Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba tak ;)
Nie jadę do PL na święta :-(, ale mam plan :evil_lol:
Rodzinka będzie w komplecie u mojego najstarszego brata na Wigilii. Zadzwonię do nich z życzeniami i podczas pogadanek, poproszę brata, żeby odpalił kompa i otworzył email. A tam będzie czekało zdjęcie z USG :p

Posted

Szare komórki mojego męża przetworzyły już tę informację :D
Dostałam od niego porannego sms'a z pracy: że go tak wczoraj zamurowało, że dopiero teraz do niego dotarło, że będzie tatą :)

Posted

bo mi zawsze wydawało się, że do mężczyzny trzeba prostymi słowami mówić, a nie symbolami czy metaforami :D
dobrze, że powiedział "skąd wiesz" zamiast jak to się stało, bo moja rodzina tak zareagowała na wieść, że kuzynowi dziecko się urodziło :D

Hahaha kombinujesz aby niespodzianka dotarła w odpowiednim czasie :D

Posted

magdabroy napisał(a):
Więc zacznę od tego, że kupiłam wczoraj małe białe paputki niemowlęce :loveu: (Agnieszka, chyba porozumiewamy się telepatycznie :D) Zapakowałam w ładne pudełeczko i schowałam tak żeby nie znalazł :) Dziś po pracy wręczyłam mu pudełeczko. Otworzył i tekst:
-Co to?
-Dziecięce paputki.
-Dla mnie? :crazyeye: Po co? (nie domyślił się, chyba taka informacja miała problem, żeby dotrzeć do mózgu)
-Tak. Jestem w ciąży.
-Skąd wiesz?
:D:D:D
To tak po krótce. Reszty Wam nie napiszę :eviltong: Teraz poszedł już spać, bo rano wstaje do pracy. Mam nadzieję, że ta informacja pozwoli mu spokojnie spać :p

:loveu: :loveu:
Pewnie TZ zaniemowil :lol: (teraz doczytalam ze mialam racje :evil_lol:)

A ja jeszcze raz gratuluje (bede ciocia, bede ciocia! :sweetCyb:) :calus:

Torka na szczescie madra bestyjka jest, dzieci ja moga masowac bez przeszkod to i z nowym czlonkiem rodziny nie bedzie wiekszych problemow :loveu:

Posted

Narazie wszystko idzie zgodnie z planem ;) Bogdan dowiedział się w rocznice ślubu, wytrzymałam ten tydzień nic mu nie mówiąc. Teraz miesiąc jeszcze się "męczyć" żeby powiedzieć rodzince :) Jutro przyjeżdża mój brat na weekend, jak Bogdan się wygada, to ja go :2gunfire:
Co do Tory, to wogóle się nie martwię jej reakcji na nowego członka rodziny :loveu: Tora uwielbia dzieci i wiem, że będzie szczęśliwa (na psi sposób).
Kalyna wiem, że z facetami trzeba prosto, ale miałam nadzieję, że zatrybi o co kaman. No cóż, kolejny raz męska płeć udowodniła, że szare komórki mają daleko w tyle za naszymi :evil_lol:
Figa będziesz ciocią, będziesz :p I pomyśleć, że jeszcze niedawno tylko o tym pisałyśmy :)

Posted

Ciekawe czy mój Tz by zatrybił :evil_lol: kiedys to mam nadzieje wypróbuję ale pewnie pierwsze pytanie po zobaczeniu takich papuci by było : " a nie będa mi za małe??" :evil_lol: znam go na tyle dobrze i jego reakcje ze na 100% moge powiedziec ze to pytanie by padło :evil_lol: zazdroszcze cierpliwosci bo ja pewnie nie wytrzymała bym z taka informacja całego tygodnia :lol: niedługo będziemy sie bawili w wymyslanie imion :eviltong: ja i tak mam juz swoje ulubione które niestety zostały skrytykowane przez mojego Tz-ta obawiam sie ze jak bym na nim polegala to nasz synek mial by na imie ( nikogo oczywiście nie urażając ) Mieciu albo Roman bo to zwykłe polskie imiona:roll:

Posted

magdabroy napisał(a):
A jakie imiona wybrałaś dla swoich dzieci dOgLoV ??

Dla chłopca chciałam Borys ale oczywiście mój Tż powiedział wielkie NIE gdyz ma ruskie nazwisko i stwierdził że bedzie taki typowy rusek i w żadnym wypadku więc jedynie co to z polskich podoba mi się Franciszek ale to jemu sie tez oczywiście nie podoba :angryy: a dziewczynka Majka bardzo mi sie podoba :loveu:

Posted

unikatowydiament napisał(a):

a imonka Magda super wybrałaś

a mi to mała Ania się marzy:)

Dzięki ;)
Ja mam siostrę Anię i kilka koleżanek o tym imieniu. Jak dla mnie, to za dużo Ani chodzi po tym świecie :D

dOgLoV napisał(a):
Dla chłopca chciałam Borys ale oczywiście mój Tż powiedział wielkie NIE gdyz ma ruskie nazwisko i stwierdził że bedzie taki typowy rusek i w żadnym wypadku więc jedynie co to z polskich podoba mi się Franciszek ale to jemu sie tez oczywiście nie podoba :angryy: a dziewczynka Majka bardzo mi sie podoba :loveu:

Borys bardzo ładnie :loveu: A co mu się w Franeczku nie podoba :mad: Bardzo ładne imię :) A może Ignacy by mu (Wam) się spodobało?!

Posted

magdabroy napisał(a):

Borys bardzo ładnie :loveu: A co mu się w Franeczku nie podoba :mad: Bardzo ładne imię :) A może Ignacy by mu (Wam) się spodobało?!

Borys jest przeslicznym imieniem i bede o nie walczyła , teraz juz nie ma takich podziałów i w szkołach ktoś z zagranicy raczej jest podziwiany niż wysmiewany i nawet jeżeli bedzie to brzmiało jak prawdziwy rusek to raczej nie bedzie wysmiewany :lol:( ale se to wymyśliłam :evil_lol:) Franek mu sie nie podoba bo on miał miec tak na imie i dziekowal Bogu że jego mama jednak dała mu Sebastian :evil_lol:Ignacy hmmm takie fajne ale mnie nie przekonuje Ksawier tez jest ładnie Olaf też ale oczywiscie znajac życie to On wolał by Tomek Marcin albo Rafał takie normalne popularne imiona ( do ktorych oczywiscie nic nie mam ) ale wole te ktore wymienilam :lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
Imion nie będziecie wybierać, bo są już wybrane :eviltong: Teodor i Iga :loveu:
A z Romana proszę się nie śmiać, bo mój tata ma tak na imię ;)

Mój tato też :evil_lol: