Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bardzo trzymam kciuki, żeby biedak się odnalazł, jak on się musi czuć :/ tak myślę, że to capanie za rękę pewnie trochę ze strachu, pobędzie w normalnym domu to się okaże psem idealnym, tylko niech już wraca:(
Ten nowy właściciel nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa ani psu ani ludziom czy dzieciom skoro on ucieka - to kolejny argument dla straży (wątpię by facet zainwestował w nowe ogrodzenie całej działki dla gołębi) jakieś wieści???

Posted

przed chwilą tam jezdziłam rowerem, gołębie puszczone, psa wołałam, nie było pokręciłam się po okolicy ni ma :( przynajmniej limanka w remoncie (tak na pocieszenie) może diabeł jest w schronisku? w końcu zimą szukałyśmy w okolicy psiaka i znalazł się w schronisku

Posted

ewatonieja napisał(a):
(...) może diabeł jest w schronisku? w końcu zimą szukałyśmy w okolicy psiaka i znalazł się w schronisku

Jesteś w stanie się dowiedzieć?

Kalva napisał(a):
(...) Ten nowy właściciel nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa ani psu ani ludziom czy dzieciom skoro on ucieka - to kolejny argument dla straży (...)

Nawiewający pies = znikoma szkodliwość czynu. Jak spowoduje wypadek, jak utnie dziecko, dorosłego o... to wtedy tak ale wtedy to już sprawa dla policji.
Na tym etapie, biorąc konkretnie to, co napisałaś pod uwagę, żadna straż tam się nie pofatyguje, ani dla zwierząt ani dla ludzi. Taka niestety jest prawda.
Chyba... że ma się w którejś z nich tzw. chody.

Posted

ewatonieja napisał(a):
przed chwilą tam jezdziłam rowerem, gołębie puszczone, psa wołałam, nie było pokręciłam się po okolicy ni ma :( przynajmniej limanka w remoncie (tak na pocieszenie) może diabeł jest w schronisku? w końcu zimą szukałyśmy w okolicy psiaka i znalazł się w schronisku

To dziadzisko podłe był tam, bo normalnie gołębie oczywiście zabezpieczone. One ważne, a że pies uciekł, no cóż.:(
Nie mogę wejść na stronę schronu na Marmurowej!

Posted

prawdopodobnie to problem z serwerem, a informatyka mają dochodzącego :/ zreszta nie ma co sprawdzać na stronie, chyba, że w dziale zagubione/znalezione lepiej się tam przejechać albo poprosić minia7 albo ania i kajber żeby sprawdziły kwarantanne (dzwonienie tam na nic, a na stronie nie ma wszystkich psiaków)

Posted

Iljova napisał(a):
Mam nadzieję że psiak w końcu się znajdzie

Też mam taką nadzieję. Co ta bida czuje... niepewność, tęsknota za właścicielem.... :-(

Posted

wyślę linka do tego wątku Iwonie, ona jest w schronie wolnotariuszką, jest też na dogo, więc zerknie czy go nie ma w schronie, a dzis wieczorkiem podejdę tam sprawdzę czy nie biega gdzieś w pobliżu .

Posted

reksio7 napisał(a):
wyślę linka do tego wątku Iwonie, ona jest w schronie wolnotariuszką, jest też na dogo, więc zerknie czy go nie ma w schronie, a dzis wieczorkiem podejdę tam sprawdzę czy nie biega gdzieś w pobliżu .

O, super :) Mówisz o Iwonce - Anovip1, tak? ;)

Posted

Reksio pięknie dziękuję. Ja mam zero wieści, że psiak wrócił:( Strona schronu w necie nie działa, więc tym lepiej, że ktoś zapyta o niego. Jutro jadę sprawdzić czy może wrócił, ostatnio się zgraliśmy w czasie...Bidulec taki:(

Posted

Marycha35 napisał(a):
reksio pięknie dziękuję. Ja mam zero wieści, że psiak wrócił:( Strona schronu w necie nie działa, więc tym lepiej, że ktoś zapyta o niego. Jutro jadę sprawdzić czy może wrócił, ostatnio się zgraliśmy w czasie...Bidulec taki:(

Napiszę do Ani (Ania i Kajber) z prośbą, żeby sprawdziła kwarantannę.

Posted

znajdź się biedaczku kochany, tyle cioteczek tu czeka, on jest taki śliczny, w typie rasy, na pewno szybko dom normalny znajdzie, tylko niech już wraca - a może jakieś ogłoszenia porozwieszać, może za cieczkami gdzieś pobiegł? :/