*Magda* Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 biscuit napisał(a):Trzymam Cię za słowo! ;) Kobitka zadowolona ogrzewaniem w budzie? ;) Obiecuję, że będą zdjęcia :) Kobitka bardzo zadowolona :) Muszę tylko teraz w weekend dosypać trochę słomy, bo ubyło ;) Narazie nie jest bardzo zimno, więc buda nie jest mocno napchana słomą. Jak nadejdą mrozy, to wtedy dołożę jej więcej :) Quote
*Magda* Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Nie, nie wyrzuca ;) Tylko jak wychodzi z budy, to część się wysypuje, a potem wiatr rozwiewa po podwórku :D Quote
xyzxyz Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Skąd ja to znam? :D Hehe. Ja dodatkowo biorę jeszcze jakieś niepotrzebne poduchy, ciepłe materiały i to na słomę- mniej będzie wylatywać ;) Quote
*Magda* Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Ale Tora wszelkiego rodzaju materiałowe legowiska rozszarpuje w drobny mak :D Quote
xyzxyz Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Hihi...a już myślałam, że jest taka święta- posłanka z budy nie wyrzuca, a tu proszę...;p Quote
panbazyl Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 vege* napisał(a):Ja też zaliczam się do tego grona co ciuchowych zakupów nie lubi robić, jedyne co lubię kupować to takie pierdoły typu kolczyki, wisiorki, bransoletki, naszyjniki no i obroże dla psów, ale jeśli o nie chodzi to jestem zakochana w wyrobach Taks :loveu: ja też lubie jej wyroby :) sa cudne. wiosną zrobie pzrecent wszystkim moim "szczeniakom" z hodowli i zamowię u Taks obroze dla calej gromadki. a wracając do herbat to ja pasjami ostatnio pijam polski wyrob z firmy Bio-Active (praktycznie wszystkie ich herbaty to dla mnie hicior. a kawę to moge robić, w tygielku (zwożę z calego świata jak gdzieś mi się trafią tygielki), z kardamonem i cynamonem, ale tego nie pijam - za to gościom bardzo smakuje (ja w życiu nie wypilam nawet filizanki kawy, bo nie lubię), i wiem że potem meczą w domach swoje Tz i swoich TZ aby im takie robili jak u mnie mieli okazje pić..... Quote
*Magda* Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 panbazyl napisał(a):a wracając do herbat to ja pasjami ostatnio pijam polski wyrob z firmy Bio-Active (praktycznie wszystkie ich herbaty to dla mnie hicior. a kawę to moge robić, w tygielku (zwożę z calego świata jak gdzieś mi się trafią tygielki), z kardamonem i cynamonem, ale tego nie pijam - za to gościom bardzo smakuje (ja w życiu nie wypilam nawet filizanki kawy, bo nie lubię), i wiem że potem meczą w domach swoje Tz i swoich TZ aby im takie robili jak u mnie mieli okazje pić..... Kurcze, ja ostatnio "zadowalam" się tymi z pickwick'a, ale naprawde brakuje mi takich sypanych, kupionych na wagę :) Napiłabym się takiej wiśniowej :loveu: Dziś wyczytałam w internecie, że kobiety w ciąży nie mogą pić cynamonu :( No i teraz nie wiem co z moją herbatą cynamonową?! Ja ją bardzo lubię, ale nie chcę zaszkodzić ani sobie, ani tym bardziej dzidziusiowi :( Czy herbatę cynamonową traktować tak jak napar z cynamonu? Quote
panbazyl Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 nie wiem.... imbir na pewno pić mozesz, bo zapobiega 'zwrotom". często w necie i nie tylko są informacje na wyrost, w stylu - dmuchaj na zimne. Ja bym sie tym tak nie przejmowała - słuchaj co Ci organizm podpowiada. No i omijaj raczej napary z malin - to nie jest zdrowe w ciąży (zwłaszcza te wyciągi z łodyg malinowych). Quote
łamAga Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Moja siostra lubi cynamon i jak była w ciąży to jadła różnego rodzaju desery cynamonowe lub ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem a wiem ze gdyby to miało zaszkodzić dziecku na pewnio by tego nie zjadła ;) Quote
kalyna Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 panbazyl napisał(a): (jak fajnie wiedziec, ze nie ja sama z rozmiarem buta 42 :) :) :) ) Jak się cieszę, że nie jestem sama, ale z drugiej strony to łączę się w bólu... *** ja się zastanawiam nad tą słomą. Bo niby ma ciepło w budzie, a słomę i tak wywali, ale boję się aby nie zmarzła... choć futerko zaczyna ładnie obrastać... i mnie zima stresuje, bo woda będzie zamarzać :( i tu doskonale BARF się spisuje, bo przy suchej karmie musi mieć ciągle dostęp do wody, a jak naje się, do tego zmiesza się w papce i potem wodę podam to powinna lepiej to znosić :) oczywiście w miarę możliwości wodę dolewać będę, ale takiego pragnienie nie będzie czuć... Quote
panbazyl Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 jakby tak czytac i stosowac sie do tego co wolno jeśc pić w ciązy to człowiek padl by z głodu, bo zostaje tylko woda i to najelpeij jednej firmy, butelkowana oczywiście. bez paniki - wyrzuc te info i po prostu zdrowo żyj. (sery pleśniowe też niestety - podobno - sa be, ja jadlam co prawda i wszystko ok, ale wedle jakis badań nie są zalecane w ciązy) Quote
KT Arts Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 http://img341.imageshack.us/img341/5772/dsc4125.jpg Ona jest kochana:loveu: Przez Ajaxa mam coraz większy sentyment do ONków :P Quote
panbazyl Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 kalyna napisał(a): i mnie zima stresuje, bo woda będzie zamarzać :( i tu doskonale BARF się spisuje, bo przy suchej karmie musi mieć ciągle dostęp do wody, a jak naje się, do tego zmiesza się w papce i potem wodę podam to powinna lepiej to znosić :) oczywiście w miarę możliwości wodę dolewać będę, ale takiego pragnienie nie będzie czuć... moje barfowe piją wode praktycznie tylko po dlugich spacerach, a tak prawie wcale - to w czasie zimowym, bo w czasie letnim - wiadomo - inaczej, mniej chcą jeśc a więcej pić. Quote
kalyna Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 panbazyl napisał(a):moje barfowe piją wode praktycznie tylko po dlugich spacerach, a tak prawie wcale - to w czasie zimowym, bo w czasie letnim - wiadomo - inaczej, mniej chcą jeśc a więcej pić. no i moje wiosną, latem i jesienią jedzą trawę jak mućki na pasiece, a zimą to na potęgę wcinają śnieg, mimo że ma świeżą chłodną wodę w misce... i jak tu jej dogodzić.... więc mam nadzieję, ze lepiej ta zimę zniesie :) Quote
*Magda* Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 W poniedziałek idę (w końcu!) do lekarza ;) Pewnie zadam pani doktor milion pytań :D To info w necie było o naparze z cynamonu, a w herbacie tego cynamonu nie ma aż tak dużo, więc chyba zaraz pójdę sobie zrobić :) Kalyna, spróbuj z tą słomą ;) To nie są aż tak wielkie koszty, a może jednak Sonii się spodoba :) Ja też myślałam, że Tora będzie ją wywalać na zewnątrz (jak robiła z legowiskami), ale odziwo, nie robi tego :) Niufciak napisał(a): http://img341.imageshack.us/img341/5772/dsc4125.jpg Ona jest kochana:loveu: Przez Ajaxa mam coraz większy sentyment do ONków :P No to mam nadzieję, że kolejnym Twoim psem będzie ONek ;) Quote
panbazyl Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 kalyna napisał(a):no i moje wiosną, latem i jesienią jedzą trawę jak mućki na pasiece, a zimą to na potęgę wcinają śnieg, mimo że ma świeżą chłodną wodę w misce... i jak tu jej dogodzić.... więc mam nadzieję, ze lepiej ta zimę zniesie :) a moje to myślisz że co robią? to samo! Kiedys musze fotę pyknąc jak stado psów się pasie na trawie. Juz na wsi sie z nas śmieją, ze je trawa pasę. I snieg tez pożerają. To czekamy na info po wizycie u medyka. Quote
*Magda* Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 panbazyl napisał(a):To czekamy na info po wizycie u medyka. Napewno się pochwalę ;) Choć nie ukrywam, że od momentu jak zrobiła testy, to każdego dnia dopada mnie myśl, że: "to nie prawda", "hormony mi szaleją", "pewnie w ogóle nie jestem w ciąży" itp. itd. :( Chyba dopiero ta wizyta mnie upewni :) Quote
panbazyl Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 będziesz "pewna" jak ci brzuszek zacznie sie zaokrąglać (a tak na marginesie - rób wtedy sobie zdjęcia, bo to sie szybko konczy a potem już brzucho nie jest taki sliczny tylko zwykly a w ciąży jest po prostu uroczy!!!!!) Quote
łamAga Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Witamy wieczornie :lol: coś mnie dzisiaj wzielo na zdjęciowe wspominki :lol: ale po paru plytach wymiekłam :evil_lol: jak żaba zacznie dobrze działać to wstawie pare staroci :evil_lol: może i wy macie jakies fajne stare zdjęcia psiaków ?? uwielbiam oglądać zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
*Magda* Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 dOgLoV napisał(a):Witamy wieczornie :lol: coś mnie dzisiaj wzielo na zdjęciowe wspominki :lol: ale po paru plytach wymiekłam :evil_lol: jak żaba zacznie dobrze działać to wstawie pare staroci :evil_lol: może i wy macie jakies fajne stare zdjęcia psiaków ?? uwielbiam oglądać zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu: Cześć :) A mogę coś wrzucić jak Tora była malutka ;) I nietoperz :D:D:D :loveu: Quote
łamAga Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 jeju jaka Kochana :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: a nietoperek boski :loveu: Quote
panbazyl Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ale fajniutkie :) u mnie na galerii mam foty szczyli, nawet jakies małej Piranii, malego Bazyla nie mam, bo dostalam go jak miał poł roku, więc byl juz wyrośniety. Quote
łamAga Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 No to koniec nocek :multi: jakoś dałam rade dobrnąć do dzisiaj :lol: dostałam propozycje ze mam przyjsc na nocke z niedzieli na poniedzialek ale podziekowałam mam serdecznie dosyć :roll: a teraz życze miłego dzionka i uciekam spać :evil_lol: Quote
Recommended Posts