Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak sami widzicie Flap zaaklimatyzował się wzorowo.
Jazdę samochodem zniósł wspaniale, w domu czuł się bardzo swobodnie. To naprawde wspaniały psiak. Rano w niedzielę jego nowa Pani obudziła się... z Flapem obok siebie :-)
Zasypiał w legowisku ale jak widać zmienił zdanie :-P
Najlepszą zabawią było ganianie z Marylin i zabieranie jej zabawek - głównie ulubionej pietruchy. Zauważył że Marylin nie wskakuje na kanapy... to on postanowił robić wpros przeciwnie :-). wskakiwał na kanapę i pod poduszkami chował zabawki.
Dzisiaj byl u weterynarza - wszystko wskazuje na to że jest zdrowy. Cos się tylko doktorowi nie podobało w lewym uszku ale wziął wymaz, kazał obserwować i przyjśc na kontrolę za tydzień. Został doszczepiony na inne choroby zakaźne.
ANIOŁ! Grzecznie pojechał autem do doktora, pozwolił się przebadać, zaszczepić i zadowolony wrócił do SWOJEGO domku.
Po powrocie... zauważył torbę na podłodze, a w niej chleb. Postanowił sie poczęstować :-) Wyjadł chleb ze środka a skórkę zostawił :-)
Pozdrawiamy

Posted

supergoga napisał(a):
Klaudia, a jak z Flipkiem. Paweł pytał, bo miał drugie pytanie o niego i nie wie co mówić.

TADAM! TADAM! Święty Mikołaj - czyli ja ( podobna masa ciała :-P ) mam dla Was kolejną niespodziankę.
Na 99999999999999999999999999% Flipek w ciągu dwóch tygodni pojedzie do swojego własnego domku. Przed chwilą rozmawiałam z jego przyszłą Panią, powiedziałam że sa zapytania o Flipa i powiedziała cytuje: " Flipek ma już dom, no chyba że mi fortepian na głowę spadnie i tego nie przeżyję " :-)
Dam znać kiedy go zabierzemy, umówimy na sterylke i wszystko to co trzeba. Jego Pani jest w trakcie przeprowadzki i stara się o urlop aby wprowadzić Flipka w ich wspólne, nowe życie. Stara się aby było to najszybciej jak się da.

Posted

Marylin napisał(a):
TADAM! TADAM! Święty Mikołaj - czyli ja ( podobna masa ciała :-P ) mam dla Was kolejną niespodziankę.
Na 99999999999999999999999999% Flipek w ciągu dwóch tygodni pojedzie do swojego własnego domku. Przed chwilą rozmawiałam z jego przyszłą Panią, powiedziałam że sa zapytania o Flipa i powiedziała cytuje: " Flipek ma już dom, no chyba że mi fortepian na głowę spadnie i tego nie przeżyję " :-)
Dam znać kiedy go zabierzemy, umówimy na sterylke i wszystko to co trzeba. Jego Pani jest w trakcie przeprowadzki i stara się o urlop aby wprowadzić Flipka w ich wspólne, nowe życie. Stara się aby było to najszybciej jak się da.

no i to jest to na co czekałam :-) suuuuuuuuuuper :-)
bo mi tak strasznie żal jest jak jeden psiak z "dwupaku" szczęśliwy na kanapie, a drugi w przytulisku!!! a tu takie wieści :-)
oczywiście cieszę się też, że Flap taki zadowolony w nowym domku :-)

Posted

supergoga napisał(a):
To może na dzisiaj powiem Pawłowi żeby mówił że zarezerwowany. Z ogłoszeń jeszcze nie zdejmuję, jestem przesądna - a z tym fortepianem może być różnie!!!

wpisujemy sie na liste rezerwowych :), przekonanie TZ na trzeciego psa trwalo dlugo a wczoraj mowil o ten....lubie takie szorstkowlose prawie jamniki....Hm...nie mozna bylo wczesniej....:mad:
zyczymy malemu najlepszego domku.....

Posted

U Flapa wszystko super, nawet więcej niż super :-) Bawi się, bawi a na widok wracającej do domu Pańci dostaje szaleństwa. Wzbudza ogólny zachwyt swoją urodą.
Zadomowiony w 100% dzisiaj zeżarł pilota od tv - a nie był w domu sam. Babcia robiła coś na dole a on "odpoczywał" na górze. Rozrabiaka. Kapeć też padł ofiarą ale że teściówka zobaczyła to w odpowiednim momencie to dzieła nie dokończył a Pańcia wytłumaczyła mu że nie wolno kapci gryźć. Póki co zrozumiał.
Jadę do niego w weekend to będą szczegóły + fotki.
Natomiast po Flipka prawdopodobnie będziemy jechały w piatek 4 lutego ale jakos popołudniu - oczywiście wcześniej zadzwonimy do Pawła i dowiemy się czy mu pasuje. Wówczas może uda sie umowić sterylkę na sobotę rano lub np. poniedziałek. Jak będzie wsio 100% to poinformuję.
Goga nie odpisałaś mi na pw tu na dogo i nie wiem co z kasą.
Izabelka a co u was? Przelew doszedł? Jak Żużel? Tęskni za ukochanym? :-)

Posted

no tak się zastanawiałam czy brak wiadomości to dobrze czy źle...a tutaj pierwszy bilans zysków i strat hihi
u nas wszystko w porządku, kasa doszła-dziękujemy :-) no a żelek niepocieszony... no cóż nie zawsze związek jest szczęśliwy ;-)
pozdrawiamy

Posted

[quote name='supergoga']To może na dzisiaj powiem Pawłowi żeby mówił że zarezerwowany. Z ogłoszeń jeszcze nie zdejmuję, jestem przesądna - a z tym fortepianem może być różnie!!![/QUOTE]

Trzymać kciuki i fortepiany pod kluczem :-)
Dziś popołudniu Flipek jedzie do swojego domu. Jestem w tej akcji transportowym, więc zaopatrzona w aparat fotograficzny, mam zamiar zrobić dla was sesję z tego cudnego wydarzenia.