J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Co do sytuacji bytowej szczeniaków... 1.) Mają jeszcze ok. 24 kg jedzenia od katarzyny005 2.) 50 zł od beli 51 (spadek po Leo) i 70 zł od blueberrykiss =120 zł które zostaną dzisiaj przelane na opłacenie szczepień do weterynarza. Mam tylko nadziej ,że Klusie nie wywiną numeru i dadzą się złapać. 3.) Są odrobaczone na mój koszt 4.) Załatwiłam, że szczeniaki będą mogły być wyadoptowane na umowę Fundacji Emir, ale niestety z powodu dużej ilości psów odebranych z nieszczęsnych adopcji , na chwile obecną nie mam możliwości na chwile obecną uzyskania dla nich pomocy finansowej:shake:. Może za 3-4 tygodnie sytuacja się zmieni... ale do tego czasu mam nadziej ,że już z Wasza pomocą będą w kochających domach. Co potrzeba... 1.) Podkłady bo przy 4 szczeniakach nie nadążę z praniem. 2.) Pipety do odpchlenia np. Fiprex 3.) Kupić Can-vit dla szczeniąt z uwagi ,że będą to duże psy , które szybko rosną. Quote
kopciuszek Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 J_ulia a jakby się znalazło miejsce dla dwóch klusek to te dwie ostatnie nie mogłyby u Ciebie dłużej zostać ... Quote
zuanna Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Mam do oddania trochę Gelacanu Baby - jeśli chcesz, to mogę podesłać. Ważny jest chyba do stycznia czy marca 2011. Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='kopciuszek']J_ulia a jakby się znalazło miejsce dla dwóch klusek to te dwie ostatnie nie mogłyby u Ciebie dłużej zostać ... Jeden - dwa pieski to nie cztery.. Dla jednego bym wybłagała... dla dwóch to już problem ...ale na pewno trochę dłużej mogłyby posiedzieć. Ja już teraz mam w domu 3 koty i 4 psy ( w tym 2 chore- staruszkę mix. on , której trzeba pomagać chodzić i tymczasa z ZWNT). Ciężko będzie. [quote name='zuanna']Mam do oddania trochę Gelacanu Baby - jeśli chcesz, to mogę podesłać. Ważny jest chyba do stycznia czy marca 2011. Super dziękuje. Zaraz podam adres na pv. Quote
kopciuszek Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Jak wróc weczorem to Ci napiszę co uda mi się może wykombinować dla maluszków ... ale tylko 2 niestety Quote
zuanna Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 J_ulia napisał(a):Super dziękuje. Zaraz podam adres na pv. OK - dostałam. Dzisiaj lub najpóźniej jutro wyślę. Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 kopciuszek napisał(a):Jak wróc weczorem to Ci napiszę co uda mi się może wykombinować dla maluszków ... ale tylko 2 niestety zuanna napisał(a):OK - dostałam. Dzisiaj lub najpóźniej jutro wyślę. Dziękuje. O 16.00 jestem umówiona ze współwłaścicielem posesji ... ma mi umożliwić zabranie szczeniaków... Quote
DuDziaczek Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Czekamy na wieści.... cioteczki w międzyczasie podrzućcie bazarek ;) Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='DuDziaczek']Czekamy na wieści.... cioteczki w międzyczasie podrzućcie bazarek ;) [quote name='ania z poznania']Julio, kupić Fiprex? Jak możesz... pchły mają. Kąpiel tez musi być obowiązkowo bo są brudne jak.... Udał się je złapać... cudem... i zabrać do weta. Są już zaszczepione, nakarmione i śpią smacznie w klatce kenelowej. Ważą od uwaga, uwaga... 5,5 kg do 8,5 kg... Są duże... Najodważniejszy jest biała i tricolorowy piesek, najspokojniejsza w typie on , a ta przypominająca kaukaza najbardziej wycofana i wystraszona. Mam zdjęcia zaraz wstawię. Quote
.blueberry. Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Jak chcesz to Ci wyślę fajny szampon dla szczeniorów :) Quote
zuanna Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='J_ulia']...Ważą od uwaga, uwaga... 5,5 kg do 8,5 kg... Są duże... [/QUOTE] Ha, ha, ha - moja sunia w wieku 10 tygodni ważyła 6 kg - teraz ma niecałe 2 lata i waży 40 kg... Niezłe psiska z nich wyrosną :) Gelacan przed chwilą wysłałam, więc w sobotę powinnaś dostać. Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='zuanna']Ha, ha, ha - moja sunia w wieku 10 tygodni ważyła 6 kg - teraz ma niecałe 2 lata i waży 40 kg... Niezłe psiska z nich wyrosną :) Gelacan przed chwilą wysłałam, więc w sobotę powinnaś dostać.[/QUOTE] Ślicznie dziękuje ! [quote name='blueberrykiss']Jak chcesz to Ci wyślę fajny szampon dla szczeniorów :)[/QUOTE] Ja mam tylko szampon dla dorosłych psów , ale nie wiem czy dla szczeniaków się nadaje :oops:. Jak możesz to proszę. Quote
Gosiara Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Mam niemiecki spray na pchły i inne pasożyty,chcesz?Nadaje się do szczeniaków jak chcesz? Quote
.blueberry. Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='J_ulia']Ślicznie dziękuje ! Ja mam tylko szampon dla dorosłych psów , ale nie wiem czy dla szczeniaków się nadaje :oops:. Jak możesz to proszę.[/QUOTE] Pewnie dawaj na PW adres i jutro już do ciebie wystartuje ;) Quote
ANETTTA Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 najpierw szczepienie tych co nie zalapały sie na 1 razy !!!!!! a kapiel to ja bym sie wstrzymała ! Quote
J_ulia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='ANETTTA']najpierw szczepienie tych co nie zalapały sie na 1 razy !!!!!! a kapiel to ja bym sie wstrzymała ![/QUOTE] Pozostała trójka została dzisiaj zaszczepiona ;) A co do kąpieli to poczekam 2-3 dni ,ale dłużej nie można... bo śmierdzą. Pomieszczenie w którym są jest ogrzewane ;) Quote
bela51 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/195845-O%C5%82owiane-Wr%C3%B3%C5%BCby-Andrzejkowe-i-radio-fm-w-d%C5%82ugopisie-bazarek-do-10.11.-br. Bazarek dla ślicznych psiaczków. Quote
Recommended Posts