Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego co zrozumiałam to ten teren nie należy do babona tylko do energetyki. Dlaczego oni tolerują u siebie dzikiego lokatora? Nie da się do nich uderzyć żeby się wzięli? Za taki syf na działce to u nas straż miejska lepi wysokie mandaty właścicielowi ;) może właściciel powinien poczuć się do obowiązku i sprzątnąć bałągan ze swojego terenu np. za pomocą spycharki?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='jaanna019']Z tego co zrozumiałam to ten teren nie należy do babona tylko do energetyki. Dlaczego oni tolerują u siebie dzikiego lokatora? Nie da się do nich uderzyć żeby się wzięli? Za taki syf na działce to u nas straż miejska lepi wysokie mandaty właścicielowi ;) może właściciel powinien poczuć się do obowiązku i sprzątnąć bałągan ze swojego terenu np. za pomocą spycharki?[/QUOTE]
Czekamy jak się rozwinął wypadki. Wierzę że po naszej mysli. Pewnie będzie wiadomo po niedzieli.
Pan K. jeszcze przed inwerwencją ( w piątek) obiecał mi że powstanie Azyl-przytulisko na terenie Gminy. Oczywiście z xmartix zrobimy co w mocy by tak było. Chodzi nam tez po głowie pewna petycja, wsród mieszkańców Gminy także w tej sprawie.

Posted

[quote name='olivetshka']Porobię psiakom nowe ogłoszenia może z nowymi, lepszymi zdjęciami od LILUtosi. Może szybciej się domki znajdą?
A powiedzcie mi co z tą przepukliną Asterka? Operacja będzie konieczna?[/QUOTE]
Jeszcze nie skonsultowałam:( Przepraszam, rano się tym zajmę.

Posted

[quote name='LILUtosi']Niestety ale dzisiaj maluchy spędziły cały dzień same i nie wiele mogę o nich napisać oprócz tego że nie dało się wejść do łazienki ;-)[/QUOTE]
Uuuuuuuuuuuuuu nabroiły?;)

Posted

tym bardziej, ze w łazience :)

Dobrze, ze tak to zostało nagłosnione, teraz władze muszą podjąc kroki w kierunku utworzenia azylu. a babona powinna opieka społeczna zabrac.

Posted

Zdjęcia aż dech zapiera takie cudne!!!!
Lilutosi, ta kopa mnie martwi:( Podejrzewam ze to Asterek może mieć kłopotki, bo on ma te oczka zaropiałe:(jak pisałaś nadal są. Aster dostał leki od wet, ale chyba lepiej Go skonsultować z wetem.
Dziewczyny kochane, może się zdarzyć tak że nie będę maiła od jutra neta( kłopotki chwilowe...) i będę dopiero w poniedziałek:(
xmartix na pewno będzie na dogo i może mi smsem będzie przekazywała info. Wiem też że xmartix kontaktowała się z energetyką i oni się zastanawiają jak zebezpieczyć teren... Pan nie był już tak "twardy" jak ostatnio.

Posted

[quote name='LILUtosi']Ta maciupka jest największą rozrabiarą.[/QUOTE]
Ona się tak wtulała podczas jazdy do Wrocławia by choć reki dotykać. Na ręce miałam Asterka bo chciał się wbić w podłogę ze strachu:(

Posted

[quote name='LILUtosi']Dziś już żaden nie przejawia objaw strachu. Łobuzy jak przystało na szczeniaki.[/QUOTE]
Tak się cieszę:) Nigdy wcześniej tego nie doznały, nigdy. Tylko strach i głód:(
Kochana, czy taka koopa brzydka sie powtórzyła?:( Martwię się:(

Posted

[quote name='Edi100']W Żmigrodzie " się gada" ze za tydzień nowe psy sobie po sprowadza.
Raju, musimy na głowie stanąc by do tego nie doszło. Choc mam nadzieję, ze ludzie jej nie dadzą psa!
Nadzieja to jednak za mało. Tu potrzeba pewności.[/QUOTE]

Edu,jesli ta stara sadystka łazi wszędzie po okolicy ,nie tylko samym mieście i łapie także psy mające wlaścicieli i biegajace luzem -to nie uda się uchronić te psy oraz bezpanskie,czy podrzucane przed tym ,by byly znów przez nią lapane i na sznurkach ciagnięte do tej rupieciarni .Kazdego dnia pewnie łazi znow i szuka kolejnych ofiar-tym bardziej,że zabraliście jej te psy.Obawiam się ,że sa już tam następne psy o może już mści się na nich za te akcje policji i wasze .
Trzeba koniecznie walczyć w Urzędzie |Miasta oraz w MOPS-ie o zajęcie się tą podła staruchą -niech się nią zajmą ,by nie zabiajała nadal i nie katowała nastepnych psów.Ona powinna być leczona psychiatrycznie chyba także . No i Energetyka powinna iść za ciosem i jak najpredzej eksmiotowac dzikiego lokatora z ich dzialki .Trzeba by dostarczyć osobiście najlepiej materialy -dowody z tego co tam się dzieje od tylu lat i jakie bestialstwo ma tam miejsce -najlepiej może do zwierzchników tego oddzialu Energetyki ! Samo pisanie maili w tym przypadku nic nie da -tak samo do Burmistrza ,UM jak i Energetyki. To można tylko jako dodatkowe zródlo informacji potraktować.
Tylko na PISMA BEZPOSREDNIO ZLOZONE -osobiście za potwierdzeniem odbioru -albo wyslane pocztą dany UM czy Burmistrz itp. MUSZĄ odpowiedzieć w wyznaczonym terminie. Poczta ,czy informacja drogą mailową nie ma takiego oddzwięku ani takich efektow ,jak droga petycji czy pisma dostarczonego im bezpośrednio /za potwierdz.sekretatiatu/ ,czy też drogą pocztową -też za potwierdzeniem odbioru.Jesli to na miejscu-to najlepiej zanosić takie ważne pisma do UM i brac potwierdzenia zawsze na kopiach takich pism.

Posted

[quote name='olga7']Edu,jesli ta stara sadystka łazi wszędzie po okolicy ,nie tylko samym mieście i łapie także psy mające wlaścicieli i biegajace luzem -to nie uda się uchronić te psy oraz bezpanskie,czy podrzucane przed tym ,by byly znów przez nią lapane i na sznurkach ciagnięte do tej rupieciarni .Kazdego dnia pewnie łazi znow i szuka kolejnych ofiar-tym bardziej,że zabraliście jej te psy.Obawiam się ,że sa już tam następne psy o może już mści się na nich za te akcje policji i wasze .
Trzeba koniecznie walczyć w Urzędzie |Miasta oraz w MOPS-ie o zajęcie się tą podła staruchą -niech się nią zajmą ,by nie zabiajała nadal i nie katowała nastepnych psów.Ona powinna być leczona psychiatrycznie chyba także . No i Energetyka powinna iść za ciosem i jak najpredzej eksmiotowac dzikiego lokatora z ich dzialki .Trzeba by dostarczyć osobiście najlepiej materialy -dowody z tego co tam się dzieje od tylu lat i jakie bestialstwo ma tam miejsce -najlepiej może do zwierzchników tego oddzialu Energetyki ! Samo pisanie maili w tym przypadku nic nie da -tak samo do Burmistrza ,UM jak i Energetyki. To można tylko jako dodatkowe zródlo informacji potraktować.
Tylko na PISMA BEZPOSREDNIO ZLOZONE -osobiście za potwierdzeniem odbioru -albo wyslane pocztą dany UM czy Burmistrz itp. MUSZĄ odpowiedzieć w wyznaczonym terminie. Poczta ,czy informacja drogą mailową nie ma takiego oddzwięku ani takich efektow ,jak droga petycji czy pisma dostarczonego im bezpośrednio /za potwierdz.sekretatiatu/ ,czy też drogą pocztową -też za potwierdzeniem odbioru.Jesli to na miejscu-to najlepiej zanosić takie ważne pisma do UM i brac potwierdzenia zawsze na kopiach takich pism.[/QUOTE]
Kroki takie właśnie xmartix podjęła. Od trzech dni stara się nas umówić z Burmistrzem i jakoś dziwnie ciągle ich nie ma... Energetyka ma wsppólnie z Gnią "jakoś to zabezpieczyć" Mam nadzieję, ze to ze jest medialnie poruszone, ludzie tez będą mieć oko.
xmartix wpadnie na wątek i wsio napisze. Cały czas do przodu. Nie odpuścimy!

Posted

No to moze wladze znajdą czas jak zawita tam jakiś program interwencyjny tv -np.Interwencja ,czy TVN itd. ? Wtedy niech wystąpią i opowiedzą ,co kolejne wladze zrobily w tej sprawie -przez te 35 lat ?? Wtedy i czas będą musieli znależć nie tylko dla was i dla tv .I slawni będą na caly kraj .