Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

On się bardzo pcha do domu jak jestem sama. Tylko otworzę drzwi, to już jest w środku.
I wcale nie chce wychodzić. Strasznie mi go szkoda, ale nie mam możliwości wzięcia go do kuchni.

Posted

[quote name='joaaa']On się bardzo pcha do domu jak jestem sama. Tylko otworzę drzwi, to już jest w środku.
I wcale nie chce wychodzić. Strasznie mi go szkoda, ale nie mam możliwości wzięcia go do kuchni.[/QUOTE]

Tak to reaguje większość psów; ważne czy piszczy pod drzwiami, czy domaga się wejścia do domu, skacze na drzwi. Jesli spokojnie zostaje sam na dworze, to to, że wykorzystuje okazję, żeby się dostać do domu to jest całkowicie naturalna reakcja psa, dla którego człowiek jest nrem 1. Szkoda, że nie chodzi na smyczy, zawsze to jakaś umiejętność na plus :)

Posted

Spokojnie zostaje sam na dworze, ale jak się uda, to wpada do domu. ;)
Chodzenie na smyczy trenujemy, jest już dużo lepiej, jak będzie potrzeba, to zrobię na szybko, więc można pisać, że chodzi.
Oprócz tego, co napisałam, że jest bardzo zrównoważony, można też napisać, że szybko się uczy.

Posted

Ogłoszenia Spajka:

Posted

[quote name='mala_czarna']Cisza póki co z ogłoszeń :shake:
Doszły kolejne dwie deklaracje stałe od kropka 77 - 20 zł, i od DZIR - 30 zł. Baaardzo dziękuję!![/QUOTE]

jak to cisza ?
taki fajny psiak

w sumie nie wiem po co to pisze, bo przecież to wiesz
ale pomyslalam, ze Ci się raźniej zrobi jak zobaczysz że nie tylko ty zaglądasz do Spajka :)

Posted

Ja to sobie zawsze znajdę jakiś powód "niedzwonienia". A to, że Spajk jest za duży, a to, że sezon urlopowy, a to, że święta, itd., itp. Żeby choć jeden marny telefon, nawet jakiś najgłupszy, najbardziej bezsensowny, to nic kurde, cisza!!!

Posted

Spajk jest cały w łatki. Tak koszmarnie linieje, jak Ty byłaś, Kamila, to był piękny. ;)
Wyczesuje go, ale ciągle pojawiają się nowe szare łatki.

Poza tym wczoraj wykopał wieeeeeeeelki dół za budą. :mad: Mało brakowało, a budy by się zapadły i byłby problem, bo trzeba je podnosić w kilku chłopów.

Posted

[quote name='joaaa']Spajk jest cały w łatki. Tak koszmarnie linieje, jak Ty byłaś, Kamila, to był piękny. ;)
Wyczesuje go, ale ciągle pojawiają się nowe szare łatki.

Poza tym wczoraj wykopał wieeeeeeeelki dół za budą. :mad: Mało brakowało, a budy by się zapadły i byłby problem, bo trzeba je podnosić w kilku chłopów.[/QUOTE]

Dół wykopał, bo może cos tam wyniuchał!!! Ty jesteś pewna, że tam jakieś poniemieckie złoto się nie uchowało?? :)

Posted

poniemieckie złoto... mówisz, oby tylko nie wybuchowe... ;) czekam z nadzieją, może jakiś mądry ktoś Spajkowca wypatrzy...

Posted

[quote name='kaj']poniemieckie złoto... mówisz, oby tylko nie wybuchowe... ;) czekam z nadzieją, może jakiś mądry ktoś Spajkowca wypatrzy...[/QUOTE]

Też czekam, ale tyle już czasu minęło, że przestaję jakoś w cuda wierzyć. W zasadzie jak bierze się na siebie odpowiedzialność za adopcję dużego psa, za to kompletnie w typie rasy, najnormalniejszego kundelka, to trzeba się liczyć z tym, że ludzie nie będą walić drzwiami i oknami. Zadziwia mnie jedno: nie dzwoni nawet nikt, kto chciałby Spajkulca na łańcuch, a przecież jakie są u nas realia to wszyscy wiemy :roll:

• 3 weeks later...
Posted

Witam pourlopowo.
W sprawie Spajka żadnych telefonów nie miałam niestety, sezon urlopowy w pełni, ludzie pozbywają się psów, więc nie ma chyba co marzyć o adopcji :(
Bric, bardzo dziękuję za ogłoszenie Spajkulca!!

Doszły kolejne deklaracje od:

ag2709 - 50 zł
ania z poznania - 30 zł
kaj - 50 zł
Bardzo wam dziękuję, zapisuję w rozliczeniach.

Posted

joaaa napisał(a):
A Spajk bardzo spodobało się kopanie dołów, przez ten czas wykopał już pięć, w tym dwa takie, że o mało się nie zabiłam. :mad:

może z tylko jemu wiadomych przyczyn chce się ciebie pozbyć? ;)

Posted

No pewnie nudno. Jak siedział w kojcu drewnianym, to nie rozrabiał, bo nie miał jak.
A teraz się rozkręca coraz bardziej. :mad:
Biega pod kojec, gdzie jest Yoko i bezczelnie mu ubliża.

Posted

Moje też kopią na potęgę - to już nie doły, a leje po bombach. No, ale jest gorąco, więc w takiej świeżo wykopanej ziemi można się trochę ochłodzić. A ile przy tym zabawy! ;)