Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 888
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

.... a ja już dawno nic nie rozumiem ... komunikaty na kundlu pojawiają się i znikają, mamy zbierac na leczenie - mamy nie zbierać, jestesmy beznadziejni - nie jesteśmy... będzie operacja - nie bedzie...

Posted

[quote name='pucka69'].... a ja już dawno nic nie rozumiem ... komunikaty na kundlu pojawiają się i znikają, mamy zbierac na leczenie - mamy nie zbierać, jestesmy beznadziejni - nie jesteśmy... będzie operacja - nie bedzie...

pucka69 z jednego jestem zadowolona, że udało mi się Ciebie "zdogomaniakować" :razz: :evil_lol: i ....jak tam szaliki na allegro...robią furorę?...

Jesli mogę Was prosić......zajrzyjcie na wątek Gałki...może ktoś z Was coś wymyśli...serce mi pęka na mysl o tej suńce...(link w moim podpisie)....BARDZO PROSZĘ :modla:

Posted

... no tak, Agu, masz rację... to jedno jest dobre...
sprzedałam szaliki na allegro... trochę ich tam jeszcze na zamówienie robię...z allegro przeniosłam sie do naszego Bazarku ( nauczyłam sie wklejać zdjecia ! dzieki za zmniejszenie tego ze świnkami - to chyba tuz przed rozwiazaniem to robiłaś?), kolejka czekających na szaliki jest jak stąd na Mazury :)))) ....co wymyślam jakiś cel tych szalików ( na Vanilkę, na Bibka) to okazuje sie, ze operacja niepotrzebna lub - nie bedzie robiona - wiec teraz cele mam dwa, na przemian - bardziej ogólne - na Węgrów i na lampę do naświetleń.

Posted

pucka69 napisał(a):
... no tak, Agu, masz rację... to jedno jest dobre...
sprzedałam szaliki na allegro... trochę ich tam jeszcze na zamówienie robię...z allegro przeniosłam sie do naszego Bazarku ( nauczyłam sie wklejać zdjecia ! dzieki za zmniejszenie tego ze świnkami - to chyba tuz przed rozwiazaniem to robiłaś?), kolejka czekających na szaliki jest jak stąd na Mazury :)))) ....co wymyślam jakiś cel tych szalików ( na Vanilkę, na Bibka) to okazuje sie, ze operacja niepotrzebna lub - nie bedzie robiona - wiec teraz cele mam dwa, na przemian - bardziej ogólne - na Węgrów i na lampę do naświetleń.

lampę chyba odpuść. A może by tak na ogólny, nie żebym cos podpowiadała :evil_lol:

Posted

... ale dlaczego lampę nie? Bo nikt nie wpłaca i nie uzbieramy - czy że niepotrzebna?

... i jeszcze chciałam powiedzieć że strona kundla mnie wkurza raz działa raz nie działa, a ja w księgarni internetowej naszej mam do niej link i zaraz go wyrzucam, bo to nie ma sensu... Mogę tam dać coś innego, ale co? Inny banerek, znaczy z linkiem do innego miejsca. Ale do jakiego? Nie do dogo przecież...

Posted

... bo to na razie nie widac po pieniadzach - ale ja wpłaciłam wczoraj 75,00 i jeszcze za granatowy będzie wkrótce , trzy są zrobione i może na rózowy ktos sie skusi no i jade do pragi - pociąg 16 h w obie strony mozna robić no i olga ( i jej trzy szale) i cała masa róznych zamówionych - i tylko chciałabym wiedzieć czemu lampa - "nie" Nie - że sie nie zgadzam, ale czemu tak, powiedz Tweety?

Posted

pucka69 napisał(a):
... bo to na razie nie widac po pieniadzach - ale ja wpłaciłam wczoraj 75,00 i jeszcze za granatowy będzie wkrótce , trzy są zrobione i może na rózowy ktos sie skusi no i jade do pragi - pociąg 16 h w obie strony mozna robić no i olga ( i jej trzy szale) i cała masa róznych zamówionych - i tylko chciałabym wiedzieć czemu lampa - "nie" Nie - że sie nie zgadzam, ale czemu tak, powiedz Tweety?

bo wygląda na to, że przestalismy na nią zbierać, chyba, że mam nieaktualne informacje.
A mam nadzieję, że w niedługim czasie będziesz mogła dać link do AFN

Posted

ulvhedinn napisał(a):
A ja jestem za lampą:mad: (no nie powiem, że tak bezinteresownie- jak pomyślę ile razy by się Aksuli przydało na te jej odleżyny... a jeszcze ją czeka być może jedna operacja:-( )

a, to skoro jest potrzeba... to inksza inkszość

Posted

Tweety napisał(a):
a, to skoro jest potrzeba... to inksza inkszość

Nozesz, ciotka... ja rozumiem wszystko, ale demencja w tym wieku??? :eviltong:
Przeciez bylo pisane, ze sie nie dla jednego psa przyda ;)

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='pucka69']... no toż ja bez potrzeby bym głupio przecie przy lampie nie obstawała jak ta durna !

Pucka69, wcale nie jasteś taka durna :evil_lol:, co więcej, jesteś nawet niegłupia Ciotka. Pisałem o lampie na wątku Czarusia, ale pózniej było info, że jednak nie (?): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2049721&highlight=bioptron#post2049721
Lampa może się przydać w wielu przypadkach. Pamiętajcie, że wujek może pomóc w zakupie, co by nie przepłacić ;).

Posted

Słuchajcie - może należałoby zmienić tytuł - Czaruś i Łapek w swoich domach a my tu całemu światu mówimy ,że one cały czas są bezdomne .
Pozdrawiam .

Posted

pucka69 napisał(a):
... ale dlaczego lampę nie? Bo nikt nie wpłaca i nie uzbieramy - czy że niepotrzebna?

... i jeszcze chciałam powiedzieć że strona kundla mnie wkurza raz działa raz nie działa, a ja w księgarni internetowej naszej mam do niej link i zaraz go wyrzucam, bo to nie ma sensu... Mogę tam dać coś innego, ale co? Inny banerek, znaczy z linkiem do innego miejsca. Ale do jakiego? Nie do dogo przecież...

Ja również jestem zniesmaczony całym tym zamieszaniem z Psim Losem w tle. Mam nadzieję, że jest to chwilowy problem wynikający z wszechobecnego stresu, co jednak w rzadnym stopniu nie usprawiedliwia "pewnych" zachowań.
Pucka, a może zrobić bazę trudnych adopcji (np. psiaki chore, niepałnosprawne), moderowaną przez kogoś z dogo i do niej dać link. Jeśli ktoś mógłby udostępnić miejsce na swoim serwerze, byłoby praktycznie bez kosztów. Osobiście nie jestem w stanie pomóc, może za jakiś czas...

Posted

... no ja własnie pamietając o Tobie, Gallegro, tak o tej lampie mędzę i o tym,że sie znasz i mozesz pomóc tez pamietam..
... co do banerka w naszej ksiegarni - to dobry pomysł - takie psy chore i inne. Tylko ja tego niestety nie potrafię zrobić .... Ja tylko moge poprosic admina naszej strony księgarnianej, żeby banerek był. A dokad on prowadzi , ten banerek - to już musimy sami wymyslic i zrobić.

Posted

pucka69 napisał(a):
...Ja tylko moge poprosic admina naszej strony księgarnianej, żeby banerek był. A dokad on prowadzi , ten banerek - to już musimy sami wymyslic i zrobić.

Właśnie to miałem na myśli. A może by tak podłączyć się do jakiejś funkcjonującej strony któregoś ze schronisk, gdzie będzie specjalna zakładka z takimi adopcjami (np. "zwierzaki specjalnej troski - adopcje dla ludzi o wielkim sercu"). Mam coś "na oku" i mogę o tym pogadać jeśli chcesz.

Posted

... to pogadaj, pogadaj... bo teraz jest banerek do kundla - co nie ma sensu bo kundel zamknięty. Wyjeżdżam w niedzielę - jak wrócę to dogramy to. A Wegrów ma stronę? Może do Wegrowa?

Posted

pucka69 napisał(a):
... bo to na razie nie widac po pieniadzach - ale ja wpłaciłam wczoraj 75,00 no i olga ( i jej trzy szale)

:crazyeye: to ile mnie te szale będą kosztowały, skoro za nie chcesz tą lampę sfinansować???....chyba z torbami pójdę...pod most....zima idzie....to się szalami owinę...

Posted

Olga132 napisał(a):
:crazyeye: to ile mnie te szale będą kosztowały, skoro za nie chcesz tą lampę sfinansować???....chyba z torbami pójdę...pod most....zima idzie....to się szalami owinę...

Olga, nie wiem czy zauważyłaś, ale to dogomania więc pomagamy tylko zwierzętom i to bez względu na cenę (np. zmarznięta ciotka pod mostem).

>Pucka69, właśnie o tym schronisku pomyślałem. Zaraz wyślę PW do Folen... jak pamiętam to właśnie ona prowadzi stronę Węgrowskiego schroniska.