Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do sytuacji bytowej szczeniaków...

1.) Mają jeszcze ok. 24 kg jedzenia od katarzyny005

2.) 50 zł od beli 51 (spadek po Leo) i 70 zł od blueberrykiss =120 zł które zostaną dzisiaj przelane na opłacenie szczepień do weterynarza. Mam tylko nadziej ,że Klusie nie wywiną numeru i dadzą się złapać.

3.) Są odrobaczone na mój koszt

4.) Załatwiłam, że szczeniaki będą mogły być wyadoptowane na umowę Fundacji Emir, ale niestety z powodu dużej ilości psów odebranych z nieszczęsnych adopcji , na chwile obecną nie mam możliwości na chwile obecną uzyskania dla nich pomocy finansowej:shake:. Może za 3-4 tygodnie sytuacja się zmieni... ale do tego czasu mam nadziej ,że już z Wasza pomocą będą w kochających domach.

Co potrzeba...

1.) Podkłady bo przy 4 szczeniakach nie nadążę z praniem.
2.) Pipety do odpchlenia np. Fiprex
3.) Kupić Can-vit dla szczeniąt z uwagi ,że będą to duże psy , które szybko rosną.

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kopciuszek']J_ulia a jakby się znalazło miejsce dla dwóch klusek to te dwie ostatnie nie mogłyby u Ciebie dłużej zostać ...

Jeden - dwa pieski to nie cztery.. Dla jednego bym wybłagała... dla dwóch to już problem ...ale na pewno trochę dłużej mogłyby posiedzieć. Ja już teraz mam w domu 3 koty i 4 psy ( w tym 2 chore- staruszkę mix. on , której trzeba pomagać chodzić i tymczasa z ZWNT). Ciężko będzie.

[quote name='zuanna']Mam do oddania trochę Gelacanu Baby - jeśli chcesz, to mogę podesłać. Ważny jest chyba do stycznia czy marca 2011.

Super dziękuje. Zaraz podam adres na pv.

Posted

kopciuszek napisał(a):
Jak wróc weczorem to Ci napiszę co uda mi się może wykombinować dla maluszków ... ale tylko 2 niestety

zuanna napisał(a):
OK - dostałam. Dzisiaj lub najpóźniej jutro wyślę.

Dziękuje.
O 16.00 jestem umówiona ze współwłaścicielem posesji ... ma mi umożliwić zabranie szczeniaków...

Posted

[quote name='DuDziaczek']Czekamy na wieści....

cioteczki w międzyczasie podrzućcie bazarek ;)

[quote name='ania z poznania']Julio, kupić Fiprex?

Jak możesz... pchły mają. Kąpiel tez musi być obowiązkowo bo są brudne jak....

Udał się je złapać... cudem... i zabrać do weta. Są już zaszczepione, nakarmione i śpią smacznie w klatce kenelowej. Ważą od uwaga, uwaga... 5,5 kg do 8,5 kg... Są duże... Najodważniejszy jest biała i tricolorowy piesek, najspokojniejsza w typie on , a ta przypominająca kaukaza najbardziej wycofana i wystraszona. Mam zdjęcia zaraz wstawię.

Posted

[quote name='J_ulia']...Ważą od uwaga, uwaga... 5,5 kg do 8,5 kg... Są duże... [/QUOTE]
Ha, ha, ha - moja sunia w wieku 10 tygodni ważyła 6 kg - teraz ma niecałe 2 lata i waży 40 kg... Niezłe psiska z nich wyrosną :)
Gelacan przed chwilą wysłałam, więc w sobotę powinnaś dostać.

Posted

[quote name='zuanna']Ha, ha, ha - moja sunia w wieku 10 tygodni ważyła 6 kg - teraz ma niecałe 2 lata i waży 40 kg... Niezłe psiska z nich wyrosną :)
Gelacan przed chwilą wysłałam, więc w sobotę powinnaś dostać.[/QUOTE]

Ślicznie dziękuje !

[quote name='blueberrykiss']Jak chcesz to Ci wyślę fajny szampon dla szczeniorów :)[/QUOTE]

Ja mam tylko szampon dla dorosłych psów , ale nie wiem czy dla szczeniaków się nadaje :oops:. Jak możesz to proszę.

Posted

[quote name='J_ulia']Ślicznie dziękuje !

Ja mam tylko szampon dla dorosłych psów , ale nie wiem czy dla szczeniaków się nadaje :oops:. Jak możesz to proszę.[/QUOTE]

Pewnie dawaj na PW adres i jutro już do ciebie wystartuje ;)

Posted

[quote name='ANETTTA']najpierw szczepienie tych co nie zalapały sie na 1 razy !!!!!!

a kapiel to ja bym sie wstrzymała ![/QUOTE]

Pozostała trójka została dzisiaj zaszczepiona ;)
A co do kąpieli to poczekam 2-3 dni ,ale dłużej nie można... bo śmierdzą. Pomieszczenie w którym są jest ogrzewane ;)