Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maja od pół godziny jest w domowym Hoteliku u Kasi Przystał. Dzisiaj dostałam maila z zapytaniem o Maję. Odpisałam-Pani się zastanawia. Kasia będzie pisać na wątku Mai i wstawiać zdjęcia

Posted

Zofija napisał(a):
Maja od pół godziny jest w domowym Hoteliku u Kasi Przystał. Dzisiaj dostałam maila z zapytaniem o Maję. Odpisałam-Pani się zastanawia. Kasia będzie pisać na wątku Mai i wstawiać zdjęcia

JAk jest u Kasi, to mozemy byc spokojne:):)BArdzo, bardzo sie cieszę:)
Myslę, ze dobrze byloby małą może najpierw trochę "wychowac" i nauczyc życia, zeby nie daj Bóg nie znalazł sie podobny domek do tego, w ktorym miala to nieszczescie być ostatnio...bo wiemy, jak to jest czesto...słodki, piekny psiak..ale musimy oddac, bo....a tego Majeczce juz naparwde nie potrzeba..

Posted

gonia66 napisał(a):
JAk jest u Kasi, to mozemy byc spokojne:):)BArdzo, bardzo sie cieszę:)
Myslę, ze dobrze byloby małą może najpierw trochę "wychowac" i nauczyc życia, zeby nie daj Bóg nie znalazł sie podobny domek do tego, w ktorym miala to nieszczescie być ostatnio...bo wiemy, jak to jest czesto...słodki, piekny psiak..ale musimy oddac, bo....a tego Majeczce juz naparwde nie potrzeba..

też się cieszę i jestem spokojna. Kasia wstawi zdjęcia i będzie pisać na wątku

Posted

Zofija napisał(a):
Kasia wstawi zdjęcia i będzie pisać na wątku

Majka jest u nas i jak przystało na szczeniaka szaleje praktycznie cały czas :-)
Przyjazna, łagodna, śliczna, kochana itd...
Faktycznie musi się wiele nauczyć, wchodzi na stół, meble, grzebie w śmieciach i oczywiście gryzie wszystko co znajdzie ( np.kapcie ).

Martwi mnie to, że Maja bardzo duużo sika, kilka razy w ciągu godziny - może to stres? albo przeziębienie? oczywiście wszystkie potrzeby załatwia w domu :mad:

no to zdjęcia :-)
"dzień dobry" koteczku :-)

zabawy z rówieśnikiem:

"polowanie"

Posted

Hm... wątpliwości rozwiałoby badanie moczu lub objawowe podanie leków (oczywiście według uznania weta i o ile nie dałoby się, póki co i na szybko pobrać moczu). Na aż taki stres mi to nie wygląda. Bida kolędowała sporo, miała szansę się zaziębić/ złapać infekcję.

Posted

Wiecie, my jakiś czas temu znaleźliśmy z moim TŻ szczeniaka, Tyfusa, który został na stałe u mojej siostry. On baaaardzo dużo pił i sikał, badanie moczu wykryło białko, poza tym trzeba było obserwować, ile pies pił -wiecie, liczenie, ile szklanek itd. Tam to było łatwe, bo to jedyny zwierz w domu, ale może zróbcie taką obserwację, czy to jest litr dziennie, dwa, czy więcej. Podobno szczeniaki czasem zapadają na jakąś chorobę, która może być potencjalnie groźna dla ich życia, a wiąże się właśnie z dużą ilością picia i sikania. Ja dokładnie nie wiem, o co biega, bo to zniekształcone info z drugiej ręki, ale warto położyć na to nacisk. Poza tym podobno (Znowu) psom na coś takiego urosept pomaga, jak moi panowie mają zapalonko, to to dostają dwa razy dziennie i jest ok.
I jeszcze coś - mój kolega też niedawno znalazł szczeniora, który też masowo leje, więc może to kwestia pogody i naprawdę zapalonka, połączona ze stresem, zmianą otoczenia, szczenięcą wylewnością i wylądowaniem w ogzrewanym miejscu być moze po raz pierwszy w życiu - przeciez teraz w mieszkaniach sucho...

Posted

yunona napisał(a):
Tak,ale tymi wszystkimi niepewnosciami nalezaoby podzielic sie z wetem i jednak zrobic badania moczu. Gdybac nie ma co.:lol:

Dzisiaj niestety nie dałam rady ale rano łapie siusiu i jedziemy do badania.

Maja wieczorkiem płakała nam troszkę pod drzwiami ale byliśmy twardzi i w końcu zasnęła . Po tym co czytałam na wątku, że sunia jest taka niegrzeczna bałam się wstać rano z łóżka :razz:
Ale Majcia przespała całą noc bez problemów i bez niespodzianek w postaci qupek czy siku :lol:
Częstotliwość sikania znacznie się zmniejszyła, dzisiaj tylko raz zdarzyło się jej w domku ( ale pogoda była piękna i psy dużo czasu spędziły na ogrodzie).
Ogólnie jest bardzo kochana:loveu: wczoraj złościła się, że jestem w wannie i nawet próbowała mnie stamtąd wyciągać. Kładzie się tam, gdzie my jesteśmy i wcale nie jest głośna . Troszkę musimy popracować nad jej wchodzeniem na stół :razz:

Posted

kasiaprzystał napisał(a):
(...) Po tym co czytałam na wątku, że sunia jest taka niegrzeczna bałam się wstać rano z łóżka :razz: (...)

To Ci się udało! :happy1:

Posted

majqa napisał(a):
To Ci się udało! :happy1:

To jest jeszcze lepsze;):

Ogólnie jest bardzo kochana:loveu: wczoraj złościła się, że jestem w wannie i nawet próbowała mnie stamtąd wyciągać. Kładzie się tam, gdzie my jesteśmy i wcale nie jest głośna . Troszkę musimy popracować nad jej wchodzeniem na stół :razz:

Dziwię się, że za Kasią nie wskoczyła do tej wanny:evil_lol:. Kąpać się bez psa, też coś:obrazic:

Posted

ewa36 napisał(a):
A poza tym wszyscy zdrowi ?
Wybacz że się do tego nie odniosę - ani do innych oburzeń.
Jestem tu dla konkretów.
buźka, pa

nie wierze:(
jestes dla konkretow? wytlumacz co dla Ciebie jest konkret?
bo dla mnie pomoc psom...sorry
jestes beznadziejna i jeszcze nie zbanowana ...nie rozumiem

Posted

A ja ciągle się dziwię....Naprawdę....

Ewo36 swoje dziecko też oddasz do domu dziecka po nieprzespanej nocce? O a dzieci dłużej dorastają niż szczenięta.

I troszkę pokory.Bo to Ty zawiniłaś, więc po co pyskówka?
Ja jestem wstrząśnięta i oburzona.

Posted

Dzisiaj niestety nie dałam rady ale rano łapie siusiu i jedziemy do badania.

Maja wieczorkiem płakała nam troszkę pod drzwiami ale byliśmy twardzi i w końcu zasnęła . Po tym co czytałam na wątku, że sunia jest taka niegrzeczna bałam się wstać rano z łóżka :razz:
Ale Majcia przespała całą noc bez problemów i bez niespodzianek w postaci qupek czy siku :lol:
Częstotliwość sikania znacznie się zmniejszyła, dzisiaj tylko raz zdarzyło się jej w domku ( ale pogoda była piękna i psy dużo czasu spędziły na ogrodzie).
MMmmmmmmmmiodzio:):) Dzieki Kasiu!!!