Jump to content
Dogomania

Schorowana DOBCIA juz zdrowa!! :) u UUUliii do końca swoich dni:))))

Recommended Posts

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GreenEvil napisał(a):
Dobka z Lodzi - 103,00 - tyle sunia ma na AFN, co mam zrobic z tymi pieniazkami?

pzdr
GreenEvil

napisze do Ulii i spytam - bo teraz niestety pojawily sie nowe komplikacjeu suni, chora watroba...

Ulaa nawet nie ma czasu zajrzec na dogo... :(

najlepiej jesli napisalabys do niej PW, ja sprobuje sie z nia skontaktowac

Posted

Przepraszam, że nic nie piszę od tak dawna, napewno się martwicie... Za to mam prawie same dobre wieści co do zdrówka Kajtuchy :cool3:
Nosówce definitywnie i ostatecznie powiedzieliśmy "papa" (a raczej "spier..." :roll:). Zostały nam leki - chętnie odeślę je jakiemuś potrzebującemu pieskowi (prosze o adres na sms). Podobno czekamy na komplikacje nerwowe (tfu tfu, nie będzie niczego!).

Co do wątroby - były problemy wynikające wyłącznie z żarłoczności suńki - i jej inteligencji. Parę razy przyglądała się w jaki sposób otworzyć kubły z karmą dla berneńczyków i kiedy miała okazję, wyjadła ze 3 kg Royala a potem z 1,5 kg swojej karmy Puriny. No i mieliśmy srako-wymioty przez kilka dni... Obżartucha dostała 2 dni postu, potem dieta ryżowo-karpiowa i jakoś wszystko wróciło do normy. Także nie ma się czym już przejmować :cool3:

Nieco gorsze wieści co do badań tarczycy... Te łyse placki są jak na razie jedynym widocznym objawem i nasza wetka miała świetną intuicję, by zrobić testy tarczycy (BTW: podobno czyta ten wątek :cool3: może by tak parę słówek na temat zdrowia Sońki? zawsze bardziej fachowo :p). Gdy wątroba całkiem pozwoli o sobie zapomnieć, zaczynamy kurację tarczycową, zobaczymy jakie będą efekty.

A tak wogóle to już NASZ PIES :loveu: . I nic więcej nie napiszę. Jest cudowna, zbyt cudowna by zawrzeć jej opis w kilku zdaniach. Zresztą wolę wykorzystać wieczór na spędzenia czasu z nimi niż na wywoływaniu w Was zazdrości o kochaną córcię :evil_lol: Każdy by chciał mieć przy sobie taki całujący pyszczek :multi:

Ponieważ naprawdę mam maleńko czasu i nie wchodzę na kompa, jakby co to 510-846-660, ze wszystkimi sprawami jakie Wam się nasuną :) Buziaki

Posted

Czyli i Ulaa została pozytywnie zadobiona:evil_lol::evil_lol:. Jeśli ktoś poobcuje choć troszkę z dobikami, to nie chce ich sie pozbywać. Nie dziwie się tej decyzji:p.

Posted

czekajcie, czekajcie.. jak mowilam Ulaa niczego nie potwierdzila... w smsie napisala, ze sunia zostaje u niej do kastracji a potem zobaczymjy... wiec domek wcale nie jest jeszcze pewny

Posted

witam.jestem weterynarzem który leczy Sońkę.poniewaz nie moge skontaktować sie z Ulą śpiesze donieśc że minął już miesięczny okres kiedy mogły wystąpić objawy nerwowe po nosówce.pod tym względem możemy sie przestać martwić.wiadomośc o wątrobie sie nie sprawdziła więc można powiedzieć że Ula ma w domu zdrową dobermankę.jeszcze nie wiadomo co z tarczycą ale raczej stan skóry jest wynikiem przebytych chorób.pozdrawiam:-)