pucka69 Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 ...eee Olga nie przesadzaj, poza ty nie "sfinansujesz" tylko "sfinansujemy" ... a używana lampa kosztuje ok. 400 - czyli 1/4 już właściwie mamy, a nawet więcej - niech tylko pieniadze za szale zrobione wpłyną. A Ty dasz za swój szal (swoje trzy szale !) ile będziesz uwazała za stosowne ... Quote
gallegro Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 >Pucka69, nie wiem ile brakuje do lampy (na razie nie wiem też za ile kupię lampę), ale podjąłem właśnie decyzję, że sfinansuje pozostałą część. Żeby było brdziej przejrzyście, sfinansuję przynajmniej połowę wartości lampy. Żeby nie było zbyt łatwo będziesz "musiała" jeden szalik zrobić dla mnie :razz:. Szczegóły ustalimy pózniej, ale od razu Cię pocieszę, że nie będzie zbyt pracochłonny, cobyś miała jeszcze czas popstrykać na klawiaturze. Swoją drogą przydałby sią Tobie program tłumaczący mowę na tekst pisany. Mogłabyś dziergać, i udzielać się na forum jednocześnie :evil_lol:. Od dzisiaj będę śledził Allegro w celu zakupu "pro forma" tej lampy. Pieniądze z zamówionych i wykonanych w przyszłości szali możesz przeznaczyć na co chcesz, ale jak nietrudno zgadnąć, pewnie i tak skorzystają na tym potrzebujące psiaki. Quote
pucka69 Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 gallegro napisał(a):>Pucka69, nie wiem ile brakuje do lampy (na razie nie wiem też za ile kupię lampę), ale podjąłem właśnie decyzję, że sfinansuje pozostałą część. Żeby było brdziej przejrzyście, sfinansuję przynajmniej połowę wartości lampy. Żeby nie było zbyt łatwo będziesz "musiała" jeden szalik zrobić dla mnie :razz:. Szczegóły ustalimy pózniej, ale od razu Cię pocieszę, że nie będzie zbyt pracochłonny, cobyś miała jeszcze czas popstrykać na klawiaturze. Swoją drogą przydałby sią Tobie program tłumaczący mowę na tekst pisany. Mogłabyś dziergać, i udzielać się na forum jednocześnie :evil_lol:. Od dzisiaj będę śledził Allegro w celu zakupu "pro forma" tej lampy. Pieniądze z zamówionych i wykonanych w przyszłości szali możesz przeznaczyć na co chcesz, ale jak nietrudno zgadnąć, pewnie i tak skorzystają na tym potrzebujące psiaki. ....:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: .... hura!!! hura!!!.... niech żyje gallegro długo!!!! masz u mnie szal jaki chcesz - no mówisz i masz! no super po prostu - czyli - ile by nie kosztowała lampa - ja i moje szaliki pół dajemy na bank... ... a później - to będe robiła na Węgrów - juz zdecydowałam... pozdrawiam i jeszcze raz HURRA! i NIECH ŻYJE !!! Quote
Aga_Mazury Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 Widzę, że interes szalikarski idzieeeeeeeee............:loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi: Nie zdążyłam napisać...że na lampę zbieramy nadal (Tweety :cool3: )...a tu już się sprawa sama potoczyła....echhhhh...nie nadążam teraz.... Co do zmiany tytułu....też wiem, że powinnam go zmienić, ale na jaki....?..przecież już o Psi Losie i jego mieszkańcach mamy nie pisać...więc na jaki?...a swoją drogą ciekawe co u Wedelka i Fuksika.... Zakupioną lampę pierwsza wypróbuje nasza Aksa....bo już tak długo na nią czeka... Quote
gallegro Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Aga_Mazury napisał(a):...Zakupioną lampę pierwsza wypróbuje nasza Aksa....bo już tak długo na nią czeka... Popieram! Po zakupie lampy podam bezpośrednio adres Ulvhedinn jako adres do wysyłki. Quote
ulvhedinn Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Ojej :oops: :oops: :oops: ale się Aksula ucieszy (ona uwielbia wszelkie zabiegi, nawet zastrzyki:evil_lol: ) No i a faktycznie bardzo bym chciała wyleczyć odleżynę przed zimą... bo na mrozie znów się pogorszy, a przecież nie będę jej cały czas w domu trzymać:shake: (do wiosny zostałyby pewnie gołe, nadgryzione cegły:evil_lol: ) :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Aga_Mazury Posted September 24, 2006 Author Posted September 24, 2006 no...mamy nadzieję na zdjęcia...cieszącej się Aksy...wygrzewającej dopkę pod lampą...:evil_lol: Quote
shantara Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 To ta lampa na odleżyny też działa? Quote
gallegro Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 [quote name='ulvhedinn']Ojej :oops: :oops: :oops: ale się Aksula ucieszy (ona uwielbia wszelkie zabiegi, nawet zastrzyki:evil_lol: ) No i a faktycznie bardzo bym chciała wyleczyć odleżynę przed zimą... bo na mrozie znów się pogorszy, a przecież nie będę jej cały czas w domu trzymać:shake: (do wiosny zostałyby pewnie gołe, nadgryzione cegły:evil_lol: ) :Rose: :Rose: :Rose: No to szykuj się Ciotka do zabiegu...ups! miałem na myśli Aksę...oczywiście :oops:. Jeśli nic się nie zmieni, to dostaniemy obiecaną lampę za 310 pln z przesyłką (ja pokrywam połowę). http://www.allegro.pl/show_item.php?item=129819997 Cena widoczna na aukcji, została w rozmowie telefonicznej poddana "małej modyfikacji". Jest to wersja bez oryginalnej walizki (jest zastępcza), z wygodnym małym zasilaczem. Myślę że to dobry zakup :roll:. Ulvhedinn, podaj adres na który ma zostać wysłana lampa. >Shantara, w leczeniu odleżyn Bioptronem podobno uzyskuje się dobre wyniki. Quote
ulvhedinn Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 No to sie szykujemy:cool3: sprawdzimy na własnej skórze :evil_lol: Mam nadzieję, że się nie pogniewacie, jak ponaświetlam też łyse dziury i rany Mili? Bo ona ciągle ma kłopoty ze skórą, a leczyć możemy tylko objawowo:shake: Kochani jesteście....:p Quote
gallegro Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Naświetlaj co tylko się da. Przecież Aksy nie będziesz naświetlać przez 24 godz. na dobę, a naświetlając inne psiaki lampa będzie lepiej wykorzystana. W komplecie będzie instrukcja, ale myślę, że lepiej poszukać w necie wskazówek odnośnie konkretnych schorzeń (czas naświetlania, ilość zabiegów itd.). Właściciel lampy obiecał, że wyśle ją jeszcze dzisiaj priorytetem, więc do Ciebie dotrze jutro lub najpózniej w środę. Quote
ARKA Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 pajunia napisał(a): Zaczynam miec ( co z przykroscia stwierdzam) watpliwosci , co do swiatlych poczynan Psiego Losu. Mam wrazenie i to wrazenie wiele osob ze mna dzieli, ktore jednak do tej pory sie nie wypowiadaly na watku w obawie linczu , przez zwolennikow Pana Orzechowskiego, ze tu jednak duza role graly czynniki komercyjne i promocja kliniki. Zastanawia mnie rowniez fakt, dlaczego, jako dogomaniacy , nie mamy wiecej pomagac w szukaniu domow dla tych psiakow. Szczerze mowiac, nie podoba mi sie takie stawianie sprawy przez Psi Los i jestem rozczarowana. Bylam dlugo pelna uznania i respektu dla ich postepowania i tym bardziej boli mnie stwierdzenie o nie pomaganiu wiecej bezdomnym zwierzetom. I kto to pisze. Widzisz, Pan Orzechowski jesli, to naprawde DOKŁADA i psom szuka domow. Nie pobiera oplaty 250euro za psa, nie ma zyskow z bezdomnych psow a co Ty mozesz powiedziec o sobie? Wiec jakim prawem wypowiadasz sie o intencjach Pana J.Orzechowskiego. Quote
Zwierzak6 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 :crazyeye:Jezus Maria, a ktoś tu bierze 250 euro za psa ??:-o:mdleje: Quote
Kora Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 ARKA, znowu zaczynasz temat, juz to bylo przerabiane. Quote
Aga_Mazury Posted September 26, 2006 Author Posted September 26, 2006 gallegro jak rozumiem to zapłaciłeś już za tą lampę...i pewnie poszła już do Ciotki Ulv i jej ukochanej bandy :evil_lol: ...poproszę o przedstawienie nam ...jaki mamy wobec Ciebie dług w związku z zakupem i of course numer konta na priw...nie wiem ile jest w chwili obecnej na AFN na lampę...i ile jeszcze ew. pucka "wyszalikowała" może jeszcze ;).....pucka daj znać.... Quote
gallegro Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Aga, tak sobie siedze i kombinuję... jak to będzie wyglądało... będziecie przelewć kasę z AFN na moje prywatne konto? :crazyeye:. To bez sensu, nie mówiąc o tym, że czuł bym się podle. Od Pucki też nic nie chcę (oprócz jednego maleńkiego szaliczka). Siedzi całymi dniami i nocami bidna Ciotka i modli się, żeby kłębek z włóczką jak najszybciej się skończył :lol:. Obiecałem, że pokryję przynajmniej połowę, więc pokryję 100% i wszystko będzie zgodnie z umową. Jeśli jest na AFN jakaś kasa na lampę to zakładam, że mam prawo ją zadysponować, dlatego proszę przesunąć ją do ogólnego worka (chyba że macie inne sugestie). >Pucka69, ale ten szalik dla mnie to i tak Cię nie minie. Chcę go dostać pod choinkę ;). Tak naprawdę to nic pilnego, ale jak masz mi go zrobić na wiosnę, to już lepiej na następną zimę :evil_lol:. Quote
GreenEvil Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 gallegro :-o :mdleje::mdleje: :Rose::Rose::Rose: dziekujemy w imieniu psiakow :loveu: pzdr GreenEvil Quote
Tweety Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 GreenEvil napisał(a):gallegro :-o :mdleje::mdleje: :Rose::Rose::Rose: dziekujemy w imieniu psiakow :loveu: pzdr GreenEvil po prostu - wielkie dzięki:loveu: Quote
ARKA Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [quote name='Kora']ARKA, znowu zaczynasz temat, juz to bylo przerabiane. Owszem bylo-ale nie kazdy jest swiadom tego, ze 'ta pomoc',biednym polskim psiakom, nie jest WCALE BEZINTERESOWNA! W Niemczech sa oplaty-MUS- 200-250 euro za psa kundelka a rasowopodobnego nawet wiecej! I nie mam nic przeciw-nie jest tak jak u nas, ze sie modlimy aby tylko pies znalazl poprostu dobry dom-niech biora oplaty-tam- ale robienie z siebie 'sw.Teresy', zero pomocy wiedzac ze tu bida az piszczy to jest bezczelnosc. Wiecej, straszenie o likwidacji miejsca gdzie z pustego przelewa sie w prozne jest karygodne. Zabranie 13 psow z Wegrowa i danie datku 160zl plus karma z darow, pozostawiam bez komentarza. Pan Janusz Orzechwoski prosił o przekazanie, ze On poprostu adoptuje Nuke. Pokrycia kosztow leczenia zadnych nie chce, za leczenie wegrowskich dwoch szczeniaczkow z ktorych przezyla wlasnie Nuka. Doskonale sobie zdawal i zdaje sprawe jaka sytuacja finansowa i ogolna jest w wegrowskim schronisku. Quote
pajunia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Arka jestes jedna z najbardziej falszywych, pustych , prymitywnych , zlosliwych osob, ktore w zyciu spotkalam. Twoj charakter jest tak paskudny, ze to przeciez nawet ciebie musi bolec. Potrafisz tylko niszczyc, psuc , wszystko z blotem mieszac, na wszystkich watkach- klotnie wywolywac, do wszystkiego , nieproszona, sie wtracac.. Jestes najbardziej niecierpiana osoba na forum, ale konkretnej pomocy, to zero. Do tej pory, jedna labke wzielas i plawisz sie w zwiazku z tym w samouwielbieniu. Co do tej pory zrobilas dla Wegowa? Ile razy tam bylas? Ilu zwierzetom stamtad pomoglas? Widze, ze ciebie Wegow "zauroczyl". Przerabialas moze w podstawowce " Szklane domy", czyzby w zwiazku z tym, te szklane budy, tak cie w Wegrowie " zauroczyly"? Masz racje, wzielam 13 psow stamtad, dalam datek 160,- zl ( notabene- pokwitowania nie dostalam), przywiozlam 250 kg karmy i innych darow. Czyzby to zle bylo? Psow, z ktorych czesc byla tak zarobaczona i zapchlona, ze z czyms podobnym sie jeszcze nie spotkalismy. Po odrobaczeniu wylazily 7 cm glizdy, a jeden z psow dostal toksycznego zatrucia robalami i tylko dzieki ofiarnej , calodobowej opiece Anety-i naszym , wspanialym wetom- przezyl. Psow, ktore nam parvo przywiozly i trwa walka o ich przezycie. I ktore nam przez to skazily czesc rancha, tak, ze przez dlugi okres czasu nie bedziemy mogli dac tymczasu, zadnym nieszczepionym psom. Ile psow na tym ucierpi? Ale dla ciebie, to bez znaczenia, najwazniejsze, abys ty mogla swoja trucizne wypluc. A tak, a propo- z tych 13 psow, 7 do tej pory mieszka u mnie i nie wiadomo, jak dlugo beda jeszcze mieszkaly. I wyobraz sobie, one tez chca jesc, i musza byc szczepione, i miec opieke weterynaryjna, i chca chodzic na spacery i byc kochane. A ci wspaniali ludzie, ktorzy sie nimi zajmuja,( i innymi) tez pobieraja za to pensje. Ale dla ciebie to abstrakcja. Ty widzisz tylko te 200,-€ oplat adopcyjnych, ktore za ZDROWE psiaki, biore. Myslisz ze za Czarusia na wozku, czy slepego Dziadunia, ktos mi tez tyle da? Myslisz, ze transport 5000 km, na powietrze jedzie, ze utrzymanie 30 psow, to jest za darmo? Ze prad na tyle psow i inne oplaty, to z dobrego serca, za darmo mam? Nie mowiac o calodobowej pracy Anety i Sebastiana. Jak mozna byc tak ograniczonym? Dla ciebie istnieja tylko klotnie,i wylewanie swojej zolci. Jak, juz ktoras z dogomaniaczek ci zaproponowala, wez porzadne leki na klimakterium, nie sa na recepte, moze ci cos pomoze. Choc watpie, twoja zlosc na caly swiat, jest zbyt gleboko zakorzeniona. Jedno ci jeszcze napisze, wlasnie zaczynalam rozruszywac aktywna pomoc dla Wegrowa, pod patronaten niemieckiej,majacej sporo mozliwosci organizacji. Skutecznie mnie do tego zniechecilas, ale majac takich "adwokatow", jak ty, z pewnoscia niedlugo Wegrow stanie sie jednym z pokazowych schronisk polskich. Twoje dzialania w tym kierunku bede z ciekawoscia obserwowala. Teraz ci laskawie daje mozliwosc wylania na mnie kolejnej porcji swojej trucizny. Wybacz, ale nie bede na nia odpowiadala, mierzwi mnie to. Quote
oktawia6 Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='pajunia'] Jedno ci jeszcze napisze, wlasnie zaczynalam rozruszywac aktywna pomoc dla Wegrowa, pod patronaten niemieckiej,majacej sporo mozliwosci organizacji. Skutecznie mnie do tego zniechecilas, ale majac takich "adwokatow", jak ty, z pewnoscia niedlugo Wegrow stanie sie jednym z pokazowych schronisk polskich. post ARKI mają Cię zniechęcić do pomocy całemu schronisku?:crazyeye: :shake: Quote
pajunia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Wybacz Oktawia, ale ja jestem tez tylko czlowiekiem, i przy calej mojej milosci do psow, i checi pomagania im, mam tez swoj honor i godnosc, i to ciagle szarganie go przez Arke, jest dla mnie nie do zaakceptowania. Sa inne schroniska w Polsce, w podobnej, albo i gorszej sytuacji, tam chetnie bede dalej pomagala. Widzisz ja sie tak ciesze z kazdego znalezionego domku dla psow, z kazdego uratowanego szczeniaka, ktory do mnie na rancho trafial, jak dziecko sie cieszylam, ze Czarus taki dobry domek znalazl. Ta pani Gülle sie nawet chce na dogo zameldowac, aby o Czarusiu sama pisac. Ale takie mieszanie tego wszystkiego z blotem, to jest po prostu podle. Quote
ARKA Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 oktawia6 napisał(a):post ARKI mają Cię zniechęcić do pomocy całemu schronisku?:crazyeye: :shake: :razz: wierzysz w to ze miala wogole byc? Trzeci raz juz bierze psiaki z Wegrowa-teraz- nagle- widzi to cale nieszczescie?:crazyeye: I jesli ktokolwiek uruchomi te niemieckie organizacje to napewno nie pajunia. Swoje bajki niech opowiada dzieciom w piaskownicy.. A swoje teksty niech glosi gdzie indziej i nie do mnie, to juz zdarta, stara plyta pajuni.. Quote
ARKA Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 pajunia napisał(a):Arka jestes jedna z najbardziej falszywych, pustych , prymitywnych , zlosliwych osob, ktore w zyciu spotkalam. itd....... poziom wypowiedzi zwalajacy z nog.;) Ani mnie ziebi ani grzeje. A co do spotkania to nigdy nie nastapilo i mam nadziej ze tak pozostanie. 10zl datku za psiaka(wzielas wiecej w sumie niz 13 psiakow) i ty smiesz miec wymagania? Co bys chciala aby mialy odrobaczenie, komplet szczepien,czipa i moze wyprawke jeszcze, co? Podobno pomagasz biednym, poszkodowanym psiakom z Polski, jak widac masz 'inna pomoc' na mysli.. Quote
gallegro Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 pajunia napisał(a):...Jedno ci jeszcze napisze, wlasnie zaczynalam rozruszywac aktywna pomoc dla Wegrowa, pod patronaten niemieckiej,majacej sporo mozliwosci organizacji. Skutecznie mnie do tego zniechecilas, ale majac takich "adwokatow", jak ty, z pewnoscia niedlugo Wegrow stanie sie jednym z pokazowych schronisk polskich. Twoje dzialania w tym kierunku bede z ciekawoscia obserwowala... >Pajunia, przy całym szacunku dla Ciebie, nie tędy droga. Ja też mogę napisać, że jutro miałem właśnie rozpocząć budowę nowego schroniska w Węgrowie, ale ze względu na coś tam... rozmyśliłem się. Jeśli faktycznie miałbym zamiar pomóc, to zrobiłbym to bez względu na jakieś "uszczypliwe" posty. I jeszcze jedno, proszę nie rozmieniaj się na drobne w swoich tłumaczeniach (w myśl zasady, że tylko winni się tłumaczą). Poprostu (jak śpiewał Młynarski) róbmy swoje... Przyznam, że tego typu wzajemne ataki baaardzo mnie wkurzają i z tego powodu również miałbym chęć rzucić to wszystko (mam na myśli tą niewielką swoją dotychczasową pomoc), ale tego nie zrobię i będę ponad to wszystko. Pomyślcie też o nowych dogomaniakach, którzy na początek swojej "kariery" przeczytają taką porcję inwektyw. >ARKA i pajunia, przełamcie się i porozmawiajcie telefonicznie. Kiedy pozbędziecie się akapitów pisanych pod dogomaniacką publiczkę, może się okazać, że w wielu przypadkach macie podobne zdanie. Oby... Quote
Recommended Posts