.blueberry. Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 skrzynia opróżniona :) Dawa Julcia :P Quote
.blueberry. Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Wizyta umówiona na środę między 16 a 17 :) Quote
J_ulia Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 blueberrykiss napisał(a):Wizyta umówiona na środę między 16 a 17 :) Super :) Już trzymam kciuki, za udaną wizytę . Dzięki mojemu tymczasowi Nordiemu odpadło mi wiele pracy przy szczeniakach... Norduś zachowuje się jak przybrana mama, bawi się, pilnuje, wygasza konflikty, a co najlepsze wyprowadza szczeniaki na dwór i zagania z powrotem. Poza nocą kiedy drzwi trzeba zamykane , szczeniaczki zachowują w klatce i na ganku prawie 100% czystość. Wafelek mimo początkowej fascynacji ... stwierdził ,że te maluch go przerażają ;) są większe od niego i... bardzo niedelikatne... Biała i Kapsel już prawie zachowują się jakby człowieka znały od zawsze... mała oneczka potrzebuje jeszcze troszkę czasu. Najwięcej zasługi w socjalizacji mają moje psy, które pokazują szczeniakom ,że człowiek nie jest taki straszny ;) Quote
DuDziaczek Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Widzę, że Nordi cudowne psisko :lol: taki psiak to duża pomoc, jak miała 2 kocieta na DT bez żadnej klatki to takie kluchy rozłaziły sie po całym pokoju... i nie wiedziałam nigdy gdzie są.. Ale po pewnym czasie zaryzykowałam i zapoznalam psa z kociakami :razz: od tamtej pory ja mogłam robic co chciałam a wiedziałam ze kociaki sa dopilnowane :loveu: a jak któreś piszczalo to moj pies jak "automatyczna niania" zaraz przybiegał i informował :evil_lol: Swoja drogą super, że malce juz takie pro ludzkie :loveu: Quote
J_ulia Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 DuDziaczek napisał(a):Widzę, że Nordi cudowne psisko :lol: taki psiak to duża pomoc, jak miała 2 kocieta na DT bez żadnej klatki to takie kluchy rozłaziły sie po całym pokoju... i nie wiedziałam nigdy gdzie są.. Ale po pewnym czasie zaryzykowałam i zapoznalam psa z kociakami :razz: od tamtej pory ja mogłam robic co chciałam a wiedziałam ze kociaki sa dopilnowane :loveu: a jak któreś piszczalo to moj pies jak "automatyczna niania" zaraz przybiegał i informował :evil_lol: Swoja drogą super, że malce juz takie pro ludzkie :loveu: Czy takie cudowne to nie wiem... Nordi to pierwszy demolant, pierwszy antypsi agresor spacerowy i sikacz pospolity... ;) ale pracujemy nad nim. Co do klatki , to ja ich nie zamykam mogą swobodnie chodzić po ganku, a klatka służy im za azyl i ciepłe schronienie. Matce są coraz bardziej pro ludzkie :) tylko oneczka jeszcze się wzbrania , ale dajmy jej jeszcze 2 dni... Dowodem na to ,że malce dokazują jest strata kapcia, 5 podkładów rozszarpanych na strzępy, "kradzież" psich zabawek i próby podprowadzenia mopa do podłogi... ;) Quote
J_ulia Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Koreczek teraz AZA w nowym domu... Są już pierwsze ofiary... kapeć ;) Quote
anetta Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Piękna :loveu: Ciekawa jestem co wyrośnie z tych maluchów, zwłaszcza z niej i z białaski :loveu: Quote
DuDziaczek Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 ta mała to mój ulubieniec :loveu::loveu: żeby reszta też znalazła super domki :loveu: Julia czytałam wątek Nordiego trochę i właśnie widzę jaki łobuz jest :evil_lol: ale niech się nie cieszy tak, bo klatka mu sie powoli zwalnia i wprowadzisz swój niecny plan :evil_lol: Quote
J_ulia Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Nordi to straszny łobuz , ale przy tym tak słodki... eh... Dotarły : szampon dla szczeniaków od Blueberrykiss i Gelacan Baby od Zuanna- bardzo serdecznie dziękuję :) Quote
aleksandraaa1990 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dwa dni temu zaadoptowałam jedną z tych kluseczek, nazwałam ją Aza, jest spokojna choć powoli pokazuje charakterek. Wyrośnie z niej piękna sunia. Mam nadzieję że reszta jej rodzeństwa też znajdzie dom. Quote
J_ulia Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 aleksandraaa1990 napisał(a):Dwa dni temu zaadoptowałam jedną z tych kluseczek, nazwałam ją Aza, jest spokojna choć powoli pokazuje charakterek. Wyrośnie z niej piękna sunia. Mam nadzieję że reszta jej rodzeństwa też znajdzie dom. Witam serdecznie :) Zapraszam do częstego odwiedzania i dzielenia się nowymi wieściami z życia Azy :) Quote
aleksandraaa1990 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Chciałabym się jeszcze dowiedzieć jak nazywa się ta karma którą kluski były karmione? Quote
J_ulia Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 aleksandraaa1990 napisał(a):Chciałabym się jeszcze dowiedzieć jak nazywa się ta karma którą kluski były karmione? Proszę bardzo :) Purian Chow Dog Puppy Large Breed Quote
Pysioo Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Witam nową opiekunkę Azy. :loveu: Bardzo się cieszę, że psinka ma się dobrze. :) Jeśli chodzi o karmę – bardzo dobra jest Acana. Jeśli finansowo możesz sobie na nią pozwolić, to mała będzie rosła jak na drożdżach.Jeśli zaś będziesz chciała podawać Purinę, to musi to być Purina Pro Plan, jako że Purina Dog Chow nie jest zbyt wartościowym pożywieniem (porównaj sobie skład wszystkich 3 karm). Quote
.blueberry. Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Jula nie mam nic na mailu od Ciebie... Quote
J_ulia Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 blueberrykiss napisał(a):Jula nie mam nic na mailu od Ciebie... Dziwne ... wysyłałam... zaraz wyślę jeszcze raz. Quote
Polla Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Azunia ślicznie prezentuje się na kanapie :) oby reszcie też tak wspaniale się poszczęściło :) Quote
.blueberry. Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ale kochany potworek :) tak już te szczeniory mają że wkoło milion zabawek a one i tak uprą się na coś co nimi nie jest :) Quote
.blueberry. Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Dziewczyny startuję do Chorzowa a później do Katowic sprawdzić domrk. Trzymajcie mocno kciuki ;) Quote
J_ulia Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 blueberrykiss napisał(a):Dziewczyny startuję do Chorzowa a później do Katowic sprawdzić domrk. Trzymajcie mocno kciuki ;) Ja już trzymam! Quote
.blueberry. Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Jestem dziewczyny. Już po wizycie... Jak dla mnie wszystko jest ok ;) Quote
Recommended Posts