Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tripti napisał(a):
a możemy umówić sie tak, że ja do wszystkiego się dostosuję, czyli z oglądaniem piesia po 18 stej w tygodniu, w weekendy o dowolnej porze, a z dowozem do domku też damy radę. Problem jest taki, że nawet na Witkę jest podany też nr tel. Marty a na kotkę namiary są na bekę, bo ja nie zawsze mogę rozmawiać, czasami nawet odebrać, a też nie chcę zniechęcać ludzi. Nic nowego w sumie z wiadomości nie mam czego byście nie wiedziały, taki normalny piesio. I tak ten pierwszy telefon to zainteresowanie ludzi i umówienie wizyty przedadopcyjnej - może być wizyta nasza łącznie z psem jak ludzie przez telefon będą warci uwagi.

OK!niech w takim razie bedzie moj nr :)

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziękuje :) tak chyba będzie lepiej, bo czasami szkoda straconego domku, tylko przez to, że ktoś się nie dodzwonił, ale jeszcze nie zapytałam czy Ty możesz rozmawiać w ciągu dnia bez problemu, uuups :) to jak?

dobra, narazie mamy gumtree. Potrzebne allegro (czy ma?) i cafeanimal, jeszcze odzew jest z szerloka czasami.

Posted

Kto może poratować ogłoszeniami na tych portalach????? bardzo ładnie prosimy :)

allegro
cafeanimal
ale gratka
morusek
adopcjapsa
adopcje.org
szerlok

Jeszcze takie spostrzeżenia: Miluś ma jakiś strup na szyi tak pod brodą, na prawym boku ma guzek i kamień straszny, na dziąsła zachodzi, ale nie chce też narazie gryźć żadnych kości, łącznie z tymi w miarę miękkimi na czyszczenie zębów.

Posted

tripti napisał(a):

allegro
cafeanimal
ale gratka
morusek
adopcjapsa
adopcje.org
szerlok

Jeszcze takie spostrzeżenia: Miluś ma jakiś strup na szyi tak pod brodą, na prawym boku ma guzek i kamień straszny, na dziąsła zachodzi, ale nie chce też narazie gryźć żadnych kości, łącznie z tymi w miarę miękkimi na czyszczenie zębów.

qrwa!strupka wyczulam, ale guzka nie...

Posted

narazie bez paniki, psy mają czasami takie tłuszczaki, albo tak z natury, też dopiero dziś namacałam, ale niestety kamień przyszły właściciel będzie musiał usunąć.

Posted

tripti napisał(a):

allegro
cafeanimal
adopcjapsa
adopcje.org
szerlok

to prosimy już tylko o te portale. Wszystkie ważne informacje idą do pierwszego postu, łącznie z aktualnymi ogłoszeniami.

Posted

Czekamy na informację, Kasztanek u nas może mieć i dom i dobrą opiekę weterynaryjną (trzy przychodnie w pobliżu), a Dagna (walnięta bokserka z przytuliska) jak uzna jakiegoś psa za swojego, to "nie ma przebacz"! Jak zwykle zaznaczam, jeśli znajdzie się dobry dom, to ustępuję.
Bijcie się o Milusia, ludzie, on piękny jest!!!!!

Posted

tripti napisał(a):
Ania, ale Ty mówisz poważnie???? zapoznamy na wszelki wypadek psiaki może jutro?

tripti moze potraktujmy anie14p-nasza cudowna ciotke :) jako naprawde ewentualnosc jak juz nie bedzie nic innego.Nasza ciotka ania14p jest chetna do pomocy, cudowna i wspaniala, i bardzo moze nam mysle pomoc w podbramkowych sytuacjach!!
nie zmarnujmy tego.

a dobry spacer nigdy nie jest zly!!!!

Posted

no i nie podskoczył mi wątek w sybskrybcjach... echh jak to działa :( Bonsai - pw różnie działają, ja jeszcze od Ciebie nie dostałam, to jakbym nie odezwała się w ciągu kilku godzin jak wyślesz, to daj znać na wątku, to będzie znaczyło, że nie otrzymałam.

Co do allegro to narazie takie zwykłe? chyba, że może ktoś miałby ochotę zasponosrować takie za 12 czy 20 zł.

Obróżkę Milusia wyprałam i wyszorowałam, bo nijak mi zapach nie pasował, teraz nawet jest jaśniejsza, jak Miluś znajdzie domek to obróżkę zwrócimy do lecznicy.

To w takim razie narazie nie męczę Ani.
Miluś ma coś w sobie takiego jakby to określić bardzo uległego słabego, nawet kot na Niego syczy :) a On od dziś wpatrzył się w nowe zwierzątko w kuchni.

A sam Miluś jest przepiękny i słodziutki!!!!

Posted

obraczus87 napisał(a):
zachęcaM do podpisu petycji z mojego podpisu!

ważna sprawa! jeszcze nie podpisałam, ale zrobię to.

Javena i Karolina dziękuje.
Bonsai dostałam nr konta.

Niestety nie jest kolorowo, psy ścinają się ze sobą, a Miluś coraz bardziej odważny, ale to jest głównie problem ze strony naszej psicy i one są w przewadze liczebnej :(

Posted

tak tak, awaryjnie :) nie spodziewałam się, że Dianka będzie atakować samce, wcześniej u nas same suczki się przewijały i to w większości szczeniaki, a inaczej traktuje się szczeniaka niż dorosłego psa w rozumieniu psów. Generalnie mam czas do 22 grudnia, jeszcze zależy jak będzie to wyglądało z Witką, bo być może trzeba będzie już coś wymyśleć 21 grudnia, ale cały czas liczę, że jednak narazie jest listopad i coś się uda.
Po przedyskutowaniu tego w domu i po obserwacji zachowania, Miluś jednak pod nieobecność będzie musiał zostawać na zewnątrz. Wiem, że szkoda i oby ta pogoda była jak najdłużej łaskawa.