Cantadorra Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Ciekawe, jak Liza się miewa, czy cały czas spokój z atakami........... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Potrzebna pomoc dla szczeniaka z padaczką [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=2969113942[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted January 30, 2013 Author Share Posted January 30, 2013 Na razie nadal nie ma ataków :) Wrzucam fakturę za dwa kolejne opak. Clonazepamu (23,30 zł): [URL]http://images33.fotosik.pl/545/8737e5e9cd831e3agen.jpg[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cantadorra Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Super, że sytuacja opanowana:) Lek małej podpasował :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 [quote name='Murka']Na razie nadal nie ma ataków :) Wrzucam fakturę za dwa kolejne opak. Clonazepamu (23,30 zł): [URL]http://images33.fotosik.pl/545/8737e5e9cd831e3agen.jpg[/URL][/QUOTE] Moze wreszcie Lizkę przestaną męczyć te ataki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piescofajnyjest Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Lizunia hopsaj na pierwsza:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted February 3, 2013 Author Share Posted February 3, 2013 Dla Lizy z mojego bazarku uzbierało się 56 zł :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted February 7, 2013 Author Share Posted February 7, 2013 Niestety :( Liza znów ma ataki :( Na razie dr zalecił wznowienie dawki Clonazepamu do 3 razy dziennie. Jak zadziała to trzeba będzie taką dawkę utrzymać dłuższy czas. Jeśli nie pomoże to trzeba będzie innego leku próbować. Dr powiedział też, że warto by było sprawdzić stan wątroby suni, bo możliwe, że na skutek dużych dawek leków (np. po tej felernej adopcji kiedy Liza dostawała końskie dawki Luminalu, żeby wyciszyć ataki) nastąpiło uszkodzenie wątroby i to też może być powodem powracających ataków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloise Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 koniecznie zróbcie jej badania krwi, Murko, zapytaj Doktora czy przy okazji prób wątrobowych nie warto zbadać Lizie poziom leku w organizmie. Mój pies dzięki takim badaniom ma idealnie dobraną dawkę leku. Badanie jest kosztowne i nie każde laboratorium je wykonuje, ale moim zdaniem warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ra_dunia Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Biedna Lizunia :( tez jestem za zrobieniem badan. Chetnie sie doloze do kosztow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cantadorra Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Eloise ma rację, gdyż w organiźmie może być za duże stężenie leku i objawy mogą być odwrotne od oczekiwanych. Np. podawanie relanium raz dziennie może powodować nadmiar w organiźmie, gdyż relanium jest w obiegu krwi dłużej niż dobę i wówczas robi się nadmiar substancji i szkodzi zamiast pomagać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted February 9, 2013 Author Share Posted February 9, 2013 Dzwoniłam do naszego weta i ma zapytać w poniedziałek w labolatorium czy robią poziom Clonazepamu (bo Luminalu na pewno) we krwi. Analiza krwi z obrazem wątroby kosztuje 60 zł. Liza na razie nie ma ataków (odkąd dostaje Clonazepam 3 x dziennie). Jest natomiast bardzo żarłoczna. Tzn. wcześniej na dawce 2 x dziennie też była, dosłownie gryzła w palce kiedy dawało się jej smakołyki. A teraz bardzo pochłania suchą karmę. Dr pytał czy Liza jest bardzo ospała na dawce 3 razy dziennie... a ona normalnie bryka jak źrebaczek. Tylko bardzo niezgrabna jest... Kupiłam zapas Clonazepamu (3 opak.): 34,90 zł: [URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29c0a1eedc0e9b82.html[/URL] I rozliczenie: [B]Stan konta na 10 styczeń wynosił -158 zł Wpłaty:[/B] +56 zł Murka (bazarek) +200 zł Jo37 [B]Razem: +98 zł[/B] [B]Koszty:[/B] -300 zł hotelowanie -23,30 zł Clonazepam (2 opak.) -7 zł odrobaczenie -34,90 zł Clonazepam (3 opak.) [B]Razem: -365,20 zł[/B] +98 zł - 365,20 zł = -265,20 zł [COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 9 luty wynosi -265,20 zł.[/B][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 ja tez uwazam, ze nalezy zrobic badania; tym bardziej, ze te ataki wciąz sie powtarzają. Biedna sunia:( Jak wrócę zrobię bazarek z cegiełkami na Lizę. Może spróbujemy z allegro cegiełkowym... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo37 Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Biedna Liza. Już nie wiem skąd brać pieniądze. Dostałam dzisiaj bardzo smutną wiadomość - nie żyje Kawa - poprzedniczka Lizy - też z zamojskiego schroniska . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jelena Muklanowiczówna Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Oooo... To przykre. Wiadomo co się stało suni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted February 10, 2013 Author Share Posted February 10, 2013 No właśnie nie wiadomo :( Biedna Kawa :( Liza nadal bez ataków, tyle dobrego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piescofajnyjest Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 nie bylo mnie chwilke...a tutaj znowu sie Lizunce pogorszylo....zeby teraz tylko clonazepam dzialal! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
de_sade Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 21 stycznia robiłam przelew dla Lizy i dzisiaj zrobię też, wiem że 30zł to nie dużo ale tylko tyle mogę przelewać stale co miesiąc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo37 Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 To bardzo dużo . Bardzo dziękujemy za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 Clonazepamu we krwi nie badają w labolatariach, z którymi kontakt ma nasz wet (to ten największe w Polsce), musiałabym jeszcze dr zapytać czy u nich w Lublinie przypadkiem nie robią. Ale coś mi się wydaje, że ciężko będzie z Clonazepamem. Gdyby to był Luminal to by nie było problemu. Jutro jestem umówiona na analizę krwi pod kątem wątroby. Lizka musi być na czczo, tylko leki mam podać i to bez żadnej okrasy. Ja znów będę bazarek wznawiać, tylko muszę trochę nowych fantów dozbierać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zadra Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 [quote name='piescofajnyjest']nie bylo mnie chwilke...a tutaj znowu sie Lizunce pogorszylo....zeby teraz tylko clonazepam dzialal![/QUOTE] Biedactwo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piescofajnyjest Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 caly czas myslami z Liza..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloise Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 czekam na info od mojego weta, czy mozliwe jest wykonać to badanie w Niemczech- w Polsce podobno nie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted February 12, 2013 Author Share Posted February 12, 2013 Analiza krwi wykazała że... Liza jest zdrowa. Wszystkie parametry w normie (wątrobowe jak i nerkowe). Jedynie fosfataza jest podwyższona, ale to może być po lekach i lub po atakach (tak nasz wet mówi). Konsultowałam z dr i mówił, że fosfatazą nie ma się co przejmować. Jeśli nie ma ataków to zalecił, aby Lizie podawać Clonazepam 3 razy dziennie przez 2 tygodnie, potem zejść do 2 razy dziennie. Jeśli ataki się znów pojawią to znów wznowić 3 razy dziennie. Poniżej rachunek i tam jest analiza krwi (60 zł) oraz witaminy z Cynkiem (28 zł). Koszty przejazdu do lecznicy bierzemy na siebie: [URL]http://images49.fotosik.pl/1797/0794a9e081d3075c.jpg[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloise Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 niemieckie laboratorium też nie bada poziomu clonazepamu :( a szkoda, bo taka wiedza ułatwia wiele :( dobrze, ze Lizunia zdrowa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts