Paula95 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Murka napisał(a):Muszę pochwalić Ledę, zaczyna łapać zasady zachowania czystości i uczy się rytmu spacerów. Specjalnie umieściłam ją wraz z Groszkiem w boksie, który czystość zachowuje perfekcyjnie, aby uczyła się m.in. od niego. Wpadki są jeszcze codziennie, ale dziś np. po porannej niespodziance do wieczora jest super :) I niemal od razu po wyjściu z boksu jest sikuuu i często koopa :) Mądra suńka!:) Quote
Onaa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 To fajnie :). Bo potem będzie łatwiej z adopcją. A Leda nieduża to i w bloku będzie mogła zamieszkać, a ludzie jak mieszkają w bloku to chcą czasami psa który jest nauczony zachowania czystości, i pewnie jakby mieli wziąć psa prosto ze schroniska to się boją że może pies nie da rady się nauczyć. Quote
bianka0 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nauczy się każdy, tylko po co ma im zasikać dywany, niech zasika innym :evil_lol: Mam teraz dwie sunie prosto ze schronu , to temat dywanów mam na bieżąco :diabloti: Quote
Murka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Leda coraz lepiej z czystością, jedynie po nocy jest niespodzianka, przez cały dzień jest już ok. Dzisiaj zrobiliśmy próbę i Leda wytrzymała 8 godzin :multi: Mara (ok. 6 miesięczna sunia) baaaadzo chce się z Ledą zaprzyjaźnić i zaprasza ją do zabawy, Leda pozostaje niewzruszona. Mara pokazuje brzunio, a Leda pokazuje ząbki :diabloti: Ale nie atakuje, nawet kiedy Mara ją zaczepia. Jedynie sprowadza do pionu, a właściwie poziomu, bo Mara za każdym "wrrr" Ledy błyskawicznie robi wywrotkę kołami do góry i patrzy na nią proszącymi oczkami ;) Quote
Paula95 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Całe szczęście, że nie atakuje. ;) Ledzia to mądre psisko! Quote
Agula99 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Leduniu zaglądam bo chwilkę mnie tutaj nie było!!! Widzę, że masz się dobrze!!! :) Quote
bianka0 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Leda będzie miała się jeszcze lepiej.:lol: Jamniczek Falcorek jedzie do domu, jak coś nie wypadnie pilnego, to Leda będzie miała niespodziankę.:cool3: Quote
Paula95 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Ciocie, poszukuję solidnego bazarku ogłoszeniowego. Pomożecie poszukać? :) Quote
brzośka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 ostatnio duże zainteresowanie jest bazarkami ogłoszeniowymi, a ich akurat jak na lekarstwo... Quote
brzośka Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Paula95 napisał(a):Ciocie, poszukuję solidnego bazarku ogłoszeniowego. Pomożecie poszukać? :) nie wiem czy solitny, ale znalazłam: http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-20-30-50-og%C5%82osze%C5%84-.-Zapraszamy-do-05.10-!?p=17693656#post17693656 Quote
Paula95 Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 brzośka napisał(a):nie wiem czy solitny, ale znalazłam: http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-20-30-50-og%C5%82osze%C5%84-.-Zapraszamy-do-05.10-!?p=17693656#post17693656 Dziękuję. :) Bazarek b.fajny, ale pisałam do Pauliny_mickey ona niedługo będzie organizować bazarek i już mówiłam, że zamówię pakiety, więc nie chcę się wycofywać z tego, co pow. :) Quote
Murka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Leda się już całkowicie rozbrykała, uwielbia węszyć, biegać, zwiedzać. Lubi też tropić małe żyjątka ;) Z czystością jest ok, pod warunkiem 3-4 spacerów. Zdarza się już czasami, że Leda nie wraca do boksu na rękach, tzn. wchodzi tam sama :) Z przeniesienim do domu Leda będzie musiała jeszcze chwilkę poczekać, bo na miejsce Falcorka przyjechała jak się okazało mała wypłoszka, która bardzo potrzebuje socjalizacji w domu i nauki wszystkiego :( Będzie też niedługo sterylizowana. Do domu też trafi Groszek, bo w piątek ma kastrację. Także póki co będzie w domu pełno :( Mam nadzieję, że szybko coś się ruszy (jest szansa, że Groszek po wygojeniu się wybędzie do DS). Leda miała spotkanie z naszą Hanią (3 lata) i olała ją całkowicie ;) Także z całą pewnością agresywna wobec dzieci nie jest, nie reaguje agresywnie ani strachliwie na bieganie, nie podgryza itd. Ale też nie lgnie do nich, mnie obskakała, obcałowała, a na Hanię ledwie spojrzała ;) Ale może to i lepiej, bo Hanie by wywróciła takim wyrażaniem radości ;) Jak Leda trafi do domu to ją jeszcze poobserwuję pod tym kątem. Z kotem jeszcze nie miała spotkania, ale tak na oko i po tym jak się zasadza na różne gryzonie ;) to wygląda na taką, co to lubi pogonić ;) No zobaczymy. A tu wspólne jedzenie trawy z Groszkiem ;-) węszenie łotrzepywanie, czyli figury dziwne ;) Quote
bianka0 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ale szybka skubaniutka.:shake: Pewnie brakowało jej tego szaleństwa w schronie. Czyli stosunek do dzieci i kotów typowy dla jamników :cool3: Quote
Paula95 Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Normalnie jak patrzę na te zdjęcia, to mi jej tak brakuje... Ale dobrze, że jest szczęśliwa. ;) Oby szybko znalazł się DS Quote
brzośka Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Murka'] to jest świetne :D Quote
Agula99 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Leduniu jakaś ty rozhopsiana!! :) super piesek z ciebie!!! Quote
Murka Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Leda odkrywa nowe możliwości: z psami można się bawić! Gania z Groszkiem ile wlezie, cudny widok :) Quote
Paula95 Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Murka napisał(a):Leda odkrywa nowe możliwości: z psami można się bawić! Gania z Groszkiem ile wlezie, cudny widok :) To rewelacyjnie!:) Quote
Recommended Posts