Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dumeczko, nadal nie mogę się pogodzić:((( zawsze będziesz w moim sercu. Dzięki Tobie wspaniali Państwo - Twój prawdziwy DS są tu, nie tylko Cię pokochali, wiedziałaś to, ale i pomogą innym biedakom. Do zobaczenia Kochana kiedyś za TM [*]

Posted

wpłynęło 50zł od Pawła K. to chyba jedyna osoba nie pokazująca się na dogo,czy ktoś ma z nim kontakt, żeby przekazać info o śmierci Dumki i że jego ostatnia wpłata posłuży uregulowaniu rachunku za ostatnie leczenie?

Posted

si_bcw napisał(a):
wpłynęło 50zł od Pawła K. to chyba jedyna osoba nie pokazująca się na dogo,czy ktoś ma z nim kontakt, żeby przekazać info o śmierci Dumki i że jego ostatnia wpłata posłuży uregulowaniu rachunku za ostatnie leczenie?

secia kontaktowała się z nim przez FB ale nic jej nie odpisał.

Posted

Pan Paweł był na bieżąco na FB, więc wiedział o śmierci Dumeczki.

Biafra bardzo prosimy o rozliczenie finansów Dumeczki oraz informację co było przyczyną śmierci suni. Czas już zamknąć wątek i zająć się finasami Maczki. Mam 2 osoby chcące wpłacić na Maczunię ale chcą wiedzieć ile. A co ja mam im powiedzieć. Śledzą wątki anonimowo i czekają. Szkoda byłoby te kontakty stracić. Myślę, że już czas.

Posted (edited)

Secia napisał(a):
Pan Paweł był na bieżąco na FB, więc wiedział o śmierci Dumeczki.

Biafra bardzo prosimy o rozliczenie finansów Dumeczki oraz informację co było przyczyną śmierci suni. Czas już zamknąć wątek i zająć się finasami Maczki. Mam 2 osoby chcące wpłacić na Maczunię ale chcą wiedzieć ile. A co ja mam im powiedzieć. Śledzą wątki anonimowo i czekają. Szkoda byłoby te kontakty stracić. Myślę, że już czas.

Za chwileczkę, wkleję skany , ładują mi się na serwer.
Tak jak napisałam si_bcw, wetki zlitowały się nad Dumką i policzyły symbolicznie 120 zł, za leki, RTG, USG, badania krwi i eutanazję.
Nie ma chyba osoby, której nie poruszyłaby jej historia i spojrzenie :shake:

Orzeczenie z sekcji zwłok brzmi :
ostre zapalenie trzustki spowodowane uciskiem guza nowotworowego

Sekcja wykazała bardzo dużego guza , około 14 cm umiejscowionego na krezce dwunastnicy.

Edit: wklejam skany, trzeba kliknąć linki

http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/dumka-skan.pdf

http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/dumka-skan1.pdf

http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/dumka-skan2.pdf

http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/dumka-skan3.pdf

Edited by Biafra
Posted

Przykro się to czyta :(
Biedna Dumka, chorowała od dawna, może dlatego była tak wycofana i wystraszona :(

Dumko dałaś miejsce inne psiej biedzie, która od dziś już nie marznie w schroniskowej budzie i choć z umaszczenia będzie przypominała Ciebie.

Wzrok Dumki rozwala mnie do dziś - nie mogę patrzeć na te jej spojrzenie, ani nawet nie potrafię usunąć jej banerka (w sensie nie czuję jeszcze, że mogę) - taka moja jakaś wewnętrzna żałoba po tym psiaku :(

Posted

ciekawe jak długo Dumka żyła z tą chorobą :(
biedna psina...

dzięki Biafra za skany i wpis.
kwota z faktury dziś uregulowana.

wpłynęła dziś deklaracja od Roland_de, 20zł

wszystkie pozostałe pieniądze przechodzą na konto Maczki, rozliczenie na jej wątku

Posted

Biafro raz jeszcze dziękuję za to, co zrobiłaś dla Dumki. Była przez chwilę z Tobą i nie odeszła samotnie. Dziękujemy za rozliczenie finansów. Do zobaczenia na wątku Maczki.

Posted

JA tez skladam podziekowania pani BIAFRO, DUMKA NA ZAWSZE POZOSTANIE W MOJEJ PAMIECI nawet mam jej zdjecia w albumie z psami ze taki piesek zyl i byl blisko mnie niestety zal .DUMECZKO baw sie razem z moja BEZA I TOBIKIEM za TECZOWYM MOSTEM w lepszym swiecie

Posted

Widze ze pamietacie,wszedlem na watek. Tez chcialem napisac ze dzis miesiac od jej smierci PAMIETAM i choc mam nowego pieska to strasznie mi przykro ze taki los. ,Biega mam nadzieje razem z Tobikiem i Bezunia za TECZOWYM MOSTEM patrzac na nas z gory TO MOJE DWA STARE PIESKI KTORE ODESZLY