Ulaa Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 katya napisał(a):Aport zgniecionej butelki? Hehe częściowo ;) Choć to Sońka już sobie nadprogramowo zrobiła, taka prymuska :evil_lol: Quote
shirrrapeira Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Jakie masz piekne psiaki Ulaa. Bernenczyki sa cudowne. A jakie maja charaktery? Dobunia przesliczna. Quote
Ulaa Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Berneńczyki to takie ciapciusie :p straszne pieszczochy. To takie wielkie przytulanki. Abra uwielbia być w centrum uwagi - kto tyko przyjdzie ona zaraz "łapie go" przy bramce i siada na nogach, żeby ją głaskać i przytulać. Tłumaczę ludziom, by nie pozwalali sobie, ale wszyscy się tylko śmieją, że taka kochana :roll: Megi jest trochę inna, to taka narwama wariatka- skacze, biega, szaleje. To taki nasz "burek podwórkowy", jest strasznie czujna. Mamy system alarmowy - Megi informuje o intruzie a Abra jak ten czołg toczy się, by go zatrzymać. Jednak wystarczy bo kogoś wprowadzić i już jest przyjacielem. Poza tym świetnie się przystosowują wszędzie. Całą Polskę z nimi zjeździłam, i to pociągiem :evil_lol: Zwłaszcza Abra miała ciekawe życie, studiowała ze mną w Olsztynie i chodziłyśmy razem na uczelnie, na imprezy, do knajp;), urzędów. Strasznie kochane są bernusie, tylko trzeba je wcześnie i porządnie socjalizować, bo jak im tego braknie, to może być nieciekawie :shake: Quote
Ulaa Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Przy okazji parę nowych fotek Soni :p Na spacerku w lesie Aportujemy zabawkę z wody :lol: Quote
shirrrapeira Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 No tak to mi sie podoba, takie ciapciusie, ja mam goldena ciapciusia. A dobermaneczka przepiekna. A jeszcze jedno pytanie czemu Pani studiowala w Olsztynie?? Bo Pani jest chyba z okolic Krakowa czy ja sie juz myle. Quote
Ulaa Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 shirrrapeira napisał(a):No tak to mi sie podoba, takie ciapciusie, ja mam goldena ciapciusia. A dobermaneczka przepiekna. A jeszcze jedno pytanie czemu Pani studiowala w Olsztynie?? Bo Pani jest chyba z okolic Krakowa czy ja sie juz myle. Nie jestem żadną panią :-o Ula po prostu... A w Olsztynie był mój wymarzony kierunek... Hodowla zwierząt amatorskich n a zootechnice, bioinżynieria zwierząt ,Uniwersytet Warmińsko-Mazurski. Niestety nie było dane skończyć :-(:-( Przepraszam, ale klawiarura mi sie psuje. Quote
Ulaa Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 katya napisał(a):Sonia pływa? :) i to jak! :cool3: Quote
Ulaa Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 katya napisał(a):O ja!!!!!!!!!!! Ja też tak chcę :) Pływać za aporcikiem? Zapraszam :evil_lol: A Abra też pływa :loveu: Nauczyła się :multi: Zamówiłam jej kapok z usa i teraz pierwszy raz w życiu PŁYWA, a nie tylko wchodzi do szyi... i rehabilituje swoje biedne łapki :loveu: Quote
Monalisa4 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Ula jestes kochana ze ja przygarnelas:loveu: KOCHAM takich ludzi:loveu: Quote
Ulaa Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Monalisa4 napisał(a):Ula jestes kochana ze ja przygarnelas:loveu: KOCHAM takich ludzi:loveu: Hehe... To Sonia jest kochana, nie ja :) Tak bardzo kochana, że nie było innego wyjścia :evil_lol: musiała zostać. Przeznaczenie :loveu: Quote
Ruth Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Z której strony na Chechle jest takie miejsce :hmmmm: ? A tak przy okazji (sorry za off-topa ;)), jak Sombra była u Ciebie, to sprawdzałaś może czy lubi/potrafi pływać? Bo u mnie nie bardzo jest gdzie sprawdzić :shake:. Quote
Ulaa Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 [quote name='Ruth']Z której strony na Chechle jest takie miejsce :hmmmm: ? Tam obok plaży, po prawej stronie jest taki jakby zagajniczek za budką z fast-foodem. Tylko często se rodzinki grilla robią w tym miejscu :roll: A tak przy okazji (sorry za off-topa ;)), zastanowię się czy Ci wybaczyć :diabloti:;) jak Sombra była u Ciebie, to sprawdzałaś może czy lubi/potrafi pływać? Bo u mnie nie bardzo jest gdzie sprawdzić :shake:. nie, ne sprawdzałam, bo zabrałaś ją dzień przed planowaną próbą :lol: a więc tą tajemnicę musisz odkryć sama... i opowiedz koniecznie, bo też jestem ciekawa, jak Wielka Świnka Morska zapatruje się na pływanie :loveu: Quote
Ulaa Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Niestety nie mam dobrych wieści :-( Sonia jest chora :placz: . Coś jej się dzieje z tylnymi łapkami. Kuleje, czasem nie może wstać, plączą się jej... Nie wiemy co jest tego przyczyną. Zaczęło się nagle. W ostatnią sobotę lipca nie zabrałam jej na wieczorny spacer, bo nie chciała zejść z fotela. Myślałam, że zmęczyła się spacerem z mamą (jest mamy ulubienicą w naszym stadku i mama często ją gdzieś zabiera). Niestety w niedzielę rano okazało się, że Sonia ma jakby sparaliżowane tylne łapy :placz: Ja wyjechałam 4 sierpnia na tydzień, a w tym czasie Sonia byla lecona w naszej lecznicy i była pod opieką mamy. Jednak poprawy nie było... Powstało za to straszne podejrzenie. Sonia w okolicy lędźwi, blisko kręgosłupa ma sporego guza. Ma go od początku kiedy jest u nas, różni weci go oglądali i mówili, że nie ma powodów do niepokoju, bo guz jest przy skórze i wogóle nie wygląda groźnie. A on ostatnio urósł :shake: I boimy się, że wywarł wpływ na kręgosłup... Na razie nie ma możliwości zdiagnozowania Soni. W naszej lecznicy nie ma specjalisty i p Lucynka (wetka) także stwierdziła, że najlepiej będzie pojechać z nią do Krakowa czy Katowic. Nasza Abra jest już od prawie roku leczona u dra Derkowskiego w Arce, więc zabierzemy tam także Sonię. Niestety na razie mam trudności finansowe :-( i brak samochodu, więc dopiero pod koniec miesiąca będziemy mogły pojechać. W tej chwili Sonia dostaje Zeel i Meloksam. Raczej nie chodzi na spacery. Na szczęście jest fajna pogoda, sucho, i dobrze się czuje. Chodzi a nawet biega. Jak się pogoda pogarsza, to ona czuje się gorzej i nie wstaje :placz: Powiedzcie mi, czemu ta psina musi jeszcze cierpieć??? Czy nie dość już miała w życiu?? To jest niesprawiedliwe... We wrześniu będzie rok jak jest u nas... Powinna być zdrowa i cieszyć się życiem, bo już praktycznie całkiem zapomniała o swojej traumie. Nie boi się chodzić z lewej strony, nie kradnie, nie ma problemów z zostawaniem sama... Całkiem jej siwizna z pyszczka zeszła, wygląda jak młoda sunia (schudła :cool3:). Wszystko mogłoby być tak pięknie... Quote
dzodzo Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Ulaaa-tak to jest na tym cholernym swiecie, dobki bardzo często cierpia z tego powodu...moja staruszka dobcia ze schroniska, która kochamy bardzo i jest szczesliwa z nami jak pewnie nigdy dotad(pseudohodowla)moze przejsc najwyzej 700-800 metrów a mogłybysmy chodzic na dalekie spacery:-( ale ma bardzo chore stawy i mimo ze sprowadzam jej najlepsze leki i dbam jak tylko mozna choroba jest nieubłagana.Ale i tak cieszymy się soba dopóki mozemy. Sonia musi zostać przede wszytskim dobrze zdiagnozowana-a Ty nie załamuj się i nie martw na zapas. Quote
Ulaa Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 W nocy lało i teraz jest wilgoć w powietrzu. Sonia w nocy chciała wcisnąć się do łóżka, ale nie była w stanie wskoczyć i spadła :placz: Musiałam ją wnieść na łóżko... Gdy szła na poranne siku, przewróciła się na schodach... Niech już wreszcie wróci ładna pogoda :-( I mama dzisiaj wraca, więc pomyślimy skąd zdobyć kasę na diagnozy. Byle szybko. Quote
dzodzo Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 hmmm...nie wiem...w shcronisku oceniali ja na 5 lat ale moi weterynarze mówia , ze ma ok 8-9(brak zębow, siwizna na pyszczku, no i te artretyczne bóle) a dla dobka to juz bardzo duzo. takie pogody nasilaja bardzo dolegliowsci, niestety:shake: Quote
zasadzkas Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Oj, dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze suńki cały czas i mam nadzieję, że moja będzie zdrowa jak najdłużej. Ma posterylkowe nietrzymanie moczu i słabe serce, ale to takie niewinne dolegliwości w porównaniu z Waszymi przejściami. Powodzenia ;) Quote
Ulaa Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Sonia dzisiaj czuła się w miarę dobrze w drugiej połowie dnia. Mama wróciła z wyjazdu 5-cio dniowego i Sonia oszalała z radości :loveu: Nawet na wieczorny spacerek poszła do parku i pogoniła jakiegoś setera (razem z resztą sfory :roll:). A tak wygląda Sonia - pracoholiczka: "Rzucaj rzucaj no rzucaj, obojętne patyk czy zabawkę, masz tu jedno i drugie tylko rzucaj!" Bo jak nie to sama się zajmę To są fotki sprzed kilku tygodni. Teraz Sonia raczej nie ma ochoty biegać za patyczkami i zabawkami, tylko leży z nimi w pyszczku i nosi sobie pomalutku... :-( Smutno mi widzieć ją taką :-( Ożywia się tylko jak w pobliżu jest Misiek, nasz aktualny tymczas. Chce być wtredy zawsze bliżej człowieka niż on jest :roll: Quote
Ulaa Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [quote name='maciaszek']Jak się czuła dzisiaj Sonia? Tak sobie. Wygrzewała się na słoneczku, pospacerowała po ogródku. Dzisiaj spędza dzień podobnie - nawet pobawiłam się z nią chwilę rano :loveu: Jak jest ładna pogoda, to jest dużo szczęśliwsza. Choć widać, że ją boli... Niestety nie wchodzi mi teraz reszta fotek. Wstawię później. Quote
Recommended Posts