panbazyl Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 dokładnie to. Na prezent potrzebuję. dlatego szukam a przy okazji różne takie inne znajduję fajne rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beatrx Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 swego czasu coś takiego na allegro było, tylko nie nazwane w ten sposób. u mnie w okolicy spanielka na takiej obroży prowadzają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 no właśnie - też to na allegro spotkałam, ale wtedy nie miałam planu na prezent. Znalazłam na jakimś dziwnym portalu okienko czy jakoś tak,a le nie znam tego portalu i bez ceny. Poczekam i poszukam. Nie pali mi się jeszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cockermaniaczka Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Ja bym na swoim spanielu pociagowym z checia to wyprobowala :p Dajcie znac jak znajdziecie gdzies dostepne w Pl... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beatrx Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 no ale ta obroża tyle ze Ci tą pętelkę zaciskową na odpowiednim miejscu trzyma, tak ze nie musisz tego non stop kontrolować, a więcej żadnych cudów nie robi;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cockermaniaczka Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Mojemu psu by sie takie cos nadalo...Bo jak ma wysoko obroze to jest ok,powiedzmy ze idzie znosnie...A jak ma zwykla,nisko to jest nie do ogarniecia... :mad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 [quote name='Beatrx']no ale ta obroża tyle ze Ci tą pętelkę zaciskową na odpowiednim miejscu trzyma, tak ze nie musisz tego non stop kontrolować, a więcej żadnych cudów nie robi;)[/QUOTE] no i dokładnie o to chodzi. zero cudów, zwykła biologia i ręce na miejscu a nie powyrywane. jak ktoś znajdzie - proszę o info. Dal dużego psa, tzn większego, powiedzmy wielkości labradora, onka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filodendron Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 [quote name='Beatrx']to to:cool3: [IMG]http://s7d2.scene7.com/is/image/NationalGeographic/1074575_2?$product320x320$[/IMG][/QUOTE] Obroża zaciskowa nosi imię jego żony? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 [quote name='filodendron']Obroża zaciskowa nosi imię jego żony? ;)[/QUOTE] to miło z jego strony, nie? Lepiej żony niż kochanki :diabloti::diabloti: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewunian Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 na Allegro już ta obroża jest. Oczywiście, promowana "CM". [url]http://allegro.pl/obroza-kolnierz-dlawik-zaklinacz-psow-hit-i2724581010.html[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evel Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 A nie lepiej użyć zwykłego dławika? Czy to passe? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirinna Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 a co daje ta obroża? jak oddziałowuje na psa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evel Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Utrzymuje dławik za uszami, w sensie, że nie trzeba go poprawiać. Tak na chłopski rozum i bez energii ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javena Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 [URL]http://allegro.pl/obroza-kolnierz-dlawik-zaklinacz-psow-hit-i2799136568.html[/URL] 26 DNI DO KOŃCA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 [quote name='evel']A nie lepiej użyć zwykłego dławika? Czy to passe? ;)[/QUOTE] można i zwykły - miałaś przyklad na moim czarnuchu - na łańcuszku wtedy na wystawie był coście go we dwie trzymały.... Zwykly dławik spada, chyba, ze pies ma sierść kudłatą. A jak spadnie to jak zwykła smycz działa, czyli wcale.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evel Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Zawsze można poprawić ;) Chociaż na dłuższą metę to bywa upierdliwe. Swoją drogą, uwielbiam łańcuszki na psach :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 można poprawiać, ale po kilkunastu minutach dasz sobie spokój i włączysz cholerowanie. Dzięki za linki do "wynalazku" diabła :) poczekam na kasę i zamówię :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzikie nieporadne Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Fajny wynalazek;) aczkolwiek ten sznurek nie wydaje mi się zbyt dobry do korekt...... chyba ja jednak rozejrzę się za ciasnym łanicuszkiem i tyle...taniej no i aż tak nie obciążoną szyi psa no i można założyć jeszcze zwykła obrożę jednocześnie z dławkiem:cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 ten "sznurek" jest tak na prawdę rewelacyjny - ale też trzeba się nauczyć go obsługiwać. To polączenie klsycznej ringówki wystawowej z mixem obrożowym który trzyma tą ringówkę na miejscu gdzie pies ma najczulszą szyję i ciągnąć nie będzie, chyba ze jest masochistą. Można by na i ringówce, nawet się zastnawialam czy tak psów nie wyprowadzać. Ogara w każdym razie juz od 2 miesięcznego szczyla nauczyłam chodzić od razu na ringówce (ale tej zaciskowej a nie "szubienicznej") i ogar peknie chodzi teraz na zwyklej obroży, nawet na nitce by mi ladnie szedł. Za to labek jedne to traktor na łańcuszku - zwłaszcza w obcym miejscu pełnym ciekawych aromatów i miejsc godnych obsikania (łącznie z ringiem i lokatami - zawsze jak ma lokatę mniejszą niż I to podnosi łapę i ma ochotę oblać...aż mi wstyd...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts