Murka Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Wczoraj późnym wieczorem był kolejny atak i dziś rano także :( Musiał być dość silny, bo Liza do południa nie doszła do siebie, chodziła w kółko non stop itd. Po południu znów atak... :( Jestem w kontakcie z dr, czekam na telefon od niego odnośnie zaleceń, pewnie trzeba będzie zmienić lek... Quote
Tola Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Moim zdaniem trzeba Lizie zrobić dodatkowe badania - jakie to może wet podpowie... Te ciagłe ataki nie pozostają bez wpływu na ogólna kondycje suni:( Mam wielki żal do domu, który adoptował Lizę; nie mogę sobie chwilami z tym poradzić. Gdyby nie ta adopcja suczka w tej chwili nie cierpiałaby tak strasznie. Quote
Cantadorra Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 To bardzo przykre, wszystkie próby pomocy farmakologicznej nie zdają egzaminu, bądź na krótko. Kurcze, nie wiadomo, czy jakiś guzek w mózgu nie uciska dziewczynki........ Quote
Murka Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Dr przesłał mi mailem co i ile dawać Lizie. To połączenie Luminalu i Kalium Bromatum (jakiś roztwór), czyli z tego co rozumiem, to jest to samo co proponował jakiś czas temu nasz miejscowy wet (Luminal + Brom). Jutro lecę do weta po receptę i do apteki. Liza jest bidniusia, wymęczona atakami :( Dr zalecił teraz na wieczór podanie jej ciut większej dawki Clonazepamu co też uczyniłam. Quote
Murka Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 [B]Zapraszam na bazarek m.in. dla Lizy:[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/241427-DLA-DZIECI-DOROSŁYCH-KSIĄŻKI-I-PSIE-AKC-KT-do-14-04-na-nasze-psiaki!"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-nasze-psiaki![/URL] Quote
piescofajnyjest Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 biegne sie zameldowac na bazarku......Liza trzymaj sie :( Quote
zadra Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='Murka']Dr przesłał mi mailem co i ile dawać Lizie. To połączenie Luminalu i Kalium Bromatum (jakiś roztwór), czyli z tego co rozumiem, to jest to samo co proponował jakiś czas temu nasz miejscowy wet (Luminal + Brom). Jutro lecę do weta po receptę i do apteki. Liza jest bidniusia, wymęczona atakami :( Dr zalecił teraz na wieczór podanie jej ciut większej dawki Clonazepamu co też uczyniłam.[/QUOTE] Biedna sunieczka! Quote
zozola77 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 naprawde biedniusia... mój wet tez sugerował ze moze byc cos w mózgu, jakis guz, krwiak (pies był po wypadku) ale to juz było w póxniejszym etapie, ale bardziej specjalistycznych badań nie zdażylismy.. dostał własnie serii ataków z których nie wyszedł, prawdopodobnie serce nie wytrzymało albo jeśli miał cos w gowie to mogło peknąc pod wpływem drgawek mam nadzieje ze nowe leki okażą sie skuteczne, ale ja bym pomyślała o rezonansie..koszt duuuży ale moze jakis bazarek cegiekowy na ten cel - tak tylko głośno myśle, bo sama nie umiem idę wpłacic ten obiecany grosik Lizunia trzymaj sie i nie daj sie!!!! Quote
Tola Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 (edited) [quote name='zozola77']naprawde biedniusia... mój wet tez sugerował ze moze byc cos w mózgu, jakis guz, krwiak (pies był po wypadku) ale to juz było w póxniejszym etapie, ale bardziej specjalistycznych badań nie zdażylismy.. dostał własnie serii ataków z których nie wyszedł, prawdopodobnie serce nie wytrzymało albo jeśli miał cos w gowie to mogło peknąc pod wpływem drgawek mam nadzieje ze nowe leki okażą sie skuteczne, ale ja bym pomyślała o rezonansie..koszt duuuży ale moze jakis bazarek cegiekowy na ten cel - tak tylko głośno myśle, bo sama nie umiem idę wpłacic ten obiecany grosik Lizunia trzymaj sie i nie daj sie!!!![/QUOTE] Zaraz po świętach zrobię bazarek cegiełkowy na badania. Poproszę też Selengę o allegro cegiełkowe. Moze uda się zorganizowac Lizie jakies doadtkowe badania. W obecnym stanie nie ma szans na adopcję, a przy tak częstych i silnych atakach jej ogólny stan prawdopodobnie pogarsza się:( Tak bardzo szkoda mi suni:( Edited March 27, 2013 by Tola Quote
Murka Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 Już wszystko mam i od jutra startujemy z nowymi lekami (2 opak. Luminalu 13 zł, bromek potasu - roztwór robiony w aptece 30,10 zł): [URL]http://images37.fotosik.pl/2012/8922807a498e7d31gen.jpg[/URL] Mam nadzieję, że to pomoże Lizie... sunia czuje się kiepsko, jest słaba, nawet jej dzisiaj nie wyprowadzaliśmy z boksu, bo sama nie chciała wyjść. Przeważnie leży w budce. Widać, że jest wymęczona :( Nie zauważyłam, żeby dziś miała ataki, ale podejrzewam, że miała, bo raz zastałam ją na wpół leżącą na podłodze. Quote
mdk8 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 ona jest jeszcze taka młodziutka-koniecznie trzeba ją ratować. Jak zaczniecie zbierać na badanie to dajcie znać na pw. Quote
zadra Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='Murka']Już wszystko mam i od jutra startujemy z nowymi lekami (2 opak. Luminalu 13 zł, bromek potasu - roztwór robiony w aptece 30,10 zł): [URL]http://images37.fotosik.pl/2012/8922807a498e7d31gen.jpg[/URL] Mam nadzieję, że to pomoże Lizie... sunia czuje się kiepsko, jest słaba, nawet jej dzisiaj nie wyprowadzaliśmy z boksu, bo sama nie chciała wyjść. Przeważnie leży w budce. Widać, że jest wymęczona :( Nie zauważyłam, żeby dziś miała ataki, ale podejrzewam, że miała, bo raz zastałam ją na wpół leżącą na podłodze.[/QUOTE] Martwię się o Lizkę.Zycie jej nie rozpieszcza. Quote
Tola Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='mdk8']ona jest jeszcze taka młodziutka-koniecznie trzeba ją ratować. Jak zaczniecie zbierać na badanie to dajcie znać na pw.[/QUOTE] Dziękujemy bardzo.:) Quote
zozola77 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 ja też się martwię, pomimo leków tak częste ataki..jak one ja muszą meczyć , wyniszczac...dla mnie to szok wiem jak to wyglada...a ona przecież jeszcze taka młoda i fajna od razu mam przed oczami mojego psiura, choc jego ataki były raz na miesiąc, dwa..i nie jakieś silne a jednak przyszła seria i go zabrała niespodziewanie (naprawde przez myśl mi nie przeszo, ze to bedzie koniec, myslałam ze to tylko bedzie tak jak juz mial i w miare szybko dojdzie do siebie.).a miał tylko 4 lata :-( jak będziecie zbierac na badania tez sie cos dorzucę Quote
piescofajnyjest Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 czesc Malutka:) jak ataki? Wesolych Swiat zycze! Quote
Murka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 Ataków nie ma. Luminal z Bromkiem wprowadziliśmy w środę, ale jeszcze zanim podałam pierwszą dawkę rano Liza była już bardziej kontaktowa, wyszła z boksu, tak więc chyba ataki się uspokoiły zanim odstawiliśmy Clonazepam. Ale dopiero dziś Liza wróciła do normalności, jest żywa, normalnie reaguje itd. Do wczoraj była taka trochę jak pijana, miała jakieś lęki, były momenty, że chodziła w kółko, nawet leki zamiast pochłonąć jak zawsze to trzeba było wsadzać niemal do pyska i pilnować, aby zjadła. Dziś już jest zdecydowanie lepiej. Quote
zozola77 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 to dobrze, mam nadzieję ze przez święta tez było u Lizy spokojnie... Quote
kcd Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Trzymamy kciuki za sunię. Będzie dobrze - musi być! Quote
Murka Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 Na razie jest ok, Liza taka jak wcześniej, ataków nie ma. Ale jak długo tak będzie? Bardzo bym chciała, żeby tak zostało. Quote
mari23 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='zozola77']ja też się martwię, pomimo leków tak częste ataki..jak one ja muszą meczyć , wyniszczac...dla mnie to szok wiem jak to wyglada...a ona przecież jeszcze taka młoda i fajna od razu mam przed oczami mojego psiura, choc jego ataki były raz na miesiąc, dwa..i nie jakieś silne a jednak przyszła seria i go zabrała niespodziewanie (naprawde przez myśl mi nie przeszo, ze to bedzie koniec, myslałam ze to tylko bedzie tak jak juz mial i w miare szybko dojdzie do siebie.).a miał tylko 4 lata :-( jak będziecie zbierać na badania tez sie cos dorzucę[/QUOTE] mój ukochany Kilerek [*] z atakami raz na miesiąc przeżył 8 lat.... i wcale nie z powodu padaczki odszedł :( :( :( i ja też się do badań dorzucę, choć krucho u mnie, mąż pracę stracił, firma pracodawcy ( kolejna) padła :( Quote
zadra Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='Murka']Ataków nie ma. Luminal z Bromkiem wprowadziliśmy w środę, ale jeszcze zanim podałam pierwszą dawkę rano Liza była już bardziej kontaktowa, wyszła z boksu, tak więc chyba ataki się uspokoiły zanim odstawiliśmy Clonazepam. Ale dopiero dziś Liza wróciła do normalności, jest żywa, normalnie reaguje itd. Do wczoraj była taka trochę jak pijana, miała jakieś lęki, były momenty, że chodziła w kółko, nawet leki zamiast pochłonąć jak zawsze to trzeba było wsadzać niemal do pyska i pilnować, aby zjadła. Dziś już jest zdecydowanie lepiej.[/QUOTE] Cieszę się,że jest poprawa. Quote
Recommended Posts