MARCHEWA Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 [quote name='bela51']Bardzo Was prosze o pinla odpowiedz na pytania zadane przez potencjalny domek dla Saby czy ona może nocować w ocieplanej budzie i spacerować po ogrodzie? czy jest wysterylizowana? czy będzie się zgadzać z małą, nierasową suczką jamniczką i kotami? czy nie ma tendencji do uciekania poza posesję? Pani przyslala wczoraj maila i jest wstepnie zainteresowana Sabą. Wczoraj nie byłam na dogo bo tz się pochorował,pies ma problem z łapa więc czasu nie było..... Skrzynka odetkana. Bela51 na twoje pytania ciężko jest nam odpowiedzieć,myślę,że jedynie dt mógłby powiedzieć o psie wszystko co trzeba,a w schronisku to my nigdy nie poznamy jej charakteru i możliwości w 100% Na uciekinierkę nie wygląda,suk nie atakuje,co do kotów nie wiem,ale myślę że do nich też nie będzie agresywna.Gdzie wcześniej mieszkała,czy w budzie czy w domu tego też nie wiem.Uważam,że ocieplona buda i swobodne spacery po ogrodzonym terenie to dobre warunki dla Saby.Sunia potrzebuje też dużo kontaktu z człowiekiem. Wysterylizowana jeszcze nie jest,ale to można załatwić. Quote
Ania i Kajber Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Tylko trzebaby teren dobrze zabezpieczyć przed próbami ewentualnej ucieczki Saby, bo było w pierwszych postach napisane, ze miała tendencje do wyskakiwania z boksu. Quote
MARCHEWA Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Ania i Kajber napisał(a):Tylko trzebaby teren dobrze zabezpieczyć przed próbami ewentualnej ucieczki Saby, bo było w pierwszych postach napisane, ze miała tendencje do wyskakiwania z boksu. Ona wtedy była w szoku,była szczenna do tego wyrzucił ją jej ,,pan,,w nowy miejscu nie umiała sie odnaleźć.W tej chwili to zupełnie inny pies i nie sądzę,że gdyby trafiła do dobrego domu będzie chciała z niego uciec. Tak jak było z moją suką,oddawali ją do schroniska ze 3 razy po kilkunastu dniach,bo niby uciekała,a u mnie nie próbowała uciec ani razu.To zależy od domu i jak pies się w nim poczuje. Quote
bela51 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Kochani, i co ja mam odpowiedziec tej Pani? Rozumiem, ze nie łatwo poznac psa w schronisku. Ale chociaz ten stosunek do malych suczek i do kotow moglibyscie sprawdzic. Szkoda, aby ten domek przepadl, bo wyglada na niezły. Quote
gazzy Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Z tego co widziałam na fotkach to w boksie siedzi z suniami i je akceptuje. Marchewa, może spróbować zabrać ją na spacer z inną sunią ? W kuchni kilka razy złapała ząbkami małą sunię, ale tylko dlatego , że pilnowała szczeniaczka. Z kotami troszkę ciężej będzie. Quote
MARCHEWA Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 bela51 napisał(a):Kochani, i co ja mam odpowiedziec tej Pani? Rozumiem, ze nie łatwo poznac psa w schronisku. Ale chociaz ten stosunek do malych suczek i do kotow moglibyscie sprawdzic. Szkoda, aby ten domek przepadl, bo wyglada na niezły. Powiedz,że sunia jest bardzo spokojna w stosunku do psów i suk,jak jest awantura w boksie Saba się oddala na bok,aby w tym nie uczesztniczyć. Jest bardzo spokojnym psem i uważam że z kotami też powinna się dogadać. A czy suczka tych ludzi toleruje inne suki? Quote
agrazka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 powiedz, że bardzo potrzebuje ludzkiej miłości :) Quote
bela51 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Nikt nie zajrzał od wczoraj, a ja mam wspaniałe wiesci. Dom , o ktorym pisałam jest zdecydowany na adopcje Saby!!! Z kim mam rozmawiac o sterylizacji i ewentualnych formalnosciach ? Quote
dominikabankert Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 o matko super!!!! Bela jestes cudotwórczynia! Quote
MARCHEWA Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 bela51 napisał(a):Nikt nie zajrzał od wczoraj, a ja mam wspaniałe wiesci. Dom , o ktorym pisałam jest zdecydowany na adopcje Saby!!! Z kim mam rozmawiac o sterylizacji i ewentualnych formalnosciach ? No takich wiadomości to ja się nie spodziewałam:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Sprawę saby prowadzę ja i schronisko wie,że domku dla niej szukam ja i Horacy Dwa. Także pisz co i jak. No i napisz coś więcej o domku,czy szukac kogos na wizyte przed-adopcyjną,czy domek jest juz sprawdzony,no i gdzie dokładnie jest ten domek;) Quote
bela51 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Nie, nie, to dom od Zofiji. Co prawda bardzo gorąco namawiałam Pania, aby wziela własnie Sabe. I Saba bardzo chhwyciła Pania za serce. Dom jest kolo Bielska-Białej, pod lasem, okolica sliczna, olbrzymi ogrodzony teren. Czeka nas jeszcze wizyta przedadopcyjna, ale jestem prawie pewna, ze wypadnie dobrze. Quote
bela51 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Na wizyte dobrze byłoby znaleźc kogos z Bielska -Bialej lub z Czechowic- Dziedzic. Sprobujmy szukac razem. Zreszta, mam Twoj tefon, to zadzwonie do Ciebie. Quote
MARCHEWA Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 bela51 napisał(a):Nie, nie, to dom od Zofiji. Co prawda bardzo gorąco namawiałam Pania, aby wziela własnie Sabe. Bela51:buzi::Rose::Rose::Rose: Czy szukać kogoś do wizyty? Quote
horacy dwa Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Jakie świetne wiadomości ,oby wszystko się powiodło. Quote
Wala2006 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Trzymam kciuki aby wszystko się udało!:) Quote
gazzy Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Chociaż jedna dobra wiadomość :) Bela :) Jesteś niezastąpiona :) Quote
agrazka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 jaka radosna wiadomość, trzymam kciuki :) Quote
bela51 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Kochani, dorzuccie sie na transport suni. Poprosze Pania aby dolozyła sie do transportu, ale to daleka droga i koszty beda niemałe. Ja moge dac 20 zł. Naprawde wiecej nie dam rady. Prosze o skladki chocby 5 zł. Quote
edek Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 bela51 napisał(a):Kochani, dorzuccie sie na transport suni. Poprosze Pania aby dolozyła sie do transportu, ale to daleka droga i koszty beda niemałe. Ja moge dac 20 zł. Naprawde wiecej nie dam rady. Prosze o skladki chocby 5 zł. Proszę o nr konta przeleję 30 zł, więcej też nie dam rady :( A jaki jest przewidywany koszt tego transportu ? Quote
MARCHEWA Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 edek napisał(a):Proszę o nr konta przeleję 30 zł, więcej też nie dam rady :( A jaki jest przewidywany koszt tego transportu ? Bardzo dziękuję za każdą złotówkę na transport Saby.Od nas do Bielska-Białej jest 500km,więc koszt będzie spory. Quote
MARCHEWA Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Podałam konto w 1 poście.Sama dzisiaj zrobię mega bazarek dla Saby,musimy uzbierać te pieniążki. Bela51,czy Dorothy odpisała odnośnie tej wizyty? Quote
bela51 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 No własnie jeszcze nie odpisala. Ode mnie to jest jakies 60 km, w najgorszym wypadku sama pojade. Ale jeszcze dzisiaj postaram sie kogos poszukac. Quote
MARCHEWA Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Ja chciałam napisać jeszcze do basia bonnie,ale ma zapchaną skrzynkę. Quote
Recommended Posts