Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To masz fajnę bratową :D

dOgLoV napisał(a):

Zrobie wszystko zeby to były ostatnie " cukierki" mój lekarz jest zdania ze juz niedługo bedzie wszystko ok i bede "wolna" ;)

Trzymam kciuki za sukces :kciuki:

Posted

[quote name='kalyna']Sonia już też ma zimowe futerko, ale dopiero teraz załącza jej się ADHD :loveu: nie to co latem było :roll: [/QUOTE]

Atos tak samo. Wszyscy się śmieją, że go podtuczyłam, a to tymczasem futro, a nie tłuszczyk :P

Magdo, co do "fasolki", naprawdę gratulacje! ;) Zdrówka życzę :)

Posted

[quote name='magdabroy']Dla odmiany ludzkie rodzeństwo, bo kocie już ma :evil_lol:[/QUOTE]

Hihi, nom :)
Już zazdroszczę dzieciaczkowi, że będzie dorastać przy psie. Ja odkąd pamiętam, jako mała smarkula biegałam między zwierzakami i źle na tym nie wyszłam ;)

Posted

No i właśnie dlatego chyba urodziła się w nas, Dogomaniakach taka miłość do zwierząt :lol:
Podobno tego się nie można nauczyć, ale tak mi się wydaje, że ktoś, kto od małego nie ma kontaktu z futrzakami, to raczej nie ma szansy, żeby je poznać- i rzecz jasne pokochać ;)

Posted

Tylko i wyłącznie z mojej :)
Nie mieliśmy warunków na psa, a ja tak tęskniłam za czworonogiem (umarła moja ONka Tiamat :(). Obiecał mi, że weźmiemy psa jak będę siedzieć w domu (czytaj urodzi się dzidziuś) albo jak będziemy mieć ogródek. Tylko wtedy nie wiedział, że kilka lat poźniej kupimy dom :D No i w listopadzie 2 lata temu kupiliśmy dom, a w grudniu szukałam hodowli ;)

Posted

Jednym słowem: dopięłaś swego :D
Ale widzisz, dobrze, dobrze- zaszczepiłaś w nim miłość do ON-eczków :)

Ooo, miałaś wcześniej już ON-eczka? Tak samo u mnie było- po krótkowłosym czarnuchu w typie, który odszedł po 15 latach, tata nie mógł sobie odmówić (a raczej mi :evil_lol:) sprawienia "następcy". Sądzę, że jak raz ktoś się zakocha w tej rasie, to na zawsze ;)

Posted

Miałam suczkę, a jak byłam całkiem mała to rodzice mieli psa ;)
Czesem nie wiem czy to moje rzeczywiste wspomnienie, czy tylko tak działa moja wyobraźnia, ale coś Wam opowiem ;)
Jak miałam 2 latka, w domu był ONek Szarik (epoka "Czterech pancernych i psa" :D) No i (ponoć) jak mam obierała w kuchni ziemniaki, to pies leżał obok niej na podłodze i ja też, z głową na jego klatce piersiowej. Tyle razy mama mi to opowiadał, że nawet teraz widzę to w swojej głowie. Czasem nie wiem, czy tak działa moja wyobraźnia przez wielokrotne wspomnienia tego, czy może rzeczywiście pamiętam to, pomimo tego, że miałam tylko 2 latka :)

Posted

Hihi, to miałaś dopiero maskotkę... :D
Możliwe, że pamiętasz. Ja też mam w głowie zakodowane niektóre obrazy z tak młodego wieku, że jak mamie o tym powiedziałam, to nie uwierzyła:roll:
No ale sądzę, że skoro jak się okazuje, nie tylko ja to mam, to chyba musi mi przyznać rację :evil_lol:
Magdo, dzięki, będziesz moim kontrargumentem na jej racje :multi:

Posted

Możesz to pamietać , ja pamietam niektóre zdarzenia nawet te które sie wydarzyły jak miałam 1,5 roczku i tez pamiętam apropo's psów że rodzice nigdy mi ich nie pozwolili mieć a koło naszego domu była jakas firma w której oszczeniła się suczka ( miałam wtedy może z 4-5 latek ) i ten pan dawał mi sie z pieskami pobawić a ja je brałam wsadzałam do wózka ( zabawki) okrywałam kołderką i je woziłam i pamietam jak w tym samym czasie mielismy kotka ktory wdrapywał sie na firany i na szafy wszystko darł i strasznie nas drapał i mama go dała babci ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']słodkie zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu:
Tora nie warczy jak sie chce jej dac buziaka ?? bo Neronowi sie zdarzy ;)[/QUOTE]

Dzięki :)
Nie Tora jest grzeczna. Nawet odwzajemnia buziaki ;)