Jump to content
Dogomania

Walka o schron - kielce dyminy - organizujemy manifestację - przyłącz się do nas!!!

Recommended Posts

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][SIZE=3][COLOR=DarkGreen][B]Wg wstępnych ustaleń potrzebujemy [COLOR=Red]ok. 1900 zł[/COLOR] na publikację naszego listu otwartego w Gazecie Wyborczej. My dajemy 200 zł.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=DarkGreen][B] Kto się dokłada? Zbieramy deklaracje.[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=DarkGreen][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=DarkGreen][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=2][COLOR=Black]SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[/B][B][SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł[/COLOR][/SIZE][/B]
[/CENTER]

Jestem po rozmowie z Wyborczą, wstępnie do jutra zarezerwowałam całą stronę 4 (30 modułów) - jutro mam się określić jaka wielkość będzie nas interesowała. Koszt 1 modułu to 165 zł netto.

Tekst trzeba przesłać im jak najszybciej, bo muszą go skonsultować ze swoim prawnikiem.

[CENTER][B] [SIZE=4]Proszę więc o deklaracje kwot, ponieważ jutro mam dzwonić do babeczki, powiedzieć o wstępnej wielkości i o kwocie, jaką dysponujemy, żeby mogli jakoś dostosować ten koszt do nas. [/SIZE][SIZE=4]

W tej chwili mamy 500 zł.[/SIZE][/B] [/CENTER]

Posted

[quote name='ewelinka_m']wrzuciłam już info na fb oczywiście wszyscy nas wspierają , popierają itd,..odzew pozytywny ;)
[/QUOTE]

Wrzuć tutaj linka proszę.

Posted

[quote name='ewelinka_m']wrzuciłam już info na fb oczywiście wszyscy nas wspierają , popierają itd,..odzew pozytywny ;)
dostałam również dość ciekawe wskazówki na temat tego jak cała akcja mogłaby wyglądać..przejście w zupełnej ciszy ze zniczami jest kontrowersyjne a przecież o jak największy rozgłos nam chodzi:cool3:

"(...)proponowałbym przygotować zdjęcia ze schroniska w dużym formacie - ludzie reagują na to co widzą, podobnie z transparentami - duże, jasne , czytelne. na tyle duże by było je widać nad tłumem.
jeden transparent powinien być niesiony na przodzie manifestacji - szeroki ale niski by nie zasłaniać uczestników. zdjęcia na tyczkach niesione nieco z tyłu - chodzi o to by było widać ,że nie idą dwie osoby z transparentem tylko tłum. manifestacje mogłyby otwierać dwie osoby niosące znicze.
dobrze byłoby zakończyć marsz rozstawiając zdjęcia np. na jakimś murku i zapalając pod nimi znicze. dobrze wyglądałoby gdyby uczestnicy szli przez miasto ze zniczami w ręce.brzmi to okrutnie marketingowo ale wydaje mi się ,że chodzi o to by przekaz trafił do mediów a nie był tylko dla kielczan, którzy akurat będą przechodzić.
zastanawiam się czy przemarsz ubranej na czarno grupy , ze zniczami transparentami, zdjęciami w całkowitej ciszy nie wywarłby większego efektu niż trąbki bębny etc. "[/QUOTE]

Myślę, że statystyczny Polak - katolik nie zrozumie intencji cichego marszu ze zniczami. Znicze są w jego świadomości zarezerwowane dla wspominania, uczczenia człowieka, nie zwierzęcia i taki przemarsz mógłby wywołać raczej niechęć jeśli nie oburzenie przeciętnego kielczanina. Moglibyśmy zostać odebrani jako grupa oszołomionych ekologów - świętokradców, którzy "zajmują się bezdomnymi kundlami, a nie umieją uszanować świętości". Sądzę, że należy uderzyć w racjonalną, praktyczną stronę Kowalskiego i głośno, przy pomocy gwizdków, bębnów, trąbek etc., podkreślić nierzetelność, nieuczciwość, niegospodarność i arogancję włodarzy miasta i pukowców. Katować psa - to źle, ale katować psy za moje podatki - to jeszcze gorzej - takie jest myślenie przeciętnego Polaczka, niestety.

Czy hasło bojowe "Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!" może być?
albo "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"

Posted

Czy oprócz tego otwartego listu będą również w artykule umieszczone zdjęcia??? bo tekst tekstem - nie wszyscy go będą czytać...ale zdjęcia to sobie każdy pomimo wszystko zobaczy....

mogę dołożyć od siebie 100 zł:oops:

Posted

ciotki a może zamiast zniczy pochodnie???Takie sa na stoiskach ogrodniczych w centrach handlowych..koszt ok.6-9 zł, w zależności od wielkości, a czarny strój jak najbardziej, jako symbol żalu...

Posted

[quote name='potoczanka'] Czy hasło bojowe "Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!" może być?
albo "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/QUOTE]

Świetne, już teraz proszę wszystkich o wkuwanie ich na pamięć :diabloti:.

[CENTER] [SIZE=3]"[B]Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!"[/B]

[B] "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/B][/SIZE]
[/CENTER]

Posted

Ja jestem za zniczami, najbardziej wymowne.

Ale uważam, że marsz w ciszy może być dla większości nie zrozumiały.

Może napisać coś mocnego, poważnego, smutnego, załatwić nagłośnienie i idąc opowiadać o Gafie, co wyszło na sekcji, zapraszać przechodniów i ogólnie co się dzieje w schronisku....mówic wszystkim głośno po co tu jesteśmy i co chcemy zmienić....

Posted

Słuchajcie. A może tez warto nawiązać kontakt z osobą, która organizowała poprzedni "spacerek". Mimo wszystko, rozgłos jakiś był, wyrażali swoje oburzenie nt schroniska w Kielcach. Moze potraktowac ich jednak jako sojusznikow a nie wrogów?

Posted

[quote name='potoczanka']
Czy hasło bojowe "Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!" może być?
albo "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/QUOTE] Pierwsze jest genialne. A drugie może " Prezesi Puku - kolesi kilku - mordują zza biurek - zwierzęta w schronisku" .

Proszę o pomoc w projecie tych ulotek, mogę wydrukować mam nadzieję że minimum 50stron A4 - ale na projekt nie starczy mi czasu. Dobrze by było wykorzystać hasło wyborcze prezydenta z jego zdjęciem lub "podpisem" żeby było wiadome, a pod tym zdjęcia z Dymin - Kielczanie uwierzą!

Posted

[quote name='Poker']A czy nie lepiej zamiast płatnego ogłoszenia za takąąąąąąąą kasę udzielić wywiadu jakiemuś dziennikarzowi?[/QUOTE]

Nie, bo żaden dziennikarz nie napisze co do słowa tego co byśmy chcieli przekazać. Po przejściu przez cenzurę wyjdzie z tego taka piguła, że jeszcze na korzyść schronu będzie.

Posted

[quote name='potoczanka']Myślę, że statystyczny Polak - katolik nie zrozumie intencji cichego marszu ze zniczami. Znicze są w jego świadomości zarezerwowane dla wspominania, uczczenia człowieka, nie zwierzęcia i taki przemarsz mógłby wywołać raczej niechęć jeśli nie oburzenie przeciętnego kielczanina. Moglibyśmy zostać odebrani jako grupa oszołomionych ekologów - świętokradców, którzy "zajmują się bezdomnymi kundlami, a nie umieją uszanować świętości". Sądzę, że należy uderzyć w racjonalną, praktyczną stronę Kowalskiego i głośno, przy pomocy gwizdków, bębnów, trąbek etc., podkreślić nierzetelność, nieuczciwość, niegospodarność i arogancję włodarzy miasta i pukowców. Katować psa - to źle, ale katować psy za moje podatki - to jeszcze gorzej - takie jest myślenie przeciętnego Polaczka, niestety.

albo "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/QUOTE]
Masz rację co do odbioru takiekiej cichej manifestacji za zniczami. Powinni nas widzieć i słyszeć, bo to nie ma być spacerek tylko protest - manifestacja.

Posted

Myślę, że jak każdy będzie maszerował z białym balonikiem, które pod UM wypuścicie - będzie dobrze. Każdy biały balonik to będzie ślad po jednej istocie, która straciła w tym schronie życie. Może zaśmiecić miejsce zamieszkania pasztetowej? Znicze tez można rozpalić, ale na samym końcu marszu, pod UM/pasztetową czy samym schronem.

Posted

[quote name='Potter']Świetne, już teraz proszę wszystkich o wkuwanie ich na pamięć :diabloti:.

[CENTER] [SIZE=3]"[B]Panie Lubawski - nie masz honoru - miałeś wyrzucić - oprawców ze schronu!"[/B]

[B] "Prezesi Puku - kolesi klika- mordują zza biurek - zwierzęta w Dyminach!"[/B][/SIZE]
[/CENTER][/QUOTE]

To pierwsze hasło naprawdę świetne!

Posted

Właśnie podpisałam petycję, widziałam wcześniej reportaże w tv , gdybym mieszkała blisko na pewno bym przyjechała ale to drugi koniec Polski i do tego pracuję,
Ale duchowo jestem z Wami!!!

Posted

Ja podpisałam już pod koniec października, ale będe podsyłać info o petycji komu się da! Nie można dopuścić żeby było tak dalej, jestem z Wami całym sercem i trzymam kciuki baaaaaardzo mocno żeby udało się zapewnić zwierzakom godziwe życie!!!!!!!!

Posted

Dziewczyny! Osoba na FB poddala mi swietny pomysl! W organizacje manifestacji a raczej jej przebieg trzeba zaangazowac klub [B]Korona Kielce[/B]!
tu adres: [email][email protected][/email]
Czy mozecie wyslac po chiciaz jednym mailu do nich z prosba o przyjscie i rozpowszechnianie informacji? nie mozna wstawic na ich tablicy posta ;/ cwane bestie :)