Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W kwestii szczepienia - też potwierdzam, staruszków się nie doszczepia.
Nawiasem mówiąc czy ta pani doktor wie, co robi? Bo poza wszystkim nie szczepi się podczas takich upałów!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rozi']W kwestii szczepienia - też potwierdzam, staruszków się nie doszczepia.
Nawiasem mówiąc czy ta pani doktor wie, co robi? Bo poza wszystkim nie szczepi się podczas takich upałów![/QUOTE]

ale na Śląsku 11 lipca nie było już upałów

Posted

[quote name='Alicja']ale na Śląsku 11 lipca nie było już upałów[/QUOTE]

Faktycznie, czytałam wcześniejsze plany, no to się udało niechcący (:

Posted

Tak u nas akurat jak szczepiłyśmy było chłodno i na całe szczęście do teraz tak jest i psiaki się nie męczą przez te upały.

Dzisiaj jak wstałam rano koło 6 i szłam do toalety zobaczyłam cudny widok. Panienki spały sobie smacznie na łóżku ale tak ślicznie, pyszczek przy pyszczku i łapkami się tak jakby przeplatały:loveu: aż mi się sikać odechciało i poleciałam po telefon by zrobić zdjęcie ale Gustaw musiał powiedzieć swoje hasełko no i pannice się obudziły i nici ze zdjęcia, ale naprawdę wyglądało to cudnie:loveu:
W zamian za to wkleję zaraz fotkę którą przed chwilą zrobiłam

Posted

[quote name='Gisic87']

Dzisiaj jak wstałam rano koło 6 i szłam do toalety zobaczyłam cudny widok. Panienki spały sobie smacznie na łóżku ale tak ślicznie, pyszczek przy pyszczku i łapkami się tak jakby przeplatały:loveu: aż mi się sikać odechciało i poleciałam po telefon by zrobić zdjęcie ale Gustaw musiał powiedzieć swoje hasełko no i pannice się obudziły i nici ze zdjęcia, ale naprawdę wyglądało to cudnie:loveu:
W zamian za to wkleję zaraz fotkę którą przed chwilą zrobiłam[/QUOTE]

Cioteczko to miałaś piękny poranek :) a tymczasem poczekamy na fotki pannic

Posted

Witajcie cioteczki
U nas jakoś leci. Agra grzeczna chociaż ostatnio znów zwinęła ze stołu kawałek folii który, mój błąd zapomniałam od razu wyrzucić a wcześniej była w nim zawinięta szynka:roll: pewnie zapach ją przyciągnął. W sobotę planujemy się wybrać na muchowiec i porobić jakieś nowe fajne fotki oby tylko pogoda dopisała.
A poniżej wkleję zdjęcie które udało mi się zrobić Agrze jak spała:
Dywan był akurat jeszcze przed odkurzaniem:oops:

Aha kupiłam dzisiaj Agrze 6 skrzydełek i batona. Mam w zamrażalce chyba z 5 skrzydełek ale co to jest na 2 duże psiaki więc dokupiłam by sobie pojadły;)
Poniżej wklejam paragon (są tam też inne moje zakupy ale za zakupy dla Agry wyszło 6,60zł

Posted

Agrula zazwyczaj śpi tak słodko skulona:lol:
Dzisiaj na obiad a raczej wczesną kolację psiaki dostały skrzydełka z ryżem, wcinały aż miło. A i powiem wam że ta karma senior jak na razie to strzał w dziesiątkę bo jak wcześniej kupowałam brita albo boscha adult to Agra nie wcinała go z takim apetytem jak tego.:lol:

Jutro wybieramy się na obiecany spacerek tylko jeszcze nie wiem czy dojedziemy na Muchowiec czy do lasku u nas pójdziemy bo brat jutro wraca i nie wiem kiedy auto będę musiała mu oddać ale pójść pójdziemy byle tylko pogoda fajna była.

Aha no i mam pytanie bo nie chcę sama się tak rozporządzać zebranymi pieniążkami a dokładniej: Ojciec wraca w niedzielę więc czas zrobić generalne porządki mam tu przede wszystkim na myśli łóżko które Agra nie raz zasikała i mimo zwykłego kilkukrotnego czyszczenia plama niestety została a i zapaszek się trochę jeszcze nieprzyjemny utrzymuje.
Kupiłam dzisiaj w lidlu odplamiacz uniwersalny (tapicerka dywany itp) kosztował 6,99zł i tutaj pytanie czy mogę go wliczyć w rozliczenie czy nie co o tym myślicie? Kupić i tak musiała by doprowadzić łóżko do porządku. Kupiłam także nowego mopa (4,99) bo poprzedni poszedł do kosza nie tylko po normalnym myciu podłóg ale i siuśków Agry ale obawiam się że po prośbie o odliczenie również jego znów zrobi się zamieszanie i awantura.

Proszę osoby które wpłacały/wpłacają i nie tylko o odpowiedź co myślicie? Tak jak wyżej napisałam kupić i tak musiałam

Posted

Czekam dalej na opinie innych bo nie wiem czy wklejać paragon:roll:

Dzisiaj doprowadziłam w końcu łóżko do ładu i jest wyczyszczone do porządku więc oby Agrze nie zachciało się znowu na nie sikać;)

Tak jak obiecałam psiakom dzisiaj byłyśmy na spacerku w lesie. O 15 w czasie kiedy wszyscy obiady jedzą my postanowiłyśmy udać się na spacerek. Nie miałam z kim iść więc poszłam na dwie raty, po godzince każdy psiak;)
Agrę zabrałam jako pierwszą, pannica zadowolona, spuszczona ze smyczy od razu zaczęła latać szczęśliwa. Non stop szalała za patykami i kopała dziury. Oczywiście głucholek na wołanie nie reagował jednak bardzo dobrze radzi sobie z gestami na które niemal natychmiast przylatuje. No i do tego ślepotek bo ja rzucam w lewo patyk a ona leci w prawo i przez to ciągle przybiegała z powrotem po nowy aż w końcu patyków mi zabrakło:lol: W drogę powrotną jak zawsze nie obyło się bez patyka w pycholu który przytargała aż pod blok;). Dziewczyna jednak po tym ciągłym bieganiu (a energii jej nie brakuje) w drodze powrotnej troszkę kulała i ledwo człapała ale i tak jak na 13lat to szaleństwo pełną parą było. Poniżej wkleję zdjęcia, nie wszystkie wyszły ale i tak pododawałam na picasę więc można obejrzeć. Jeszcze nakręciłam filmiki jak patyki aportuje ale to muszę jeszcze ściągnąć je.

Posted

W schronisku dawno by już pewnie nie siedziała, tak jak nie przeżył jej przyjaciel...

Uśmiech Agry - bezcenny!!:loveu:
Za mopa i odplamiacz można zapłacić kartą - ze składek;)
Gisic powtórzę - ogromnie się cieszę, że Agra znalazła u Ciebie prawdziwy dom i serce, wielkie dzięki!!:loveu: