łamAga Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 [quote name='magdabroy'] Mnie wczoraj aż się półdupki obtarły z potu :roll: [/QUOTE] No ja sie nie dziwie i nie zazdroszcze , to jest mega wyczerpujące pracować fizycznie w takim skwarze :roll: Quote
marta1624 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 No kumpela pracuje na hali. Przerąbane, gorąco :roll: Quote
agaga21 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 o kurde..."fajna" ta praca... a czy jakieś przepisy bhp nie regulują warunków w jakich pracujecie? tzn nie ma określonej jakiejś maksymalnej temperatury jaka może być na hali? Quote
agutka Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Prawo bynajmniej w Polsce nakazuje powyżej 20 stopni aby przełożony zaopatrzył personel w wodę:roll: W zeszłym roku także pracowałam u ludzi gdzie nie kazali klimy włączać bo za dużo prądu szło, ja w pewnym krytycznym momencie prawie zasłabłam ... włączyłam ją i tyle Quote
łamAga Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 [quote name='agaga21']o kurde..."fajna" ta praca... a czy jakieś przepisy bhp nie regulują warunków w jakich pracujecie? tzn nie ma określonej jakiejś maksymalnej temperatury jaka może być na hali?[/QUOTE] U nas np maks temperatury określa się "jak ktoś zemdleje " mamy cały czas normalne przerwy aż ktoś nie "padnie" wtedy dają nam dodatkową 10 minutową przerwę na 8 godzin , a temperatura czasami sięga 45 stopni , zero wiatru , duchota na hali z dachem szklanym .... normalnie czujesz jak pot kula Ci się miedzy cyckami na plecach na tyłku wszędzie .... Quote
marta1624 Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='Panna Cotta']Wolne kobita ma, dajcie jej pospać :D[/QUOTE] Ona pewnie od 6 nie śpi :D Quote
łamAga Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Pewnie nadrabia zaległości w domu :lol: Hejka ;) Quote
Pani Profesor Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 ja się tylko witam, nigdy w życiu tego nie nadrobię! :D Quote
*Magda* Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 [quote name='agaga21']o kurde..."fajna" ta praca... a czy jakieś przepisy bhp nie regulują warunków w jakich pracujecie? tzn nie ma określonej jakiejś maksymalnej temperatury jaka może być na hali?[/QUOTE] Nie ma :shake: Wentylatory chodzą, okna otwarte, ale to mało pomaga :roll: [quote name='agutka']Prawo bynajmniej w Polsce nakazuje powyżej 20 stopni aby przełożony zaopatrzył personel w wodę:roll: W zeszłym roku także pracowałam u ludzi gdzie nie kazali klimy włączać bo za dużo prądu szło, ja w pewnym krytycznym momencie prawie zasłabłam ... włączyłam ją i tyle[/QUOTE] Dostęp do wody mamy non stop. A wczoraj w gratisie dostaliśmy 15 min. przerwy i lody :loveu: [quote name='marta1624']Wstawaj śpiochu! :-D[/QUOTE] [quote name='Aleksandra95']Pobudka :lol:[/QUOTE] [quote name='Panna Cotta']Wolne kobita ma, dajcie jej pospać :-D[/QUOTE] [quote name='marta1624']Ona pewnie od 6 nie śpi :-D[/QUOTE] [quote name='dOgLoV']Pewnie nadrabia zaległości w domu :lol: Hejka ;-)[/QUOTE] Hejka laski :) Nie pospałam i nie nadrabiałam zaległości w domu :eviltong: Nic wczoraj nie pisałam, ale Theoś się troszkę pochorował :roll: Jak wróciłam z pracy (18:20), to się okazało, że młody śpi :crazyeye: Nigdy w takich godzinach nie spał, więc było to podejrzane. Poszłam go obudzić i okazało się, że młody ma temperaturę 38.7'C Dałam mu czopek, wykąpałam żeby się troszkę orzeźwił. Potem wmusiłam w niego kromkę chleba z nutellą. Gdzie nutelli, jajka i mizerii wmuszać w niego nie trzeba, a wręcz mu ograniczać :D Po godz. 20 poszedł spać i...o 1 w nocy pierwsza pobudka i znowu temperatura :roll: O 5 rano kolejny raz :roll: Na chwilę obecną jest ok ;) Podejrzewam, że Theoś jest delkatuśny jak jego tatuś i był wczoraj za dużo na słońcu :roll: [quote name='Pani Profesor']ja się tylko witam, nigdy w życiu tego nie nadrobię! :-D[/QUOTE] Ja mam więcej do nadrabiania u Ciebie :eviltong: [quote name='Yuki_']Gorące dobry ;-)[/QUOTE] Bardzo gorące dzień dobry :) [quote name='Ty$ka']Cześć Magdo, jak mija dzień? :)[/QUOTE] Dzień dobry Justyno, całkiem dobrze :) Quote
Małgonia Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Dobrze ze Theos juz lepiej sie czuje, oby to nie byla zapowiedz jakiegoś przeziębienia tylko Quote
*Magda* Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 [quote name='Panna Cotta']Dobrze ze Theos juz lepiej sie czuje, oby to nie byla zapowiedz jakiegoś przeziębienia tylko[/QUOTE] Stawiam na słońce, a nie przeziębienie ;) [quote name='marta.k9080']dobry :lol:[/QUOTE] Dobry :) Quote
Małgonia Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Oby sloneczko :) takich wrażliwych chlopakow masz?:) Quote
*Magda* Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 [quote name='Panna Cotta']Oby sloneczko :) takich wrażliwych chlopakow masz?:)[/QUOTE] Niestety :roll: Męża już kilak lat temu wiozłam do szpitala i leżał pod kroplówką :roll: Aż pani doktor się śmiała, że go "za rączkę" muszę trzymać, taki delikatny :D I Theoś ma to po tatusiu :mad: Quote
Ty$ka Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Ajajajaja, Theosi szybkiego powrotu do zdrówka. Quote
marta1624 Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Biedny Theo :roll: Mam nadzieję że to tylko słońce ;) Quote
łamAga Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 No to miałaś nie ciekawie :roll: Sebastian też calą noc nie spal bo go zimną trzęsło ale jak mu mówiłam zeby cały dzien na słoncu nie robił to mnie nie słuchał :mad: teraz trzeba uważąć , to słońce jest bardzo niebezpieczne zwłaszcza dla takich maluszków jak Theoś :roll: Quote
agaga21 Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 nie trudno się przegrzać w te upały. dorosłego może to słońce powalić a co dopiero dziecko. oby jutro było lepiej. Quote
Recommended Posts