Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bela, nie denerwuj sie...Domek jest sympatyczny i z sercem do zwierząt. Rozpieszczą Sabunie tak jak swoją jamnisie.
Pewnie, że jakas podpowiedz jak sie mają zachować im sie przyda.
Faktycznie może na poczatek niech siedzi w kojcu, skoro to dla jej dobra...
Biedna mała. Ma bardzo delikatną psychikę.

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saba dzisiaj była strasznie zestresowana,dyszała,sapała,chodziła z kąta w kąt.Znajoma weterynarz poradziła mi żeby dać jej niewielką dawkę sedalinu i tak też zrobiłam,myślę że jej pomogło.Sabcia nie była zbyt senna,ale się bardzo uspokoiła.Teraz byłyśmy na spacerku,wyczesałam ją,sierściucha wyłazi z niej garściami,zakropiłam Fiprexem i Sabcia sobie leży,jest dużo lepiej,sedalin dałam jej o 8.00.
Zaraz jadę po staruszka jamnika ze schroniska,którego zabieram do Warszawy razem z Sabą.Mam nadzieję,że sie polubią.

Posted

bela51 napisał(a):
Asia, moze dałabys jej tez troche na podroz ? I na pierwszy dzien pobytu w nowym domu ?

Też tak myślę,że przed podróżą tez dam jej niewielką dawkę,zostanie mi jedna tabletka którą mogę dac do nowego domku.

Saba ładnie zachowuje czystość,piszczy jak chce się załatwić.Teraz siedzi razem z jamnikiem,którego niedawno przywiozłam ze schroniska,z nim też od razu się dogadała;)

Posted

edek napisał(a):
Kurcze biedna dziewczyna strasznie wrażliwa jak widać. Mam nadzieje, że dojedzie bezpieczna i nie zwieje w nowym domku :-(

Boze, wypluj to słowo i odpukaj w niemalowane.

Posted

Przed chwila rozmawialam z Pania Saby. Dojechali ok. 17.30. Na razie wszystko jest w porzadku. Sabcia na dworze jest wystraszona i bardzo ciagnie do domu. Siedzi wiec w przedpokoju, zapoznaje sie z sunią rezydeną i kotami. Pani mowi, ze to bardzo spokojna i lagodna suczka i i ma nadzieje, ze wszystko dobrze sie ułozy. Bardzo tez jest spragniona piezczot i kontaktu z czlowiekiem.

Posted

Sabcia na pewno będzie skołowana przez kilka dni.Nie wie czy znowu jej gdzieś nie zawiozą,musi zaufać i sie uspokoić.
Pati-c,która ją wiozła była nią oczarowana,więc myślę,że Sabcia umie rozkochać w sobie każdego:loveu:

Chciałam podziękować wszystkim,którzy byli z nami tu na wątku i którzy przejmowali się losem Saby,wszystkim,którzy wspomogli finansowo na transport,aby sunia mogła dojechać do nowego domu i rozpocząć nowe,lepsze życie.
Togaa-jeszcze raz dziękuję za błyskawiczną wizytę:loveu:
Pati-c za transport.
I oczywiście wielkie podziękowania dla Beli51,która znalazła dla Saby ten wspaniały domek:loveu:
Dziękuję Wam:Rose::Rose::Rose: