Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 888
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff !!! Dzięki Aga za info. Przyznam, że trochę się martwiłem (nie o lampę tylko o Ciotkę). Całe szczęści, że to tylko problem techniczny... zaraz, zaraz... jakie szczęście ? Kilkudniowy brak neta dla niektórych jest czymś w rodzaju kataklizmu :lol:. Ja, na przykład, bez jedzenia wytrzymam miesiąc, bez wody tydzień, a bez neta nie wytrzymam nawet jednego dnia :evil_lol:. Od niektórych różnię się tym, że potrafię się do tego przyznać. A tak poważnie, to moja praca jest ściśle z netem związana ;).

Posted

:shake: tak sie zastanawiam czy tytul watku jest adekwatny do tresci:shake: :shake:

Widzialam dzis te sierotki:shake: Chcialbym aby znalazly domki, bardzo..
Pan Janusz dwoi sie i troi aby domki znalazly. Dzis w GW bylo spore, widoczne ogloszenie o nich. Byly pokazane tez w tvp regionalnej-wiadomosci.

Czy ktos moglby moze, jednak, mimo wszystko, wystawic je na allegro.

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
ARKO....mam zmienić tytuł? :cool3:

:shake: ja poprostu nie wiem jak ma sie lampa,szalik itd do tych sierotek:shake:
Moze zalozyc nowy watek o lampie?
Uwierzcie mi,ze gleboko w sercu zapadl mi szczegolnie Wedelek, on taki bezbronny, zagubiony jest. Chyba nie moze sie pogodzic ze swoim kalectwem. To taka drobinka-wielkosci kota:shake: :shake:
Fuksik mily, wdzieczny psiak;)
Vanilia bardzo spokojna, zrownowazona sunia, bardzo.;)

CO TU ROBIC? ONE powinny siedziec JUZ w domkach!!:-( :-( :shake: :shake:

Posted

ARKA napisał(a):
:shake: ja poprostu nie wiem jak ma sie lampa,szalik itd do tych sierotek:shake:
Moze zalozyc nowy watek o lampie?...

Z jednej strony masz absolutną rację. Z drugiej strony, dyskusja o lampie (i szalikach :razz:) wynikła "przy okazji" i pewnie nie będzie długo kontynuowana, dlatego zakładanie nowego wątku raczej nie ma sensu (przynajmniej do pierwszych informacji o wynikach terapii).
Pytasz cyt.: "CO TU ROBIC?". Odpowiedz brzmi: każdy niech robi wszystko co w jego mocy, żeby psiaki znalazły domki. Nie jestem pewien czy zmiana tytułu wątku będzie w tym względzie pomocna.

ARKA, odnoszę wrażenie, że Twoja uwaga ma związek z ostatnim akapitem mojego wpisu nr. 734. Jeśli się mylę - wybacz :oops:.

>Aga, usuń proszę z tytułu wątku fragment, który nie dotyczy psiaków.

Posted

pucka69 napisał(a):
... Ulv - odezwij się ! Jak tam sytuacja "pod lampą"?

Cieplutko:evil_lol: Aksicy się bardzo podoba nowa zabawa, tylko ciągle pcha nochal do lampy, a pani upierdliwie grzeje doopkę:evil_lol:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Cieplutko:evil_lol: Aksicy się bardzo podoba nowa zabawa, tylko ciągle pcha nochal do lampy, a pani upierdliwie grzeje doopkę:evil_lol:

hihi a czy przypadkiem to Aksunia swojej nie powinna grzać???:eviltong:

Posted

sorry, że przerywam sielankową atmosferę ale czy ktoś jeszcze pamięta, że Vanilka, Fuksik i Wedel szukają domków? Lekkie animozje czy wręcz wojenna ścieżka nie mogą odbijac się na zwierzakach. Ostatecznie gramy do jednej bramki

Posted

gallegro napisał(a):

ARKA, odnoszę wrażenie, że Twoja uwaga ma związek z ostatnim akapitem mojego wpisu nr. 734. Jeśli się mylę - wybacz :oops:.

Szczerze i otwarcie MYLISZ SIĘ;) Kazdy ma prawo wypowiedziec swoje zdanie a ja taka obrazalska nie jestem-jesli to nie sa oczywiscie chamskie odzywki- a Twoje nie sa;)

Kiedy te biedactwa zobaczylam, dotknelam, bylam przez chwilke z nimi blisko to poprostu nie moge przestac o nich myslec-tak to juz jest.:shake: :shake: :shake:
Wedelek to takie malenstwo potrzebujace kochajacego domku-na cito!!:-(

Posted

Problem w tym, że ludzie boją się adoptować takie pieski:-( Reklamuję Wedla i Fuksa na prawo i lewo, wskazując na Aksę (a kto ją pozna, nie może sie nadziwić, jaka ona żywotna i wesoła:razz: ) ale jak widać bez rezultatu... Nawet pani która zadzwoniła pytając o ewentualną adopcję Aksicy opowiedziałam, że sa inne pieski w takiej sytuacji. Ale jak widać Aksa ma nawet ogłoszenie w MP, nie licząc wszystkich netowych i miałam tylko ten jeden telefon:shake:

Posted

>ARKA, tak jak Ty, również i ja dałbym dużo, żeby psiaki znalazły domki. Widziałem je kilkakrotnie i mam takie same odczucia jak Ty.

>Ulv, a może dokoptować KrAksę do aukcji Fuksika i Wedelka?
Dyskusję na temat naświetlania lampą itp. proponuję przenieść na wątek Aksy.

Posted

A teraz bardzo na temat ;).
Zadzwoniła do mnie Pani z Bydgoszczy i drżącym głosem zapytała, czy jaśniejszy psiak z Allegro jest aktualny (chodziło oczywiście o Fuksika). Potwierdziłem i zapytałem o kilka szczegółów, żeby upewnić się, że mam do czynienia z poważną ofertą. Po tej wstępnej rozmowie zadzwoniłem do lecznicy, aby dowiedzieć się więcej szczegółów i zaanonsować kontakt zainteresowanej. I co słyszę... lada moment pojawi się w lecznicy drugi domek, który zastanawia się nad adopcją Fuksika lub Wedelka. Boję się, że to jest zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe... Wspomniana Pani z Bydgoszczy zgodziła się wstępnie, że może przyjechać do Warszawy, a ja obiecałem, że w przypadku adopcji, odwiozę ją z pieskiem do domku (wiecie... kontrola przedadopcyjna nie zaszkodzi ;)). Więcej nie napiszę nic (i tak napisałem za dużo, ale nie mogłem się powstrzymać ;)), żeby nie zapeszyć.

Posted

Domek z Bydgoszczy kontaktuje się ze mna na bieżąco i w ostatniej rozmowie padła nawet propozycja przyjazdu w poniedziałek przed południem. W międzyczasie Pani rozmawiała z lekarzem z lecznicy i dowiedziała się wszystkiego na temat Fuksa.
Teraz kilka konkretów:
-Fuksik mieszkałby w bloku na parterze.
-W domu jest jedno lub dwoje dzieci.
-Jest już jeden malutki psiak ze schroniska
Do adopcji Pani podchodzi bardzo emocjonalnie (nie jestem pewien czy też racjonalnie), dlatego moim zdaniem należałoby sprawdzić domek wcześniej. Czy jakiś doświadczony dogomaniak z Bydgoszczy lub okolic mógłby tego się podjąć? Może też ktoś z dużym doświadczeniem, mógłby telefonicznie wypytać Panią o wszystko co może mieć wpływ na powodzenie lub niepowodzenie adopcji.

EDIT:
Przed chwilą skontaktowałem się z Martik b, która obiecała, że sprawdzi domek i przekaże mi info telefonicznie (brak dostępu do neta). To właśnie na prośbę Marty z Bydgoszczy!!! zamieściłem psiaki na Allegro.

EDIT 2:
Kontrola przedadopcyjna w niedzielę o godz 11-tej. Pani zgodziła się na nią chętnie. Jak twierdzi, decyzję o adopcji podjęła po kilku dniach głębokich przemyśleń. Zarówno ja, jak i Martik b, odnieśliśmy podobne, pozytywne wrażenie jeśli chodzi o tę adopcję.
Mocno trzymam kciuki !!!

Posted

Jest dobrze!
Wynik kontroli pozytywny. W nowym domku, oprócz wszystkich niezbędnych rzeczy, Fuksik otrzyma potężną dawkę serducha.
Przy okazji chcę podziękować Martik b za zaangażowanie :loveu:. To super wolontariuszka, bezgranicznie oddana naszej wspólnej sprawie.
Z własnej woli zaproponowała, że w razie potrzeby będzie służyła pomocą, z zaopiekowaniem się Fuksikiem (w nagłych przypadkach) włącznie :multi:. To bardzo ważne, kiedy nowy domek ma świadomość, że w razie czego może liczyć na pomoc.
Ustalenia są następujące:
Do nowego domku Fuksik pojedzie "Misiobusem" z Psiego Losu. Na miejscu wet zaznajomi nowych właścicieli z codzienną obsługą Fuksika i udzieli fachowych wskazówek odnośnie opieki nad niepełnosprawnym psiakiem.
Pan Orzechowski był gotów pojechać jeszcze dzisiaj, ale ostatecznie nastąpi to na początku tygodnia, po uzgodnieniu z zainteresowaną.
Domek obiecał, że zaloguje się na dogomanii i będą dzielili się z nami Swoim i Fuksika szczęściem. Na razie nie mają cyfrówki, ale zaprzaszają każdego kto ma ochotę zobaczyć Fuksika. Mam nadzieję, ża Marta pstryknie przy okazji kilka fotek ;).

Chyba zaraz upiję się ze szczęścia :knajpa:.

P.S. Ponieważ nie "muszę" osobiście jechać z Fuksikiem, zaoszczędzone w ten sposób pieniążki, przeznaczę na pomoc inny potrzebującym psinom (a jest komu... oj jest :shake:).