter7 100zł barbarela 80zł Sabina02 60zł bardzo dziękujemy! Quote
Sabina02 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 si_bcw napisał(a):dołączam się do zaproszenia oraz odnotowuję wpłaty: asencja 20zł winter7 100zł barbarela 80zł Sabina02 60zł bardzo dziękujemy! Kurcze, pomylilam sie! :splat:Mialam wyslac na Dumke i Maczke za dwa miesiece, a przelalam za jeden. No nic, wysle za miesiac nastepne 60zl. Quote
si_bcw Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 poleciałam sprawdzić, czy przypadkiem ja się nie pomyliłam, ale nie, wpłynęło 60 :) Quote
martka1982 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 dzięki ciotki! wpłaty już w pierwszym poście:) Quote
martka1982 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 annavera robiłaś kiedyś wizytę? rozmawiałam dzisiaj z tym państwem, chcieliby dać Dumce szanse, mam już ich adres kto pójdzie na wizytę? a więc tak: państwo od zawsze mieli psy ze schroniska, ostatnio mieli parkę, sunia im odeszła i dlatego szukają psiny ze schroniska - towarzyszki dla swojego 9 letniego Riko. Opowiedziałam wszystko tzn,ze Dumka nie załatwia się w domu, może zostawać sama, zgodzi się z ich psem ale również,że wychodzenie musi się odbywać tylko i wyłącznie na smyczy. Państwo mieszkają w domu, mają posesję, po której Riko biega swobodnie, natomiast gdy idą na spacer, Riko zawsze chodzi na smyczy. Mówiłam,że Dumka nie może wychodzić na podwórko inaczej niż na smyczy,że jeśli da się jej możliwość będzie próbowała wydostać się górą lub dołem i będzie to robić tak długo aż jej się uda. Wiedzą również,że zostawianie Dumki na lince nie jest możliwe, bo ją przegryzie. Poza tym mówiłam,że to pies bojaźliwy, nieagresywny i wycofany,że nie ufa człowiekowi i dlatego ona zawsze będzie szukała drogi ucieczki, bo tak jej podpowiada instynkt. Wspomniałam również,że Dumka zawsze miała w schronie za towarzysza dominującego samca i taki układ ról bardzo jej odpowiadał, małpowała zachowania kumpla z boksu i dzięki temu robiła rzeczy, których sama by się bała, więc towarzystwo Rikiego może na nią podziałać leczniczo. a więc, która pójdzie na wizytę? Quote
si_bcw Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 też trzymam kciuki, mam nadzieję, że szybko znajdzie się ktoś do wizyty Quote
martka1982 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 wysyłam pw z listy z dogo, choć pewnie tam już większość namiarów jest nieaktualna Quote
iwlajn Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 natalia_aa jest z Gdyni, ma duże doświadczenie z psiakami, może z nią się skontaktujcie Quote
annavera Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 ja mogę dołączyć do kogoś doświadczonego i pójść razem, bo nigdy nie przeprowadzałam takiej wizyty, a przy okazji bym zobaczyła co i jak na przyszłość ;) Poza tym znam dziewczyny z 3miasta zaraz podeślę zapytanie czy by ze mną nie poszły i jakby ktoś był chętny dam znać. A czy mogę na priv dostać chociaż namiar na dzielnicę, gdzie to ? Quote
Recommended Posts