Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaszanka']Nie można zapomniec o tym wspomnieć przy wydawaniu psa do nowego domu.

Pierszą rzeczą jaką sprawdziłam u Soni to było właśnie zachowanie podczas jedzenia. Nie wsadzałam od razu ręki, a napierałam nogą stoją bokiem. Żadnej reakcji (ale wiedziałam że posilała sie regularnie) wiec wtedy było sprawdzanie wyciagnięcia kawałaków jedzenia już z pyska u psa. Też zero reakcji a zdziwienie psa. Ale jak ma sie dzieci w domu to chyba obowiązkowy test. :)

Myślałam, że z Mulanem będzie gorzej bo głodowął a pozatym płynie w jego żyłach niespokojna foksterierska krew :) ale też nie przejawia żadnej najmniejszej agresji, za to ogonem merda, że aż całe pupsko chodzi, i w sumie możesz z nim zrobić co chcesz.

Pozwalasz swoim dzieciom wyciągać psu jedzenie z pyska? :crazyeye:

Guest monia3a
Posted

Dziś miałam dwa telefony w sprawie Pikselka:) jeden domek wydaje mi się całkiem, całkiem. Pani chce go jutro przyjechać zobaczyć. Mieszkają w bloku ale w okolicach wakacji przeprowadzą się do własnego domu. Jakby się spodobali sobie to oddam go dopiero po zdjęciu szwów :)

Posted

monia3a napisał(a):
Piksel ma się już całkiem dobrze :)
Piksel pilnuje miski, jak je nikt nie powinien do niego się zbliżać, warczy. Na szczęście na mnie jeszcze nie warknął ale patrzy pytającym wzrokiem. :D

Pamiętam jak robiłem Pikselowi te pierwsze fotki; dałem mu kość z mięsem żeby go czymś zająć a że od razu zabierał ją do siebie pod balkon na "legowisko" rad niewola musiałem mu tę kość wyjmować z mordki i przenosić troszkę dalej...żadnych problemów nie było, "zero" warknięć :) Ale już z innymi psami nie chciał się dzielić jedzonkiem, zresztą mu się nie dziwiłem, też bym się nie dzielił na jego miejscu :D

Posted

arabiansaneta napisał(a):
Zmieńcie tytuł tego wątku, bo on ani penisa już nie ma, ani pod balkonem nie siedzi...

Ale wątek tak właśnie się rozwijał. Jeżeli ktoś nowy wchodzi to czyta, że tak sie działo....

Podpalony żywcem pies - chociaż blizny sie goją nadal wbędzie na wątku z tytułem "podpalony żywcem" - Więc nie wiem co ci przeszkadza?

Posted

Witam, od kiedy Piksel wyjechał z Bondar śledzę jego losy na tym forum. Bardzo się cieszę, że życie zaczyna mu się prostować. Mieszkam w Bondarach i opisywane pieski znam dobrze. Sunia i Rudy leżą w tej chwili sobie na słoneczku, stanowią nierozłączną parę, wzgardziły suchą karmą. Sunia jest trzeci rok, Rudy pojawił się rok później. Myślę, że pomysł ze schroniskiem był dziełem kogoś, komu przeszkadzało szczekanie Pikselka. Te pieski mniej szczekają, mam nadzieję, że będzie dobrze. Dom Suni jest tu, ma przyjaznych ludzi, którzy ja dokarmiają a zimą była z Rudym przemycana na klatkę (niestety nie wszyscy lubią zwierzęta).Dziękuję za serce dla Piksela(fajne imię)

Posted

mikserek napisał(a):
Witam, od kiedy Piksel wyjechał z Bondar śledzę jego losy na tym forum. Bardzo się cieszę, że życie zaczyna mu się prostować. Mieszkam w Bondarach i opisywane pieski znam dobrze. Sunia i Rudy leżą w tej chwili sobie na słoneczku, stanowią nierozłączną parę, wzgardziły suchą karmą. Sunia jest trzeci rok, Rudy pojawił się rok później. Myślę, że pomysł ze schroniskiem był dziełem kogoś, komu przeszkadzało szczekanie Pikselka. Te pieski mniej szczekają, mam nadzieję, że będzie dobrze. Dom Suni jest tu, ma przyjaznych ludzi, którzy ja dokarmiają a zimą była z Rudym przemycana na klatkę (niestety nie wszyscy lubią zwierzęta).Dziękuję za serce dla Piksela(fajne imię)

To istnieje duże prawdopodobieństwo, że sunia jest wysterylizowana.

Guest monia3a
Posted

Piksel ech ten mój Piksel ;)

Pani, która umówiła się ze mną w niedzielę nie przyjechała wogóle, niech żałuje :razz:

W piątek idę na wizytę przed adopcyjną w moje okolice, nie nastawiam się za bardzo bo jakoś nie pasuje mi ten domek ale mogę się mylić więc jak sprawdzę to podejmę decyzję.

Piksel ma się dobrze, już doskonale radzi sobie z kołnierzem, ranka goi się ładnie ale on nie daje jej sobie przemywać :shake: warczy na mnie doopek ;) ale ja się nie poddaję i choć troszkę obmywam, jest to dość niewygodne zadanie ale dajemy radę, Piksel nie chce się położyć przy czyszczeniu więc jamuszę się położyć lub kucnąć z głową na ziemi i jedną ręką trzymam psa aby mnie nie dziabnął a drugą przemywam. Ciężko jest i powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać poniedziałku i zdjęcia szwów :evil_lol: W piątek jedziemy na kontrol do weta i ewentualne oczyszczenie szwów.

Oczka już się jemu śmieją, jest pogodny i wesoły, pilnuje domu i szczeka na obcych, a jak jest w domu to pcha mi się na kolana z tym chełmem :evil_lol:

Dziś najlepszy był mój sąsiad, który spytał mnie po co mu ten kołnierz, pyta czy to dlatego aby nie przeziębił sobie uszu, taka ochrona przed wiatrem ?? :-o wytłumaczyłam mu, że miał operację i trzeba chronić szwy przed lizaniem, śmiałam się z niego :lol:

Posted

monia3a napisał(a):

W piątek idę na wizytę przed adopcyjną w moje okolice, nie nastawiam się za bardzo bo jakoś nie pasuje mi ten domek ale mogę się mylić więc jak sprawdzę to podejmę decyzję.
To ten domek, o którym rozmawiałyśmy?? A mówiłaś, że wydaje się fajny:razz:.

monia3a napisał(a):
Dziś najlepszy był mój sąsiad, który spytał mnie po co mu ten kołnierz, pyta czy to dlatego aby nie przeziębił sobie uszu, taka ochrona przed wiatrem ?? :-o wytłumaczyłam mu, że miał operację i trzeba chronić szwy przed lizaniem, śmiałam się z niego :lol:

Dobre:) .W sumie teraz wiatry wieją, to i w uszy mu nie nawieje:evil_lol:.

Posted

dreag napisał(a):

Dobre:) .W sumie teraz wiatry wieją, to i w uszy mu nie nawieje:evil_lol:.

Też sie usmiałam :D, al widac facet ma serce do zwierząt - bo obojetniakom cos takiego nie przyszłoby nawet do głowy :)

Posted

Przyznam się, że z niecierpliwością o ile nie z niepokojem czekałem na informacje o Pikselu. Cieszę się, że wraca do zdrowia, zresztą pod taką opieką nie ma wyjścia! Co do kołnierza he he, kiedyś dawno temu mój pies nosił coś podobnego - wywołało to szok w osadzie a i tak nikt nie wiedział po co to i na co, nie dziwię się człowiekowi :) Jeszcze tylko żeby mu się trafili przyzwoici ludzie byłoby pięknie. Moim skromnym zdaniem Piksel „tak sobie“ nadaje się do bloku (na osiedle), trochę już to przerabialiśmy - jest głośnym psiakiem i raczej innym nie będzie, może doprowadzić do jakiejś krucjaty sąsiedzkiej rannymi pobudkami...on to raczej taka terytorialna bestia, kawałek podwórka byłby najlepszym rozwiązaniem. Chyba, że ktoś nie pracuje i non-stop będzie miał go na oku-to może, zagwarantuje częste spacery...ale to będzie wyzwanie i tak!
Piksel fajny psiak..zapewnia Monice trochę i gimnastyki przy tych zabiegach :D

Dziękuję mikserek za wieści o Suni i Rudzielcu...wiem że mają lepiej niż niejedne psy „mające właścicieli“ i chyba na siłę bym tego stanu rzeczy nie zmieniał. Oby tylko nie przechwyciło ich schronisko i oby Sunia nie zaczęła rodzić! Pozdrawiam!

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag']To ten domek, o którym rozmawiałyśmy?? A mówiłaś, że wydaje się fajny:razz:.

Generalnie jest w porządku jedyne co mnie niepokoi to brak ogrodzenia, Pani twierdzi, że będzie robione na wiosnę, a póki co pies będzie chodził na smyczy na spacery. W piątek będę się z nią widziała więc okaże się tak do końca co to za dom ;)

kerad przepraszam za brak wieści ale od kilku dni leżałam z gorączką i nie miałam główy do pisania na forum.
Zdjęcia z pozdrowieniami od Pikselka zrobione dosłownie 10 minut temu :)

Posted

[quote name='monia3a']
kerad przepraszam za brak wieści ale od kilku dni leżałam z gorączką i nie miałam główy do pisania na forum.
Zdjęcia z pozdrowieniami od Pikselka zrobione dosłownie 10 minut temu :)

:) nie musisz wcale przepraszać, ja doskonale zdaję sobie sprawę, że każdy ma jeszcze "inne" życie...więc siedziałem cicho i nie nalegałem. W takim razie i tobie zdrówka życzymy nie tylko Pikselowi ;) Faaaaaaaaajne te fotki!