Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Murka']Leda odkrywa nowe możliwości: z psami można się bawić! Gania z Groszkiem ile wlezie, cudny widok :)[/QUOTE]

Czyli powoli Leda przygotowuje się do adopcji. ;)

Posted

Groszek wyciachany, więc Ledzie musieliśmy na razie znaleźć inne towarzystwo na wybieg i okazało się, że się świetnie odnalazła w nowej sytuacji. Myślę, że spokojnie można usunąć z tekstu ogłoszeń informację, że nie toleruje suczek, bo ma do towarzystwa m.in. sunię. Wygląda na to, że niedługo będą się bawić :) Na pewno gdyby spotkała sunię o podobnym charakterze jak ona lub zaczepną to mogłyby być zgrzyty, ale uległa, łagodna sunia nie stanowi problemu. Leda nie zaczepia, nie próbuje zdominować. Chodzi sobie swoimi ścieżkami i uważa jedynie aby jej dobra nie zostały naruszone ;)

A tu szaleństwa panny Ledy :)
[video=youtube;4oNzkwHS8no]http://www.youtube.com/watch?v=4oNzkwHS8no[/video]

Posted

Czyli mamy już podstawowe wiadomości o Ledzie. Mogę już ułożyć tekst i zacząć ogłoszenia.:cool3:
Murko, patrząc na Ledę wydaje mi się, że sunia niezbyt nadaje się do bloku i na spacerki tylko na smyczy. Męczyłaby się mając takie ograniczenia, co o tym myślisz ?
Czy zaznaczać, że do domu z ogrodem ?

Posted

[quote name='bianka0']
Czy zaznaczać, że do domu z ogrodem ?[/QUOTE]

Myślę, że nie musi być dom z ogrodem. Leda nie jest typem psa ADHD, w boksie jest bardzo spokojna i przez większość czasu na ogrodzie zwiedza sobie wszystko w umiarkowanym tempie. "Szaleju" dostaje przeważnie wówczas kiedy czas wracać do boksu ;) Choć dziś wieczorem pozytywnie mnie zaskoczyła i sama podeszła pod swój boks domagając się wpuszczenia :)
Także raz dziennie wybiegać sunię lub dłuższy spacerek i sunia spokojnie może mieszkać w bloku - tak myślę. Myślę też, że nie będzie większych problemów z zostawianiem jej samej, nie jest szczekliwa, nie słyszałam aby wyła, nic nie niszczy.

Ogólnie to... po prostu bardzo fajna sunia :)

Posted

Myślę, że z takimi w wieku szkolnym spokojnie może mieszkać i jeszcze obie strony będą miały frajdę z zabawy (Leda na początku do wszystkiego co nowe jest na dystans, a jak się zapoznaje to pęka skorupa :) ). Do maluchów może nie mieć cierpliwości i delikatności.

Posted

[quote name='Murka']No i stało się: Leda bawi się z Marą! Co prawda wydaje przy tym straszzzzzliwe dźwięki ;) No i ona rządzi kto goni i kiedy goni, ale jednak! :D[/QUOTE]

Ale świetnie to musi wyglądać!:)

Posted

[quote name='Paula95']Ale świetnie to musi wyglądać!:)
chyba brzmieć :evil_lol:

[quote name='Paula95']Przy okazji:
Zaglądnijcie proszę na wątek "mojego" Nero. Wątek dopiero co założony, więc nikogo nie ma. Pomóżcie proszę rozsyłać. :)

http://www.dogomania.pl/threads/216130-Przepi%C4%99kny-czarny-Nero!-Do-szcz%C4%99%C5%9Bcia-brakuje-mu-cz%C5%82owieka!?p=17811005#post17811005
oj Paula, nie rezygnujesz ;)