Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ja chyba kiepskie teksty do ogłoszeń robię

jak dla mnie to jeden z fajniejszych psów na dogo
ludzie są dziwni
duży, czarny
schylac sie nie trzeba

cud miód tylko brać :)

Posted

Wpłaciłam dopiero dzisiaj deklarację za maj... Powoli zaczyna mi brakować kasy na zobowiązania, u dwóch moich psiaków mam na dzień dzisiejszy minus 600 zł, na szczęście u kolejnych dwóch sytuację uratował bazarek Ellig...

Nie wiem, dlaczego ten wspaniały pies ciągle nie ma domu:-(

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Powinnam najpierw napisać co u Spajka, a później zdjęcia wstawić, ale trudno ;)
U chłopaka wszystko ok. Przytył, jest zadowolony z życia, chociaż tak w 100% to byłby zadowolony gdyby w końcu znalazł swojego człowieka. To strasznie przytulaśny olbrzym jest, bardzo łagodny, taki do kochania. Cud, miód i orzeszki. Teraz niestety troszkę sierść gubi i widać to na zdjęciach, ale Joasia go codziennie czesze. Ja też go w piątek czesałam, wyszła taka torebka tej sierści :) Spajkuś nawet dla kota jest łagodny, nie zaczepiał go wcale, ale był zainteresowany nim.

Edited by mala_czarna
Posted

ja chcialam napisać, ze cudny jest Spajk ale wywaliło dogo wtedy ;)
ale swoje zdanie podtrzymuję, cudo jest i tyle
a ludzie są durni że tego nie widzą o !

Posted

poszła dziś moja deklaracja :)

A czy Spajkoski ma ogłoszenia? jeśli nie, to może tym razem tak napisać o nim (to jest szczęśliwy tekst z którym mój małoadoptowalny Miszka znalazł super dom :)) troszku zmodyfikowany ale może przyniesie Spajkoskiemu szczęście..

Spajk - młody dżentelmen pod krawatem

Spajk to mądry i wartościowy 2-3 letni pies - idealny kandydat na psiego przyjaciela i towarzysza.
Dobrze chodzi na smyczy i reaguje na podstawowe komendy: chodź, siad, do mnie. Na spacerach trzyma się blisko człowieka i przychodzi na gwizd. W domu zachowuje czystość.
Jest wesoły, chętny do zabawy i bardzo przyjaźnie nastawiony do innych psów. Koty nie robią na nim wrażenia, ani on na kotach.
Na własnym podwórku nie ujada na przechodzących ani na psy, ale w razie potrzeby potrafi ostrzegawczo zaszczekać.
To mądry i pożyteczny pies – może robić groźne wrażenie swoim wyglądem i spojrzeniem, ale zachowuje się bardzo przyjaźnie.

Poszukuję dla niego dobrego domu, raczej bez małych dzieci, bo Spajkuś jest energiczny i duży. Został przebadany, zaszczepiony i wykastrowany. Przebywa obecnie w domu tymczasowym.

Chyba wszystko się zgadza, co do Spajka, czy coś przekombinowałam? I dałabym jedno jego zdjęcie z zamkniętą paszczą, bo jest wyjątkowe ;) i jakieś inne fajne też i filmik.

Posted

Tekst jest super, ale wiek musimy już zmienić, bo ten bidul tak długo w hotelach siedzi, że już mu 4 lata chyba minęły :( Z zachowaniem czystości w domu... ciężko powiedzieć, i tu może być problem, bo on jest w kojcu, a czasem zdarza mu się tam nasiusiać :( nawet jak wraca po wysikaniu do siebie to czasem sobie siuśnie. Reszta mi się bardzo, bardzo podoba!! :)

I bardzo dziękuję za deklarację :)

Posted

to wycinamy 'czystość w domu', bo on tak w ogóle to raczej jest psem wybiegowym, prawda? do domu chyba się szczególnie nie garnie. a 4 lata, to jeszcze lepiej :) już się chłopak wyszumiał ;)

Posted

Trochę zmodyfikowałam, chociaż jeszcze z chodzeniem na smyczy, to on na razie ciągnie.
A spacery wywaliłam, bo ja go nie puszczam luzem.

Spajk - młody dżentelmen pod krawatem

Spajk to mądry i wartościowy 3 letni pies - idealny kandydat na psiego przyjaciela i towarzysza.
Dobrze chodzi na smyczy i reaguje na podstawowe komendy: chodź, siad, do mnie.
Jest bardzo zrównoważony, wesoły, chętny do zabawy i bardzo przyjaźnie nastawiony do innych psów. Koty nie robią na nim wrażenia, ani on na kotach.
Na własnym podwórku nie ujada na przechodzących ani na psy, ale w razie potrzeby potrafi ostrzegawczo zaszczekać.
To mądry i pożyteczny pies – może robić groźne wrażenie swoim wyglądem i spojrzeniem, ale zachowuje się bardzo przyjaźnie.

Poszukuję dla niego dobrego domu, raczej bez małych dzieci, bo Spajkuś jest energiczny i duży. Został przebadany, zaszczepiony i wykastrowany. Przebywa obecnie w domu tymczasowym.

Posted

Nie, wg mnie nie garnie się do domu :) Ja teraz byłam u niego naprawdę długo, bo od godziny 9 do 17, więc troszkę miałam czasu żeby go poobserwować :) Np. mój drugi podopieczny Skubiś, jak tylko troszkę pobiegał z psami, załatwił się, to histeryzował pod drzwami żeby go wpuścić do domu, a Spajk nie :) On sobie biega, wącha, niucha, sprawdza, czy ktoś się aby przy furtce nie zatrzymuje, i non stop jest człowiekiem zainteresowany. On mi tak łapę podawał i wpychał pychol do głaskania, że się wzruszyłam, bo serce naprawdę pęka, że już tyle czasu bezdomny jest,

Posted

[quote name='joaaa']Trochę zmodyfikowałam, chociaż jeszcze z chodzeniem na smyczy, to on na razie ciągnie.
A spacery wywaliłam, bo ja go nie puszczam luzem.

Nie no, chodzi o to, że np. na terenie zamkniętym, tak jak u Ciebie to on spokojnie może sobie luzem biegać :)