Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cleo2008 napisał(a):
Janow Lubelski? Murka, a Bruno z Lublina ma jechac pod wroclaw, nie da sie tego jakos zamienic????????????
Murka mi sie wydaje ze z Toba juz rozmawialysmy o Bruno, ale moze jednak dalo by sie? No ale nie mnie decydowac...

kurcze ,no coz
samo zycie...

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paula95 napisał(a):
Nie wiem. Też o tym myślałam. Ale znowu z drugiej strony mi głównie chodziło o to, żeby ona miała w hoteliku częstszy kontakt z człowiekiem... Tutaj w schronie u nas też są dla niej baaardzo małe szanse na adopcję... Oglądało ją tylko ludzi i nikt się na nią nie zdecydował. :( U nas jest tak, że większość ludzi, która do nas przychodzi interesuje się rocznymi psami... A reszta już się "nie liczy". :(

To cieszę się że jesteś za wyjazdem Ledy. Jestem pewna że wcześniej czy później z hoteliku znajdziemy jej dom.
Masz rację warunki pobytu to nie wszystko, o psie z hoteliku po 2 tygodniach wiemy wszystko co jest potrzebne do szukania mu domu. W schronisku raczej nie będziecie miały szansy na poznanie jej dokładnie. Nie miałam do tej pory zwrotu z adopcji, ale jest to zawsze zasługa obserwacji pieska i dokładnej informacji o nim w ogłoszeniach.

Posted

Cleo2008 napisał(a):
Janow Lubelski? Murka, a Bruno z Lublina ma jechac pod wroclaw, nie da sie tego jakos zamienic????????????

Cleo przepraszam, ale już nigdy nie zdecyduję się sponsorować psa w hoteliku do którego nie mogę podjechać i sprawdzić. Po przypadku Tobiasza w hotelu u Arktyki, gdzie piesek prawie przypłacił ,, moją dobroć " życiem, umieszczam psiaki tylko blisko mnie czyli u Murki i u funi. Wyjątkiem był hotelik u DIF, gdzie miałam bliskie osoby polecające, mieszkające w Warszawie, które za mnie mogły sprawdzić hotel.
Do Murki i funi mogę podjechać w każdej chwili bez uprzedzenia i sprawdzić co dzieje się z psem.
Nigdy nie zaufam już hotelowi oddalonemu ode mnie kilkaset kilometrów.

Posted

Ja się tego też boję, że adopcje staną nam w miejscu zupełnie... :( Ale z drugiej strony jeśli komuś zależy, to przecież nie problem te 10 km od Gostynia podjechać... Co do warunków, to może udałoby się zdjęcie kojca zrobić? :)

Posted

Paula95 napisał(a):
Ja się tego też boję, że adopcje staną nam w miejscu zupełnie... :( Ale z drugiej strony jeśli komuś zależy, to przecież nie problem te 10 km od Gostynia podjechać... Co do warunków, to może udałoby się zdjęcie kojca zrobić? :)

Może zróbcie jakieś plakaciki, że schronisko się przeniosło, ale psiaki ciągle czekają i powieście w miejscach gdzie nikt ich nie zerwie, ani nie zaklei głupimi reklamami pożyczek itp, czyli w jakimś sklepie chodliwym centrum, czy innym miejscu, tak żeby rzucał się w oczy, to zawsze daje ludziom do myślenia i będą pamiętać :)

Posted

Paula95 napisał(a):
Co do warunków, to może udałoby się zdjęcie kojca zrobić? :)

Kiedyś Murka miała swój hotelikowy wątek, gdzie można było obejrzeć wszystkie kojce, ale zlikwidowali....
Pewnie ma zdjęcia w swoim albumie, jak wejdzie w nocy to pewnie wstawi.

Posted

Agula99 napisał(a):
Może zróbcie jakieś plakaciki, że schronisko się przeniosło, ale psiaki ciągle czekają i powieście w miejscach gdzie nikt ich nie zerwie, ani nie zaklei głupimi reklamami pożyczek itp, czyli w jakimś sklepie chodliwym centrum, czy innym miejscu, tak żeby rzucał się w oczy, to zawsze daje ludziom do myślenia i będą pamiętać :)

Pomyślimy o tym. Przydałoby się umieścić informację na jakiś portalach itd. Bo niektórzy myślą, że schronisko zostało zamknięte, jak to u jednej dziewczyny na FB przeczytałam...

Posted

Paula95 napisał(a):

Ale nie zawsze ludzie mają warunki, nawet ktoś starszy np. to może mieć z tym kłopot.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ale nie zawsze ludzie mają warunki, nawet ktoś starszy np. to może mieć z tym kłopot.

Co racja, to racja. :-( Dlatego będziemy musieli zaangażować wolontariuszy, aby działali na dogo i pomagali w adopcjach.

Posted

Bianko, a o której godzinie Ledzia miałaby być we Wrocławiu? :) Nie pamiętaj, czy pytałam, czy nie. U mnie ciężko z pamięcią.:) Bo jeden pan zaoferował, że mógłby Ledzię zawieźć, ale bardziej odpowiadałyby mu godziny wczesnopopołudniowe.

Posted

Ciocie, dostałam dzisiaj dwa smsy, że Ledzie jest umieszczona w dzienniku w Krakowie i Dzienniku Polskim. Niestety nie miałam jak odp., bo aktualnie konto zablokowane. Dlatego proszę o informację, jeśli wiecie kto do mnie pisał. Przyznać się proszę. :)

Posted

bianka0 napisał(a):
To bardzo dobrze. Teraz tylko jeszcze parę dni. P. Tomek już wstępnie wie, że z Wrocławia będzie wyjeżdżał po szesnastej.

Niestety jeżeli chcemy skorzystać z tego transportu to musimy dostosować się do P. Tomka.
Wozi mi psy za darmo, ale to jest przy okazji załatwiania jego spraw firmowych.
Chyba ze byłby ktoś kto przetrzymałby Ledę i dostarczyłby ją we Wrocławiu o określonej godzinie.

Posted

bianka0 napisał(a):
Niestety jeżeli chcemy skorzystać z tego transportu to musimy dostosować się do P. Tomka.
Wozi mi psy za darmo, ale to jest przy okazji załatwiania jego spraw firmowych.
Chyba ze byłby ktoś kto przetrzymałby Ledę i dostarczyłby ją we Wrocławiu o określonej godzinie.

Ok. To postaram się coś wykombinować. :) W takim razie jaka to ok. godzina?:)

Posted

Paula95 napisał(a):
W takim razie jaka to ok. godzina?:)

Tak jak już pisałam że na pewno po szesnastej. Myślę że dokładnie będziemy wiedziały 2 - 3 dni przed transportem. Jak będziesz znała telefon osoby która dowiezie Ledę do Wrocławia zadzwonię do niej i podam telefon P.Tomka. Będą musieli już wtedy umówić się osobiście na daną godzinę i miejsce odbioru.

Posted

dostałam pytanie w sprawie przetrzymania Ledy przez kilka godzin.Ona ma jechać z Gostynia? a dokąd i kiedy? dokąd ma być dostarczona we Wrocławiu ?
do 15.09. nie ma mnie we Wrocławiu.
Napiszcie jeszcze na wrocławskim wątku informacyjnym,

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jest kilka osób z Wrocławia , może ktoś będzie mógł pomóc.

dlatego napiszcie proszę na wrocławskim wątku informacyjnym kiedy, jak długo i dokąd trzeba Ledę odwieźć.