eliza_sk Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [CENTER][SIZE=3][COLOR=DarkGreen][B]Wg wstępnych ustaleń potrzebujemy [COLOR=Red]ok. 1900 zł[/COLOR] na publikację naszego listu otwartego w Gazecie Wyborczej. My dajemy 200 zł.[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=DarkGreen][B] Kto się dokłada? Zbieramy deklaracje.[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=DarkGreen][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=DarkGreen][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=2][COLOR=Black]SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[/B][B][SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł[/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER] Jestem po rozmowie z Wyborczą, wstępnie do jutra zarezerwowałam całą stronę 4 (30 modułów) - jutro mam się określić jaka wielkość będzie nas interesowała. Koszt 1 modułu to 165 zł netto. Tekst trzeba przesłać im jak najszybciej, bo muszą go skonsultować ze swoim prawnikiem. [CENTER][B] [SIZE=4]Proszę więc o deklaracje kwot, ponieważ jutro mam dzwonić do babeczki, powiedzieć o wstępnej wielkości i o kwocie, jaką dysponujemy, żeby mogli jakoś dostosować ten koszt do nas. [/SIZE][SIZE=4] W tej chwili mamy 500 zł.[/SIZE][/B] [/CENTER] Quote
Kinya Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='ewelinka_m']wrzuciłam już info na fb oczywiście wszyscy nas wspierają , popierają itd,..odzew pozytywny ;) [/QUOTE] Wrzuć tutaj linka proszę. Quote
potoczanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='ewelinka_m']wrzuciłam już info na fb oczywiście wszyscy nas wspierają , popierają itd,..odzew pozytywny ;) dostałam również dość ciekawe wskazówki na temat tego jak cała akcja mogłaby wyglądać..przejście w zupełnej ciszy ze zniczami jest kontrowersyjne a przecież o jak największy rozgłos nam chodzi:cool3: "(...)proponowałbym przygotować zdjęcia ze schroniska w dużym formacie - ludzie reagują na to co widzą, podobnie z transparentami - duże, jasne , czytelne. na tyle duże by było je widać nad tłumem. jeden transparent powinien być niesiony na przodzie manifestacji - szeroki ale niski by nie zasłaniać uczestników. zdjęcia na tyczkach niesione nieco z tyłu - chodzi o to by było widać ,że nie idą dwie osoby z transparentem tylko tłum. manifestacje mogłyby otwierać dwie osoby niosące znicze. dobrze byłoby zakończyć marsz rozstawiając zdjęcia np. na jakimś murku i zapalając pod nimi znicze. dobrze wyglądałoby gdyby uczestnicy szli przez miasto ze zniczami w ręce.brzmi to okrutnie marketingowo ale wydaje mi się ,że chodzi o to by przekaz trafił do mediów a nie był tylko dla kielczan, którzy akurat będą przechodzić. zastanawiam się czy przemarsz ubranej na czarno grupy , ze zniczami transparentami, zdjęciami w całkowitej ciszy nie wywarłby większego efektu niż trąbki bębny etc. "[/QUOTE] Myślę, że statystyczny Polak - katolik nie zrozumie intencji cichego marszu ze zniczami. Znicze są w jego świadomości zarezerwowane dla wspominania, uczczenia człowieka, nie zwierzęcia i taki przemarsz mógłby wywołać raczej niechęć jeśli nie oburzenie przeciętnego kielczanina. Moglibyśmy zostać odebrani jako grupa oszołomionych ekologów - świętokradców, którzy "zajmują się bezdomnymi kundlami, a nie umieją uszanować świętości". Sądzę, że należy uderzyć w racjonalną, praktyczną stronę Kowalskiego i głośno, przy pomocy gwizdków, bębnów, trąbek etc., podkreślić nierzetelność, nieuczciwość, niegospodarność i arogancję włodarzy miasta i pukowców. Katować psa - to źle, ale katować psy za moje podatki - to jeszcze gorzej - takie jest myślenie przeciętnego Polaczka, niestety. Czy hasło bojowe "Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!" może być? albo "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!" Quote
ania z poznania Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='potoczanka'] Czy hasło bojowe "Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!" może być? [/QUOTE] Bardzo mi się [B]to [/B]hasło podoba! Quote
andzia69 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Czy oprócz tego otwartego listu będą również w artykule umieszczone zdjęcia??? bo tekst tekstem - nie wszyscy go będą czytać...ale zdjęcia to sobie każdy pomimo wszystko zobaczy.... mogę dołożyć od siebie 100 zł:oops: Quote
Shania Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 ciotki a może zamiast zniczy pochodnie???Takie sa na stoiskach ogrodniczych w centrach handlowych..koszt ok.6-9 zł, w zależności od wielkości, a czarny strój jak najbardziej, jako symbol żalu... Quote
Potter Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='potoczanka'] Czy hasło bojowe "Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!" może być? albo "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/QUOTE] Świetne, już teraz proszę wszystkich o wkuwanie ich na pamięć :diabloti:. [CENTER] [SIZE=3]"[B]Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!"[/B] [B] "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/B][/SIZE] [/CENTER] Quote
eneda Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ja jestem za zniczami, najbardziej wymowne. Ale uważam, że marsz w ciszy może być dla większości nie zrozumiały. Może napisać coś mocnego, poważnego, smutnego, załatwić nagłośnienie i idąc opowiadać o Gafie, co wyszło na sekcji, zapraszać przechodniów i ogólnie co się dzieje w schronisku....mówic wszystkim głośno po co tu jesteśmy i co chcemy zmienić.... Quote
eve-w Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Słuchajcie. A może tez warto nawiązać kontakt z osobą, która organizowała poprzedni "spacerek". Mimo wszystko, rozgłos jakiś był, wyrażali swoje oburzenie nt schroniska w Kielcach. Moze potraktowac ich jednak jako sojusznikow a nie wrogów? Quote
Poker Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 A czy nie lepiej zamiast płatnego ogłoszenia za takąąąąąąąą kasę udzielić wywiadu jakiemuś dziennikarzowi? Quote
Viris Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='potoczanka'] Czy hasło bojowe "Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!" może być? albo "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/QUOTE] Pierwsze jest genialne. A drugie może " Prezesi Puku - kolesi kilku - mordują zza biurek - zwierzęta w schronisku" . Proszę o pomoc w projecie tych ulotek, mogę wydrukować mam nadzieję że minimum 50stron A4 - ale na projekt nie starczy mi czasu. Dobrze by było wykorzystać hasło wyborcze prezydenta z jego zdjęciem lub "podpisem" żeby było wiadome, a pod tym zdjęcia z Dymin - Kielczanie uwierzą! Quote
eliza_sk Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='Poker']A czy nie lepiej zamiast płatnego ogłoszenia za takąąąąąąąą kasę udzielić wywiadu jakiemuś dziennikarzowi?[/QUOTE] Nie, bo żaden dziennikarz nie napisze co do słowa tego co byśmy chcieli przekazać. Po przejściu przez cenzurę wyjdzie z tego taka piguła, że jeszcze na korzyść schronu będzie. Quote
Handzia55 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Już dawno pisałam na wątku Gafy, żeby połączyć wyborcze zdjęcia Lubawskiego ze zdjęciami z Dymin. Quote
golf Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 jesli bedziecie potrzebowac zrobic jakas grafike plakatu,baneru itp prosze o PW, moze bede mogla pomoc Quote
Elka_Ka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='potoczanka']Myślę, że statystyczny Polak - katolik nie zrozumie intencji cichego marszu ze zniczami. Znicze są w jego świadomości zarezerwowane dla wspominania, uczczenia człowieka, nie zwierzęcia i taki przemarsz mógłby wywołać raczej niechęć jeśli nie oburzenie przeciętnego kielczanina. Moglibyśmy zostać odebrani jako grupa oszołomionych ekologów - świętokradców, którzy "zajmują się bezdomnymi kundlami, a nie umieją uszanować świętości". Sądzę, że należy uderzyć w racjonalną, praktyczną stronę Kowalskiego i głośno, przy pomocy gwizdków, bębnów, trąbek etc., podkreślić nierzetelność, nieuczciwość, niegospodarność i arogancję włodarzy miasta i pukowców. Katować psa - to źle, ale katować psy za moje podatki - to jeszcze gorzej - takie jest myślenie przeciętnego Polaczka, niestety. Czy hasło bojowe "Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!" może być? albo "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/QUOTE] Masz rację co do odbioru takiekiej cichej manifestacji za zniczami. Powinni nas widzieć i słyszeć, bo to nie ma być spacerek tylko protest - manifestacja. Quote
eve-w Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Myślę, że jak każdy będzie maszerował z białym balonikiem, które pod UM wypuścicie - będzie dobrze. Każdy biały balonik to będzie ślad po jednej istocie, która straciła w tym schronie życie. Może zaśmiecić miejsce zamieszkania pasztetowej? Znicze tez można rozpalić, ale na samym końcu marszu, pod UM/pasztetową czy samym schronem. Quote
danielka92 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='Potter']Świetne, już teraz proszę wszystkich o wkuwanie ich na pamięć :diabloti:. [CENTER] [SIZE=3]"[B]Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!"[/B] [B] "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/B][/SIZE] [/CENTER][/QUOTE] To pierwsze hasło naprawdę świetne! Quote
agusiazet Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Popieram Was w całej rozciągłości!!! Podpisałam petycję!!! Na protest nie mogę niestety przyjechać, pracuję w szkole, nie mam możliwości brania wolnego, kiedy zechcę! Quote
magenka1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Właśnie podpisałam petycję, widziałam wcześniej reportaże w tv , gdybym mieszkała blisko na pewno bym przyjechała ale to drugi koniec Polski i do tego pracuję, Ale duchowo jestem z Wami!!! Quote
Damroka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ja podpisałam już pod koniec października, ale będe podsyłać info o petycji komu się da! Nie można dopuścić żeby było tak dalej, jestem z Wami całym sercem i trzymam kciuki baaaaaardzo mocno żeby udało się zapewnić zwierzakom godziwe życie!!!!!!!! Quote
eve-w Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dziewczyny! Osoba na FB poddala mi swietny pomysl! W organizacje manifestacji a raczej jej przebieg trzeba zaangazowac klub [B]Korona Kielce[/B]! tu adres: [email][email protected][/email] Czy mozecie wyslac po chiciaz jednym mailu do nich z prosba o przyjscie i rozpowszechnianie informacji? nie mozna wstawic na ich tablicy posta ;/ cwane bestie :) Quote
rebellia Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Podpisałam i rozsyłam wici. Masakra jakaś, nie wiedziałam, że jest tak źle. Quote
halcia Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Podpisałam.Pierwsze hasło bardzo dobre!Klarowne!Całym sercem jestem z Wami!W Orzechowcach kiedys sie udało.Jest to juz przyzwoite schronisko. Quote
Recommended Posts