Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to już jesteśmy. Dziękuję niezawodnej jak zawsze Kago, że pomogła mi w transporcie chłopaka do Tattoi :) Spajskuś w samochodzie usilnie próbował znaleźć się na przednich siedzeniach, ale skutecznie mu to utrudniałyśmy. Lizał mnie po buzi, opierał łapy o barki, i popiskiwał. Kago też chciał wepchnąć się na kolanka, i obślinił rękaw kurtki. No więc kochani, okazuje się, że Spajki ma coś na lewej, tylnej łapie. Nie wiadomo co to jest; czy to jakiś czyrak, czy guzek, czy może uraził to miejsce ostrą słomą jak siedział w boksie. Od jutra będzie dostawał przez 3 dni antybiotyk, a jeśli to nie zejdzie to trzeba będzie ingerować chirurgicznie. Musimy też kupić chłopakowi karmę, bo tę, którą mu kupiłam już zjadł. No i kropelki na kleszcze, a nie obróżkę, bo przecież są szczeniaczki u Tattoi, które zaczepiają Spajka do zabawy, i usiłują wieszać się wujkowi na szyi. A to kilka fotek. Spajkuś już u Tattoi:

Posted

Ale przystojny facet
O i szczyle od salo :) Fajowa ekipa
Mała_czarna wstępnie szykuje się w odwiedziny do Tattoi za dwa tygodnie ( tylko nie wiem czy pt czy sob) piszesz się?

Posted

Atomowka napisał(a):
Ale przystojny facet
O i szczyle od salo :) Fajowa ekipa
Mała_czarna wstępnie szykuje się w odwiedziny do Tattoi za dwa tygodnie ( tylko nie wiem czy pt czy sob) piszesz się?

Pewnie :)
I spokojnie dojedziemy autobusem lub pociągiem.

Posted

obraczus87 napisał(a):

Kochani, zbieramy caly czas pieniazki dla Spajka! :)

Oj tak kochana, to prawda niestety. Mam nadzieję, że to coś co jest na łapie zejdzie po antybiotyku, ale jeśli nie to trzeba jednak obejrzeć dogłębniej :(

Posted

Ja jak będę jechała w pt to chyba samochodem, z koleżanką z pracy ( i wtedy dam Ci znaka to Cię zabierzemy)
a jak w sb to właśnie pociagiem lub busem ale to jeszcze czas jest to się zgadamy

Posted

Dzisiaj zapłaciłam 370 zł za hotel w Konstancinie. Zaraz napiszę na pierwszej stronie jak stoimy z pieniędzmi. Potrzebna jest karma, krople przeciw kleszczom, Spajki dostanie jutro antybiotyk na 3 dni i modlę się tylko, żeby nie potrzebna była ingerencja chirurgiczna z tą łapą :(

Nie wpłacili mi deklaracji za grudzień: Ania z Poznania i Cajus.

Posted

To swietny pies. bardzo kontaktowy i nastawiony na człowieka. Tak z pierwszych obserwacji. Jak już wszyscy sobie poszli, to chodził ze mną po lecznicy, zaglądał, a nawet sam biegał na górę i wołała szczeniaki: "no chodźcie, zobaczcie, ajk fajnie".
Ale potem się zwaliła ta sunia w ciężkim stanie i musiałam go zabrać na górę.
Ze szczeniakami to on próbuje sie bawić, ale gabaryty nie te, i zdarza mu sie nadepnąć. Ale one dzielne i garną się do niego. Jak Malinie zaglądał do miski to dostał w zęby. I kurczę aż mu uszy stanęły ze zdziwienia. A mała łajza popatrzyła na mnie i normalnie uśmiech całą gębą z całym garniturem zębów- ona sie umie smiać. Niektóre psy tak potrafią.
A później znowu go puściłam na dół. Byliśmy na spacerze dookoła okolicznych uliczek. Teraz kończymy pranie i spać.

Posted

Mala czarna Ania jest za granicą dlatego pewnie kasy nie wpłaciła, napisz jej PW jak wróci zapłaci
A do Cajusa też wyślij PW to zapominalski człowiek :P

Posted

Nic z tych świństw- Spajk śpi osobno z rapytkiem.

mala_czarna napisał(a):

Kochana, a tak szczerze. Dałoby radę szupka miniaturę do Was?

Jezus Maria- jakiego szupka???

Posted

[quote name='Atomowka']Mala czarna Ania jest za granicą dlatego pewnie kasy nie wpłaciła, napisz jej PW jak wróci zapłaci
A do Cajusa też wyślij PW to zapominalski człowiek :P

Cajus dostał bana na Dogo

[quote name='wasabi81']http://images39.fotosik.pl/510/9f5465780ff75577med.jpg
Spajki slicznie wyglada taki usmiechniety!!:loveu::loveu:

Bo on tak wygląda cały czas :)

[quote name='ag2709']Przelałam dodatkowo 40 zł. Mam nadzieję jednak, że interwencja chirurgiczna okaże się zbędna.... Trzymam kciuki!

Dziękuję bardzo!! Naprawdę pieniądze się przydadzą :)

Posted

bylam dzis u przystojnego Pana Spajka, piekny dostojny psiak:) proludzki:) ktos bedzie mial wspanialego towarzysza:)
[video=youtube;XS0sIJoR_tM]http://www.youtube.com/watch?v=XS0sIJoR_tM[/video]