giselle4 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Cleo2008 napisał(a):Janow Lubelski? Murka, a Bruno z Lublina ma jechac pod wroclaw, nie da sie tego jakos zamienic???????????? Murka mi sie wydaje ze z Toba juz rozmawialysmy o Bruno, ale moze jednak dalo by sie? No ale nie mnie decydowac... kurcze ,no coz samo zycie... Quote
Murka Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 bianka0 ma u nas stałe miejsce i to ona jako sponsor decyduje jaki psiak na to miejsce przyjedzie. Quote
bianka0 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Paula95 napisał(a):Nie wiem. Też o tym myślałam. Ale znowu z drugiej strony mi głównie chodziło o to, żeby ona miała w hoteliku częstszy kontakt z człowiekiem... Tutaj w schronie u nas też są dla niej baaardzo małe szanse na adopcję... Oglądało ją tylko ludzi i nikt się na nią nie zdecydował. :( U nas jest tak, że większość ludzi, która do nas przychodzi interesuje się rocznymi psami... A reszta już się "nie liczy". :( To cieszę się że jesteś za wyjazdem Ledy. Jestem pewna że wcześniej czy później z hoteliku znajdziemy jej dom. Masz rację warunki pobytu to nie wszystko, o psie z hoteliku po 2 tygodniach wiemy wszystko co jest potrzebne do szukania mu domu. W schronisku raczej nie będziecie miały szansy na poznanie jej dokładnie. Nie miałam do tej pory zwrotu z adopcji, ale jest to zawsze zasługa obserwacji pieska i dokładnej informacji o nim w ogłoszeniach. Quote
Agula99 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 To Ledunia do DT, tam ma szansę na adopcję, za co trzymam kciuki!!! :) Quote
bianka0 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Cleo2008 napisał(a):Janow Lubelski? Murka, a Bruno z Lublina ma jechac pod wroclaw, nie da sie tego jakos zamienic???????????? Cleo przepraszam, ale już nigdy nie zdecyduję się sponsorować psa w hoteliku do którego nie mogę podjechać i sprawdzić. Po przypadku Tobiasza w hotelu u Arktyki, gdzie piesek prawie przypłacił ,, moją dobroć " życiem, umieszczam psiaki tylko blisko mnie czyli u Murki i u funi. Wyjątkiem był hotelik u DIF, gdzie miałam bliskie osoby polecające, mieszkające w Warszawie, które za mnie mogły sprawdzić hotel. Do Murki i funi mogę podjechać w każdej chwili bez uprzedzenia i sprawdzić co dzieje się z psem. Nigdy nie zaufam już hotelowi oddalonemu ode mnie kilkaset kilometrów. Quote
Paula95 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Ja się tego też boję, że adopcje staną nam w miejscu zupełnie... :( Ale z drugiej strony jeśli komuś zależy, to przecież nie problem te 10 km od Gostynia podjechać... Co do warunków, to może udałoby się zdjęcie kojca zrobić? :) Quote
Agula99 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Paula95 napisał(a):Ja się tego też boję, że adopcje staną nam w miejscu zupełnie... :( Ale z drugiej strony jeśli komuś zależy, to przecież nie problem te 10 km od Gostynia podjechać... Co do warunków, to może udałoby się zdjęcie kojca zrobić? :) Może zróbcie jakieś plakaciki, że schronisko się przeniosło, ale psiaki ciągle czekają i powieście w miejscach gdzie nikt ich nie zerwie, ani nie zaklei głupimi reklamami pożyczek itp, czyli w jakimś sklepie chodliwym centrum, czy innym miejscu, tak żeby rzucał się w oczy, to zawsze daje ludziom do myślenia i będą pamiętać :) Quote
bianka0 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Paula95 napisał(a): Co do warunków, to może udałoby się zdjęcie kojca zrobić? :) Kiedyś Murka miała swój hotelikowy wątek, gdzie można było obejrzeć wszystkie kojce, ale zlikwidowali.... Pewnie ma zdjęcia w swoim albumie, jak wejdzie w nocy to pewnie wstawi. Quote
Paula95 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Agula99 napisał(a):Może zróbcie jakieś plakaciki, że schronisko się przeniosło, ale psiaki ciągle czekają i powieście w miejscach gdzie nikt ich nie zerwie, ani nie zaklei głupimi reklamami pożyczek itp, czyli w jakimś sklepie chodliwym centrum, czy innym miejscu, tak żeby rzucał się w oczy, to zawsze daje ludziom do myślenia i będą pamiętać :) Pomyślimy o tym. Przydałoby się umieścić informację na jakiś portalach itd. Bo niektórzy myślą, że schronisko zostało zamknięte, jak to u jednej dziewczyny na FB przeczytałam... Quote
Onaa Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Paula95 napisał(a):Ja się tego też boję, że adopcje staną nam w miejscu zupełnie... :( Ale z drugiej strony jeśli komuś zależy, to przecież nie problem te 10 km od Gostynia podjechać... Co do warunków, to może udałoby się zdjęcie kojca zrobić? :) Ale nie zawsze ludzie mają warunki, nawet ktoś starszy np. to może mieć z tym kłopot. Quote
Paula95 Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Dogo07 napisał(a):Ale nie zawsze ludzie mają warunki, nawet ktoś starszy np. to może mieć z tym kłopot. Co racja, to racja. :-( Dlatego będziemy musieli zaangażować wolontariuszy, aby działali na dogo i pomagali w adopcjach. Quote
Paula95 Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Bianko, a o której godzinie Ledzia miałaby być we Wrocławiu? :) Nie pamiętaj, czy pytałam, czy nie. U mnie ciężko z pamięcią.:) Bo jeden pan zaoferował, że mógłby Ledzię zawieźć, ale bardziej odpowiadałyby mu godziny wczesnopopołudniowe. Quote
Agula99 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Ledunia, do domku, psinko kochana!!! :) Quote
Paula95 Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Ciocie, dostałam dzisiaj dwa smsy, że Ledzie jest umieszczona w dzienniku w Krakowie i Dzienniku Polskim. Niestety nie miałam jak odp., bo aktualnie konto zablokowane. Dlatego proszę o informację, jeśli wiecie kto do mnie pisał. Przyznać się proszę. :) Quote
bianka0 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 bianka0 napisał(a):To bardzo dobrze. Teraz tylko jeszcze parę dni. P. Tomek już wstępnie wie, że z Wrocławia będzie wyjeżdżał po szesnastej. Niestety jeżeli chcemy skorzystać z tego transportu to musimy dostosować się do P. Tomka. Wozi mi psy za darmo, ale to jest przy okazji załatwiania jego spraw firmowych. Chyba ze byłby ktoś kto przetrzymałby Ledę i dostarczyłby ją we Wrocławiu o określonej godzinie. Quote
Paula95 Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 bianka0 napisał(a):Niestety jeżeli chcemy skorzystać z tego transportu to musimy dostosować się do P. Tomka. Wozi mi psy za darmo, ale to jest przy okazji załatwiania jego spraw firmowych. Chyba ze byłby ktoś kto przetrzymałby Ledę i dostarczyłby ją we Wrocławiu o określonej godzinie. Ok. To postaram się coś wykombinować. :) W takim razie jaka to ok. godzina?:) Quote
bianka0 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Paula95 napisał(a):W takim razie jaka to ok. godzina?:) Tak jak już pisałam że na pewno po szesnastej. Myślę że dokładnie będziemy wiedziały 2 - 3 dni przed transportem. Jak będziesz znała telefon osoby która dowiezie Ledę do Wrocławia zadzwonię do niej i podam telefon P.Tomka. Będą musieli już wtedy umówić się osobiście na daną godzinę i miejsce odbioru. Quote
Paula95 Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 To zapytam, czy będzie taka godzina odpowiadać. :) Jesli nie, to będę szukać dobrej cioteczki, która mogłaby zaopiekować się Ledzią przez kilka godzin. :) Quote
Poker Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 dostałam pytanie w sprawie przetrzymania Ledy przez kilka godzin.Ona ma jechać z Gostynia? a dokąd i kiedy? dokąd ma być dostarczona we Wrocławiu ? do 15.09. nie ma mnie we Wrocławiu. Napiszcie jeszcze na wrocławskim wątku informacyjnym, Quote
bianka0 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Niestety, mamy darmowy transport Ledy z Wrocławia prosto do hoteliku u Murki w Janowie Lubelskim ale 11.09. Quote
Onaa Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Jest kilka osób z Wrocławia , może ktoś będzie mógł pomóc. Quote
Poker Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Dogo07 napisał(a):Jest kilka osób z Wrocławia , może ktoś będzie mógł pomóc. dlatego napiszcie proszę na wrocławskim wątku informacyjnym kiedy, jak długo i dokąd trzeba Ledę odwieźć. Quote
Paula95 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Mogę prosić o link tego wątku? Bo próbowałam znaleźć, ale jakoś nie mogę. Quote
brzośka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Paula95 napisał(a):Mogę prosić o link tego wątku? Bo próbowałam znaleźć, ale jakoś nie mogę. proszę: http://www.dogomania.pl/threads/192672-Wroclaw-psy-w-potrzebie.Watek-informacyjny. Quote
Recommended Posts