Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

biscuit napisał(a):
Trzymam Cię za słowo! ;)
Kobitka zadowolona ogrzewaniem w budzie? ;)

Obiecuję, że będą zdjęcia :)
Kobitka bardzo zadowolona :) Muszę tylko teraz w weekend dosypać trochę słomy, bo ubyło ;) Narazie nie jest bardzo zimno, więc buda nie jest mocno napchana słomą. Jak nadejdą mrozy, to wtedy dołożę jej więcej :)

Posted

vege* napisał(a):
Ja też zaliczam się do tego grona co ciuchowych zakupów nie lubi robić, jedyne co lubię kupować to takie pierdoły typu kolczyki, wisiorki, bransoletki, naszyjniki no i obroże dla psów, ale jeśli o nie chodzi to jestem zakochana w wyrobach Taks :loveu:

ja też lubie jej wyroby :) sa cudne. wiosną zrobie pzrecent wszystkim moim "szczeniakom" z hodowli i zamowię u Taks obroze dla calej gromadki.

a wracając do herbat to ja pasjami ostatnio pijam polski wyrob z firmy Bio-Active (praktycznie wszystkie ich herbaty to dla mnie hicior.
a kawę to moge robić, w tygielku (zwożę z calego świata jak gdzieś mi się trafią tygielki), z kardamonem i cynamonem, ale tego nie pijam - za to gościom bardzo smakuje (ja w życiu nie wypilam nawet filizanki kawy, bo nie lubię), i wiem że potem meczą w domach swoje Tz i swoich TZ aby im takie robili jak u mnie mieli okazje pić.....

Posted

panbazyl napisał(a):
a wracając do herbat to ja pasjami ostatnio pijam polski wyrob z firmy Bio-Active (praktycznie wszystkie ich herbaty to dla mnie hicior.
a kawę to moge robić, w tygielku (zwożę z calego świata jak gdzieś mi się trafią tygielki), z kardamonem i cynamonem, ale tego nie pijam - za to gościom bardzo smakuje (ja w życiu nie wypilam nawet filizanki kawy, bo nie lubię), i wiem że potem meczą w domach swoje Tz i swoich TZ aby im takie robili jak u mnie mieli okazje pić.....

Kurcze, ja ostatnio "zadowalam" się tymi z pickwick'a, ale naprawde brakuje mi takich sypanych, kupionych na wagę :) Napiłabym się takiej wiśniowej :loveu:
Dziś wyczytałam w internecie, że kobiety w ciąży nie mogą pić cynamonu :( No i teraz nie wiem co z moją herbatą cynamonową?! Ja ją bardzo lubię, ale nie chcę zaszkodzić ani sobie, ani tym bardziej dzidziusiowi :( Czy herbatę cynamonową traktować tak jak napar z cynamonu?

Posted

nie wiem.... imbir na pewno pić mozesz, bo zapobiega 'zwrotom".
często w necie i nie tylko są informacje na wyrost, w stylu - dmuchaj na zimne. Ja bym sie tym tak nie przejmowała - słuchaj co Ci organizm podpowiada. No i omijaj raczej napary z malin - to nie jest zdrowe w ciąży (zwłaszcza te wyciągi z łodyg malinowych).

Posted

Moja siostra lubi cynamon i jak była w ciąży to jadła różnego rodzaju desery cynamonowe lub ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem a wiem ze gdyby to miało zaszkodzić dziecku na pewnio by tego nie zjadła ;)

Posted

panbazyl napisał(a):

(jak fajnie wiedziec, ze nie ja sama z rozmiarem buta 42 :) :) :) )

Jak się cieszę, że nie jestem sama, ale z drugiej strony to łączę się w bólu...

ja się zastanawiam nad tą słomą. Bo niby ma ciepło w budzie, a słomę i tak wywali, ale boję się aby nie zmarzła... choć futerko zaczyna ładnie obrastać...
i mnie zima stresuje, bo woda będzie zamarzać :( i tu doskonale BARF się spisuje, bo przy suchej karmie musi mieć ciągle dostęp do wody, a jak naje się, do tego zmiesza się w papce i potem wodę podam to powinna lepiej to znosić :) oczywiście w miarę możliwości wodę dolewać będę, ale takiego pragnienie nie będzie czuć...

Posted

jakby tak czytac i stosowac sie do tego co wolno jeśc pić w ciązy to człowiek padl by z głodu, bo zostaje tylko woda i to najelpeij jednej firmy, butelkowana oczywiście.
bez paniki - wyrzuc te info i po prostu zdrowo żyj. (sery pleśniowe też niestety - podobno - sa be, ja jadlam co prawda i wszystko ok, ale wedle jakis badań nie są zalecane w ciązy)

Posted

kalyna napisał(a):

i mnie zima stresuje, bo woda będzie zamarzać :( i tu doskonale BARF się spisuje, bo przy suchej karmie musi mieć ciągle dostęp do wody, a jak naje się, do tego zmiesza się w papce i potem wodę podam to powinna lepiej to znosić :) oczywiście w miarę możliwości wodę dolewać będę, ale takiego pragnienie nie będzie czuć...

moje barfowe piją wode praktycznie tylko po dlugich spacerach, a tak prawie wcale - to w czasie zimowym, bo w czasie letnim - wiadomo - inaczej, mniej chcą jeśc a więcej pić.

Posted

panbazyl napisał(a):
moje barfowe piją wode praktycznie tylko po dlugich spacerach, a tak prawie wcale - to w czasie zimowym, bo w czasie letnim - wiadomo - inaczej, mniej chcą jeśc a więcej pić.

no i moje wiosną, latem i jesienią jedzą trawę jak mućki na pasiece, a zimą to na potęgę wcinają śnieg, mimo że ma świeżą chłodną wodę w misce... i jak tu jej dogodzić.... więc mam nadzieję, ze lepiej ta zimę zniesie :)

Posted

W poniedziałek idę (w końcu!) do lekarza ;) Pewnie zadam pani doktor milion pytań :D
To info w necie było o naparze z cynamonu, a w herbacie tego cynamonu nie ma aż tak dużo, więc chyba zaraz pójdę sobie zrobić :)

Kalyna, spróbuj z tą słomą ;) To nie są aż tak wielkie koszty, a może jednak Sonii się spodoba :) Ja też myślałam, że Tora będzie ją wywalać na zewnątrz (jak robiła z legowiskami), ale odziwo, nie robi tego :)

Niufciak napisał(a):
http://img341.imageshack.us/img341/5772/dsc4125.jpg
Ona jest kochana:loveu:
Przez Ajaxa mam coraz większy sentyment do ONków :P

No to mam nadzieję, że kolejnym Twoim psem będzie ONek ;)

Posted

kalyna napisał(a):
no i moje wiosną, latem i jesienią jedzą trawę jak mućki na pasiece, a zimą to na potęgę wcinają śnieg, mimo że ma świeżą chłodną wodę w misce... i jak tu jej dogodzić.... więc mam nadzieję, ze lepiej ta zimę zniesie :)

a moje to myślisz że co robią? to samo! Kiedys musze fotę pyknąc jak stado psów się pasie na trawie. Juz na wsi sie z nas śmieją, ze je trawa pasę. I snieg tez pożerają.

To czekamy na info po wizycie u medyka.

Posted

panbazyl napisał(a):
To czekamy na info po wizycie u medyka.

Napewno się pochwalę ;) Choć nie ukrywam, że od momentu jak zrobiła testy, to każdego dnia dopada mnie myśl, że: "to nie prawda", "hormony mi szaleją", "pewnie w ogóle nie jestem w ciąży" itp. itd. :( Chyba dopiero ta wizyta mnie upewni :)

Posted

będziesz "pewna" jak ci brzuszek zacznie sie zaokrąglać (a tak na marginesie - rób wtedy sobie zdjęcia, bo to sie szybko konczy a potem już brzucho nie jest taki sliczny tylko zwykly a w ciąży jest po prostu uroczy!!!!!)

Posted

Witamy wieczornie :lol:

coś mnie dzisiaj wzielo na zdjęciowe wspominki :lol: ale po paru plytach wymiekłam :evil_lol: jak żaba zacznie dobrze działać to wstawie pare staroci :evil_lol: może i wy macie jakies fajne stare zdjęcia psiaków ?? uwielbiam oglądać zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Witamy wieczornie :lol:

coś mnie dzisiaj wzielo na zdjęciowe wspominki :lol: ale po paru plytach wymiekłam :evil_lol: jak żaba zacznie dobrze działać to wstawie pare staroci :evil_lol: może i wy macie jakies fajne stare zdjęcia psiaków ?? uwielbiam oglądać zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu:

Cześć :)

A mogę coś wrzucić jak Tora była malutka ;)

I nietoperz :D:D:D
:loveu:

Posted

No to koniec nocek :multi: jakoś dałam rade dobrnąć do dzisiaj :lol: dostałam propozycje ze mam przyjsc na nocke z niedzieli na poniedzialek ale podziekowałam mam serdecznie dosyć :roll: a teraz życze miłego dzionka i uciekam spać :evil_lol: