Shania Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 jasne, rano do roboty i kolejny raz nie wyspana...nie tylko Ty:) Quote
gameta Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 dzień dobry - czy jakieś dobre wieści są? Quote
Zofija Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Maja od pół godziny jest w domowym Hoteliku u Kasi Przystał. Dzisiaj dostałam maila z zapytaniem o Maję. Odpisałam-Pani się zastanawia. Kasia będzie pisać na wątku Mai i wstawiać zdjęcia Quote
majqa Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Z radością oczekuję Kasiowych relacji!!! :-) Quote
gonia66 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Zofija napisał(a):Maja od pół godziny jest w domowym Hoteliku u Kasi Przystał. Dzisiaj dostałam maila z zapytaniem o Maję. Odpisałam-Pani się zastanawia. Kasia będzie pisać na wątku Mai i wstawiać zdjęcia JAk jest u Kasi, to mozemy byc spokojne:):)BArdzo, bardzo sie cieszę:) Myslę, ze dobrze byloby małą może najpierw trochę "wychowac" i nauczyc życia, zeby nie daj Bóg nie znalazł sie podobny domek do tego, w ktorym miala to nieszczescie być ostatnio...bo wiemy, jak to jest czesto...słodki, piekny psiak..ale musimy oddac, bo....a tego Majeczce juz naparwde nie potrzeba.. Quote
Zofija Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 gonia66 napisał(a):JAk jest u Kasi, to mozemy byc spokojne:):)BArdzo, bardzo sie cieszę:) Myslę, ze dobrze byloby małą może najpierw trochę "wychowac" i nauczyc życia, zeby nie daj Bóg nie znalazł sie podobny domek do tego, w ktorym miala to nieszczescie być ostatnio...bo wiemy, jak to jest czesto...słodki, piekny psiak..ale musimy oddac, bo....a tego Majeczce juz naparwde nie potrzeba.. też się cieszę i jestem spokojna. Kasia wstawi zdjęcia i będzie pisać na wątku Quote
kasiainat Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Zofija napisał(a): Kasia wstawi zdjęcia i będzie pisać na wątku Majka jest u nas i jak przystało na szczeniaka szaleje praktycznie cały czas :-) Przyjazna, łagodna, śliczna, kochana itd... Faktycznie musi się wiele nauczyć, wchodzi na stół, meble, grzebie w śmieciach i oczywiście gryzie wszystko co znajdzie ( np.kapcie ). Martwi mnie to, że Maja bardzo duużo sika, kilka razy w ciągu godziny - może to stres? albo przeziębienie? oczywiście wszystkie potrzeby załatwia w domu :mad: no to zdjęcia :-) "dzień dobry" koteczku :-) zabawy z rówieśnikiem: "polowanie" Quote
Zofija Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Kasiu, moze ona ma chory pęcherz???? A czy Ty możesz z nią podejść do weta??? Quote
majqa Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Hm... wątpliwości rozwiałoby badanie moczu lub objawowe podanie leków (oczywiście według uznania weta i o ile nie dałoby się, póki co i na szybko pobrać moczu). Na aż taki stres mi to nie wygląda. Bida kolędowała sporo, miała szansę się zaziębić/ złapać infekcję. Quote
gonia66 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Jaka ona śliczna...i.wcale na fociach nie wyglada na zestresowana;)Najwazniejsze, ze juz bezpieczna:) Quote
Sybel Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Wiecie, my jakiś czas temu znaleźliśmy z moim TŻ szczeniaka, Tyfusa, który został na stałe u mojej siostry. On baaaardzo dużo pił i sikał, badanie moczu wykryło białko, poza tym trzeba było obserwować, ile pies pił -wiecie, liczenie, ile szklanek itd. Tam to było łatwe, bo to jedyny zwierz w domu, ale może zróbcie taką obserwację, czy to jest litr dziennie, dwa, czy więcej. Podobno szczeniaki czasem zapadają na jakąś chorobę, która może być potencjalnie groźna dla ich życia, a wiąże się właśnie z dużą ilością picia i sikania. Ja dokładnie nie wiem, o co biega, bo to zniekształcone info z drugiej ręki, ale warto położyć na to nacisk. Poza tym podobno (Znowu) psom na coś takiego urosept pomaga, jak moi panowie mają zapalonko, to to dostają dwa razy dziennie i jest ok. I jeszcze coś - mój kolega też niedawno znalazł szczeniora, który też masowo leje, więc może to kwestia pogody i naprawdę zapalonka, połączona ze stresem, zmianą otoczenia, szczenięcą wylewnością i wylądowaniem w ogzrewanym miejscu być moze po raz pierwszy w życiu - przeciez teraz w mieszkaniach sucho... Quote
yunona Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Tak,ale tymi wszystkimi niepewnosciami nalezaoby podzielic sie z wetem i jednak zrobic badania moczu. Gdybac nie ma co.:lol: Quote
majqa Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 yunona napisał(a):Tak,ale tymi wszystkimi niepewnosciami nalezaoby podzielic sie z wetem i jednak zrobic badania moczu. (...) Zdecydowanie racja. Quote
Sybel Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Jasne, że tak. Tylko podrzucam, co może być. A nuż jakaś informacja się przypadkiem przyda :) Quote
kasiainat Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 yunona napisał(a):Tak,ale tymi wszystkimi niepewnosciami nalezaoby podzielic sie z wetem i jednak zrobic badania moczu. Gdybac nie ma co.:lol: Dzisiaj niestety nie dałam rady ale rano łapie siusiu i jedziemy do badania. Maja wieczorkiem płakała nam troszkę pod drzwiami ale byliśmy twardzi i w końcu zasnęła . Po tym co czytałam na wątku, że sunia jest taka niegrzeczna bałam się wstać rano z łóżka :razz: Ale Majcia przespała całą noc bez problemów i bez niespodzianek w postaci qupek czy siku :lol: Częstotliwość sikania znacznie się zmniejszyła, dzisiaj tylko raz zdarzyło się jej w domku ( ale pogoda była piękna i psy dużo czasu spędziły na ogrodzie). Ogólnie jest bardzo kochana:loveu: wczoraj złościła się, że jestem w wannie i nawet próbowała mnie stamtąd wyciągać. Kładzie się tam, gdzie my jesteśmy i wcale nie jest głośna . Troszkę musimy popracować nad jej wchodzeniem na stół :razz: Quote
majqa Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 kasiaprzystał napisał(a):(...) Po tym co czytałam na wątku, że sunia jest taka niegrzeczna bałam się wstać rano z łóżka :razz: (...) To Ci się udało! :happy1: Quote
irenaka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 majqa napisał(a):To Ci się udało! :happy1: To jest jeszcze lepsze;): kasiaprzystał napisał(a): Ogólnie jest bardzo kochana:loveu: wczoraj złościła się, że jestem w wannie i nawet próbowała mnie stamtąd wyciągać. Kładzie się tam, gdzie my jesteśmy i wcale nie jest głośna . Troszkę musimy popracować nad jej wchodzeniem na stół :razz: Dziwię się, że za Kasią nie wskoczyła do tej wanny:evil_lol:. Kąpać się bez psa, też coś:obrazic: Quote
giselle4 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 ewa36 napisał(a):A poza tym wszyscy zdrowi ? Wybacz że się do tego nie odniosę - ani do innych oburzeń. Jestem tu dla konkretów. buźka, pa nie wierze:( jestes dla konkretow? wytlumacz co dla Ciebie jest konkret? bo dla mnie pomoc psom...sorry jestes beznadziejna i jeszcze nie zbanowana ...nie rozumiem Quote
ocelot Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 A ja ciągle się dziwię....Naprawdę.... Ewo36 swoje dziecko też oddasz do domu dziecka po nieprzespanej nocce? O a dzieci dłużej dorastają niż szczenięta. I troszkę pokory.Bo to Ty zawiniłaś, więc po co pyskówka? Ja jestem wstrząśnięta i oburzona. Quote
gonia66 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 kasiaprzystał napisał(a):Dzisiaj niestety nie dałam rady ale rano łapie siusiu i jedziemy do badania. Maja wieczorkiem płakała nam troszkę pod drzwiami ale byliśmy twardzi i w końcu zasnęła . Po tym co czytałam na wątku, że sunia jest taka niegrzeczna bałam się wstać rano z łóżka :razz: Ale Majcia przespała całą noc bez problemów i bez niespodzianek w postaci qupek czy siku :lol: Częstotliwość sikania znacznie się zmniejszyła, dzisiaj tylko raz zdarzyło się jej w domku ( ale pogoda była piękna i psy dużo czasu spędziły na ogrodzie). Ogólnie jest bardzo kochana:loveu: wczoraj złościła się, że jestem w wannie i nawet próbowała mnie stamtąd wyciągać. Kładzie się tam, gdzie my jesteśmy i wcale nie jest głośna . Troszkę musimy popracować nad jej wchodzeniem na stół :razz:MMmmmmmmmmiodzio:):) Dzieki Kasiu!!! Quote
wszpasia Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Miło widzieć jak Maja bryka w przyjaznym i wyrozumiałym środowisku:) Quote
Recommended Posts