jaanna019 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Moniu a co to za płatny domowy dt? I gdzie? bo chyba nie u nas?! Quote
kerad Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Wszystkim którzy w jakikolwiek sposób pomogli (i pomagają) Pikselowi pragnę serdecznie podziękować. To inteligentny kundelek, podziwiałem go gdy walczył z przeciwnościami swego losu...z ludźmi, pogodą i jakoś sobie radził, eh długo by opowiadać. Teraz zasługuje na lepsze życie, wycierpiał się aż nadto! Również szukam dla niego domu...dobrego domu! W Bondarach pozostał Rudy, mały piesek, ale już niemłody i została Sunia, są to bezpańskie psy które mieszkają z tego co mi wiadomo od kilku lat na osiedlu. Mieszkańcy w miarę swoich możliwości dokarmiają pieski...najgorzej miał Piksel, „mój” kundel ze względu na swoją inność. Martwi mnie tylko to czy Sunia nie rodzi szczeniaków, tego zwyczajnie nie wiem, przebywałem w tej miejscowości bardzo krótko?! W poniedziałek zrobię wywiad, chociaż nie wygląda na sukę rodzącą, może jest wysterylizowana?! Teraz sprawa techniczna :) Mam dwie fotki które chcę tu wstawić, na jednej Monika i Karina z pieskami przed odjazdem z Pikselem, na drugiej Sunia....bondarowska suczka. Jeżeli ktoś potrafi wstawić zdjęcia proszę o kontakt na [email protected] albo gg 8856234 to je prześlę. Quote
xxxx52 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 :klacz::klacz:kerad- dziekuje w imieniu pieskow za zaangazowanie i pomoc tym nikomu niechcianym ,porzuconym istotom. Quote
xxxx52 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Ojej jakim tym psiaczkom musi byc zimno.Co za slicznosci Quote
primaverca Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 witam co do Pikselka to narazie optymistyczne wiadomości - dobrze że już nie marznie szkoda jeszcze tylko tej 2 co tam została :( może też szczęście się do nich uśmiechnie i znajdą cieplejszy kąt Quote
Guest monia3a Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='jaanna019']Moniu a co to za płatny domowy dt? I gdzie? bo chyba nie u nas?! Wyjaśniam. Piksel jest w tej chwili w hotelu ale on potrzebuje domowego DT i przyjedzie do mnie na płatny tymczas, ponieważ nie jest już mnie stać na utrzymanie kolejnego psiaka. Jeśli ktoś ma chęć mu dać darmowy domek tymczasowy najchętniej w Białymstoku to z przyjemnością go przekażę. Po niedzieli chcę również zabrać rudaska do siebie stąd moja decyzja o płatnym tymczasie. Jeszcze tylko dodam aby nie było niejasności - reszta pieniędzy z hotelowania Piksela będzie przeznaczona na karmę dla pozostałych moich tymczasów. kerad powiedz mi czy miałbyś jak dowieść rudego do Białegostoku?? On nie może tam zostać, jest małym psiaczkiem na moje oko z 10 kg więc nie powinien długo szukać DS ( mam taką nadzieję ;) ) Jeśli nie możeszto będziemy jakoś kombinować, może Karina znów pomoże ?? Quote
primaverca Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 oj super by było jakby rudasek też faktycznie trafił w Twoje dobre ręce została by jeszcze sunia - może znajdzie się ktoś chętny? Quote
kerad Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 "kerad powiedz mi czy miałbyś jak dowieść rudego do Białegostoku?? On nie może tam zostać, jest małym psiaczkiem na moje oko z 10 kg więc nie powinien długo szukać DS ( mam taką nadzieję ;-) ) Jeśli nie możesz to będziemy jakoś kombinować, może Karina znów pomoże ??" Na pewno pomogę - mogę Rudego dowieźć do Białegostoku, ale to będzie jeżdżenie kilkakrotne - pojadę po którąś z Was, przywiozę do Bondar, weźmiemy psa i odwiozę do Białegostoku...nie ma problemu. Albo inaczej...załatw samochód a ja pokryję za paliwo. Jestem dyspozycyjny: poniedziałek, wtorek i czwartek popołudniami :) ale nie ma nic za darmo...w zamian codzienne informacje o Pikselu :p Quote
Igiełka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 super że wszystko idzie w dobrym kierunku:) szkoda Tych bidaków co zostały:( Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Wspaniałe wieści, Kerad, jesteś Gość :lol:. A mnie się Wacek podobał :cool3:, no, dobra, Pikselek może być :lol:. Quote
kaszanka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='dana']Wspaniałe wieści, Kerad, jesteś Gość :lol:. A mnie się Wacek podobał :cool3:, no, dobra, Pikselek może być :lol:. chyba nie tylko tobie :) - ekstra wieści. Ja tylko Monia chcę zapytać - ten siusiak to w końcu odmrożony - czy tylko na wierzchu? Bo to dla zdrowia psiaka dwie różne sprawy . Quote
joanna83 Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 monia3a napisał(a): Po niedzieli chcę również zabrać rudaska do siebie stąd moja decyzja o płatnym tymczasie. Jeszcze tylko dodam aby nie było niejasności - reszta pieniędzy z hotelowania Piksela będzie przeznaczona na karmę dla pozostałych moich tymczasów. To Fiony jednak nie weźmiesz, tylko tą rudą? Szkoda, ona tak długo już czeka :( Quote
madziai Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Biedaczysko...ogromnie się cieszę, że Pixelek znalazl na swojej bezdomnej drodze czlowieka, ktory postanowil mu pomoc. Dogomania jest Wielka bo dzieki niej psinka juz bezpieczna, az sie boje pomyslec jaka odraze czuli i jak sie z niego smiali bezduszni ludzie widzac go codziennie...bezduszni bezduszni bezduszni bo tylko go krzwdzili (polamane lapy) zamiast ratowac.:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
Guest monia3a Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 joanna83 napisał(a):To Fiony jednak nie weźmiesz, tylko tą rudą? Szkoda, ona tak długo już czeka :( To jest chłopak :) Fionka jest bezpieczna w tym sensie, że ma schronienie i towarzystwo, a rudzielec został tam sam. Quote
Vicky31 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Witam, bardzo się cieszę,że Pikselek będzie już bezpieczny, trzymam kciuki za jego zabieg plastyczny ...musi być dobrze, nie ma innej opcji. Quote
karina1002 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 kerad napisał(a): Na pewno pomogę - mogę Rudego dowieść do Białegostoku, ale to będzie jeżdżenie kilkakrotne - pojadę po którąś z Was, przywiozę do Bondar, weźmiemy psa i odwiozę do Białegostoku...nie ma problemu. Albo inaczej...załatw samochód a ja pokryję za paliwo. Jestem dyspozycyjny: poniedziałek, wtorek i czwartek popołudniami :) ale nie ma nic za darmo...w zamian codzienne informacje o Pikselu :p A to bez sensu, żebyś tak krążył. Ja moge po robocie i to albo poniedziałek, środę, albo piątek. Ale teraz to nawet nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie o której. To się okaże, jak z robotą się będę wyrabiać. Quote
Guest monia3a Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Dziś mam nadzieję pojedziemy po Piksela, który przyjedzie do mnie, a po rudego tak któregoś dnia. Póki jets tam na miejscu kared psiak jest w miarę bezpieczny więc nie ma potrzeby się spieszyć ;) Quote
dreag Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='monia3a']Dziś mam nadzieję pojedziemy po Piksela, który przyjedzie do mnie, a po rudego tak któregoś dnia. Póki jets tam na miejscu kared psiak jest w miarę bezpieczny więc nie ma potrzeby się spieszyć ;) A nie lepiej za jednym zamachem? Czytam, że Piksel będzie już bezpieczny i kolejny też ma szansę na lepszy los:multi:. Super wieści! A mi dziś śnił się durny sen:angryy:, że Heksa wróciła pod balkony, była pobita, nie podnosiła się:shake:. Zaglądam, a tam 9 szczeniaków. Aż się obudziłam. Monia3a, nie wiesz co u niej?? Ludzie ją wysteryliozowali? Mam nadzieję, że nie uciekła... Nie wierzę w sny, ale ten mną wstrząsnął i nie mogłam potem spać. Czytam, że wybieracie się po psiaka, a zawiozłaś ją zdaje się do Bondar, może po drodze zajrzyjcie...Czemu akurat dziś mi się to przyśniło, może to coś znaczy?? Mam nadzieję, że u niej wszystko ok, wcześniej mówiłaś, że się nie odzywają, może coś wiesz? Choć uciekinierka:roll:, to fajna i mądra psinka. Co za ludzie ją wzięli? Daj znać, pliss... Quote
kaszanka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Agnieszka, nie to że na siłę Cię uspokajam, ale z mojego doświadczenia sennego wynika rzecz zupełnie inna - to o czym śnimy to odwrotność w rzeczywistości - więc jakbym miała zabawić się we wróżkę to wróżę, że Heksa (chociaż przyznaję, że nie wiem o kogo chodzi) jest właśnie po zabiegu sterylizacji :) Ale dla pewności można najpierw zadzwonić do właścicieli i zapytać czy dopełnili już punkt umowy o przeprowadzeniu zabiegu. Quote
dreag Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Moje sny czasem okazują się prorocze, choć uparcie w nie nie wierzę... Chciałabym mieć potwierdzenie, że rzeczywiście wszystko jest ok. http://www.dogomania.pl/threads/197783-Onka-Hera-ma-DS-)?highlight=Heksa+onka Quote
Guest monia3a Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='dreag']A nie lepiej za jednym zamachem? Czytam, że Piksel będzie już bezpieczny i kolejny też ma szansę na lepszy los:multi:. Super wieści! A mi dziś śnił się durny sen:angryy:, że Heksa wróciła pod balkony, była pobita, nie podnosiła się:shake:. Zaglądam, a tam 9 szczeniaków. Aż się obudziłam. Monia3a, nie wiesz co u niej?? Ludzie ją wysteryliozowali? Mam nadzieję, że nie uciekła... . Nie można, ponieważ Piksel jest w hotelu a rudy w Bondarach, a to dwa różne kierunki. Jak zabierałam Pikselka to byłam u Heksy i jednak Twoje sny w tym przypadku nie sprawdzą się, wszystko u niej OK :) Quote
karina1002 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 dreag napisał(a):A nie lepiej za jednym zamachem? Agnieszka, Pixel jest 40 km w jedną stronę Białegostoku, a Rudy jest 60 km dokładnie w drugą stronę Białegostoku. Po drodze za cholerę nie wyjdzie. Quote
dreag Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 monia3a napisał(a):Nie można, ponieważ Piksel jest w hotelu a rudy w Bondarach, a to dwa różne kierunki. Nie doczytałam:oops: A czemu zabierasz Piksela z hotelu? monia3a napisał(a):Jak zabierałam Pikselka to byłam u Heksy i jednak Twoje sny w tym przypadku nie sprawdzą się, wszystko u niej OK :) To dobrze, że jednak się nie sprawdzają, ufff:cool1:. Czyli Heksa już po sterylce? Napisz coś więcej na jej wątku, jak wizyta, masz może zdjęcia? Quote
Recommended Posts