Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylwiaso']No to na Bałuty ucinamy jaja!
o widzę że podobne postulaty do moich ktoś tu zgłasza :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Od dawna mówię żeby ograniczyć przyrost naturalny "właścicieli" od siedmiu boleści

Zajrzyjcie po znajomości na bazarek
http://www.dogomania.pl/threads/208100-fant%C3%B3w-mamy-tutaj-mas%C4%99-%C5%BCeby-Bruno-zbiera%C5%82-kas%C4%99-do-31.05.2011-godz-23-00?p=16914488&posted=1#post16914488

Posted

ewatonieja napisał(a):
wykastrować i psa i dwunożnych, którym się należy
a tak na serio, to wiecie czym mogą się zakończyć wycieczki Lucera, jeśli natrafi na sukę w cieczce?

Wolę nie myśleć nawet :( Trza mu jajca ciachnąć, tylko kto zapłaci za zabieg i jak zabierzemy na niego Lucerka?

Posted

Odjajczenie zapobiegnie powielaniu bezdomności ale czy ograniczy zapędy psiaka z wycieczkami... nie byłabym taka pewna. W jakimś stopniu może i tak, w pożądanym/ oczekiwanym, tak sobie. Znam psiaki, które choć bez klejnotów i tak mają nieustające zakusy, co gorsza wprowadzają je w czyn.
Tu można spróbować ale chyba nie w obecnej sytuacji, bo raz - zgoda właściciela (tego nowego mam na myśli), dwa - kwestia opieki po zabiegu. Na tę chwilę to takie dzielenie skóry na niedźwiedziu... ale może się mylę.

Posted

no tak, pies na spacery nie musi chodzić, po co? lepiej jak w klatce siedzi - a ucieka z braku ruchu, towarzystwa i możliwości załatwienia potrzeb? To dziwak z niego! Wrr, bezmyślność ludzka doprowadza do szału - kocham psa, ale to nie znaczy, ze mam być za niego odpowiedzialny - bo bardziej kocham piwko - pies musi po prostu mieć prawdziwego odpowiedzialnego właściciela - nim dojdzie do jakiejś tragedii...

Posted

Biedny psiaku kochany
Tak wielu ludziom zależy żebyś był zadbany.
Chciałoby się dać Ci to co potrzebujesz,
Bo na to i wiele więcej zasługujesz
Tak bardzo by się chciało dać Ci lepsze życie
O którym Ty marzysz skrycie.
Nawet na krótki spacer nikt Cię nie zabierze
Nie przytuli, nie pogłaska, a Ty zasługujesz na szczęście w to głęboko wierzę.

Posted

sylwiaso napisał(a):
Iljova pięknie napisane!czy to są Twoje wiersze?!Lucerek biedak nawet nie wie ile cioteczek się o niego martwi.

Moje pod wpływem emocji samo tak jakoś przychodzi i pisze. Czasami dłuższe, czasem krótsze. Tak sobie marzę że może któryś z tych wierszyków zachęci jakiś wspaniały domek, bo często umieszczam je też później w wydarzeniach na FB jak psiak ma

Posted

Dziękuję Wam za wszystko:) Niestety ręce opadają. Dziś wracałam z działki i podjechałam do Lucerka, a jego dla odmiany nie było...Tak się ganiać możemy w kółko:( Tej Pani, co obiecała mi info też nie było. Gów....wychodzi z pomocy psu:(

Posted

Marycha35 napisał(a):
(...) W czwartek się dowiem co i jak, jestem umówiona na spotkanie z Panią, która zna Kuzyna....

No to kciuki zaciśnięte za owoce tego spotkania.

Posted

HEJ HEJ ,mialam tu zajrzec,Borowka mnie przysyla.....w sprawie tymczasu a wiec koszt to 300zl w tym wliczona jest karma,ewe trzeba doplacic za zabiegi u weta,mieszkam na wsi ale w kamienicy,tymczas domowy,nie wiem konkretnie o jakiego psiaka chodzi wiec moze wy pytajcie....pozdr,moze na pv bo nie nadazam juz po watkach skakac