Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie różnica zdań co do tego kto ma rządzić ;)
Leda nie jest agresywna wobec innych psów, ale jasno pokazuje, że nie życzy sobie poufałości. Ona kocha ludzi i jest też bardzo zazdrosna (kiedy ją głaszczę każdy próbujący się do mnie zbliżyć pies jest zwarczony ;) ).

Jest coraz bardziej radosna i wesoła.
Z czystością na razie jest różnie, ale myślę, że kwestia czasu i się to ureguluje, Leda musi załapać rytm spacerów.

Posted

Murka napisał(a):
Pewnie różnica zdań co do tego kto ma rządzić ;)
Leda nie jest agresywna wobec innych psów, ale jasno pokazuje, że nie życzy sobie poufałości. Ona kocha ludzi i jest też bardzo zazdrosna (kiedy ją głaszczę każdy próbujący się do mnie zbliżyć pies jest zwarczony ;) ).

Moja tymczasowiczka Sonia, która już u nas zostanie na wieczny " tymczas" też tak się zachowuje. Jest bardzo zazdrosna o człowieka, głaskanie i przytulanie. Jest u nas już ok 2 lat i to się nie zmienia.

Posted

Dziękuję fibi, ale zawsze same z danką1234 robimy ogłoszenia swoim psiakom. Te w pakietach z ogłoszeń bazarkowych nie są systematycznie przedłużane i traci się kontrolę nad ciągłością.
Jak Murka porobi zdjęcia małej, takie typowe ujęcia do ogłoszeń i będzie już wiadomo jak z czystością i stosunkiem do innych zwierząt, dzieci Leda będzie miała zrobiony komplet. Leda ma ciągle aktualne ogłoszenia robione jeszcze w schronisku.
Niech inny potrzebujący piesek skorzysta.

Posted

[quote name='Isadora7']A ja dzisiaj chyba wstawie te foty i informacje co sa w te dwie aukcje

http://allegro.pl/lady-bunia-psi-ideal-dla-mniej-aktywnych-i1820140986.html - jeszce 8 dni

http://allegro.pl/lady-bunia-psi-ideal-dla-mniej-aktywnych-i1820140999.html jeszcze 5 dni

Pierwsza jest wyrózniona a druga poświetlona, a Bunia juz w domu szkoda tracić.
Serdecznie dziękuję. Trzeba wykorzystać każdą szansę. Tylko myślę żeby nie pisać o wpadkach z siusianiem, bo to mądra suczka wystarczy parę dni i zaskoczy o co chodzi.

Posted

[quote name='Isadora7']Jak wróće z pracy to zrobie. A jest moze gdzieś o niej "w pigułce"?

To tekst do ogłoszeń z poprzedniej edycji :

Leda.
Urocza sunia, ma ok. 5 lat, z czego 4 lata spędziła w schronisku :(.
Waży ok 10 kg. Jest niewielką suczką, z budowy przypomina jamnika.
Jest bardzo przyjazną sunią w stosunku do ludzi.
Bardzo lubi być głaskana.
Gdy widzi opiekunów skacze i bardzo się cieszy.
Leda mieszka w hoteliku dla zwierząt w Janowie Lubelskim
Jest zaszczepiona i odrobaczona, wysterylizowana.
Nie przepada tylko za innymi suczkami i kotami.
Czeka na prawdziwy dom.
Kontakt: 503 683 050

Posted

Nic dziwnego, że nie trzyma do spaceru potrzeb, skoro większość życia spędziła w schronisku. Ale nauczy się na pewno :)
Będziemy ją na razie częściej wyprowadzać, żeby miała jak najwięcej możliwości załatwić się na trawce.

A co do suczek, to nie zauważyłam jakiejś szczególnej nienawiści, traktuje je tak samo jak psy-samce.
A jak zachowuje się wobec kotów? Próbuje zjeść czy tylko goni? Bo planujemy Ledę do domu przenosić, a w domu jest kot:)

Leda jest już radosna, biega od dzisiaj bez smyczy... właściwie nie biega, a szaleje :) Na razie pilnuje mnie jak oka w głowie, jak wchodzę do jakiegoś boksu to czeka pod bramką i wypatruje :)

Posted

Murka napisał(a):
Nic dziwnego, że nie trzyma do spaceru potrzeb, skoro większość życia spędziła w schronisku. Ale nauczy się na pewno :)
Będziemy ją na razie częściej wyprowadzać, żeby miała jak najwięcej możliwości załatwić się na trawce.

A co do suczek, to nie zauważyłam jakiejś szczególnej nienawiści, traktuje je tak samo jak psy-samce.
A jak zachowuje się wobec kotów? Próbuje zjeść czy tylko goni? Bo planujemy Ledę do domu przenosić, a w domu jest kot:)

Leda jest już radosna, biega od dzisiaj bez smyczy... właściwie nie biega, a szaleje :) Na razie pilnuje mnie jak oka w głowie, jak wchodzę do jakiegoś boksu to czeka pod bramką i wypatruje :)

U nas niestety nienawiść do suczek była spora. ;/ Ale tak jak przypuszczałyśmy z Panią Olą, że powodem jest długi pobyt w schronisku. Na spacerach jak z nią szłam i zauważyła kociaka, to zawsze zaczynała się wyrywać. W sumie prawie każdy psiak, jak nie widział wcześniej kociaka, to tak robi. Ale słyszałam, że Ledzia ich nie lubi. Ale to także może być spowodowane schronem.

Posted

No to zobaczymy jak będzie z naszym kotem, on się pogonić nie da :diabloti:
No chyba, że Leda będzie naprawdę agresywna to wtedy będziemy kombinować czy da się ją izolować od kota itd. Jeśli uznamy, że ryzyko jest zbyt duże, to Leda będzie musiała czekać na domek w boksie.
Ale zobaczymy, bo jak zobaczyła kota przez płotek to jakoś się nie pieniła ;)

Jutro jak pogoda i czas pozwolą to zrobimy ładne zdjęcia, bo sunia się już całkiem odstresowała, najchętniej by się nie odklejała ode mnie ;)

Posted

Zachowania schroniskowe często różnią się od tych w nowym domu. U nas była kiedyś taka suczka, która nienawidziła kotów, a w nowym domu biegała w towarzystwie kilku kociaków i wszystko było ok. ;)