Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

golf napisał(a):
nie dostalam zadnego maila w sprawie Witki, nie wiem dlaczego Kreska ja nazwalam ...

bo Ona pierwotnie Kreseczka, ale w trakcie się zmieniło, 15.44 mam w wysłanych na podany adres.

masz innego maila? mam w wysłanych, a w spamie komuniakt, że nie przeszło i już nie wiem o co chodzi.

Posted

golf napisał(a):
kurcze.
podaje wszedzie [email protected], i zawsze ten mail mi dzialal.
wyslijscie na [email protected]

ja wysłałam na ten, mnie to kochają różne problemy techniczne, np a tym raporcie o niedostarczeniu wiadomości miałam sugestię, aby spróbować na adres ten z nazwiskiem, chociaż nie miałam go wcześniej, może masz jakoś połączone te adresy, fenomen :)

Posted

tripti napisał(a):
ja wysłałam na ten, mnie to kochają różne problemy techniczne, np a tym raporcie o niedostarczeniu wiadomości miałam sugestię, aby spróbować na adres ten z nazwiskiem, chociaż nie miałam go wcześniej, może masz jakoś połączone te adresy, fenomen :)

no wlasnie mam je polaczone!!! :)

Posted

propozycja lekko zmienionego tekstu:

Miluś w typie Cavalier King Charles Spaniel czeka na dom!

Oto Miluś: 2 latka, ok 14 kg, 42 cm wysokości.
Jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony, ma swoją książeczkę zdrowia.
Uroda wyjątkowa i niespotykana. Umaszczenie bajeczne.
Wesoły i bardzo łagodny piesek praktycznie dla każdego.
Szczeka sporadycznie. Idealnie podróżuje samochodem.
Lubi zabawę i spacery, doskonale radzi sobie na smyczy.
Jest prawdziwym milusińskim, stąd imię -Miluś!

Ten wspaniały piesek czeka na swój nowy dom!
Awaryjnie przebywa w domu tymczasowym w Grodzisku Mazowiecki - bardzo dobra komunikacja z Warszawą, pomagamy w transporcie do nowego domu.

Kontakt w sprawie adopcji: 729-119-454, mail: [email protected]

Nie czekaj, zadzwoń lub napisz! Ty zrobisz dobry uczynek i uratujesz psa, a w zamian zyskasz bezinteresowaną miłość i przyjaciela. A ponadto będziesz miał oryginalnej urody psa, którego niejeden Ci pozazdrości.

Dlaczego nie szczeniak: szczeniaki nie utrzymują czystości w domu, nauka trwa długo, a Ty latasz z mopem i papierowymi ręcznikami za psem, szczeniaki niszczą w domu, wymieniają ząbki i chcąc nie chcąc gryzą wszystko co napotkają na swej drodze, do tego nigdy nie wiesz co ze szczeniaka wyrośnie - może to być straszny niszczyciel i terrorysta, a TUTAJ masz PEWNOŚĆ!!! nie bierzesz przysłowiowego kota w worku, a sprawdzonego psa - młodego psa!

Co zmienić? co z mailem - dać golf Twój? tylko musi być wtedy ten drugi, bo z tym pierwszym jest coś nie tak.

Posted

dodałam - masz rację :) ale pominęłam kastrację tym razem celowo, nie dla wszystkich to atut, więc lepiej postawić przed faktem dokonanym :)

Karolina, dziekuje za pomoc, ogłoszenia robiła koleżanka golf, ale jak się zdubluje to nic się nie stanie przecież, a nawet lepiej, bo ja jeszcze nie trafiłam na ogłoszenia Milusia.

Bardzo zależałoby mi na gumtree wyróżnionym na Warszawę tym za 20 zł - te pieniążki oddam oczywiście, tam jest taka forma płatności smsem, której jeszcze nie ogarnęłam.

A ten tekst jest taki czytelny? czy może jednak coś wyrzucić? jak teraz drugi raz czytam, to zastanawiam się czy ktoś będzie chciał to czytać...

Posted

Wg mnie tekst jest ok. Ja zazwyczaj pisze jeszcze bardziej formalnie czyli :

Miluś to 2-letni, wesoły i bardzo łagodny psiak.
Waży ok 14kg i mierzy 42cm, jest więc niedużym przedstawicielem swojego gatunku.
Jego przemiły charakter, niewielkie gabaryty oraz fakt, że prawie nie szczeka czynią go psiakiem właściwie dla każdego.
Jest zdrowy, odrobaczony oraz zaszczepiony. Posiada książeczkę zdrowia.
Wspaniale radzi sobie na smyczy.
Bez najmniejszych problemów jeździ samochodem.
Dobrze dogaduje się z innymi psami, suczkami oraz kotami.

Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Grodzisku Mazowieckim - bardzo dobra komunikacja z Warszawą,
W razie potrzeby oferuję pomoc w transporcie do nowego domu.

Wiecej informacji udzielę pod nr tel: 729-119-454,
lub adresem mailowym: [email protected]

Nie czekaj, zadzwoń lub napisz! Ty zrobisz dobry uczynek i uratujesz psa, a w zamian zyskasz bezinteresowaną miłość i przyjaciela. A ponadto będziesz miał oryginalnej urody psa, którego niejeden Ci pozazdrości.

Ale to tylko moja sugestia więc prosze sie nie sugerowac ;)
Informacyjne to samo ale na początek wrzuciłam to na co wg mnie ludzie najbardziej zwracają uwagę. Ja nie zniechecałabym do szczeniaka. Jesli ktos chce szczenie to pewnie i tak nie będzie przeglądał ogłoszeń dorosłych psiaków. Tu wystawię ogłoszenie Milusia a następne zrobię z tego samego konta dla jakiegos szczylka i jak sie wytłumaczę, ze tu promuje a tam odradzam? ;)

A, że jest piekny to chyba kazdy widzi! :lol:

Posted

Dobra, Karolina - dziękuje bardzo, Twoja wersja jednak bardziej mnie przekonała :)

Bonsai wystawiłabyś wyróżnione gumtree, a ja Ci przeleję pieniążki na konto jak mi podasz na pw??? Weźmy narazie te zdjęcia z początku - On ładnie wygląda tam, było słońce ładnie ten Jego kolor wyszedł, na następny raz jak coś sensownego w domu wyjdzie to się podmieni, narazie jest duże poruszenie i wychodzą rozmazy, a On nawet jak leży to jakiś ruch delikatny i już nie leży, poza tym nasz agresorek się rozkręcił i trzeba Jej non stop pilnować, bo już się ścięły.

Posted

Czyli ma być tak:

Miluś to 2-letni, wesoły i bardzo łagodny psiak.
Waży ok 14kg i mierzy 42cm, jest więc niedużym przedstawicielem swojego gatunku.
Jego przemiły charakter, niewielkie gabaryty oraz fakt, że prawie nie szczeka czynią go psiakiem właściwie dla każdego.
Jest zdrowy, odrobaczony oraz zaszczepiony. Posiada książeczkę zdrowia.
Wspaniale radzi sobie na smyczy.
Bez najmniejszych problemów jeździ samochodem.
Dobrze dogaduje się z innymi psami, suczkami oraz kotami.

Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Grodzisku Mazowieckim - bardzo dobra komunikacja z Warszawą,
W razie potrzeby oferuję pomoc w transporcie do nowego domu.

Wiecej informacji udzielę pod nr tel: 729-119-454,
lub adresem mailowym: [email protected]

i to pierwsze zdjęcie jako miniaturka. Czy to ostatnie zdjęcie też może być? Mi sie on na nim podoba. Czekam na akcept i działam ;)

Posted

beka napisał(a):
Kreska -Witka rozrabia??
To psy podobnej wielkości, pies i suka nie zrobia sobie krzywdy.

tia rozrabia, napędza atmosferę, Ona to raczej krzywdy mimo wszystko nie zrobi, ale prowokuje tą naszą pierwszą, a to to już jest silna psica, narazie jakoś się uspokoiło, bo towarzystwo całe zostało rozgonione dlatego, że któreś mnie w tym wszystkim na oślep dziabnęło w łydkę. Miluś ładnie zapina się do wyjścia na spacer, każdy spacer coś przynosi, wczoraj miał fory, ale to dlatego, że był wykąpany, dziś załatwiamy się tylko na podwórku :) dziwnie mieć psa bo trzeba chodzić przy czymś co wystaje ponad ziemię, czyli jakieś drzewa, krzaki, no i niestety murki :)

Posted

karolina_g_k napisał(a):
Wg mnie tekst jest ok. Ja zazwyczaj pisze jeszcze bardziej formalnie czyli :

[CENTER]Miluś w typie Cavalier King Charles Spaniel czeka na dom!

A, że jest piekny to chyba kazdy widzi! :lol:

proponuje namiary zmienic na tripti, bo w tej chwili ona jest w stanie najwiecej o nim powiedziec

Posted

golf napisał(a):
Bonsai proponowalabym zmienic nr tel na tripti, obedzie sie bedz przekazywania namiarow.
tripti, ok?

a możemy umówić sie tak, że ja do wszystkiego się dostosuję, czyli z oglądaniem piesia po 18 stej w tygodniu, w weekendy o dowolnej porze, a z dowozem do domku też damy radę. Problem jest taki, że nawet na Witkę jest podany też nr tel. Marty a na kotkę namiary są na bekę, bo ja nie zawsze mogę rozmawiać, czasami nawet odebrać, a też nie chcę zniechęcać ludzi. Nic nowego w sumie z wiadomości nie mam czego byście nie wiedziały, taki normalny piesio. I tak ten pierwszy telefon to zainteresowanie ludzi i umówienie wizyty przedadopcyjnej - może być wizyta nasza łącznie z psem jak ludzie przez telefon będą warci uwagi.