Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tia, przeprasza mnie za to, że: pooddychałam świeżym powietrzem, obejrzałam setki buldożków na zlocie, w tym jednego, największego buldożka Iwana :), oraz dostałam na Spajka dwie torby fantów. Doprawdy, trzeba mnie za to baaardzo przepraszać :)

Ta i postałam godzinę z hakiem na deszczu, pogadałam 30 razy z debilną kierowczynią ( damski kierowca..), która zgubiła Forty Bema, zaciągnęłam dużo za ciężkie torby sama do domu.
Sama frajda!
No, jedyne co fajne, to poznanie Mojego Panicza :)

Posted

Chciałam napisac, że jestem w patowej sytuacji i szczerze mówiąc nie wiem co mam zrobić. Cajus nie płaci w ogóle deklaracji na Spajka. Ja wiem, że ma jakieś kłopoty, że ma swoje psy, ale ja nie mogę dokładać do tego, bo po prostu mnie nie stać. Spajk od początku nie miał kompletu deklaracji. U Donki płacimy 320 zł za hotel, a deklaracji mamy na 170 zł. Co miesiąc brakuje 150 zł, i gdyby nie fanty na bazarek, a to od Kropki, a to od Joli, a to od Beaty, i innych dziewczyn, nie miałabym jak uregulować pieniędzy za hotel. Nie wiem, dla mnie alternatywą jest umieszczenie na Czarnych Kwiatkach Deklarowiczów, ale bardzo nie chcę tego robić. Cajus nie zapłacił deklaracji za marzec, kwiecień i maj.

Posted

Osoby deklarują wpłaty stałe a wiemy, ale może być różnie. Nie wiemy co przed nami. Dlatego ja nie daję nigdy "stałej" od siebie i wspieram jednorazowo. Z drugiej jednak strony, szacunek dla ryzykujących i składających te deklaracje bo bez tych stałych deklaracji niemal żaden z piesków pomocowych nie mógłby trafić do DT czy hoteliku.
To bardzo trudna sytuacja mała_czarna....nie wiem sama co bym zrobiła na Twoim miejscu...Spajk musi jeść i mieć dach nad głową itd itd

Posted

Nie mam wątpliwości, że Cajus nie płaci, bo nie może. Robi naprawdę bardzo dużo dla psów (i czasowo i finansowo) i sam jest obciążony hotelowymi zobowiązaniami, bo np. "jego" Dino, też nie ma kompletu deklaracji.
Fakt, powinien o tym poinformować, bo przecież każdy ma prawo wycofać się z deklaracji, szczególnie w takiej sytuacji.
Tym niemniej czarne kwiatki zdecydowanie bym mu darowała....

Posted

jola_li napisał(a):

Tym niemniej czarne kwiatki zdecydowanie bym mu darowała....

Jolu, ja niedługo nie będę mogła robić bazarków. Fanty mam, ale nie zrobię wysyłki, bo przede mną operacja. Jak opłacę hotel? Z czego? To nie może byc tak, że ktoś deklaruje pieniądze, a później ich nie wpłaca, bo... (tutaj można wymienić powody). Szczerze mówiąc, mam wszystkiego dosyć. Zdjęć Spajka nie ma, wiadomości nie ma. Moja przygoda z Dogomanią raczej dobiega końca, mysle, że pomagac psom można na wiele innych sposobów.

Posted

Naprawdę bardzo Ci współczuję...
Wiesz, dogomania to mnóstwo ludzi - pewnie nawet miasteczko by się nich uzbierało. I jak w miasteczku - są dobrzy i nie bardzo, mądrzy i nie bardzo, odpowiedzialni i nie. Ale nawet ci najbardziej w porządku i chętni do pomocy nie są w stanie przewidzieć nieprzewidzianego -- problemów finansowych, choroby, utraty pracy. Dlatego też deklaracje stałe nie mogą być umową z konsekwencjami, a jedynie deklaracją woli. Oczywiście do "wypowiedzenia" jedynie w sytuacji naprawdę uzasadnionej i do tego expressis verbis - żeby osoby zainteresowane wiedziały na czym stoją.
Mnie tu też wiele rzeczy się nie podoba, ale jest tu też wiele wspaniałych ludzi i w sumie bilans wychodzi na plus - a każdy uratowany pies dokłada się do tego plusa - dla każdego warto tu być. Uciekam przed niektórymi nickami, przed ziejącymi ogniem emotikonkami i - z poczuciem winy, że nie stać mnie na większe wsparcie - robię to swoje niewiele.
Zostań...

Posted

Kama dasz radę Ty jesteś twarda baba
Co do Cajusa masz do niego kontakt poza dogo ( mail, telefon) ? Jeżeli tak to napisz mu,że deklarował stałą kwotę na Spajka a wpłat nie ma i co masz z tym zrobić? Czy będzie w stanie uregulować czy musi z deklaracji zrezygnować. Będziesz wiedziała na czym stoisz
Co do bazarków to się nie martw, Ty będziesz bazar robiła a ja potem paczki odbiorę i powysyłam
O tak właśnie zrobimy:)

A nie wiesz czemu od Donki nie ma wcale wieści?

Posted

A ja mam fanciki dla Spajkusia/Ostrowiaków na kolejny bazarek...uśmiechnij się mała_czarna...czekam na Ciebie jutro....naprawdę nie jesteś sama, jest nas tu troszkę a gdy popatrzysz w oczy ostrowiaków czy Spajkusia ? ( ...i to- właśnie to- wystarczy :)

Posted

Atomowka napisał(a):
Kama dasz radę Ty jesteś twarda baba
Co do Cajusa masz do niego kontakt poza dogo ( mail, telefon) ? Jeżeli tak to napisz mu,że deklarował stałą kwotę na Spajka a wpłat nie ma i co masz z tym zrobić? Czy będzie w stanie uregulować czy musi z deklaracji zrezygnować. Będziesz wiedziała na czym stoisz
Co do bazarków to się nie martw, Ty będziesz bazar robiła a ja potem paczki odbiorę i powysyłam
O tak właśnie zrobimy:)

A nie wiesz czemu od Donki nie ma wcale wieści?

Do Donki już smsa napisałam, zapytałam co u Spajka, i czy jakieś zdjęcia będą ;) Jesli dam radę to przed szpitalem zrobię bazarek dla Spajka, i jesli będziesz mogła to bardzo byłabym wdzięczna za późniejszą wysyłkę, chociaz wiem, że to niewdzięczne zajęcie ;) Co do Cajusa to już jakiś czas temu wysłałam mu smsa, że zalega z płatnościami. Odpisał, że doszło mu nowych problemów w postaci piesków i poniesionych na nie kosztów.

bea100 napisał(a):
A ja mam fanciki dla Spajkusia/Ostrowiaków na kolejny bazarek...uśmiechnij się mała_czarna...czekam na Ciebie jutro....naprawdę nie jesteś sama, jest nas tu troszkę a gdy popatrzysz w oczy ostrowiaków czy Spajkusia ? ( ...i to- właśnie to- wystarczy :)

Nie mam coś ostatnio nastroju bo chciałabym już mieć szpital za sobą, a nadal nie wiem na czym stoję, pewnie stąd to moje rozżalenie ;) Za fanty dziękuję, na Foczkę przeznaczę jeśli się Beatko zgodzisz, bo Spajkuś to póki co "fantowo zabezpieczony" :)

Posted

[quote name='bea100']Jasne, może być na Foczkę skoro jej skarpetka pusta...a dałabyś mi linka do tematu Foczki?

Proszę bardzo :)
http://www.dogomania.pl/threads/201745-Dwa-ma%C5%82e-Ostrowiaki-Dwie-deklaracje-sta%C5%82e-%28-Prosz%C4%99-o-pomoc!!!

Z bazarku kosmetycznego, który powinien byc na dniach rozliczony (zostały dwie wpłaty), 200 zł pójdzie za kastrację Miko, bo nadal nie zapłaciłam Tattoi. Płaciłam 266 złotych za Foczkę i Miko, więc mam nadzieje, że Małgosia zgodzi się żeby teraz płacić 133 zł za Foczkę tylko.

Posted

Donka mi napisała, że ma już nowy aparat i zdjęcia będą jak tylko zainstaluje oprogramowanie w komputerze :) Dostałam zdjęcie Spajka mmsem, ale nie mam kabelka do telefonu. Czy mogłabym komuś podesłać? Pięknie Spajk wygląda :)

Posted

Mała- Trzymaj się babo!
I przestań się użalać- jeśli takie twarde dziewoje jak Ty nie dają rady, to kto da?
Szpital odbębnij szybciutko, abyśmy się nie zdążyły stęsknić :)

Niestety jak to bywa mój wolny weekend spędziłam u klienta w ogrodzie..
I tak w koło Macieju do jesieni.
Nawet na net nie mam czasu