Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeklejam Wam sprawozdanie z wizyty, ktore przesłala mi na pw togaa. Bardzo dziekujemy ze znalazła czas i przekazuje nam takie wspaniale wiesci.

Saba- wizyta

Kojec w ogrodzie, blisko domu i pod drzewem. Ogród szczelnie ogrodzony wiec kojec ma służyc w sytuacjach awaryjnych (np.goście).
Buda z przedsionkiem,wygodna.

Latem, przy otwartych drzwiach do ogrodu kontakt z sunia bedzie nijako wymuszony.Teraz, czy bedzie w domu tego nie gwarantuje. Państwo twierdza ze postaraja sie, ale domek jest nowiutki,czysciutki...;-)
Rodzina jest 3 pokoleniowa wiec na pewno sunia nie bedzie izolowana od ludzi.

W domku rezydentka mixjamniczka. Rozpieszczana.Spi z panem w lóżku.Jako że żle znosi rozłąke z Państwem, zabierana na wczasy i wyjazdy...Na szyi obrozka z lizetką.

"STary" pies, mix onka odszedł do długiej chorobie niedawno i w wieku 10 lat. Ostatnie miesiace spał w domu w holu. Maż Pani zrobił mu specjalne lozko. Wczesniej mieszkał wyłącznie w budzie. Byl kastrowany, ale wymusiła to jego sytuacja zdrowotna (wnętr).

W domu(pod domem) 4 koty,wiekszośc dochodząca.Nie kastrowane.Kociczka państwa na pastylkach. Pani nie sterylizuje bo obawia sie że zabieg to cierpienie dla kotki.
Co do sterylizacji Saby to Pani jest "za" . Planuje zabieg za 1-2 m-ce az sunia sie zaaklimatyzuje. Nie potrzebuje technicznej pomocy w dowozie do lecznicy itp. .
Tu radziłabym trzymać reke na pulsie
.

Deklaracji finansowych ze strony Pani nie było, ale tez nie poruszalam tego tematu

Posted

mnie niepokoi sterylizacja :( tabletki tabletkami, nie da się upilnować kotki ani suki :(. A ma być podpisana umowa adopcyjna czy w tej umowie jakoś można zawrzeć warunek sterylizacji i potem to skontrolować ???

Posted

[quote name='dominikabankert']średnio mi sie to podoba, jamnik w łóżku a oneczka do kojca?:(

[quote name='edek']mnie niepokoi sterylizacja :( tabletki tabletkami, nie da się upilnować kotki ani suki :(. A ma być podpisana umowa adopcyjna czy w tej umowie jakoś można zawrzeć warunek sterylizacji i potem to skontrolować ???
Kochani, mam ONke ktora wyleguje sie na kanapie i szczerze mowiac tez boli mnie serce, ze inaczej traktuje sie male psy, a inaczej duze. Ale dom generalnie jest dobry, panstwo beda dbac o Sabe, leczyc ją gdy zachoruje, i na pewno w trzaskające mrozy nie zostawia jej na dworze.
Jesli chodzi o sterylizacje, to my zdecydowalismy, aby pojechała wczesniej, nie wysterylizowana. Trzeba zawrzec w umowie odpwoednia klauzule i sprawdzic potem, czy została spełniona.
Nie odbierajmy Sabie szansy na dom. Togaa jest osoba rozsądną i powiedziała, ze nie ma zastrzezen. Saba nie moze zostac w schronisku

Posted

dominikabankert napisał(a):
średnio mi sie to podoba, jamnik w łóżku a oneczka do kojca?:(

Nie, sunia nie bedzie mieszkała w kojcu. Kojec jest po starym psie gdy nie było ogrodzenia. A że jest , to jest.Chyba nawet nie miał drzwiczek.
Sunia bedzie w budzie, ale nie wykluczone że wyladuje w domu. Pani tego nie zastrzegała.
Ma do dyspozycji duży ogrod a domek(parterowy) na wyciagniecie reki.

Ja mojego psa oddalabym tam bez zastrzeżeń...

Posted

I jeszcze jedno...
Domek jest ...mozna powiedzieć 'na wsi". Zyczyłabym każdemu wsiowemu psu takich warunkow.
Poprzedni pies państwa byl ulubionym towarzyszem spacerów . Nie wiem na ile lapka Sabuni jest wydolna, ale Panstwo wiedza że tu może być problem.

A co do kojca. Dzisiaj odkryłam jakie to przydatne 'urządzenie". Chocby na moment wyjazdu z posesji. Zawsze zaganiam wtedy towarzystwo do domu albo zaprzęgam rodzine by patrzyli czy ktores nie włazi pod koła. Zawsze stres.

Posted

[quote name='dominikabankert']nie przejmujcie sie mna na drugie imie mam MARUDA a na trzecie Czarnowidztwo:)

Idealne domki nie istnieja i zawsze sa podejrzane...

Teraz Bela mnie zabije jak nic i połowa 'miastowych", ale ja plakałabym gdyby sunia trafiła do 'bloków' czy inne 4 sciany ...
Zmykam.....;)

Posted

Togaa,bardzo ci dziękuję za błyskawiczną wizytę i relację;)
Domek dla Saby zapowiada się dobry,więc trzeba sunię tam zawieźć.Szkoda,że zabrakło nam czasu na wysterylizowanie suni.

Dzisiaj po 17-tej miałam dopiero samochód i zadzwoniłam do schroniska,że jadę po sunię,ale usłyszałam,że nie ma już odpowiedniej osoby do wydania mi psa i mam przyjechać jutro.Umówiłam się na 12-tą, urywam się z pracy i jadę po nią,aby miec pewność,że już nic nie stanie na przeszkodzie w zabraniu jej,miejsce w pralni z posłankiem już na nią czeka.Niestety,ale u nas w tygodniu to cięzko jest zorganizować czas,aby zrobić wszystko.Horacy Dwa też nie mogła ze mną pojechać wcześniej bo była u weta ze swoimi chorymi kotami z dt.

Dominikabankert i Sylwija-dziękuję ;)

Posted

Nie zabije, nie zabije:lol:. Bardzo chcialabym mieszkac w domu z ogrodem, aby moj pies mogl biegac wokol domu ile tylko zechce. Ale na noc zostawialabym mu mozliwosc wyboru, czy dom , czy letnia rezydencja, czyli buda.:lol:
Mysle jednak, ze Saba nigdy nie była psem domowym i nie bedzie jej przeszkadzac mieszkanie w porzadnej, ocieplonej budzie.
Teraz ogryzam pazury, czy Asia wyciagnela juz sunie ze schronu i zabrała do siebie.:roll:

Przeczytałam... znowu sie nie udalo:-(

Posted

Dziewczyny, czy Państwo wiedza ze Sabcia kuleje ? Na wizycie nie rozwijałysmy tego tematu.
Wiem że widzieli na zdjeciach że łapka jest inaczej ustawiona .

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Tak,krzywa łapka jest po starych,źle zrośniętych złamaniach,które Saba miała zanim trafiła do schroniska i to na nią sunia troszkę kuleje,ale chodzi w miarę normalnie,tylna łapka jest już wygojona.

Tu to dopiero teraz znalazlam....

Posted

Tak mi zaświtało w glowie jak Państwo nadmienili o wycieczkach i spacerach.

Ja mam psiaka z amputowaną glówką kosci udowej i smiga po górach bez problemu.
To fakt, jest malutki i lekki ale to że kuleje w niczym mu nie przeszkadza...

Posted

To w rozmowie padło, że gdyby byla sterylka to przy okazji możnaby rtg tej łapki zrobic ale dalej nie rozwijaliśmy tematu.
Bela Słońce, spokojnie. Może niepotrzebnie sie nakręcamy.