Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, dobrze, że ludzie się odzywają, samo sprawdzenie domku to na pewno nie powinna być formalność. Przyszły domek musi być przygotowany przez osobę wizytująca na zachowanie niestereotypowe czyli siku, kupka, gryzienie przedmiotów itp. Osoba biorąca psa powinna zdawać sobie sprawę z tego, że jest to szczeniak po przejściach i potrzeba mu dużo czasu na znormowanie zachowań, a jest to praca żmudna , wymagająca konsekwencji, wyrozumiałości i ogromnego serducha. A już na pewno nie wchodzi w grę najgorsza opcja.....

Głaski dla Majeczki.:lol:

Posted

figa33 napisał(a):
dlaczego w takim razie ewa36 nie dostała jeszcze bana?
i jeszcze pyskuje
pluszowego pieska też bym jej nie dała do opieki

Może dlatego, że nie pyskuję, tylko powiedziałam, że skoro tak mnie potępaicie - bo uważacie - że zachowanie małej to normalka i ja MUSZĘ TO ZNOSIĆ - to same ją bierzcie do siebie.
Nikogo nie lżę i nie obrazam tak jak to uczyniły co niektóre osoby w stosunku do mnie.
NIKT z Was krzyczących nie zapytał mnie co się stało, dlaczego ?
Ustaliłyście wersję między sobą na zasadzie jedna pani drugiej pani i przypuściłyście agresywny, niejednokrotnie prostacki atak.
Tak się nie postępuje.

Posted

ewa36 napisał(a):
Może dlatego, że nie pyskuję, tylko powiedziałam, że skoro tak mnie potępaicie - bo uważacie - że zachowanie małej to normalka i ja MUSZĘ TO ZNOSIĆ - to same ją bierzcie do siebie.
Nikogo nie lżę i nie obrazam tak jak to uczyniły co niektóre osoby w stosunku do mnie.
Ustaliłyście wersję między sobą na zasadzie jedna pani drugiej pani i przypuściłyście agresywny, niejednokrotnie prostacki atak.
Tak się nie postępuje.

Bo się zaraz popłaczę, tak mi Ciebie straaasznie żal...

Ewa36 - nie pojmuję tego... Jak Ty w ogóle masz czelność jeszcze tu się odzywać? Ja bym się pod ziemię zapadła na Twoim miejscu - nie tylko nie masz za grosz sumienia, ale nawet wstydu, o honorze już nie wspomnę.

Posted

ewa36 napisał(a):
Tak się nie postępuje.

Tak się nie postępuje???
Rozumiem że sposób postępowania winniśmy czerpać "całymi garściami" od Ciebie...

Musisz to znosić??? - Czyżbyś oczekiwała współczucia?
Jeśli tak to proponuję się zarejestrować na reprezentującym odpowiedni poziom dla Ciebie forum - jeśli takowe istnieje, bo tu go bez wątpienia nie znajdziesz.
Ewo, jeżeli masz odrobinę honoru zlikwiduj swoje konto na dogo i nie pomagaj psom - to będzie z Twojej strony najwieksze dla nich wsparcie.

Nie dawałaś sobie rady z psem, ok.
A czy Ty od wczoraj masz kontakt z trudnymi psami? Co wojna jakaś wybuchła? Wszystkie klęski świata Cie dopadły? Może jakaś szarańcza?
Znałaś jego historię.
Niestety (a mam nadzieję że po raz ostatni)
Twoje czcze deklaracje należy włożyc między bajki. Deklaracje których konsekwencje są takie same - kolejny raz w majestacie dogo kolejny pies jest krzywdzony.

I prosze nie mów mi, że nie można było inaczej.

Zapraszam do siebie, pogryzione meble, zniszczonych wiele ubrań wielokrotne sprzątanie po psie...
Rozumiem, że miałam wzorując sie na Tobie oddać go "po cichu do schronu" jest szansa, że nikt by się nie dowiedział.

Nie będę pluć na Ciebie bo nic mi to nie da a psom i tak nie pomoże.

Dla mnie żenada...

Posted

irenaka napisał(a):
Aneczko:loveu:, jak śmiesz nie współczuć Ewie, jak śmiesz nie składać kondolencji;)

Nie złożyłam??? Ale ze mnie swinku...
Pewnie wezwanie do sądu mi o tym przypomni...

Posted

a.piurek napisał(a):
Nie złożyłam??? Ale ze mnie swinku...
Pewnie wezwanie do sądu mi o tym przypomni...

Pewnie teź razem zasiądziemy na ławie oskarźonych. :evil_lol:
A moźe ktoś do nas dołączy?;) . W kupie cieplej jak to rzekł wróbelek w trzaskające mrozy, kiedy na niego spadło ciepłe końskie g.....o :evil_lol::evil_lol:

Posted

figa33 napisał(a):
dlaczego w takim razie ewa36 nie dostała jeszcze bana?
i jeszcze pyskuje
pluszowego pieska też bym jej nie dała do opieki

moze lepiej niech nie dostaje ,wejdzie pod innym nikiem i znowu dostanie psa w swoje nieodpowiedzialne rece:shake: a tak przynajmniej wiemy kto ,gdzie i jak :angryy:

przykre !
wszyscy staramy sie cos zmieni i jest ciezko ,a jeszcze takie osoby sie tu trafiaja :shake:

Posted

[quote name='Zofija']Dlaczego nie napisałam- hm, tu jest też mój wątek, mojej znajdy, która jest u blue_ i jak widać też tego nie napisałam- nie wiem czemu. http://www.dogomania.pl/threads/195626-FILIP-4miesięczne-szczenię-wyrzucone-z-samochodu-SZUKA-DOMU!
A ja nie śledzę obsesyjnie czarnych kwiatków.

W końcu się mogę się odnieść do tego postu.
Oczywiście, że nie musisz śledzić czarnych kwiatków. Wystarczy abyś przypomniała sobie wątek Tani, który śledziłaś.
Oto dyskusja na wątku Twojego psa, którego również chciałaś oddać do Ewy36.
Gdyby ktoś chciał wyrobić sobie własną opinię, wrzucam link:
http://www.dogomania.pl/threads/144093-Sonia-PIĘKNA-WILCZYCA-została-zwrócona-z-DS-znowu-POTRZEBNE-DEKLARACJE-NA-HOTEL!!!!/page106?highlight=redpit

Od postu 1054.

Posted

Trochę poczytałam wątek Soni i Tani, no i wcześniej wątek Mai. Powiem szczerze, że jestem zaskoczona postawą niektórych osób.
Cóż na podstawie przeczytanej "lektury" powiem tylko, że ewa36 należy do osób typu "napluj jej w twarz, a powie że deszcz pada"
Zero wyciągania wniosków z błędów, a wręcz głęboka świadomość, że się takich nie popełniło. Arogancja? Cynizm? Beztroska? Rozbuchane Ego? A może wszystko razem. Nie mnie oceniać, większość pewnie już wyrobiła sobie zdanie.

A pisanie jak ktoś tu określił "wyważonych postów" mija się z celem, bo jeśli nie będziemy pisali wprost o czymś złym, to tym samym będziemy dawali przyzwolenie na czynienie zła. Zgadzam się z tym, że człowiek popełnia błędy, ale po to ma rozum, żeby wyciągnąć z tego wnioski.

To tyle ode mnie - postronnego obserwatora, który wcześniej nie znał rzeczonych wątków.

Posted

Iv_ napisał(a):
Trochę poczytałam wątek Soni i Tani, no i wcześniej wątek Mai. Powiem szczerze, że jestem zaskoczona postawą niektórych osób.
Cóż na podstawie przeczytanej "lektury" powiem tylko, że ewa36 należy do osób typu "napluj jej w twarz, a powie że deszcz pada"
Zero wyciągania wniosków z błędów, a wręcz głęboka świadomość, że się takich nie popełniło. Arogancja? Cynizm? Beztroska? Rozbuchane Ego? A może wszystko razem. Nie mnie oceniać, większość pewnie już wyrobiła sobie zdanie.

A pisanie jak ktoś tu określił "wyważonych postów" mija się z celem, bo jeśli nie będziemy pisali wprost o czymś złym, to tym samym będziemy dawali przyzwolenie na czynienie zła. Zgadzam się z tym, że człowiek popełnia błędy, ale po to ma rozum, żeby wyciągnąć z tego wnioski.

To tyle ode mnie - postronnego obserwatora, który wcześniej nie znał rzeczonych wątków.
CZytam watek od początku...nie odzywałam się, bo bym musiala bana zarobić na 100% gdybym w pore nie zamkneła ust...
Wątek Tani znam od dawna..watek Sonii też śledziłam...zgadzam się z postem powyżej..niestety z przykrościa stwierdzam, ze owy post mógłby sie znaleźc równiez, na conajmniej kilku innych wątkach dogomanii...:(:(
Teraz ciesze się z Wami, że Majeczka jest bezpieczna i mam głęboka nadzieje, ze wszystko, co złe juz za tą kruszynką...i nigdy do niej nie wróci..:)

Posted

majqa napisał(a):
W górę Maju... Kto pomoże w zrobieniu kruszynie odjazdowego graficznie, wyróżnionego allegro?

Może se;) znajdziemy jakiegoś przymusowego ochotnika:p
Co powiesz o Madzi222? :loveu:
A może Zofija ma kogoś kto robi allegra?

Posted

majqa napisał(a):
Musi się Zofija wypowiedzieć (nie powinno się pomijać opcji allegro).
Jeśli nie ma nikogo, Magda jest strzałem w 10tkę! :-)

Niestety nie znam nikogo kto robi wystrzałowe allegro z oprawą graficzną

Posted

Zofija napisał(a):
Niestety nie znam nikogo kto robi wystrzałowe allegro z oprawą graficzną

Jeżeli pozwolisz, to poproszę Magdę222. Nie wiem, czy będzie miała czas, ale spróbować można.

Posted

[quote name='Asior']a ja znam :) Isadorka :)

No prosze do tablicy mnie wywołujesz:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A ja sobie czytam, czytam, czytam...
ciut mi cycki i ręce opadły

[quote name='gameta']płaczę już ntą godzinę nad losem biednej ewy36... pomóżcie mi się otrząsnąć...

Gametko przybiegłam do Ciebie z pomoca ta paczka chusteczek przyda się abyś łzy otarła

A dla siebie kupiłam pampersy, bo chusteczki to za mało