Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KASZTAN, zwany wcześniej Milusiem znalazł swoje miejsce na tym świecie już na zawsze. Zamieszkał w bardzo dobrym, ciepłym, kochającym zwierzęta domku u Ani i Pawła.
Nasz bohater ma do towarzystwa również dwa kotki i przesłodką bokserkę Dagnę, która wbrew lekkim obawom przyjęła Kasztanka z sympatią. Kasztanek rozkochał w sobie całą swoją nową rodzinę, a co również bardzo miłe - będzie z nami ponieważ jest to tzw dogomaniacki domek!!!
Życzymy wszystkiego najlepszego, na pewno będziemy kibicować Wam i bardzo dziękujemy!!! :loveu:

MILUŚ - młody 2letni piesek, waga około 13 kg. Wykastrowany, zaszczepiony, ma książeczkę zdrowia.
[SIZE=2]Pilnie szuka domu stałego - już NIE - znalazł swój wymarzony ciepły kochany domek u ania14p - DZIĘKUJEMY, bądź bezterminowego domu tymczasowego. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi i do innych zwierząt. Trafił do przytuliska pod Warszawą, w najbliższą niedzielę przyszła Jego kolej i miał jechać na giełdę, gdzie najpewniej trafiłby na wiejskie podwórko, na łańcuch, do budy i tak całe życie, aż którejś zimy padłby z wycieńczenia. Wspólnie z innymi osobami postanowiliśmy dać mu szansę - dodatkowy miesiąc na znalezienie nowego domu, gdzie będzie kanapowym ukochanym pupilem, gdzie będzie miał człowieka na własność, pełną miskę, spacery i duuużo miłości, On niczego więcej do szczęścia nie potrzebuje, tylko tyle, może się wydawać, że aż tyle.

prosimy o pomoc w ogłaszaniu !!! - dziękuje za bardzo dużo ogłoszeń.
tekst:
Miluś w typie Cavalier King Charles Spaniel czeka na dom!

Miluś to 2-letni, wesoły i bardzo łagodny psiak.
Waży ok 14kg i mierzy 42cm, jest więc niedużym przedstawicielem swojego gatunku.
Jego przemiły charakter, niewielkie gabaryty oraz fakt, że prawie nie szczeka czynią go psiakiem właściwie dla każdego.
Jest zdrowy, odrobaczony oraz zaszczepiony. Posiada książeczkę zdrowia.
Wspaniale radzi sobie na smyczy.
Bez najmniejszych problemów jeździ samochodem.
Dobrze dogaduje się z innymi psami, suczkami oraz kotami.

Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Grodzisku Mazowieckim - bardzo dobra komunikacja z Warszawą,
W razie potrzeby oferuję pomoc w transporcie do nowego domu.

Wiecej informacji udzielę pod nr tel: 729-119-454,
lub adresem mailowym: [email protected]

Nie czekaj, zadzwoń lub napisz! Ty zrobisz dobry uczynek i uratujesz psa, a w zamian zyskasz bezinteresowaną miłość i przyjaciela. A ponadto będziesz miał oryginalnej urody psa, którego niejeden Ci pozazdrości.

Ogłoszenia Milusia:
http://warszawa.gumtree.pl/f-Zwierza...W0QQCatIdZ9131 od Bonsai, wyróżnione od 20 do 27 listopada.
http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/3...-czeka-na-dom/
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9261...g_charles.html
http://www.morusek.pl/ogloszenie/368...-czeka-na-dom/

Wydatki:
20 zł - przelać dla Bonsai za wyróżnione gumtree.

Pomóżcie nam i Milusiowi uwierzyć w cuda, znajdźmy mu ten wymarzony dom w ten miesiąc, wspólnymi siłami musi się udać!!!!

Miluś mieszka u mnie, jest czwartym psem, do tego jest jeszcze kot. Dla mnie to dużo, a tymczas dla Milusia nie jest komfortowy i jest naprawdę awaryjny.

Oto Miluś:

[CENTER]

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Atomowka napisał(a):
Jestem u pięknego chłopaka. Tripti gdzie Ty mieszkasz jeżeli mogę wiedziec? Wawa?

Grodzisk Mazowiecki, ponoć 35 km do centrum wawy ;)

a i jeszcze, Miluś w golf wpatrzony jak w obrazek... uwielbienie zresztą wzajemne, gdybym nie znała Jego historii to bym stwierdziła, że golf przywiozła mi swojego psa :)

Posted

Bardzo ładny psiak. :) I mały, to ma szanse, nawet spore. Ma już gdzieś ogłoszenia?

No i przydałyby się jakieś jego weselsze zdjęcia , jak na mój gust. I taki jakiś "nieuczesany" na nich jest, to jeszcze zdjęcia z przytuliska?

Posted

ja go ogłaszam z takim tekstem.
tytuł :Miluś w typie Cavalier King Charles Spaniel czeka na dom!

Miluś max 2 letnii piesek wyjątkowej urody, o rzadko spotykanym kolorze
umaszczenia.
Jest to wesoły i łagodny piesek praktycznie dla każdego.
Lubi zabawę i spacery, doskonale radzi sobie na smyczy.
Jest prawdziwym milusińskim, stąd imię -Miluś!

Ten wspaniały, cudowny przyjaciel na całe życie czeka na odwiedziny w
schronisku w Piasecznie k.Warszawy, i bardzo prosi, aby zabrać go do
domu.
( tej chwili do nowych ogloszen trzeba troche zmienic, szczegolnie z w ok Piaseczna juz nie przebywa :)
Od przedwczoraj ma 15 ogloszen.

wazy w tej chwili rowno 13,8, ale jest dosc chudy, wiec docelowo powinien wazyc 15 kg

wiecej zdjec Milusia na nastepnej stronie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

tripti napisał(a):
Miluś w golf wpatrzony jak w obrazek... uwielbienie zresztą wzajemne, gdybym nie znała Jego historii to bym stwierdziła, że golf przywiozła mi swojego psa :)

No własnie, wszystkie psy którymi sie razem opiekujemy zakochane w golfiku :)
czesem to jestem zazdrosna ;)

Posted

beka napisał(a):
No własnie, wszystkie psy którymi sie razem opiekujemy zakochane w golfiku :)
czesem to jestem zazdrosna ;)

:evil_lol:,
ale cos w tym jest, ze do mnie psy jakos lgną.

Moje psy znają mnie lepiej, i tak we mnie wpatrzone nie sa, uwierzcie :cool3:

Posted

Tripti i jak Milus?
jak sobie radzi!!
Ciotki, pełna mobilizacja!!!Ciotka Tripti wziala Milusia naprawde na krotki tymczas, tym bardziej ze ma swoje dwa psy i jedna tymczasowiczke, a Milo jest ponadprogramowy czwarty!!!!

Beka mi odswiezyla pamiec, i Milus zostal znaleziony w Piasecznie, wraz z perskim kotem, czyli najprawdopodobniej zostali wymeldowani z domu na ulice, przez "dobrego" wlasciciciela

Posted

Bonsai napisał(a):
Bardzo ładny psiak. :) I mały, to ma szanse, nawet spore. Ma już gdzieś ogłoszenia?

No i przydałyby się jakieś jego weselsze zdjęcia , jak na mój gust. I taki jakiś "nieuczesany" na nich jest, to jeszcze zdjęcia z przytuliska?

my to poszliśmy spać dopiero po 8smej rano, jakoś towarzystwo nie mogło się ogarnąć, ta nasza mała wsytraszona zazwyczaj pchła nakręca atmosferę, a Miluś musiał się zmeczyć, że zasnąć. Nieuczesany to On jest po kąpieli, a ja szukam cały czas z nadzieją szczotek, które zaginęły w akcji. Co do wyrazu pyszczka, to On chyba tak ma na stałe, ale to samo w sobie jest ładne :)

Posted

Witam Was wszystkie!

Jestem na tym forum nowa, jednak z pieskami mam do czynienia od zawsze. Wychowywałam się z Nowofunlandem, potem, po wyprowadzce na wieś, udało mi się namówić rodziców na owczarkę niemiecką, którą bardzo kocham, niestety po rozpoczęciu studiów żal było mi jej zabierać do Warszawy do mieszkania (próbowałam, ale tęskniła za bieganiem po lesie) więc została z rodzicami i swoją przyjaciółką- spanielką. Niedawno zajmowałam się też porzuconym na śmietniku szczeniakiem i udało mi się znaleźć mu dom.

Chętnie pomogę oferując kilkutygodniowy DT dla piesków. Mam dwupokojowe mieszkanie, czas na długie spacery, ale potrzebowałabym pomocy przy wyżywieniu - wiadomo, studentka:) Jeśli mogę się do czegoś przydać, piszcie!

Posted

domi nika napisał(a):
Witam Was wszystkie!

Jestem na tym forum nowa, jednak z pieskami mam do czynienia od zawsze. Wychowywałam się z Nowofunlandem, potem, po wyprowadzce na wieś, udało mi się namówić rodziców na owczarkę niemiecką, którą bardzo kocham, niestety po rozpoczęciu studiów żal było mi jej zabierać do Warszawy do mieszkania (próbowałam, ale tęskniła za bieganiem po lesie) więc została z rodzicami i swoją przyjaciółką- spanielką. Niedawno zajmowałam się też porzuconym na śmietniku szczeniakiem i udało mi się znaleźć mu dom.

Chętnie pomogę oferując kilkutygodniowy DT dla piesków. Mam dwupokojowe mieszkanie, czas na długie spacery, ale potrzebowałabym pomocy przy wyżywieniu - wiadomo, studentka:) Jeśli mogę się do czegoś przydać, piszcie!

domi nika wyslalam Ci PW :)

Posted

golf napisał(a):
domi nika wyslalam Ci PW :)

ja też w sumie :) a Tobie golf wysłałam Witkę w takim ogólnym mailu, którego można posłać dalej. A na dodatek to nie wiem czy zauważyłaś albo może ktoś w domu zauważył, że wróciłaś bez części garderoby w postaci bluzy :)

Posted

tripti napisał(a):
ja też w sumie :) a Tobie golf wysłałam Witkę w takim ogólnym mailu, którego można posłać dalej. A na dodatek to nie wiem czy zauważyłaś albo może ktoś w domu zauważył, że wróciłaś bez części garderoby w postaci bluzy :)

no wlasnie nikt nie zauwazyll-uffff
a ja dzis sie zorientowalam, jak chcialam ja zalozyc :),ale szybko o tym zapomnialam.
Bedzie okazja zeby sie spotkac :)