Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta młoda Onka,została przerzucona przez płot schroniska,była szczenna:angryy:, prawa przednia łapa jest krzywa po źle zrośniętych złamaniach,czyli jak widać jej,,opiekun,,to zwykły sadysta.Do tego suka dostała szału w zamkniętym schroniskowym boksie i skacząc po budach rozwaliła sobie tylną łapę,którą miała śrubowaną i zszywane ścięgno Achillesa.Było z nią naprawdę źle,teraz jej stan jest dobry,sunia się oszczeniła,na razie przebywa w ciepłym pomieszczeniu,ale niestety jest przywiązana ze względów bezpieczeństa(może bronić maluszka przed innymi sukami,które się tam kręcą)ma jednego 3 tyg malucha.Nie wiem jak długo będzie w tym pomieszczeniu,wiem jednak,że na pewno za jakiś czas znowu trafi do boksu,którego nie znosi.A co do adopcji to u nas ma szansę w 95% że trafi na łańcuch do budy:-(.
Do ludzi jest spokojna i ufna,lubi się przytulać.Do psów róznie,czasem warknie,ale tak jak pisałam wczesniej pilnuje swojego maluszka,więc jej zachowanie jest normalne.Do kotów nie wiem jak reaguje.

Oto Saba;

Saba ma szansę na wspaniały dom w Bielsku-Białej,to drugi koniec Polski,ale musimy zrobić wszystko,aby sunia tam miała jak dojechać.Potrzebne jest wsparcie finansowe na paliwo i kierowca,który sunię tam dowiezie.Za każda pomoc będziemy bardzo wdzięczni.
Podaję konto:
37 1020 3639 0000 8302 0092 9133
PKOBP
Joanna Gonciarz
12-100 Szczytno

Proszę w tytule koniecznie napisać:dla Saby

Koszt transportu Saby do BB to 440zł

Wpłaty;
Katarzyna09-30 zł-wpłacone
Dominikabankert-20zł-wpłacone
Edek-30zł-wpłacone
Bela51-20zł-wpłacone
Mój bazarek-85zł
Edek-50zł-wpłacone
Katarzyna09-20zł-wpłacone
arim-30zł-wpłacone
viola005-20zł-wpłacone
Sylwija-30zł-wpłacone
MonikaS-10zl-wpłacone
Ewa36-15zł-wpłacone
Magolek-30zł-wpłacone
Bazarek Bela51-45zł

RAZEM:435ZŁ

Chciałam podziękować wszystkim,którzy byli z nami tu na wątku i którzy przejmowali się losem Saby,wszystkim,którzy wspomogli finansowo na transport,aby sunia mogła dojechać do nowego domu i rozpocząć nowe,lepsze życie.
Togaa-jeszcze raz dziękuję za błyskawiczną wizytę
Pati-c za transport.
I oczywiście wielkie podziękowania dla Beli51,która znalazła dla Saby ten wspaniały domek
Dziękuję Wam

Nowe info i zdjęcia str.4 i 8

27.02
Właśnie wróciłam od Saby.Sunia jest w złym stanie psychicznym,panicznie bała się wyjść z kojca,psy w nim wariowały,zrobiło się zamieszanie,a Saba prawie zawału dostała.Do tego jest poraniona,więc musiała zostać pogryziona.Trzeba ja zabierać jak najszybciej z tego miejsca!!!
Do kotów Saba jest cudowna!!!

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agrazka napisał(a):
Saba mówisz, coś mi się dobrze kojarzy... Znajdzie domek, Marchewa masz dobrą rękę ...

Tak,Saba to szczęśliwe imię i mam nadzieję,że i w tym przypadku odgoni od tej dziewczynki pecha,jakiego do tej pory miała;)

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Tak,Saba to szczęśliwe imię i mam nadzieję,że i w tym przypadku odgoni od tej dziewczynki pecha,jakiego do tej pory miała;)

Mam nadzieję ,że tak będzie ,nie źle napisałam na pewno tak będzie,przecież to piękna dziewczynka.

Posted

sylwija napisał(a):
prześliczna jest. Czuję, że kolejka się ustawi..
Ale na łańcuch nie można. zmarnowałaby się :(

Najgorzej ,że u nas mnóstwo wsi w około i często psy trafiają na łańcuch.Codziennie jeżdżąc do pracy od roku widzę np.goldena przy budzie teraz nawet bez słomy jak patrzy smutnym wzrokiem i serce mi pęka,a nic nie mogę zrobić.Onka niestety to w naszej okolicy często pies łańcuchowy ,a nie chciałybyśmy by ją spotkał taki los.