evel Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Sunia jest śliczna. Widziałam dzisiaj nawet ogonek, zwykle gdzieś schowany ;) Szkoda tylko, że psychicznie już nie jest tak fajnie, jak fizycznie, jednak idzie ku lepszemu. Jak wychodziłam to suńka nawet się zainteresowała, gdzie idę no i czemu już, bo przecież jedzonko dobre dawałam z ręki :evil_lol: Quote
sonia71 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 no to evel jakbyś się tam gdzieś nudziła to wiesz...leć do Rozki Quote
sonia71 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 niedzielnie przywitam się z Rozką i mam nadzieję że malutka już po króciutkim spacerku na dworze. Quote
LadyS Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Potrzebujemy kogoś z pozytywnie nastawionym do innych psów oraz nastawionym na człowieka psem, co by pokazać Rozi, że ten człowiek to jednak nie jest taki zły, jak go malują ;) Kilka fot Quote
sonia71 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 piękna jest ...lady a jakie znaczenie ma smycz na obrózce i na szelkach jednocześnie?uniemożliweinie ucieczki,przyzwyczajenie to tych rzeczy czy łatwiejsza nauka chodzenia i posłuszeństwa? Quote
LadyS Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Przede wszystkim ma być zabezpieczeniem - suka ma jeszcze zrywy, jak przestraszy się samochodu czy marcujących kotów (tak, tak), wolę więc dmuchać na zimne. Suka ładnie nosi obrożę, nie niszczy jej, w ogóle się nią nie interesuje. Quote
MaDi Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 ladySwallow napisał(a):Przede wszystkim ma być zabezpieczeniem - suka ma jeszcze zrywy, jak przestraszy się samochodu czy marcujących kotów (tak, tak), wolę więc dmuchać na zimne. Suka ładnie nosi obrożę, nie niszczy jej, w ogóle się nią nie interesuje. Bardzo dobrze,że ja tak zabezpieczasz. Jak się trochę ogarnę to odwiedzę Was z Małym za kilka dni. Quote
LadyS Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Podrasowałam nieco fotki: Fotek jest ponad 50, ale nie będę wrzucała wszystkich. Quote
evel Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 ladySwallow napisał(a):Potrzebujemy kogoś z pozytywnie nastawionym do innych psów oraz nastawionym na człowieka psem, co by pokazać Rozi, że ten człowiek to jednak nie jest taki zły, jak go malują ;) Nie wiem, czy my spełniamy takie wymagania, ale jakby co, to się oferujemy do pomocy za jakiś czas ;) Quote
sonia71 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 ja się mogę pod wszystkimi 50 -cioma podpisać PIĘKNA! Quote
sacred PIRANHA Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 sonia71 napisał(a):piękna jest ...lady a jakie znaczenie ma smycz na obrózce i na szelkach jednocześnie?uniemożliweinie ucieczki,przyzwyczajenie to tych rzeczy czy łatwiejsza nauka chodzenia i posłuszeństwa? tej suki nie trzeba uczyć posłuszeństwa, nie trzeba uczyć chodzenia na smyczy... trzeba jej pokazać że w mieście można iść i sie od tego nie umiera hihihi Quote
LadyS Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 MaDi napisał(a):Bardzo dobrze,że ja tak zabezpieczasz. Jak się trochę ogarnę to odwiedzę Was z Małym za kilka dni. evel napisał(a):Nie wiem, czy my spełniamy takie wymagania, ale jakby co, to się oferujemy do pomocy za jakiś czas ;) Zapewne skorzystam z obu propozycji, my evel jesteśmy chyba nawet umówione, nie? MaDi, daj znać, jak będziesz miała czas, jakoś się zmówimy. Quote
LadyS Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 sonia71 napisał(a):lady -skrzynka pełna :) Już wyczyściłam :) Quote
Tola Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Śliczna sunia. Jak tylko bedzie gotowa do adopcji to z taka urodą z domkiem nie powinno byc problemu:cool3: Quote
LadyS Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Tola napisał(a):Śliczna sunia. Jak tylko bedzie gotowa do adopcji to z taka urodą z domkiem nie powinno byc problemu:cool3: Raczej: kiedy w końcu będzie gotowa do adopcji ;) Ale ładna jest, to fakt. Quote
Joodith Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Mogę tylko dołączyć się do zachwytów :loveu: Quote
evel Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Zdjęcia byś wrzuciła z tych domowych przytulańców, a? :razz: Quote
LadyS Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 evel napisał(a):Zdjęcia byś wrzuciła z tych domowych przytulańców, a? :razz: Trudno to nazwać przytulańcami, suka po prostu siedziała koło mnie i w końcu się nie trzęsła, ładnie daje brzuch do głaskania. Niedługo idziemy do weta, ktoś ma pomysł, jak mamy się tam dostać? Bo pieszo odpada, suka nie przejdzie, autobus też odpada, a taksa jednak obawiam się, że się zapluje albo co i taksiarz będzie miał pretensje. Ostatecznie pewnie weźmiemy taksę, ale może ktoś ma inny pomysł? MaDi, kiedy nasz ulubiony pan wet jest, tak jak w tamtym tyg. ma dyżur? Quote
sonia71 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 lady ,kaska rano poleciała ,może juz masz lub jutro,jaby co masz na taksę... a Rozka dawała się miziać tylko tobie czy gościom też? Quote
LadyS Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 sonia71 napisał(a):lady ,kaska rano poleciała ,może juz masz lub jutro,jaby co masz na taksę... a Rozka dawała się miziać tylko tobie czy gościom też? Miziać się daje tylko mi, ew. TŻtowi. Do mnie na łóżko wchodzić próbuje, zaczepia mnie nosem, do TŻta jest bardziej nieśmiała. Na siłę to i obcy może ją pogłaskać, najchętniej pod bródką, bo tam lubi - ale specjalnie nie dążymy do kontaktu fizycznego z obcymi, co by nie miała złych skojarzeń. Dzięki za kasę, wiem, ze na taksę jest- po prostu obawiam się, że taksiarz może średnio zareagować na takiego psa, anie wiem, jak ona się zachowuje w samochodzie bez transportera. Quote
sacred PIRANHA Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 u mnie jechała dwa razy bez transportera, w związku z tym ze jechałam sama z dzieckiem to przywiązywałam ją do przednich drzwi smyczą i sobie leżała na wycieraczce...ale wtedy to ona ogólnie udawała że jej nie ma... Quote
Recommended Posts