Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']

Mnie wczoraj aż się półdupki obtarły z potu :roll:

[/QUOTE]

No ja sie nie dziwie i nie zazdroszcze , to jest mega wyczerpujące pracować fizycznie w takim skwarze :roll:

Posted

o kurde..."fajna" ta praca...
a czy jakieś przepisy bhp nie regulują warunków w jakich pracujecie? tzn nie ma określonej jakiejś maksymalnej temperatury jaka może być na hali?

Posted

Prawo bynajmniej w Polsce nakazuje powyżej 20 stopni aby przełożony zaopatrzył personel w wodę:roll:
W zeszłym roku także pracowałam u ludzi gdzie nie kazali klimy włączać bo za dużo prądu szło, ja w pewnym krytycznym momencie prawie zasłabłam ... włączyłam ją i tyle

Posted

[quote name='agaga21']o kurde..."fajna" ta praca...
a czy jakieś przepisy bhp nie regulują warunków w jakich pracujecie? tzn nie ma określonej jakiejś maksymalnej temperatury jaka może być na hali?[/QUOTE]

U nas np maks temperatury określa się "jak ktoś zemdleje " mamy cały czas normalne przerwy aż ktoś nie "padnie" wtedy dają nam dodatkową 10 minutową przerwę na 8 godzin , a temperatura czasami sięga 45 stopni , zero wiatru , duchota na hali z dachem szklanym .... normalnie czujesz jak pot kula Ci się miedzy cyckami na plecach na tyłku wszędzie ....

Posted

[quote name='agaga21']o kurde..."fajna" ta praca...
a czy jakieś przepisy bhp nie regulują warunków w jakich pracujecie? tzn nie ma określonej jakiejś maksymalnej temperatury jaka może być na hali?[/QUOTE]

Nie ma :shake:
Wentylatory chodzą, okna otwarte, ale to mało pomaga :roll:

[quote name='agutka']Prawo bynajmniej w Polsce nakazuje powyżej 20 stopni aby przełożony zaopatrzył personel w wodę:roll:
W zeszłym roku także pracowałam u ludzi gdzie nie kazali klimy włączać bo za dużo prądu szło, ja w pewnym krytycznym momencie prawie zasłabłam ... włączyłam ją i tyle[/QUOTE]

Dostęp do wody mamy non stop.
A wczoraj w gratisie dostaliśmy 15 min. przerwy i lody :loveu:

[quote name='marta1624']Wstawaj śpiochu! :-D[/QUOTE]

[quote name='Aleksandra95']Pobudka :lol:[/QUOTE]

[quote name='Panna Cotta']Wolne kobita ma, dajcie jej pospać :-D[/QUOTE]

[quote name='marta1624']Ona pewnie od 6 nie śpi :-D[/QUOTE]

[quote name='dOgLoV']Pewnie nadrabia zaległości w domu :lol:

Hejka ;-)[/QUOTE]

Hejka laski :)
Nie pospałam i nie nadrabiałam zaległości w domu :eviltong:

Nic wczoraj nie pisałam, ale Theoś się troszkę pochorował :roll:
Jak wróciłam z pracy (18:20), to się okazało, że młody śpi :crazyeye: Nigdy w takich godzinach nie spał, więc było to podejrzane.
Poszłam go obudzić i okazało się, że młody ma temperaturę 38.7'C
Dałam mu czopek, wykąpałam żeby się troszkę orzeźwił.
Potem wmusiłam w niego kromkę chleba z nutellą. Gdzie nutelli, jajka i mizerii wmuszać w niego nie trzeba, a wręcz mu ograniczać :D
Po godz. 20 poszedł spać i...o 1 w nocy pierwsza pobudka i znowu temperatura :roll:
O 5 rano kolejny raz :roll:
Na chwilę obecną jest ok ;) Podejrzewam, że Theoś jest delkatuśny jak jego tatuś i był wczoraj za dużo na słońcu :roll:

[quote name='Pani Profesor']ja się tylko witam, nigdy w życiu tego nie nadrobię! :-D[/QUOTE]

Ja mam więcej do nadrabiania u Ciebie :eviltong:

[quote name='Yuki_']Gorące dobry ;-)[/QUOTE]

Bardzo gorące dzień dobry :)

[quote name='Ty$ka']Cześć Magdo, jak mija dzień? :)[/QUOTE]

Dzień dobry Justyno, całkiem dobrze :)

Posted

[quote name='Panna Cotta']Dobrze ze Theos juz lepiej sie czuje, oby to nie byla zapowiedz jakiegoś przeziębienia tylko[/QUOTE]

Stawiam na słońce, a nie przeziębienie ;)

[quote name='marta.k9080']dobry :lol:[/QUOTE]

Dobry :)

Posted

[quote name='Panna Cotta']Oby sloneczko :) takich wrażliwych chlopakow masz?:)[/QUOTE]

Niestety :roll:
Męża już kilak lat temu wiozłam do szpitala i leżał pod kroplówką :roll:
Aż pani doktor się śmiała, że go "za rączkę" muszę trzymać, taki delikatny :D
I Theoś ma to po tatusiu :mad:

Posted

No to miałaś nie ciekawie :roll: Sebastian też calą noc nie spal bo go zimną trzęsło ale jak mu mówiłam zeby cały dzien na słoncu nie robił to mnie nie słuchał :mad: teraz trzeba uważąć , to słońce jest bardzo niebezpieczne zwłaszcza dla takich maluszków jak Theoś :roll: